Wyjazd Miszkolc - Lublin 19.07.2009
Re: Wyjazd Miszkolc - Lublin 19.07.2009
Na granicy nie, ale w przypadku jakiejkolwiek kontroli z jakiegokolwiek powodu dokument typu paszport lub dowod trzeba miec.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
gizmo pisze:BTW. Opuszczacie granice polski i w razie wizyty u lekarza mozecie otrzymac spory rachunek dlatego polecam ubezpieczyc sie nawszelki wypadek od KL i NNW jest tez inna opcja o niej ponizej:
Przed wyjazdem za granicę trzeba zadbać o ubezpieczenie medyczne. Jeśli jesteście ubezpieczeni w Narodowym Funduszu Zdrowia, wy i wasze dzieci macie prawo do bezpłatnych świadczeń na terenie Unii Europejskiej oraz w Norwegii, Islandii, Liechtensteinie i Szwajcarii. Żeby jednak móc skorzystać z darmowej opieki medycznej w tych krajach, musicie wyrobić Europejskie Karty Ubezpieczenia Zdrowotnego . Aby otrzymać karty EKUZ, złóżcie w oddziale NFZ właściwym dla waszego miejsca zamieszkania wnioski i dowody aktualnego ubezpieczenia (np. ostatni formularz RMUA) oraz książeczkę ubezpieczeniową, do której wpisane jest dziecko. Jeśli dziecko się uczy, potrzebna będzie również jego szkolna legitymacja. Karta EKUZ jest wydawana w dniu złożenia wniosku i ważna przez dwa miesiące kalendarzowe (od pierwszego do ostatniego dnia miesiąca). EKUZ nie chonoruja prywatni lekarze wiec za wizyty u nich zaplacic trzeba by bylo odzielnie KL juz tutaj dzialaja z tego co pamietam. koszt kl i nnw nie jest duzy.
nie jestem agentem, nie proponuje konkretnej firmy. studiuje turystyke i uczylem sie o ubezpieczeniach. koszty leczenia szpitalnego ida w tysiace a nawet kilkanascie tysiescy zlotych, ubezpiecznenie kosztów leczenia i nastepstw nieszczesliwych wypadkow to kilkanascie zlotych - jedynie informuje. Kto chce to sie ubezpieczy bo nie wiadomo co sie stac moze, kto nie chce i nie ubezpieczy to tez pewnie przezyje. Informacja dla tych ktorzyy lubią czuć sie bezpiecznie, zaden tour operator nie pusci cie na impreze zagraniczną bez ubezpieczenia kl i nnw gdyż jest ono obowiazkowe (jedno z nich badz obydwa nie pamietam). A skoro jest obowiazkowe to raczej nie bez powodu. Ubezpieczenie mozna wykupic przez internet, w ubezpieczalniach i chyba w biurach podróży (w nich mozliwa jest marza).
Pozdrawiam
Ale my tam jedziemy na dzien czasu wiec po co kusic los jakimis ubezpieczeniami. Gdyby w naszym przypadku (wyjazd jednodniowy) takie ubezpieczenia byly konieczne to mysle ze polowa z tych zapisanych osob by nie pojechala bo zalatwianie tych ubezpieczen (czas i zawracanie sobie d.. takimi pierdolami) i koszty z nimi zwiazane by byly drozsze niz jest "wart" ten wyjazd. Ale moze i czasem lepiej dmuchac na zimne.
Zobaczyc stadion w Miszkolcu i naszych w akcji - bezcenne
Zobaczyc stadion w Miszkolcu i naszych w akcji - bezcenne
Niezle masz podejscie, cos jak nasi rolnicy. Przy zagrodzie nowe Audi albo i dwa, a jak deszcz czy powodz zniszczy uprawy to placza do premiera, ze nie maja z czego zyc. O ubezpieczeniu nikt nie mysli bo sa wazniejsze sprawy.
Slowko "dzien" z gory zaklada okres czasowy, wiec dzien czasu to blad. Poza tym tragedie zazwyczaj dzieja sie w ulamku sekundy.
Ale my tam jedziemy na dzien czasu wiec po co kusic los jakimis ubezpieczeniami
Slowko "dzien" z gory zaklada okres czasowy, wiec dzien czasu to blad. Poza tym tragedie zazwyczaj dzieja sie w ulamku sekundy.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
ubezpieczenie mozesz wykupic nawet na jeden dzien. Znalazłem oferte gdzie ubezpieczenie 1 dzien to niecale 3 zl mozna to zalatwic przez internet bodajze wiec nie mow mi o czasie i kosztach
Trzeba chceic i umiec przewidywac. Jak ktos zemdleje na meczu i bedzie wzywana karetka to niestety to bedzie kosztowac, jak ktos ma padaczke, choroby ktorych ataki sa nieprzewidywalne moze sie nie milo zaskoczyc. Za szycie glowy zranionej butelka przez pijanego fanatyka speedway miskolc tez zaplacisz jak nie na miejscu to poprzez komornika w polsce. Moja informacja odnosnie ubezpieczenia jest życzliwa, nie zycze wam zadnych wypadkow i kieruje ja do tych którzy lubią czuć się bezpiecznie a ze jadą ludzie pełnoletni to powinni być odpowiedzialni i przewidywac.
Do wyjazdów za granice podchodzi sie lajtowo dopoki nic sie nie stanie... zagubienie dokumentów, bez jezyka, bez pieniędzy, moze byc uciazliwe i kosztowac sporo nerwów i kasy. wspominajac o ubezpieczeniach nie myslalem jedynie o wypadku drogowym. Idac ulicą trzezwym mozna noge złamać a po takiej długiej podróży w busie gdzie pewnie alkohol bedzie sie lał ciurkiem to o "kontuzje" nie trudno
pozdro!
Pozdrawiam
spokoj mi tu:P wszytsko bedzie dobrze i mecz tez wygramy bo mi sie snilo:P Prosba do seby co by sie do mnie odezwal, bo podal numer gadu i go nie ma 
Jaki alkohol w ogole
Cos ci sie kolego pomylilo 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
- Egon
- Zawodowiec
Jaki alkohol? Przeciez na drzwiach busa jest nalepka ze nie wolno pic
No chyba ze wynajeliscie busa bez nalepki..
P.S. Seba wlasnie cos mi pisal wiec Beciu moze i Tobie odpisze..
P.S. Seba wlasnie cos mi pisal wiec Beciu moze i Tobie odpisze..
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
oczywiscie alkohol etylowy
na pewno nie miałem na mysli alkoholu metylowego.
Pozdrawiam
gizmo pisze:Moja informacja odnosnie ubezpieczenia jest życzliwa, nie zycze wam zadnych wypadkow i kieruje ja do tych którzy lubią czuć się bezpiecznie a ze jadą ludzie pełnoletni to powinni być odpowiedzialni i przewidywac.![]()
Czulem sie bezpiecznie nie myslac o ubezpieczeniu i nie wiedzac o tych wszystkich katastrofach (ktore wymieniles) ktore moga mnie spotkac na Wegrzech. Teraz wydaje mi sie ze my to w ogole jestesmy totalni hardcorowcy ze tam jedziemy. Tak sie czulem lajtowo i bezpiecznie z mysla ze Polak Wegier dwa bratanki... a tu nagle mowisz ze tam beda nas butelkami atakowac, w takim przypadku to ja nie wiem czy i pakiet ubezpieczeniowy - full opcja cos pomoze.
Przepraszam, juz mialem odpuscic ten temat ale nie wytrzymalem.
hehe rozbawileś mnie
ubezpieczenie full opcja nie uchroni cie na pewno przed zadnym wypadkiem ale moze zapobiec nie milym nastepstwom
Nie ma sie co bac! A to co pisalem to takie troche zbocznie odnosnie przyszlej profesji. Mnie straszą na uczelni to i mi sie pozniej udziela. Ostatnio moja panna do czech pojechala i sie nie ubezpieczyla, nie bylem zbyt szczesliwy... W miskolcu podobno sa jakies fajne zródla termalne wiec kto wie moze warto? (to odnosnie twojej prosby o last minute to nie do konca to ale zawsze) 
Pozdrawiam
Jak juz przeszlismy do atrakcji turystycznych to:
Radioaktywna woda to dopiero jest hardcore
Turystyczny Atlas Europy Srodkowej pisze:W Miskolcu zwraca uwage zamek Diosgyor, znany z miedzynarodowych festiwali dixielandowych (WTF?- dop. meesha). Cennym zabytkiem jest cerkiew prawoslawna z ikonostasem wysokosci 18 m, jakoby najwyzszym w Europie i 88 ikonami, w tym obrazem Czarnej Madonny z Kazania - darem carycy Katarzyny II. Jest rowniez kosciol kalwinski - jeden z najpiekniejszych obiektow gotyckich ktaju (w poblizu stadionu jesli dobrze czaje - dop. meesha). W uzdrowiskowej dzielnicy Miskolc-Tapolca znaduje sie fantastyczne kapielisko termalne: lacznie 7 basenow, w tym czesc w podswietlonych jaskiniach, z radioaktywna woda lecznicza o temperaturze 25-38 st. C
meesha pisze:W Miskolcu zwraca uwage zamek Diosgyor, znany z miedzynarodowych festiwali dixielandowych (WTF?- dop. meesha).
jazz grany przez bialych
METHANOL ADVENTURE TEAM
meesha pisze:Jak juz przeszlismy do atrakcji turystycznych to:Turystyczny Atlas Europy Srodkowej pisze:W Miskolcu zwraca uwage zamek Diosgyor, znany z miedzynarodowych festiwali dixielandowych (WTF?- dop. meesha). Cennym zabytkiem jest cerkiew prawoslawna z ikonostasem wysokosci 18 m, jakoby najwyzszym w Europie i 88 ikonami, w tym obrazem Czarnej Madonny z Kazania - darem carycy Katarzyny II. Jest rowniez kosciol kalwinski - jeden z najpiekniejszych obiektow gotyckich ktaju (w poblizu stadionu jesli dobrze czaje - dop. meesha). W uzdrowiskowej dzielnicy Miskolc-Tapolca znaduje sie fantastyczne kapielisko termalne: lacznie 7 basenow, w tym czesc w podswietlonych jaskiniach, z radioaktywna woda lecznicza o temperaturze 25-38 st. C
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dixieland
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
No ja tez mam google
Biali pozdrawiaja Czarnych
Biali pozdrawiaja Czarnych
festiwal dixielandowy to festiwal jazzowy chyba.
aquapark miskolc

meesha wspominal o jaskiniach:

aquapark miskolc

meesha wspominal o jaskiniach:

Pozdrawiam
meesha pisze:Radioaktywna woda to dopiero jest hardcore
Hmmm, ciekawe czy jest i ile stoi takie jednodniowe ubezpieczenie od napromieniowania radioaktywnego.
Fajne fotki, widze ze trzeba brac kapielowki.
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2009, o 12:47 przez Nurz, łącznie zmieniany 1 raz.
Hmmm, ciekawe czy jest i ile stoi takie jednodniowe ubezpieczenie od napromieniowania radioaktywnego.
<ROTFL>
Musze zapytac w banku czy ten pakiet ubezpieczeniowy, ktory mam dolaczony do konta obejmuje taka okolicznosc . A wiadomo, ze mnie od wody ciezko odpedzic
Kod: Zaznacz cały
1. Pan Tadeusz
2. Krzysio
3. Kamerun
4. luCas
5. Michał Ł.
6. Adam
7. Speed
8. Grzesiecek
9. Yeste
10. Michał Ł.
11. Apocalips
12. Apocalips
13. Łopty
14. Clyde
15. Clyde
16. Proper
17. Boobi
18. Grzesiecek
19. Grzesiecek
20. Grzesiecek Coop nie jedzie, ale miejsce juz sprzedane:)
Coop nie jedzie, ale miejsce juz sprzedane:)
Przerazil sie wizja ubezpieczen? :> Czy moze ta radioaktywna woda?
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Calkiem zacna ekipa w tym busie, szkoda ze musialem zrezygnowac
Nie przesadzcie tam panowie z ta radioaktywna 
A Cooper jako porzadny Czarnuch poczul sie obrzygany tym festiwalem gdzie biali graja jazz i dlatego nie jedzie
A Cooper jako porzadny Czarnuch poczul sie obrzygany tym festiwalem gdzie biali graja jazz i dlatego nie jedzie
Nurz pisze:meesha pisze:Radioaktywna woda to dopiero jest hardcore
Przerazil sie wizja ubezpieczen? :>
temat zabawny dopóki nic sie nie stanie
a co do tego aquapraku to sam chetnie bym go zobaczyl, ciekawe czy drogo. Dla tych którzy jadą podaje adres: Barlangfürdő, Pazár sétány, Miskolc-Tapolca, 3519, tel. (36) 46/ 560-030 i krótki opis:
Tapolca, Miskolc należą do najoryginalniejszych i najbardziej niezwykłych kąpielisk na Węgrzech! Tapolca, Miskolc oferuje Państwu 7 basenów, w tym 5 krytych oraz największe baseny w skalnych grotach. Tapolca, Miskolc posiada również zaplecze wellness: hydroterapię, tangentor, masaż leczniczy odświeżający, elektroterapię, specjalistyczny gabinet reumatologiczny, saunę, solarium.
Pozdrawiam
Ja jade z Dobkiem i musimy jeszcze szybko wykupic ubezpieczenie od kotow samobojcow, bo co wyjazd to jakis sie rzuca pod kola, a wiadomo jakies szkody moga zawsze powstac szczegolnie jakby to jakis kastrat byl tym razem