Lubelski klub w sezonie 2010

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

Re: Lubelski klub w sezonie 2010

#2476 Postautor: Mars » 21 stycznia 2010, o 16:15

Gelo pisze:jest jeszcze kwestia odbioru zawodników - dla jednego bedzie to zawodnik "ciekawy" dla innego obiecujący, a dla kogoś innego słaby. Ja osobiście w kontrakcie z Kamilem nie widzę nic ciekawego. Z kontraktem z Puzonem mozna miec pewne podstawy do robienia sobie nadziei ale racjonalnie na dziś nic nie przemawia za tym, ze bedzie robił po 10 punktów w meczu. Podobnie sprawa wyglada z Klechą.

Nasz zespół startuje w 2 lidze więc nikogo lepszego od Klechy , Rempały czy Piszcza nie zakontraktujemy. Inni nawet nie chcą myśleć o startach w tej lidze. A co do obcokrajowców to wynalazki już przerabialiśmy.. i na dobre nam to nie wyszło.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#2477 Postautor: Mars » 21 stycznia 2010, o 16:19

tezetomaniak pisze:
Mars pisze:Piszcz jest w zasięgu naszego klubu jak najbardziej

marsie, ile razy ktos musi napisac/powiedziec ze TEMATU PISZCZA W KMZ NIE MA, zebys uwierzyl ? :wink:

Jeśli nie podpisze u nas kontraktu to będzie wielka szkoda , co by nie było to nasz wychowanek - a tacy zawodnicy przyciągają kibiców na stadion.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2478 Postautor: niespokojny » 21 stycznia 2010, o 16:19

Moim zdaniem w przypadku puszakowskiego i klechy mozna miec podstawy do jakiegos optymizmu choc umiarkowanego. Obaj kiedys jezdzili dobrze, jezdzili z najlepszymi i wiedza o co chodzi w te klocki. Po 2 slabszych sezonach mozna przypuszczac ze sie odbuduja w tej drugiej lidze i wroca do najlepszej formy. Natomiast w przypadku zielinskiego optymizm jest niczym nie uzasadniony. Bo trzeba by liczyc zeby zawodnik nie tylko wrocil do swojej zyciowej formy ale jeszcze zrobil postep. A w to to ja nie wierze.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#2479 Postautor: mustafa » 21 stycznia 2010, o 16:23

Mars pisze:Piszcz jest w zasięgu naszego klubu jak najbardziej(wystarczy zapomnieć o zatargach + gwarantuje dobry wynik)

Piszcz powiedział, że nie będzie jeździł w Lublinie. No chyba, że się coś zmieniło w przeciągu tygodnia.

Gelo pisze:Z kontraktem z Puzonem mozna miec pewne podstawy do robienia sobie nadziei ale racjonalnie na dziś nic nie przemawia za tym, ze bedzie robił po 10 punktów w meczu. Podobnie sprawa wyglada z Klechą.

Tak samo jest w drugą stronę. Zawodnik który w tym sezonie jeździł dobrze, wcale nie musi gwarantować że tak będzie w następnym - przynajmniej jeśli chodzi o drugą ligę, która jest nieprzewidywalna jak cholera. Przykład Freddie Ericssona, który dwa sezony temu był wymiataczem tak jak teraz Rymel, a w tym sezonie był zwykłym średniakiem.

Awatar użytkownika
Boobi
Senior

#2480 Postautor: Boobi » 21 stycznia 2010, o 16:25

Klecha żeby się odbudować musi mieć sprzęt, a go nie ma! Kiedy jeździł w Tarnowie pozacierał silniki i nic z tym do tej pory nie zrobił. Czyli potrzebne są duże inwestycje-pieniążki za kontrakt. Dlatego też pewnie nadal trwają negocjacje(zatargi) w sprawie ew. jego dołączenia do naszej drużyny. Jednak moim zdaniem jak już mamy wydać trochę grosza na Krystiana, to z całym szacunkiem dla niego, ja wolę Rymela. Jest to pewniejsza inwestycja.
"Życie to jazda"

harry
Trener

#2481 Postautor: harry » 21 stycznia 2010, o 16:26

Mars pisze:Troszkę mnie rozmieszyłes tą ilością wygranych meczów u siebie kolejny jasnowidz?? :)
Wystarczy teraz podpisać kontrakt z Piszczem + Klecha (przy dobrych wiatrach) i mamy skład nie gorszy od innych na papierze.

A Ty mnie za to bardzo rozśmieszyłeś Twoim tekstem.
Wygląda na to ,ze przeczytałeś tylko dwa pierwsze moje zdania i zabrałeś się za odpowiedź.
I cieszy mnie że działacze w końcu poszli po rozum do głowy . Jestem przekonany że jeśli dojdzie ktoś z dwójki którą wymieniłem powyżej , będzie lepszy wynik niż w ubiegłym sezonie.

:lol: :lol: :lol: Gdybyś przeczytał następne moje zdania to byś zrozumiał, ze napisałeś to samo co ja. Wstyd tak po kimś przepisywać i jeszcze go pouczać :) .
Jedno mi się u ciebie Harry nie podobało, że tak piałeś że nasi działacze nic nie robią, a jak widać kontraktują ciekawych zawodników, którzy przede wszystkim dobrze spisują się na naszym torze , zapewne Zieliński jeszcze nie jednego napinacza z forum zaskoczy.

A robili? Sam piszesz o tym w formie przeszłej "nie robili". Po czym dodajesz w formie teraźniejszej, że teraz kontraktują. Ja pisałem o tym że nic nie robią w listopadzie i grudniu - bo nie robili. Wzięli się za robotę o półtora miesiąca za późno jak kilka ciekawych nazwisk już uciekło.
Ciekawych zawodników??? To znaczy tacy których już nikt nie chciał? I dlatego są tani. Za bardzo jestem doświadczony, zeby się wypowiadać o tym jak ci zawodnicy będą się prezentować w tym sezonie. W drugiej lidze wystarczy trafić w dobrą furę i już można jechać. Szkopuł w tym, że tacy zawodnicy muszą "trafić" w dobry sprzęt. Ci drożsi mają dobry sprzęt. Ale wszystko jest możliwe, wszystko może zdarzyć się.
Bądźmy dobrej myśli. Może akurat wszyscy się odbudują. A po zakontraktowaniu Piszcz i Klechy wygramy ligę. :twisted: 8)
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#2482 Postautor: grzesieck » 21 stycznia 2010, o 16:28

mustafa pisze: Przykład Freddie Ericssona, który dwa sezony temu był wymiataczem tak jak teraz Rymel, a w tym sezonie był zwykłym średniakiem.

i niewazne, ze stracil wiekszosc sezonu przez kontuzje?

btw, Eriksson, a nie Ericsson :]
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2483 Postautor: Gelo » 21 stycznia 2010, o 16:28

Nasz zespół startuje w 2 lidze więc nikogo lepszego od Klechy , Rempały czy Piszcza nie zakontraktujemy. Inni nawet nie chcą myśleć o startach w tej lidze. A co do obcokrajowców to wynalazki już przerabialiśmy.. i na dobre nam to nie wyszło.

Ja bym jednak dzisiejszego Klechy do jednego worka z Piszczem nie wrzucał. Po tym drugim mniej wiecej wiadomo czego sie spodziewac. Co do obcokrajowcow - nikt nie mowi o wynalazkach. Nie to miejsce i przede wszystkim nie ten czas. Zawodnikow o ktorych nic nie wiadomo mamy juz kilku. Teraz potrzebny jest ktos sprawdzony, kto realnie zastapi Jacę.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#2484 Postautor: RadeKas » 21 stycznia 2010, o 16:30

Ciekawe ile jeszcze razy bedzie trzeba napisac, ze Rymel chce jezdzic tylko w Miszkolcu, zeby ludzie na forum tutaj przestali go widziec w naszym skladzie.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

harry
Trener

#2485 Postautor: harry » 21 stycznia 2010, o 16:33

mustafa pisze:Piszcz powiedział, że nie będzie jeździł w Lublinie. No chyba, że się coś zmieniło w przeciągu tygodnia.

Na tym froncie sytuacja zmienia się co dnia. Wszystko możliwe. Piszczowi zaczyna brakować klubów, które by go chciały i robi się nieciekawie. Klubowi zaczyna brakować zawodników, którzy by chcieli jeździć za pół darmo więc zbliżenie stanowisk możliwe.
Klecha stanowczo za drogi. Raczej pójdzie do Ostrowa.
Ale naprawdę największym kłopotem mogą być juniorzy polscy.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2486 Postautor: Gelo » 21 stycznia 2010, o 16:34

Mnie Rymel nic takiego nie mówił ze chce jezdzic tylko w Miszkolcu :lol: :lol: :lol: .

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#2487 Postautor: Mars » 21 stycznia 2010, o 16:37

W listopadzie czy w Grudniu podpisują ci co mają kase ( Harry ty oczywiście piałeś , aby już podpisywać ) - lub mają małe pojęcie o finansach , nasi działacze poczekali i się opłaciło w moim odczuciu , oczywiście każdy ma swoje zdanie , Nie jesteśmy drugą Łodzią aby mieć już skład w Grudniu :)

harry
Trener

#2488 Postautor: harry » 21 stycznia 2010, o 16:39

Jak Miskolc wystartuje to na pewno Rymel będzie tam jeździł.
Jedyna szansą jest to, ze chodza słuchy, ze Miskolc może się poddać.
I wtedy Rymel pójdzie do... Ostrowa :twisted: :evil: bo u innych już nie będzie miejsca.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#2489 Postautor: niespokojny » 21 stycznia 2010, o 16:41

harry pisze:Jak Miskolc wystartuje to na pewno Rymel będzie tam jeździł.
Jedyna szansą jest to, ze chodza słuchy, ze Miskolc może się poddać.
I wtedy Rymel pójdzie do... Ostrowa :twisted: :evil: bo u innych już nie będzie miejsca.

Ryme, klecha... jeszcze kasa na wyplate czesci dlugow kmo. Ciekawe skad oni na to wezma. Chyba ze praktyki kmo beda utrwalane :lol: . Wydaje sie ze to mniej wiarygodny klub niz nasz kmz...
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

harry
Trener

#2490 Postautor: harry » 21 stycznia 2010, o 16:41

Mars pisze:W listopadzie czy w Grudniu podpisują ci co mają kase ( Harry ty oczywiście piałeś , aby już podpisywać ) - lub mają małe pojęcie o finansach , nasi działacze poczekali i się opłaciło w moim odczuciu , oczywiście każdy ma swoje zdanie , Nie jesteśmy drugą Łodzią aby mieć już skład w Grudniu :)

Według mnie nie zaoszczedzili ani grosza. No chyba, ze liczą że ci Ukraińcy będą brylowac na torach drugiej ligi. To wtedy wyjdą oszczędności. Bo na pewno oni są bardzo tani.

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#2491 Postautor: Hayden » 21 stycznia 2010, o 16:42

nas tez zaliczasz do tych "innych" ?:>
Motor mocny

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#2492 Postautor: Mars » 21 stycznia 2010, o 16:43

Gelo pisze:

Ja bym jednak dzisiejszego Klechy do jednego worka z Piszczem nie wrzucał. Po tym drugim mniej wiecej wiadomo czego sie spodziewac. Co do obcokrajowcow - nikt nie mowi o wynalazkach. Nie to miejsce i przede wszystkim nie ten czas. Zawodnikow o ktorych nic nie wiadomo mamy juz kilku. Teraz potrzebny jest ktos sprawdzony, kto realnie zastapi Jacę.

Zastąpi Jacę ??? Jak dla mnie Piszcz jest w sam raz. A Jak wspomniał Harry , Tomasz jest coraz bliżej Lublina i to fakt, bliżej mu do nas niż do Krakowa czy Krosna( ich po prostu nie stać po zakupach Staszka - Knapa) wszystko zapewne się niedługo wyjaśni , Ostrów może jeszcze namieszać.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2493 Postautor: Gelo » 21 stycznia 2010, o 16:47

o Piszczu nie piszę od kilku dni. To ze jest potrzebny jest jasne jak słońce, to ze jest jednym z lepszych zawodnikow bez klubu rowniez. A czy to realne zeby u nas jezdzil - wierze ze harry ma rozeznanie w temacie.

Awatar użytkownika
MIERZWIN
Senior

#2494 Postautor: MIERZWIN » 21 stycznia 2010, o 16:53

harry pisze:Ale naprawdę największym kłopotem mogą być juniorzy polscy.

Parę numerów temu w Tygodniku Żużlowym był wywiad z Kamilem Mistygaczem, który twierdził, że bardzo chciałby dalej startować w naszym klubie. Z tego co się orientuję, to ten rok będzie jego ostatnim w gronie juniorów. Na sztukę do rozgrywek MDMP jak znalazł. 8)
od 1988 tylko SPEEDWAY

Koper
Trener
Kontakt:

#2495 Postautor: Koper » 21 stycznia 2010, o 17:07

MIERZWIN pisze:Parę numerów temu w Tygodniku Żużlowym był wywiad z Kamilem Mistygaczem, który twierdził, że bardzo chciałby dalej startować w naszym klubie.

http://kmzlublin.pl/index.php?option=co ... &Itemid=54

soniak
Szkółkowicz

#2496 Postautor: soniak » 21 stycznia 2010, o 17:10

harry pisze:
Mars pisze:W listopadzie czy w Grudniu podpisują ci co mają kase ( Harry ty oczywiście piałeś , aby już podpisywać ) - lub mają małe pojęcie o finansach , nasi działacze poczekali i się opłaciło w moim odczuciu , oczywiście każdy ma swoje zdanie , Nie jesteśmy drugą Łodzią aby mieć już skład w Grudniu :)

Według mnie nie zaoszczedzili ani grosza. No chyba, ze liczą że ci Ukraińcy będą brylowac na torach drugiej ligi. To wtedy wyjdą oszczędności. Bo na pewno oni są bardzo tani.

ja nie wiem kim ty kiedyś byłeś dla klubu ale ty prawie w każdym poście jesteś niezadowolony. przynajmjiej ja mam takie odczucia. Nie wiem, moze nie chcesz żeby im się udało tak jak tobie.

harry
Trener

#2497 Postautor: harry » 21 stycznia 2010, o 17:21

Mars pisze:Jak dla mnie Piszcz jest w sam raz. A Jak wspomniał Harry , Tomasz jest coraz bliżej Lublina i to fakt,

Mars!!! Kiedy Ty się nauczysz czytać z minimalnym zrozumieniem?
Napisałem, ze wszystko jest możliwe.
Jednego dnia jest info, ze nie ma zadnych szans, drugiego że jednak są, trzeciego że to pomyłka a czwartego, ze jednak siądą do rozmów. Było juz tyle sprzecznych informacji, ze to naprawdę jest śmieszne. Jak dzieci w przedszkolu.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#2498 Postautor: Mars » 21 stycznia 2010, o 17:25

harry pisze:
Mars pisze:Jak dla mnie Piszcz jest w sam raz. A Jak wspomniał Harry , Tomasz jest coraz bliżej Lublina i to fakt,

Mars!!! Kiedy Ty się nauczysz czytać z minimalnym zrozumieniem?
Napisałem, ze wszystko jest możliwe.
Jednego dnia jest info, ze nie ma zadnych szans, drugiego że jednak są, trzeciego że to pomyłka a czwartego, ze jednak siądą do rozmów. Było juz tyle sprzecznych informacji, ze to naprawdę jest śmieszne. Jak dzieci w przedszkolu.

haha powiem ci że się uśmiałem ;)

harry
Trener

#2499 Postautor: harry » 21 stycznia 2010, o 17:26

soniak pisze:ja nie wiem kim ty kiedyś byłeś dla klubu ale ty prawie w każdym poście jesteś niezadowolony. przynajmjiej ja mam takie odczucia. Nie wiem, moze nie chcesz żeby im się udało tak jak tobie.

Fakt. Jestem z bardzo dużej części działalności tego klubu bardzo niezadowolony. Poza tym, ze istnieje lubelski żużel to póki co, chyba nie ma być z czego zadowolonym. I chyba nie tylko ja.
A co? Nie wolno? Jakiś zakaz odgórny? Pewnie na stadion zaraz dostanę zakaz wejścia :o :(

soniak
Szkółkowicz

#2500 Postautor: soniak » 21 stycznia 2010, o 17:37

harry pisze:
soniak pisze:ja nie wiem kim ty kiedyś byłeś dla klubu ale ty prawie w każdym poście jesteś niezadowolony. przynajmjiej ja mam takie odczucia. Nie wiem, moze nie chcesz żeby im się udało tak jak tobie.

Fakt. Jestem z bardzo dużej części działalności tego klubu bardzo niezadowolony. Poza tym, ze istnieje lubelski żużel to póki co, chyba nie ma być z czego zadowolonym. I chyba nie tylko ja.
A co? Nie wolno? Jakiś zakaz odgórny? Pewnie na stadion zaraz dostanę zakaz wejścia :o :(

Skoro tak piszesz to powinieneś się cieszyć np z podpisania kontraktów z 4 ukraincami. Teraz już rozumiem działaczy dlaczego nie chcą twojej pomocy. Ale nie rozumiem tego, chodzisz na mecze i co komu kibicujesz? Jesteś zadowolony jak przegrywamy?