KMŻ RedStar Lublin w sezonie 2009

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

Re: Play-off Krosno-Lublin

#1101 Postautor: mustafa » 5 sierpnia 2009, o 22:49

owen1989 pisze:No chyba nie powiesz mi, ze mam wpasc do klubu rzucic ze 2 miliony zlotych, jeszcze pozalatwiac sponsorow i zatrudnic na nastepny sezon crumpa i pedersena ? ;] Nie ja obiecywalem i nie ja gadalem bajki od poczatku sezonu z wielkim przekonaniem, ze wszystko wypali i nie bedzie zadnych problemow ;]

Ale przecież o ile pamiętam to Wojciechowski od początku gadał, że budżet w większej części będzie opierał się na kibicach.
A poza tym może poczekajmy jeszcze chociaż do pierwszego dwumeczu. Już pamiętam, że po drugiej kolejce pojawiały się głosy na tym forum, że zajmiemy 7 miejsce i nie będziemy w play off :)

Mokatte

#1102 Postautor: Mokatte » 5 sierpnia 2009, o 22:51

owen1989 pisze:No chyba nie powiesz mi, ze mam wpasc do klubu rzucic ze 2 miliony zlotych, jeszcze pozalatwiac sponsorow i zatrudnic na nastepny sezon crumpa i pedersena ? ;] Nie ja obiecywalem i nie ja gadalem bajki od poczatku sezonu z wielkim przekonaniem, ze wszystko wypali i nie bedzie zadnych problemow ;]

nic takiego nie napisałem - na stwierdzenia, że ci czy tamci to amatorzy, odpowiedziałem - pokaż im jak to się robi, wsiadaj na motor, załóż swój klub albo zatrudnij się w klubie i pozyskuj im sponsorów skoro oni nie umieją (skoro ze sponsorami Ci się uda to i w klubie pewnie niezłą prowizję wynegocjujesz).

ps. Wciąż walczymy o awans do 1 ligi (zgodnie z zapowiedziami)

ps2. Chciałbym zaznaczyć, że nie uważam, że jest wokół klubu kolorowo, ale ten lament, żal i płacz naprawdę jest irytujący, tak jakby komuś brakowało problemów w życiu.

owen1989
Senior

#1104 Postautor: owen1989 » 5 sierpnia 2009, o 23:05

tezetomaniak pisze:Gratulacje.

Pogratuluj za to :
Gawrzyk pisze:przed sezonem zrezygnowali z osoby ktora tak pozyskiwala mniejszych sponsorow - i przez to zrezygnowali z kilkudziesieciu tysiecy zlotych...ktore by sie teraz przydaly, oj przydaly...

:)

harry
Trener

#1106 Postautor: harry » 5 sierpnia 2009, o 23:21

Mokatte pisze: albo zatrudnij się w klubie i pozyskuj im sponsorów skoro oni nie umieją (skoro ze sponsorami Ci się uda to i w klubie pewnie niezłą prowizję wynegocjujesz).

Potworny błąd popełniasz mysląc w ten sposób. Przynies sponsorów ale za pół darmo. A jak sie nie zgodzisz na żałosne warunki klubu to spadaj. I tak klub zaoszczędził 4 tys zł na prowizji a nie dostał 50 tys zł od sponsorów. Co najmniej.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#1107 Postautor: Lublin_Fan » 5 sierpnia 2009, o 23:30

No i kwestia Organizacji Pożytku Publicznego. Przy odpowiednim nagłosnieniu sprawy i zaangazowaniu kibicow (niezbyt meczacym) moznaby jakis wyjazdowy pogrom oplacic z tego jednego procenta. Rozumiem - w ta zime nie bylo czasu. Ale jesli w klubie mysla o lidze rowniez za rok to powinni rozwazyc ta opcje. Jaki tam jest mail? Moze zarzuce odkrywczym pomyslem ;)

Mokatte

#1108 Postautor: Mokatte » 5 sierpnia 2009, o 23:33

sting126 pisze:A swietym prawem kibicow placacych za widowisko jest konstruktywna krytyka i wytykanie bledow, ale to nie znaczy,ze kazdy kibic umie zrobic lepiej.

prawo jakie nabywasz za kupno biletu to prawo do obejrzenia "tej amatorki" jak to nazywacie. A nie do tego żeby truć na forum "jaki to ja nieszczęśliwy". Sam zresztą to napisałeś - konstruktywna krytyka, a ja od x postów próbuję wskazać, że w ostatnich postach krytyka i lament Mikasa czy Owena nie są konstruktywne.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#1109 Postautor: tezetomaniak » 5 sierpnia 2009, o 23:53

sting126 pisze:A swietym prawem kibicow placacych za widowisko jest konstruktywna krytyka i wytykanie bledow, ale to nie znaczy,ze kazdy kibic umie zrobic lepiej

prawem kibica jest obejrzenie meczu, bo za to zaplacil. Kupuje produkt - widowisko sportowe. Jak mu sie cos nie podoba, przestaje to kupowac. Ale niech sie nie nazywa kibicem, tylko konsumentem.
Skoro wytyka bledy, to wie na czym polegaja. Skoro wie, to umie zrobic to tak, zeby tych bledow nie bylo. Inaczej by nie wytykal.

I jeszcze slowko o amatorach na torze. Skoro ktos nazywa zuzlowca amatorem, to dlaczego nie powiedziec mu, zeby sam poszedl pokazac jak sie jezdzi ? Taki cwaniak wtedy odpowie "ja jestem tylko kibicem, a on zawodowcem". No to ***** skoro jest zawodowcem, to niech nie pieprzy o amatorstwie !! :roll:

owen1989
Senior

#1110 Postautor: owen1989 » 6 sierpnia 2009, o 00:07

Problem w tym, ze to za co placimy ciezko czasem nazwac nawet widowiskiem sportowym ;] a teraz jeszcze do tego mamy dolozyc nastepne 5zl ? ;]
"Skoro wytyka bledy, to wie na czym polegaja. Skoro wie, to umie zrobic to tak, zeby tych bledow nie bylo. Inaczej by nie wytykal."
Nie do konca ;] Masz zadanie z matmy i wychodzi ci wynik inny niz w odpowiedziach ;] Rozumiem, ze od razu po spojrzeniu na wynik w odpowiedziach wiesz gdzie jest twoj blad i co zrobic zeby bylo w porzadku, mimo ze nie jestes matematykiem czy kims kto sie na tym dobrze zna ? ;]

Sledzio
Trener
Kontakt:

#1111 Postautor: Sledzio » 6 sierpnia 2009, o 00:11

... Ehhh. Nie tędy droga P.Wojciechowski by kibicowi być może ostatnie miedziaki wyciągać z kieszeni.
Drugi raz spotykam się z taką sytuacją by wyciągać dodatkowe pieniądze od kibiców.
Po tym to na prawdę nie którzy wkurzą się i podziękują za ten sezon.
Przykład ? w Rzeszowie, ostatni mecz, gdzie drużyna walczy o awans, 1 liga.

Mokatte

#1112 Postautor: Mokatte » 6 sierpnia 2009, o 00:12

Problem w tym, ze to za co placimy ciezko czasem nazwac nawet widowiskiem sportowym ;] a teraz jeszcze do tego mamy dolozyc nastepne 5zl ? ;]

To nie dokładaj. Ja dołożę.

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#1113 Postautor: Bozena » 6 sierpnia 2009, o 10:14

Co prawda post pod postem, ale postaram odnieść sie tym razem do wypowiedzi mikasa:
mikas pisze:Zaczynam rozumiec ludzi co chodza tylko gdy sa wyniki, bo nie chca sie denerwowac a ogladanie sportu ma byc dla nich przyjemnoscia a nie katorgą. Dla mnie w pewnym momencie ten caly zuzel w lubelskim wykonaniu przestal byc przyjemnoscia i w sumie jedyne co mnie przy nim trzyma to tylko to ze po prostu jest czescia mojego zycia od wielu wielu lat. Gdybym zaczynal chodzic w tym sezonie czy nawet 3-4 sezony temu to by mnie juz chyba dawno na Zygmuntowskich nie bylo. A jak jeszcze zna sie troche szczegolow z ze tak napisze "zakulisowych" dzialan klubu, to czlowieka krew zalewa i sie dziwi ze ten balagan jeszcze w ogole istnieje. Gdy w takich warunkach gdy w skladzie znow pojawia sie "brak zawodnika" itp. klub wyciaga lapy po jeszcze wiecej od kibicow zamiast chociaz w minimalnym stopniu zaangazowac sie w szukanie sponsorow (pozdro dla pana Wojciechowskiego) to jest to wstyd i hanba dla ludzi kierujacych tym klubem, a dla zwyklego kibica ktory ma w sercu ten klub od wielu lat jest to conajmniej wkurzajace. I mam prawo sie wkurzuc jesli widze to co sie dzieje w moim ukochanym klubie i mam prawo do tego zeby nawet w drastyczny sposob (nawet kosztem tego ze cale forum na mnie naskoczy) wyrazic swoja dezaprobate dla kolejnych dzialan ktore zamiast odbudowywac to niszcza ten klub.

Smutno się robi po przeczytaniu takich słów. Może więc ja napiszę coś od siebie. Myślę, że mikas ma dużo racji, chociaż ja osobiście nie mam zamiaru obrażać się na speedway i przestać chodzić na mecze :) Zacznę od tego, że należę do kibiców z gatunku tych "na dobre i na złe", a przecież przez lata odkąd chodzę na żużel naprawdę różnie i jeszcze gorzej bywało.
Jeżeli chodzi o szczegóły dla mnie najbardziej wkurzająca jest nie tyle sama cena biletów, co programów na mecz. Wiadomo, że większość zagorzałych kibiców mimo wszystko przyjdzie na Aleje Zygmuntowskie, więc dodatkowe wykorzystywanie nas bezczelnie poprzez takie ceny programów jest zwyczajnie chamskie :(
Ciekawe, czy klub zarobi więcej przy mniejszej ilości sprzedanych programów ? 8)
Całe szczęście, że nie znam zakulisowych działań klubu, a właściwie to nawet wolę ich nie znać :wink:
Chamskie też jest odjeżdżanie meczów w niepełnym składzie. Nawet za czasów LKŻ-u zawsze mieliśmy w składzie juniorów lepiej, czy gorzej jeżdżących łatających dziury. Teraz jest to naprawdę bardzo niepokojące, a od juniorów przecież zależy przyszłość naszego speedwaya.
Najgorszą rzeczą jednak dla mnie jest olewanie kibiców przez zawodników co zawsze da sie zauważyć. Mam tu na mysli jeżdżenie na zasadzie dojechania do mety,strajki, markowanie defektów itp.
Póki co z tym akurat w tym sezonie nie jest jak do tej pory najgorzej (z małymi wyjątkami ) patrząc z perspektywy wieloletniego kibicowania.
Mam więc nadzieję, że przynajmniej zawodnicy docenią kibiców, którzy zdecydują się na wyłożenie niemałej kasy na bilety i zrewanżują się dobrą , a przede wszystkim ambitną jazdą .
Myślę też, że tak naprawdę to mikas i owen też nie wytrzymają i pojawią się na stadionie :)

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#1114 Postautor: Manitou » 6 sierpnia 2009, o 10:56

/ironia on
mikas i owen - nie zesrajcie sie. Co tu kogo obchodzi czy Wy bedziecie na stadionie czy nie i czym sie kierujecie podejmujac decyzje :?:
Nie bede Wam tu prawil moralow, ze jak tacy madrzy jestescie to sami zrobcie lepiej, bo sie znowu Sting zdenerwuje, ale powiem krotko - nie podoba sie? Do widzenia.
A z gorzkimi zalami to do kosciola, a nie na forum :twisted:

Co do postu Bozeny - poczekaj z krytykowaniem ceny programu, az dostaniesz go do reki. Moze akurat na PO klub przygotuje piekne programy A4 w sliskiej okladce zawierajacej 30 stron ciekawostek zuzlowych z calego swiata i piekne, kolorowe fotografie :shock: :lol: :lol:

/ironia off

Awatar użytkownika
Pietter
Szkółkowicz

#1115 Postautor: Pietter » 6 sierpnia 2009, o 11:49

a mi się wydaje, że ktoś powinien beknąć za konflikty z zawodnikami. Można kogoś odsunąć od składu ale nie dziękować do końca sezonu bo jak widać Hynek się rozwalił, Piszczu ma mecz w Anglii i nie ma kto jechać. Powinien też beknąć ktoś kto nasprowadzał Anglików do klubów bądź wskazał ten kierunek poszukiwań. Jest nauczka na inne sezony, żeby obierać kierunek Szwecja Dania Rosja Australia. Mam nadzieje, że zobaczymy za rok chociażby 2 ligę bo w 1 w obecnej sytuacji naszego klubu nie wierzę.

harry
Trener

#1116 Postautor: harry » 6 sierpnia 2009, o 12:25

Pietter pisze:a Powinien też beknąć ktoś kto nasprowadzał Anglików do klubów bądź wskazał ten kierunek poszukiwań. Jest nauczka na inne sezony, żeby obierać kierunek Szwecja Dania Rosja Australia. .

A wiesz człowieku co to jest okienko transferowe???
OKIENKO TRANSFEROWE jest od 15 czerwca!!! Od tego czasu można było wszystkich Angoli kopnąć w sam srodek tyłka i nazbierać na ich miejsce całe zastępy Szwedów, Ruskich czy Kangurów. I za to ktoś powinien beknąć, ze tego nie zrobiono.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#1117 Postautor: Bozena » 6 sierpnia 2009, o 13:01

Manitou pisze:
Co do postu Bozeny - poczekaj z krytykowaniem ceny programu, az dostaniesz go do reki. Moze akurat na PO klub przygotuje piekne programy A4 w sliskiej okladce zawierajacej 30 stron ciekawostek zuzlowych z calego swiata i piekne, kolorowe fotografie :shock: :lol: :lol:

/ironia off

Pożyjemy, zobaczymy :shock: :D Wtedy to nawet te 5 zł odżałuję :lol: :lol:

Awatar użytkownika
rogerek20

#1118 Postautor: rogerek20 » 6 sierpnia 2009, o 13:12

haha :lol: to się uśmiałem :shock: mam nadzieje że chociaż kolorowe będą :lol:
MaRiUsZ

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1119 Postautor: Łoptymista » 6 sierpnia 2009, o 13:28

a czemu nie

wezcie ludzie zluzujcie bajere. marudzicie jak stare ciotki po klimakterium.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1120 Postautor: istred » 6 sierpnia 2009, o 14:47

Faworytem dwumeczu w obecnej sytuacji jest Krosno.

Winnym tego jest zarzad klubu, bo kadrowo jestesmy zdecydowanie silniejsi niz Krosno. Mamy 18 zawodnikow, a nie potrafimy znalezc 8, ktorzy pojada w meczu.
I nie jest to kwestia wolnych terminow o czym wszyscy doskonale wiedza. I o tym, kto jest za taki stan odpowiedzialny tez wszyscy wiedza.

Nawiazujac do wczesniejszej dyskusji, wcale sie nie dziwie Mikasowi, ze ma juz tego wszystkiego dosc.
Jesli kibicowi lezy na sercu dobro klubu, to nie potrafi patrzec na to co sie w klubie dzieje. We mnie sie gotuje jak na to wszystko patrze...
Choc widze pewne rozwiazanie.
Sa osoby, ktorym juz nie przystoi kibicowac, ktory maja juz odpowiednio duzo lat na karku, ktore znaja sie na zuzlu, maja odpowiednie wyksztalcenie i wizje funkcjonowania klubu. Moze czas, zeby wziac sprawe w swoje rece?

PS. Tomka sobie odpusccie. Przed sezonem byl wrogiem numer jeden. Teraz ma byc cudotworca.
To nie jest dzialalnosc dobroczynna, tylko praca i nic dziwnego ze Piszcz kalkuluje.
Nie dziwi was, ze nikt tutaj nie chce jezdzic?
Zakontraktowano Piszcza w srodku sezonu, wygral nam mecz w Pile, wygrał nam bonusa z Krosnem.
A jesli mial teraz mozliwosci wystapienia w Lublinie, to tylko wina zarzadu, ze nie potrafil go do tego przekonać. Nie tylko jego zreszta...

Awatar użytkownika
rieper
Junior

#1121 Postautor: rieper » 6 sierpnia 2009, o 14:56

mustafa pisze:Nie no, szlag może trafić człowieka. Przecież prędzej czy później by go spłacili, a ten pierwszy mecz będzie praktycznie decydował o wszystkim, nie rozumiem tej decyzji, skoro miał wolną rękę. Tam przecież mniej zarobi.

Jestes tego pewien? A kase za 2005 dostal? Podczas ktoregos z wywiadow wyraznie powiedzial, ze wiecej razy sie nie da oszukac, wiec jego wybor oceniam jako w miare rozsadny. Lepiej miec pewna kase niz czekac w nieskonczonosc

meesha
Trener
Kontakt:

#1122 Postautor: meesha » 6 sierpnia 2009, o 14:58

Moze czas, zeby wziac sprawe w swoje rece?
To co, robimy superekstraordynaryjne spotkanie forumowiczow pod haslem "Ratujemy lubelski zuzel" :?: 8) Moze faktycznie trzeba rewolucji :?:

To nie jest dzialalnosc dobroczynna, tylko praca i nic dziwnego ze Piszcz kalkuluje.
Dokladnie. Ja jakbym nie dostal wyplaty na czas, ani nawet miesiąc po terminie to bym robote rzucił w cholere. I pewnie nie ja jeden...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1123 Postautor: Łoptymista » 6 sierpnia 2009, o 14:59

a to w 2005 on jezdzil w KMZ

z reszta skad wiesz jak wyglada naprawde sprawa jego rozliczen?

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#1124 Postautor: mustafa » 6 sierpnia 2009, o 15:02

Wioski się nasuwają tylko jedne.

Pomimo, że Poznaniowi i Gdańskowi się udało, uważam że
zakładając nowy klub od zera, trzeba siedzieć dotąd w drugiej lidze, aż nie uporządkuje się klubu, nie zaszczepi żużlem środowiska mniejszych czy większych sponsorów i ogólnie nie zrobi klimatu do tego sportu, będąc wiarygodnym i wypłacalnym. Takie wyrywanie się na awans tylko bulwersuje ludzi.
A ten sezon pokazał, że na drugą ligę w Lublinie przychodzi tyle samo ludzi co na pierwszą, a nawet więcej niż w poprzednich sezonach, bo 3 / 4 osób interesuje wygrywanie na własnym torze i dobre widowisko.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1125 Postautor: Cooper » 6 sierpnia 2009, o 15:05

truskawa pisze:zuzlowcy nie jezdza dla sympatii tylko dla pieniedzy, to po pierwsze.
Anglia to dla Piszcza priorytet w tym sezonie, powtarzał to wielokrotnie
Jezeli ktos udupil lubelski zuzel, to ostatnia osoba na liscie jest T.Piszcz

Tylko czemu Piszcz chce byc swietszy od papieza i mimo, ze w Anglii go nie koniecznie oczekuja jedzie tam na mecz? W dodatku zna problemy kadrowe klubu z Lublina. Bohater z Krosna k**wa mac.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]