Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kilar
Trener

Re: Stadion

#2751 Postautor: kilar » 19 stycznia 2010, o 23:10

Na tym nowym stadionie Startu to Golden Liga bedzie, ze trzeba remontowac ?

Ostatnio wyremonotowali plywalnie na mosirze, wiec po co kolejna ? Phelps i tak tu nie przyjedzie sie kapac.

Ale dziadostwo, ze az wstyd.

Koper
Trener
Kontakt:

#2752 Postautor: Koper » 20 stycznia 2010, o 00:55

Ja z kolei ten basen jak najbardziej jestem w stanie zrozumiec, tym bardziej ze bedzie dofinansowany z budżetu centralnego, a to nie często sie zdarza przy inwestycjach lubelskich.

Pomimo, że mamy klila basenow to wszystkie sa 25 metrowe, a ten ma byc 50 metrowy, a to daje mozliwosc trenowania w Lublinie osobom ktore przygotowuja sie do najbardziej prestiżowych imprez w pływaniu jak Mistrzostwa Świata czy Olimpiada.

Obecnie w Polsce takie baseny przygotowane do takiego treningu mamy w Polsce 3 a mam na mysli baseny ktore znajdują sie w: Dębicy, Gorzowie Wielkopolskim i Ostrowcu Świętorzyskim. Takich basenow w Polsce ma przybywac i fajnie jesli taki powstalby też w Lublinie. Projekt też jest ciekawy bo nawiazuje do obecnie stojącej hali MoSir przy Zygmutnowskich a przez to fajnie sie komponuje z całoscia calego kompleksu sportowego.
Obrazek

Natomiast w żaden sposób nie rozumiem planowania modernizacji stadionu Startu przy jednoczesnym olaniu stadionu przy Zygmutnowskich, ktory docelowo mialby byc stadionem żużlowym...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2753 Postautor: istred » 20 stycznia 2010, o 01:24

Kogoś w tym mieście ostro popierdzieliło.

Rozumiem, że baseny w mieście są potrzebne, ale dlaczego za 125 mln zł? Czy miasto jest naprawdę takie bogate?

Za takie pieniądze w Olsztynie buduje się cały "aquapark", w którym jest... 50 metrowy basen!
ale także: basen treningowy, służący także do nauki pływania, część rekreacyjna, z trzema zjeżdżalniami, sztuczną rzeką, biczami wodnymi, gejzerami i brodzikami, podziemny parking dwupoziomowy na 238 miejsc, punkt gastronomiczny i sklep sportowy. Dodam, że przy basenie 50 metrowym będzie widownia na 1500 osób.

Więcej tutaj:
http://olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,4872 ... parku.html

Koper
Trener
Kontakt:

#2754 Postautor: Koper » 20 stycznia 2010, o 01:37

U nas z kolei planowana jest 50-metrowa pływalnia z trybunami dla 2000 widzów. Obok mniejsza niecka rekreacyjna służąca głównie do nauki pływania i osobny basen dla niemowląt i najmłodszych dzieci, też są przewidziane zjeżdżalnie, sauna, salon odnowy, kryte lodowisko i hotel. Budynek pływalni stanie niemal równolegle do obecnej hali sportowej. Między tymi obiektami będzie plac z fontanną i altaną w formie szklanej kuli.
Obrazek

W 50% koszt budowy basenu 50-metrowego w Lublinie ma pokryć Ministerstwo Sportu i Rekreacji.

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#2755 Postautor: stefanzdzialek » 25 stycznia 2010, o 21:55

http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640, ... euro_.html

Chyba jednak kopacze z zuzlokami beda sie do usranej smierci przepychac na Zygmuntowskie Arena.

vaikai
Szkółkowicz

#2756 Postautor: vaikai » 25 stycznia 2010, o 22:10

Chyba zrobię tak jak Gawrzyk czy kto tam i zacznę omijać ten temat szerokim łukiem... Po co się niepotrzebnie stresować. A propos, wie ktoś czy jest tutaj opcja ignorowania wątków?

Sledzio
Trener
Kontakt:

#2757 Postautor: Sledzio » 25 stycznia 2010, o 22:27

Ktoś powinien dać im po pysku bo ile można takie cyrki czytać bo to tamto i w kółko to samo.

meesha
Trener
Kontakt:

#2758 Postautor: meesha » 25 stycznia 2010, o 23:23

vaikai pisze:Chyba zrobię tak jak Gawrzyk czy kto tam i zacznę omijać ten temat szerokim łukiem... Po co się niepotrzebnie stresować.

13 sierpnia roku ubieglego meesha pisze:Ja juz przestalem czytac te pojawiajace sie co kilka tygodni coraz to nowe rewelacje stadionowe. Polecam wszystkim :D

Dalej myslicie, ze w tym pozal-sie-Boze miescie cos powstanie? 8)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#2759 Postautor: gizmo » 31 stycznia 2010, o 12:26

odnośnie tego artykułu: http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /662774015
i słów w nim zawartych: "Roboty potrwają do połowy grudnia. MOSiR zapłaci za nie około miliona złotych." postanowiłem zajść na stadion bo akurat tamtędy przejeżdżałem. Porobiłem kilka fotek, z tego co było widać to wyremontowane są kasy, postawiono nowe ogrodzenie od strony bystrzycy a stare nie rozebrano co IMO wygląda paskudnie, położone jest tez trochę kostki brukowej (ciężko stwierdzić ile bo leży za dużo śniegu), ruszona była toaleta i dostawiono kilka krzesełek koło budy sędziowskiej. Półtorej miecha opóźnienia koszty pewnie wzrosną przez to, remont raczej nie skończony bo kostki brukowej jeszcze trochę stoi no ale można przymknąć oko bo pogoda faktycznie od grudnia nas nie rozpieszcza. Fakt faktem ze śnieg spadł dopiero kolo polowy grudnia no ale cóż... To ze planowali koniec robót na polowe grudnia nie znaczy ze musieli się wyrobić :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam

Koper
Trener
Kontakt:

#2760 Postautor: Koper » 31 stycznia 2010, o 13:49

Dobra robota gizmo, szkoda że tego samego nie można powiedzieć o lubelskich urzędnikach...

Kibice
Szkółkowicz

#2761 Postautor: Kibice » 31 stycznia 2010, o 14:57

Już jesteś gizmo na forum SSC. Jak dla mnie to jedna wielka prowizorka, no ale niech już będzie, żeby tylko to wszystko wytrzymało do przebudowy za kilka(dziesiąt) lat.

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#2762 Postautor: gizmo » 31 stycznia 2010, o 15:17

Przepraszam ale nie mam pojęcia co to jest forum SSC...? Sorki jak uzna ktoś moje pytanie za faux pas :)
Pozdrawiam

meesha
Trener
Kontakt:

#2763 Postautor: meesha » 31 stycznia 2010, o 15:19

T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#2764 Postautor: gizmo » 31 stycznia 2010, o 15:27

trafiłem meesha dzięki mojemu znajomemu google na to forum chwile przed podaniem przez Ciebie tegoż linka ale nie mogę znaleźć gdzie niby to przekopiowali :) jak kolega który to dostrzegł to przeczyta niech podeśle link na pw chętnie poczytam co tam ludzie piszą o naszym wembley :) pozdr!

edit: juz odnalazłem :)

edit2: trochę to zajęło bo strasznie dużo tam ludzie pisza i za pierwszym razem zbyt pobieżnie przeleciałem lubelszczyzne a temat spadł dość nisko i umknął mi. szukałem tego gdzie indziej i dopiero po chwili wróciłem do Lubelszczyzny i znalazłem :) Ale thx za pomoc!
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2010, o 15:37 przez gizmo, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam

meesha
Trener
Kontakt:

#2765 Postautor: meesha » 31 stycznia 2010, o 15:31

Link do właściwego tematu, założonego przez niestrudzonego Kopera :D
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=453487

Edit: no widzisz, znowu szybszy byłeś :) Ale zostawię, może komuś innemu się przyda

Kibice
Szkółkowicz

#2766 Postautor: Kibice » 31 stycznia 2010, o 19:17

meesha pisze:Link do właściwego tematu, założonego przez niestrudzonego Kopera :D
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=453487

Edit: no widzisz, znowu szybszy byłeś :) Ale zostawię, może komuś innemu się przyda

To Koper to SpeedwayFan? Ciekawe...
Ciekawskim powiem, że na SSC też jestem pod inną nazwą, ale o tym sza...

Można by podrzucić p. radnemu Widomskiemu temat naszego stadionu, to może by się tym zajął. Bo zdaje mi się, że jest to osoba, która w miarę trzeźwo myśli. A chociażby radny Piątek najchętniej zrobiłby z całego Lublina wielki tor moto-cross.

Koper
Trener
Kontakt:

#2767 Postautor: Koper » 31 stycznia 2010, o 19:30

Kibice pisze:To Koper to SpeedwayFan? Ciekawe...

Już tak od przeszło od 20 lat 8)

Kibice pisze:Ciekawskim powiem, że na SSC też jestem pod inną nazwą, ale o tym sza...

Ale tam nie zauważyłem nicków w liczbie mnogiej, chyba, że tam masz jakiś bardziej normalny nick :)

Kibice
Szkółkowicz

#2768 Postautor: Kibice » 31 stycznia 2010, o 19:36

Koper pisze:
Kibice pisze:Ciekawskim powiem, że na SSC też jestem pod inną nazwą, ale o tym sza...

Ale tam nie zauważyłem nicków w liczbie mnogiej, chyba, że tam masz jakiś bardziej normalny nick :)

A tam mam bardziej normalny, bo konto zakładałem jakiś czas temu. Natumiastu tutaj mam taki, bo trochę dorosłem i zauważyłem, że jak zrobię zbiorowy nick, to nikt nie będzie wiedział jak do mnie pisać :lol:

A jak wyglądają te kasy? Bo zdjęcia są trochę ogólne. Czy tylko je pomalowano i wstawiono okna? Bo wydaje mi się, że zrobiono to nie bezpodstawnie, widocznie nasi włodarze już w tej chwili wiedzą, że prędko przebudowa nie nastąpi i lepiej mydlić oczy kibicom przez wprowadzanie drobnych zmian kosmetycznych.

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#2769 Postautor: gizmo » 31 stycznia 2010, o 23:16

w sumie to tak jak widać na fotach. Wyglądają schludnie, z zewnątrz otynkowane, ten blat/parapet obłożony jest płytkami a we wnętrzu to tak jak widać na fotce, na podłodze płytki, pomalowane ściany, czyste, w środku krzesło takie jak w szkole i chyba nowe drzwi do każdej kasy. Z tego co widziałem to wszystkie są odnowione przynajmniej z zewnątrz, jak wewnątrz nie wiem bo nie zaglądałem do każdej gdyż leży dużo śniegu, ta jedna której jest fotka to kasa środkowa przy zygmuntowskich pomiędzy jednym a drugim wejściem na stadion.

w reportażu napisano ze będzie wyremontowane:
[*]ogrodzenie z dwóch stron - od bystrzycy jest zrobione od kameksu nie wiem bo nie wiem gdzie tem kameks byl :)
[*] ogrodzenie na sektorze gości - nie ruszone raczej
[*] nowa siatka miedzy sektorami - nie zauważyłem
[*] kamery - chyba są te same ale ciężko stwierdzić
[*] wejście na stadion - nie ruszone
[*] wyremontowanie 5 kas - OK przynajmniej z zewnątrz
[*] 6 bramek obrotowych - brak
[*] krzesełka sektor gości - brak
[*] toaleta - z zewnątrz chyba skończone wewnątrz tez coś robione bo obok leży trochę starej ceramiki.
[*] kostka brukowa - najprawdopodobniej w trakcie...
Pozdrawiam

janek
Kadrowicz

#2770 Postautor: janek » 2 lutego 2010, o 19:10

A ja dopisze, że dzisiaj byłem na stadionie zobaczyć ile śniegu leży i się za głowę złapałem.
Nic z tym nie jest robione, znów będzie problem żeby w marcu wyjechać na tor.

Awatar użytkownika
pav
Junior

#2771 Postautor: pav » 2 lutego 2010, o 19:16

janek pisze:A ja dopisze, że dzisiaj byłem na stadionie zobaczyć ile śniegu leży i się za głowę złapałem.
Nic z tym nie jest robione, znów będzie problem żeby w marcu wyjechać na tor.

Ale nawet jakby klub "zawołał" maszyny i odśnieżył tor to i tak nic z tego, bo "kopacze" przed sezonem i tak zrzucą śnieg z murawy na tor. Niestety wieloletnia tradycja :(

Awatar użytkownika
DonTadeo

#2772 Postautor: DonTadeo » 2 lutego 2010, o 19:25

ogladaja pogodynke a tam caly czas zapowiadaja ze ma padac snieg, wiec jaki jest sens

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#2773 Postautor: Cz@rek » 2 lutego 2010, o 20:31

Nawet jak zgarną śnieg to problem niestety będzie, bo stan rzeki podniesie się na bank, a wtedy woda i tak wyjdzie :? Będzie problem ze sparingami...

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2774 Postautor: niespokojny » 2 lutego 2010, o 22:10

Spoko ludzie 2 miesiace jeszcze a wy juz wiecie jaka pogoda bedzie? Pare sparingow ma byc w rzeszowie a pozniej moze u nas uda sie zrobic.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Sledzio
Trener
Kontakt:

#2775 Postautor: Sledzio » 3 lutego 2010, o 00:04

Kolejny raz mowa o stadionie na cukrowni :D w 2011 ruszamy pełną parą :D :D

http://www.kurierlubelski.pl/stronaglow ... ,id,t.html