Lubelski klub w sezonie 2010

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

Re: Lubelski klub w sezonie 2010

#1551 Postautor: meesha » 28 grudnia 2009, o 10:22

I w ten sposob dochodzimy do sedna - Ty jestes kibicem, Gelo - widzem. I z tego wynika roznica. Dla Ciebie wazne jest,ze lokalna druzyna bedzie startowac, dla Gela - by ta lokalna druzyna prezentowala poziom jaki on chce ogladac.

Otoz to, tyle ze tego typu fora dyskusyjne jak to, na ktorym sie wlasnie znajdujemy sluza przede wszystkim kibicom, a nie widzom :) I niepotrzebnie wiklasz sie w jakies skomplikowane porownania do kinematografii. Wezmy na przyklad mnie i pilke nozna. Nie jestem kibicem, nie chodze na mecze, ale moze kiedys jak Motor bedzie gral w Lidze Mistrzow to sie wybiore obejrzec takie widowisko. Ale w tym momencie na forum pilkarskim nie mam czego szukac jako zwykly widz. I rowniez nie interesuje mnie skad dzialacze biora pieniadze, dlaczego nie kontraktuja lepszych zawodnikow itp. Jak zagraja w LM to przyjde, jak nie to szkoda mojego czasu i pieniazkow :wink: na takie dziadostwo. Czujesz roznice :?:

Poza tym zuzel to specyficzny sport, czasem ciekawsze widowisko potrafia stworzyc drugoligowcy niz swiatowa czolowka. Tu nie jest wazne, ze ktos wykreci rekord toru, tylko to, zeby stawka byla na tyle wyrownana, ze bedzie jazda w kontakcie a nie start i gesiego do mety jak to czesto bywa chocby w GP. Dlatego ja nie rozumiem takiego podejscia, ze II liga = dziadostwo, tak wcale byc nie musi. Czego przykladem moze byc zachwyt gorzowiakow podczas ubieglorocznego meczu w Pile 8) Coz, moze i na mnie przyjdzie taka pora, ze stetryczeje i zaczne marudzic i wybrzydzac. Oby niepredko do tego doszlo, czego sobie i wszystkim zycze w zwiazku ze zblizajacym sie Nowym Rokiem :lol:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1552 Postautor: Łoptymista » 28 grudnia 2009, o 10:32

sting126 pisze:A na drugiego obok T.Rempaly polskiego seniora przymierzany jest Maciek Michaluk, to tak zeby rozwiac marzenia niektorych o tych Rymelach, Wlasowach i Baranach.

to jest probka Twojego wyrafinowanego poczucia humoru? prawda?

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#1553 Postautor: sting126 » 28 grudnia 2009, o 10:41

Wierz mi, ze bardzo chcialbym na Twoje pytanie odpowiedziec twierdzaco...
Czas na zmiany :]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1554 Postautor: Gelo » 28 grudnia 2009, o 10:45

[Coz, moze i na mnie przyjdzie taka pora, ze stetryczeje i zaczne marudzic i wybrzydzac. Oby niepredko do tego doszlo, czego sobie i wszystkim zycze w zwiazku ze zblizajacym sie Nowym Rokiem :lol:

Widze ze jestes kibicem z gatunku "niewazne jak - byle jezdzili" - wolno Ci. Z tym stetryczeniem jak rozumiem to do mnie ale jak sam zauwazyles te kilka lat to jeszcze nie roznica pokolen. I to nie kwestia wieku co raczej dobrego smaku. Ja ogladajac inter polan kilkakrotnie zadawalem sobie pytanie na stadionie - co ja tu k... robie? Takie widowiska mnie obrazają. Nikomu nie zycze takich odczuc wiec staram sie na miare skromnych "widzowskich" mozliwosci zasugerowac jak najlepszy moim zdaniem sklad. A co z tym zrobia dzialacze - to zupelnie inna para kaloszy. Nigdy nie pisalem - "ja tak chce - tak ma byc" co starasz sie mi wmowic.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1555 Postautor: Łoptymista » 28 grudnia 2009, o 10:46

to proponuje zorganizowac ostatnie spotkanie nieistniejacego fanklubu i popelnic zbiorowe harakiri

po namysle zmieniam koncepcje

spotkanie nadal aktualne. bierzemy nasze samurajskie miecze i idziemy do dzielnych dzialaczy i patrzymy jak oni sie kroja...

a jesli chodzi o M. Michaluka, to jaka jest szansa, ze wybierze on oferte innego klubu i oleje KMZ?

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#1556 Postautor: tezetomaniak » 28 grudnia 2009, o 10:57

a jesli chodzi o M. Michaluka, to jaka jest szansa, ze wybierze on oferte innego klubu i oleje KMZ?

myslisz powaznie ze jest jeszcze jeden tak niedorozwiniety klub, ktory proponowalby Michalukowi kontrakt ? :?

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1557 Postautor: Łoptymista » 28 grudnia 2009, o 11:05

konkurencja moze probowac nas oslabic i podprowadzic krajowego lidera :shock: 8)

a powazniej to nie sadzilem ze dno jest az tak gleboko. kurka wodna co sie dzieje w tym klubie. czy ci ludzie naprawde nie maja pojecia jakie spektakularny sezon zmajstruja? jak tak dalej pojdzie to ilosc kibicow znana z juniorskich druzynowek, moze byc dla naszych niedoscignionym idealem

meesha
Trener
Kontakt:

#1558 Postautor: meesha » 28 grudnia 2009, o 11:07

Widze ze jestes kibicem z gatunku "niewazne jak - byle jezdzili" - wolno Ci.
Nieee, napisalem jedynie, ze druga liga wcale nie musi byc mniej ciekawa od GP. Liczy sie widowisko a nie nazwiska.
Z tym stetryczeniem jak rozumiem to do mnie ale jak sam zauwazyles te kilka lat to jeszcze nie roznica pokolen.
To do Stinga akurat i wiek nie ma tu nic do rzeczy :)
Ja ogladajac inter polan kilkakrotnie zadawalem sobie pytanie na stadionie - co ja tu k... robie? Takie widowiska mnie obrazają.
Czy u Ciebie sa tylko dwie opcje: 1. DMP, 2. Inter-Polan ???
Nigdy nie pisalem - "ja tak chce - tak ma byc" co starasz sie mi wmowic.
Nie kaz mi przeczesywac tych ponad 4 tysiecy postow, ale swego czasu Twoje "chciejstwo" bylo na tym forum legendarne :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1559 Postautor: Gelo » 28 grudnia 2009, o 11:12

1. w sporcie przede wszystkim liczy sie sukces - po to jest rywalizacja zeby dazyc do jakiego celu. 2. Nie u mnie tez jest odcien szarosci - miasto takie jak Lublin powinno miec przynajmniej druzyne w pierwszej lidze. 3. cos sobie wmowiles i jeszcze w to wierzysz. Wiec jeszcze raz powtorze - to co ja chce, a co z tym robia dzialacze to dwie rozne bajki. Tak sie zdarzylo ze w kilku przypadkach moje "chciejstwo" weszlo w zycie i zawsze bylo to trafione dla wynikow druzyny. Ot po prostu - lata obserwacji.

janek
Kadrowicz

#1560 Postautor: janek » 28 grudnia 2009, o 12:28

i co Michaluk będzie mieć na czym jeździć? czy będzie pożyczał silnik od Sternika? :lol:
Chyba że od Klimka sprzęt odkupi, jeśli ma za co 8)
Lepiej niech się Bąkiem i Bublem zainteresują.
Dziwne że przez całe święta nikt nie odesłał kontraktu. :(
Jeśli w tym tygodniu nie dogadają się z żadnym zawodnikiem to będzie nie ciekawie

Częstochowa liczy na 500 tys. zł, ciekawe ile KMŻ dostanie od miasta?
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/ ... ysiecy-zl/
Ostatnio zmieniony 28 grudnia 2009, o 12:53 przez janek, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1561 Postautor: bkapusta » 28 grudnia 2009, o 12:35

W temacie "sezon 2010" mam taki komentarz:
Obrazek
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

go!
Trener

#1562 Postautor: go! » 28 grudnia 2009, o 15:33

meesha pisze:W reklamie nie zawsze chodzi bezposrednio o zwiekszenie sprzedazy. Wazne sa tez kwestie wizerunkowe, rozpoznawalnosc marki itp. Ale to sa rzeczy tak oczywiste, ze az szkoda o nich pisac...

Jestes pewny ze to wszystko dla Ciebie takie oczywiste? To wytlumacz mi w jakim celu te wszystkie zabiegi o ktorych piszesz?
"kwestie wizerunkowe, rozpoznawalnosc marki itp"

harry
Trener

#1563 Postautor: harry » 28 grudnia 2009, o 15:34

Również po namyślę muszę stwierdzić, ze taki Vedel, o którym piszę w innym temacie to byłby dla nas extra gość, skoro planowane są takie wzmocnienia jak wyżej :( :evil:
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1564 Postautor: Gelo » 28 grudnia 2009, o 15:42

jeszcze tydzien i swietny dla nas bedzie lyngsoe i inne tego typu wynalazki

harry
Trener

#1565 Postautor: harry » 28 grudnia 2009, o 15:45

Jeżeli Sting czegoś nie przekręcił to tacy goście JUŻ są świetni!!! :shock: :shock: :shock:
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1566 Postautor: Gelo » 28 grudnia 2009, o 15:55

harry pisze:Jeżeli Sting czegoś nie przekręcił to tacy goście JUŻ są świetni!!! :shock: :shock: :shock:

nigdy nie napisalem ani nie pisnalem złego slowa na zarzad ale jezeli to prawda to napiszę jedynie, ze nie wiem o co chodzi i na co liczą dzialacze. Jest jeszcze paru zawodników z ktorych spokojnie mozna zmontowac sklad na awans ale dlaczego nic sie nie dzieje? I to w zadną stronę.

go!
Trener

#1567 Postautor: go! » 28 grudnia 2009, o 16:17

Po wiadomosci o Macku M proponuje aby zwolennicy malych kroczkow jakos obronili ten transfer, bo mniejszych sie juz robic nie da.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1568 Postautor: kilar » 28 grudnia 2009, o 16:20

To chyba jakies stupki sa 8)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1569 Postautor: istred » 28 grudnia 2009, o 16:26

Ja nie wierzę w te informacje.
Wystarczy logicznie pomyśleć.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#1570 Postautor: tezetomaniak » 28 grudnia 2009, o 16:29

logika w KMZ juz sie chyba dawno skonczyla 8)

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1571 Postautor: Łoptymista » 28 grudnia 2009, o 16:32

go! pisze:Po wiadomosci o Macku M proponuje aby zwolennicy malych kroczkow jakos obronili ten transfer, bo mniejszych sie juz robic nie da.

a co ma maly krok do macka m.

negocjacje z MM to milowy krok wstecz

harry
Trener

#1572 Postautor: harry » 28 grudnia 2009, o 16:40

To gdzie są jacyś dziennikarze czy piszący o żużlu w środkach masowego przekazu?
Moze by który ruszył cztery litery i zadzwonił i wyjaśnił o co chodzi z tym kontraktem MM? :evil:
Czy to normalne podpisanie i Maciek będzie głęboką rezerwą czy faktycznie szykowany jest do pierwszego składu?

go!
Trener

#1573 Postautor: go! » 28 grudnia 2009, o 16:58

harry pisze:Czy to normalne podpisanie i Maciek będzie głęboką rezerwą czy faktycznie szykowany jest do pierwszego składu?

Echhh, wiesz
Jesli to prawda, ze do pierwszego to nie ma co dementowac a jesli nie, to wstyd sie odezwac..
Ostatnio zmieniony 28 grudnia 2009, o 17:00 przez go!, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1574 Postautor: Cooper » 28 grudnia 2009, o 16:59

A ja nie wiem czemu ma sluzyc to podbijanie bebenka. Chce Michaluk podpisac zeby nie starcic sezonu, niech podpisuje. Przeciez byle Vedel za czapke sliwek wyciagniety z jakiejs Danii bedzie od niego lepszy.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

meesha
Trener
Kontakt:

#1575 Postautor: meesha » 28 grudnia 2009, o 17:03

go! pisze:
meesha pisze:W reklamie nie zawsze chodzi bezposrednio o zwiekszenie sprzedazy. Wazne sa tez kwestie wizerunkowe, rozpoznawalnosc marki itp. Ale to sa rzeczy tak oczywiste, ze az szkoda o nich pisac...

Jestes pewny ze to wszystko dla Ciebie takie oczywiste? To wytlumacz mi w jakim celu te wszystkie zabiegi o ktorych piszesz?
"kwestie wizerunkowe, rozpoznawalnosc marki itp"

Przeczytaj jeszcze raz to co napisalem, zwroc uwage na slowo "bezposrednio". W dluzszej perspektywie generalnie zawsze chodzi o to samo, ale nie zawsze odbywa sie to na zasadzie "kup pan cegle i to juz".

Co do szydzenia z tzw. "malych kroczkow" to rowniez widze nic nie zrozumiales :?