Stadion
Re: Stadion
Na tym nowym stadionie Startu to Golden Liga bedzie, ze trzeba remontowac ?
Ostatnio wyremonotowali plywalnie na mosirze, wiec po co kolejna ? Phelps i tak tu nie przyjedzie sie kapac.
Ale dziadostwo, ze az wstyd.
Ostatnio wyremonotowali plywalnie na mosirze, wiec po co kolejna ? Phelps i tak tu nie przyjedzie sie kapac.
Ale dziadostwo, ze az wstyd.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Ja z kolei ten basen jak najbardziej jestem w stanie zrozumiec, tym bardziej ze bedzie dofinansowany z budżetu centralnego, a to nie często sie zdarza przy inwestycjach lubelskich.
Pomimo, że mamy klila basenow to wszystkie sa 25 metrowe, a ten ma byc 50 metrowy, a to daje mozliwosc trenowania w Lublinie osobom ktore przygotowuja sie do najbardziej prestiżowych imprez w pływaniu jak Mistrzostwa Świata czy Olimpiada.
Obecnie w Polsce takie baseny przygotowane do takiego treningu mamy w Polsce 3 a mam na mysli baseny ktore znajdują sie w: Dębicy, Gorzowie Wielkopolskim i Ostrowcu Świętorzyskim. Takich basenow w Polsce ma przybywac i fajnie jesli taki powstalby też w Lublinie. Projekt też jest ciekawy bo nawiazuje do obecnie stojącej hali MoSir przy Zygmutnowskich a przez to fajnie sie komponuje z całoscia calego kompleksu sportowego.

Natomiast w żaden sposób nie rozumiem planowania modernizacji stadionu Startu przy jednoczesnym olaniu stadionu przy Zygmutnowskich, ktory docelowo mialby byc stadionem żużlowym...
Pomimo, że mamy klila basenow to wszystkie sa 25 metrowe, a ten ma byc 50 metrowy, a to daje mozliwosc trenowania w Lublinie osobom ktore przygotowuja sie do najbardziej prestiżowych imprez w pływaniu jak Mistrzostwa Świata czy Olimpiada.
Obecnie w Polsce takie baseny przygotowane do takiego treningu mamy w Polsce 3 a mam na mysli baseny ktore znajdują sie w: Dębicy, Gorzowie Wielkopolskim i Ostrowcu Świętorzyskim. Takich basenow w Polsce ma przybywac i fajnie jesli taki powstalby też w Lublinie. Projekt też jest ciekawy bo nawiazuje do obecnie stojącej hali MoSir przy Zygmutnowskich a przez to fajnie sie komponuje z całoscia calego kompleksu sportowego.

Natomiast w żaden sposób nie rozumiem planowania modernizacji stadionu Startu przy jednoczesnym olaniu stadionu przy Zygmutnowskich, ktory docelowo mialby byc stadionem żużlowym...
Kogoś w tym mieście ostro popierdzieliło.
Rozumiem, że baseny w mieście są potrzebne, ale dlaczego za 125 mln zł? Czy miasto jest naprawdę takie bogate?
Za takie pieniądze w Olsztynie buduje się cały "aquapark", w którym jest... 50 metrowy basen!
ale także: basen treningowy, służący także do nauki pływania, część rekreacyjna, z trzema zjeżdżalniami, sztuczną rzeką, biczami wodnymi, gejzerami i brodzikami, podziemny parking dwupoziomowy na 238 miejsc, punkt gastronomiczny i sklep sportowy. Dodam, że przy basenie 50 metrowym będzie widownia na 1500 osób.
Więcej tutaj:
http://olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,4872 ... parku.html
Rozumiem, że baseny w mieście są potrzebne, ale dlaczego za 125 mln zł? Czy miasto jest naprawdę takie bogate?
Za takie pieniądze w Olsztynie buduje się cały "aquapark", w którym jest... 50 metrowy basen!
ale także: basen treningowy, służący także do nauki pływania, część rekreacyjna, z trzema zjeżdżalniami, sztuczną rzeką, biczami wodnymi, gejzerami i brodzikami, podziemny parking dwupoziomowy na 238 miejsc, punkt gastronomiczny i sklep sportowy. Dodam, że przy basenie 50 metrowym będzie widownia na 1500 osób.
Więcej tutaj:
http://olsztyn.gazeta.pl/olsztyn/1,4872 ... parku.html
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
U nas z kolei planowana jest 50-metrowa pływalnia z trybunami dla 2000 widzów. Obok mniejsza niecka rekreacyjna służąca głównie do nauki pływania i osobny basen dla niemowląt i najmłodszych dzieci, też są przewidziane zjeżdżalnie, sauna, salon odnowy, kryte lodowisko i hotel. Budynek pływalni stanie niemal równolegle do obecnej hali sportowej. Między tymi obiektami będzie plac z fontanną i altaną w formie szklanej kuli.

W 50% koszt budowy basenu 50-metrowego w Lublinie ma pokryć Ministerstwo Sportu i Rekreacji.

W 50% koszt budowy basenu 50-metrowego w Lublinie ma pokryć Ministerstwo Sportu i Rekreacji.
- stefanzdzialek
- Senior
http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,35640, ... euro_.html
Chyba jednak kopacze z zuzlokami beda sie do usranej smierci przepychac na Zygmuntowskie Arena.
Chyba jednak kopacze z zuzlokami beda sie do usranej smierci przepychac na Zygmuntowskie Arena.
Chyba zrobię tak jak Gawrzyk czy kto tam i zacznę omijać ten temat szerokim łukiem... Po co się niepotrzebnie stresować. A propos, wie ktoś czy jest tutaj opcja ignorowania wątków?
Ktoś powinien dać im po pysku bo ile można takie cyrki czytać bo to tamto i w kółko to samo.
vaikai pisze:Chyba zrobię tak jak Gawrzyk czy kto tam i zacznę omijać ten temat szerokim łukiem... Po co się niepotrzebnie stresować.
13 sierpnia roku ubieglego meesha pisze:Ja juz przestalem czytac te pojawiajace sie co kilka tygodni coraz to nowe rewelacje stadionowe. Polecam wszystkim![]()
Dalej myslicie, ze w tym pozal-sie-Boze miescie cos powstanie?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
odnośnie tego artykułu: http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /662774015
i słów w nim zawartych: "Roboty potrwają do połowy grudnia. MOSiR zapłaci za nie około miliona złotych." postanowiłem zajść na stadion bo akurat tamtędy przejeżdżałem. Porobiłem kilka fotek, z tego co było widać to wyremontowane są kasy, postawiono nowe ogrodzenie od strony bystrzycy a stare nie rozebrano co IMO wygląda paskudnie, położone jest tez trochę kostki brukowej (ciężko stwierdzić ile bo leży za dużo śniegu), ruszona była toaleta i dostawiono kilka krzesełek koło budy sędziowskiej. Półtorej miecha opóźnienia koszty pewnie wzrosną przez to, remont raczej nie skończony bo kostki brukowej jeszcze trochę stoi no ale można przymknąć oko bo pogoda faktycznie od grudnia nas nie rozpieszcza. Fakt faktem ze śnieg spadł dopiero kolo polowy grudnia no ale cóż... To ze planowali koniec robót na polowe grudnia nie znaczy ze musieli się wyrobić

i słów w nim zawartych: "Roboty potrwają do połowy grudnia. MOSiR zapłaci za nie około miliona złotych." postanowiłem zajść na stadion bo akurat tamtędy przejeżdżałem. Porobiłem kilka fotek, z tego co było widać to wyremontowane są kasy, postawiono nowe ogrodzenie od strony bystrzycy a stare nie rozebrano co IMO wygląda paskudnie, położone jest tez trochę kostki brukowej (ciężko stwierdzić ile bo leży za dużo śniegu), ruszona była toaleta i dostawiono kilka krzesełek koło budy sędziowskiej. Półtorej miecha opóźnienia koszty pewnie wzrosną przez to, remont raczej nie skończony bo kostki brukowej jeszcze trochę stoi no ale można przymknąć oko bo pogoda faktycznie od grudnia nas nie rozpieszcza. Fakt faktem ze śnieg spadł dopiero kolo polowy grudnia no ale cóż... To ze planowali koniec robót na polowe grudnia nie znaczy ze musieli się wyrobić

Pozdrawiam
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Dobra robota gizmo, szkoda że tego samego nie można powiedzieć o lubelskich urzędnikach...
Już jesteś gizmo na forum SSC. Jak dla mnie to jedna wielka prowizorka, no ale niech już będzie, żeby tylko to wszystko wytrzymało do przebudowy za kilka(dziesiąt) lat.
Przepraszam ale nie mam pojęcia co to jest forum SSC...? Sorki jak uzna ktoś moje pytanie za faux pas 
Pozdrawiam
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
trafiłem meesha dzięki mojemu znajomemu google na to forum chwile przed podaniem przez Ciebie tegoż linka ale nie mogę znaleźć gdzie niby to przekopiowali
jak kolega który to dostrzegł to przeczyta niech podeśle link na pw chętnie poczytam co tam ludzie piszą o naszym wembley
pozdr!
edit: juz odnalazłem
edit2: trochę to zajęło bo strasznie dużo tam ludzie pisza i za pierwszym razem zbyt pobieżnie przeleciałem lubelszczyzne a temat spadł dość nisko i umknął mi. szukałem tego gdzie indziej i dopiero po chwili wróciłem do Lubelszczyzny i znalazłem
Ale thx za pomoc!
edit: juz odnalazłem
edit2: trochę to zajęło bo strasznie dużo tam ludzie pisza i za pierwszym razem zbyt pobieżnie przeleciałem lubelszczyzne a temat spadł dość nisko i umknął mi. szukałem tego gdzie indziej i dopiero po chwili wróciłem do Lubelszczyzny i znalazłem
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2010, o 15:37 przez gizmo, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam
Link do właściwego tematu, założonego przez niestrudzonego Kopera
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=453487
Edit: no widzisz, znowu szybszy byłeś
Ale zostawię, może komuś innemu się przyda
Edit: no widzisz, znowu szybszy byłeś
meesha pisze:Link do właściwego tematu, założonego przez niestrudzonego Kopera![]()
Edit: no widzisz, znowu szybszy byłeśAle zostawię, może komuś innemu się przyda
To Koper to SpeedwayFan? Ciekawe...
Ciekawskim powiem, że na SSC też jestem pod inną nazwą, ale o tym sza...
Można by podrzucić p. radnemu Widomskiemu temat naszego stadionu, to może by się tym zajął. Bo zdaje mi się, że jest to osoba, która w miarę trzeźwo myśli. A chociażby radny Piątek najchętniej zrobiłby z całego Lublina wielki tor moto-cross.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Kibice pisze:To Koper to SpeedwayFan? Ciekawe...
Już tak od przeszło od 20 lat
Kibice pisze:Ciekawskim powiem, że na SSC też jestem pod inną nazwą, ale o tym sza...
Ale tam nie zauważyłem nicków w liczbie mnogiej, chyba, że tam masz jakiś bardziej normalny nick
Koper pisze:Kibice pisze:Ciekawskim powiem, że na SSC też jestem pod inną nazwą, ale o tym sza...
Ale tam nie zauważyłem nicków w liczbie mnogiej, chyba, że tam masz jakiś bardziej normalny nick
A tam mam bardziej normalny, bo konto zakładałem jakiś czas temu. Natumiastu tutaj mam taki, bo trochę dorosłem i zauważyłem, że jak zrobię zbiorowy nick, to nikt nie będzie wiedział jak do mnie pisać
A jak wyglądają te kasy? Bo zdjęcia są trochę ogólne. Czy tylko je pomalowano i wstawiono okna? Bo wydaje mi się, że zrobiono to nie bezpodstawnie, widocznie nasi włodarze już w tej chwili wiedzą, że prędko przebudowa nie nastąpi i lepiej mydlić oczy kibicom przez wprowadzanie drobnych zmian kosmetycznych.
w sumie to tak jak widać na fotach. Wyglądają schludnie, z zewnątrz otynkowane, ten blat/parapet obłożony jest płytkami a we wnętrzu to tak jak widać na fotce, na podłodze płytki, pomalowane ściany, czyste, w środku krzesło takie jak w szkole i chyba nowe drzwi do każdej kasy. Z tego co widziałem to wszystkie są odnowione przynajmniej z zewnątrz, jak wewnątrz nie wiem bo nie zaglądałem do każdej gdyż leży dużo śniegu, ta jedna której jest fotka to kasa środkowa przy zygmuntowskich pomiędzy jednym a drugim wejściem na stadion.
w reportażu napisano ze będzie wyremontowane:
[*]ogrodzenie z dwóch stron - od bystrzycy jest zrobione od kameksu nie wiem bo nie wiem gdzie tem kameks byl
[*] ogrodzenie na sektorze gości - nie ruszone raczej
[*] nowa siatka miedzy sektorami - nie zauważyłem
[*] kamery - chyba są te same ale ciężko stwierdzić
[*] wejście na stadion - nie ruszone
[*] wyremontowanie 5 kas - OK przynajmniej z zewnątrz
[*] 6 bramek obrotowych - brak
[*] krzesełka sektor gości - brak
[*] toaleta - z zewnątrz chyba skończone wewnątrz tez coś robione bo obok leży trochę starej ceramiki.
[*] kostka brukowa - najprawdopodobniej w trakcie...
w reportażu napisano ze będzie wyremontowane:
[*]ogrodzenie z dwóch stron - od bystrzycy jest zrobione od kameksu nie wiem bo nie wiem gdzie tem kameks byl
[*] ogrodzenie na sektorze gości - nie ruszone raczej
[*] nowa siatka miedzy sektorami - nie zauważyłem
[*] kamery - chyba są te same ale ciężko stwierdzić
[*] wejście na stadion - nie ruszone
[*] wyremontowanie 5 kas - OK przynajmniej z zewnątrz
[*] 6 bramek obrotowych - brak
[*] krzesełka sektor gości - brak
[*] toaleta - z zewnątrz chyba skończone wewnątrz tez coś robione bo obok leży trochę starej ceramiki.
[*] kostka brukowa - najprawdopodobniej w trakcie...
Pozdrawiam
A ja dopisze, że dzisiaj byłem na stadionie zobaczyć ile śniegu leży i się za głowę złapałem.
Nic z tym nie jest robione, znów będzie problem żeby w marcu wyjechać na tor.
janek pisze:A ja dopisze, że dzisiaj byłem na stadionie zobaczyć ile śniegu leży i się za głowę złapałem.
Ale nawet jakby klub "zawołał" maszyny i odśnieżył tor to i tak nic z tego, bo "kopacze" przed sezonem i tak zrzucą śnieg z murawy na tor. Niestety wieloletnia tradycja
ogladaja pogodynke a tam caly czas zapowiadaja ze ma padac snieg, wiec jaki jest sens
Nawet jak zgarną śnieg to problem niestety będzie, bo stan rzeki podniesie się na bank, a wtedy woda i tak wyjdzie
Będzie problem ze sparingami...
- niespokojny
- Trener
Spoko ludzie 2 miesiace jeszcze a wy juz wiecie jaka pogoda bedzie? Pare sparingow ma byc w rzeszowie a pozniej moze u nas uda sie zrobic.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Kolejny raz mowa o stadionie na cukrowni
w 2011 ruszamy pełną parą

http://www.kurierlubelski.pl/stronaglow ... ,id,t.html
http://www.kurierlubelski.pl/stronaglow ... ,id,t.html