Wyjazd Miszkolc - Lublin 19.07.2009

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

Re: Wyjazd Miszkolc - Lublin 19.07.2009

#101 Postautor: meesha » 17 lipca 2009, o 10:38

Na granicy nie, ale w przypadku jakiejkolwiek kontroli z jakiegokolwiek powodu dokument typu paszport lub dowod trzeba miec.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Nurz

#102 Postautor: Nurz » 17 lipca 2009, o 11:28

gizmo pisze:BTW. Opuszczacie granice polski i w razie wizyty u lekarza mozecie otrzymac spory rachunek dlatego polecam ubezpieczyc sie nawszelki wypadek od KL i NNW jest tez inna opcja o niej ponizej:

Przed wyjazdem za granicę trzeba zadbać o ubezpieczenie medyczne. Jeśli jesteście ubezpieczeni w Narodowym Funduszu Zdrowia, wy i wasze dzieci macie prawo do bezpłatnych świadczeń na terenie Unii Europejskiej oraz w Norwegii, Islandii, Liechtensteinie i Szwajcarii. Żeby jednak móc skorzystać z darmowej opieki medycznej w tych krajach, musicie wyrobić Europejskie Karty Ubezpieczenia Zdrowotnego . Aby otrzymać karty EKUZ, złóżcie w oddziale NFZ właściwym dla waszego miejsca zamieszkania wnioski i dowody aktualnego ubezpieczenia (np. ostatni formularz RMUA) oraz książeczkę ubezpieczeniową, do której wpisane jest dziecko. Jeśli dziecko się uczy, potrzebna będzie również jego szkolna legitymacja. Karta EKUZ jest wydawana w dniu złożenia wniosku i ważna przez dwa miesiące kalendarzowe (od pierwszego do ostatniego dnia miesiąca). EKUZ nie chonoruja prywatni lekarze wiec za wizyty u nich zaplacic trzeba by bylo odzielnie KL juz tutaj dzialaja z tego co pamietam. koszt kl i nnw nie jest duzy.

:shock: Czy to jest jakis agent ubezpieczeniowy? Moze do tego pakietu ubezpieczen zaproponujesz jeszcze jakies fajne wczasy last minute? :lol:

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#103 Postautor: gizmo » 17 lipca 2009, o 11:40

nie jestem agentem, nie proponuje konkretnej firmy. studiuje turystyke i uczylem sie o ubezpieczeniach. koszty leczenia szpitalnego ida w tysiace a nawet kilkanascie tysiescy zlotych, ubezpiecznenie kosztów leczenia i nastepstw nieszczesliwych wypadkow to kilkanascie zlotych - jedynie informuje. Kto chce to sie ubezpieczy bo nie wiadomo co sie stac moze, kto nie chce i nie ubezpieczy to tez pewnie przezyje. Informacja dla tych ktorzyy lubią czuć sie bezpiecznie, zaden tour operator nie pusci cie na impreze zagraniczną bez ubezpieczenia kl i nnw gdyż jest ono obowiazkowe (jedno z nich badz obydwa nie pamietam). A skoro jest obowiazkowe to raczej nie bez powodu. Ubezpieczenie mozna wykupic przez internet, w ubezpieczalniach i chyba w biurach podróży (w nich mozliwa jest marza).
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Nurz

#104 Postautor: Nurz » 17 lipca 2009, o 11:55

Ale my tam jedziemy na dzien czasu wiec po co kusic los jakimis ubezpieczeniami. Gdyby w naszym przypadku (wyjazd jednodniowy) takie ubezpieczenia byly konieczne to mysle ze polowa z tych zapisanych osob by nie pojechala bo zalatwianie tych ubezpieczen (czas i zawracanie sobie d.. takimi pierdolami) i koszty z nimi zwiazane by byly drozsze niz jest "wart" ten wyjazd. Ale moze i czasem lepiej dmuchac na zimne.
Zobaczyc stadion w Miszkolcu i naszych w akcji - bezcenne :)

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#105 Postautor: luCas » 17 lipca 2009, o 12:00

Niezle masz podejscie, cos jak nasi rolnicy. Przy zagrodzie nowe Audi albo i dwa, a jak deszcz czy powodz zniszczy uprawy to placza do premiera, ze nie maja z czego zyc. O ubezpieczeniu nikt nie mysli bo sa wazniejsze sprawy.
Ale my tam jedziemy na dzien czasu wiec po co kusic los jakimis ubezpieczeniami

Slowko "dzien" z gory zaklada okres czasowy, wiec dzien czasu to blad. Poza tym tragedie zazwyczaj dzieja sie w ulamku sekundy.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#106 Postautor: gizmo » 17 lipca 2009, o 12:06

ubezpieczenie mozesz wykupic nawet na jeden dzien. Znalazłem oferte gdzie ubezpieczenie 1 dzien to niecale 3 zl mozna to zalatwic przez internet bodajze wiec nie mow mi o czasie i kosztach :) Trzeba chceic i umiec przewidywac. Jak ktos zemdleje na meczu i bedzie wzywana karetka to niestety to bedzie kosztowac, jak ktos ma padaczke, choroby ktorych ataki sa nieprzewidywalne moze sie nie milo zaskoczyc. Za szycie glowy zranionej butelka przez pijanego fanatyka speedway miskolc tez zaplacisz jak nie na miejscu to poprzez komornika w polsce. Moja informacja odnosnie ubezpieczenia jest życzliwa, nie zycze wam zadnych wypadkow i kieruje ja do tych którzy lubią czuć się bezpiecznie a ze jadą ludzie pełnoletni to powinni być odpowiedzialni i przewidywac. :) Do wyjazdów za granice podchodzi sie lajtowo dopoki nic sie nie stanie... zagubienie dokumentów, bez jezyka, bez pieniędzy, moze byc uciazliwe i kosztowac sporo nerwów i kasy. wspominajac o ubezpieczeniach nie myslalem jedynie o wypadku drogowym. Idac ulicą trzezwym mozna noge złamać a po takiej długiej podróży w busie gdzie pewnie alkohol bedzie sie lał ciurkiem to o "kontuzje" nie trudno :) pozdro!
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Becia
Kontakt:

#107 Postautor: Becia » 17 lipca 2009, o 12:08

spokoj mi tu:P wszytsko bedzie dobrze i mecz tez wygramy bo mi sie snilo:P Prosba do seby co by sie do mnie odezwal, bo podal numer gadu i go nie ma :?

meesha
Trener
Kontakt:

#108 Postautor: meesha » 17 lipca 2009, o 12:11

Jaki alkohol w ogole :?: Cos ci sie kolego pomylilo 8)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#109 Postautor: Egon » 17 lipca 2009, o 12:12

Jaki alkohol? Przeciez na drzwiach busa jest nalepka ze nie wolno pic ;) No chyba ze wynajeliscie busa bez nalepki.. :lol:
P.S. Seba wlasnie cos mi pisal wiec Beciu moze i Tobie odpisze..
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#110 Postautor: gizmo » 17 lipca 2009, o 12:14

oczywiscie alkohol etylowy :) na pewno nie miałem na mysli alkoholu metylowego.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Nurz

#111 Postautor: Nurz » 17 lipca 2009, o 12:21

gizmo pisze:Moja informacja odnosnie ubezpieczenia jest życzliwa, nie zycze wam zadnych wypadkow i kieruje ja do tych którzy lubią czuć się bezpiecznie a ze jadą ludzie pełnoletni to powinni być odpowiedzialni i przewidywac. :)

Czulem sie bezpiecznie nie myslac o ubezpieczeniu i nie wiedzac o tych wszystkich katastrofach (ktore wymieniles) ktore moga mnie spotkac na Wegrzech. Teraz wydaje mi sie ze my to w ogole jestesmy totalni hardcorowcy ze tam jedziemy. Tak sie czulem lajtowo i bezpiecznie z mysla ze Polak Wegier dwa bratanki... a tu nagle mowisz ze tam beda nas butelkami atakowac, w takim przypadku to ja nie wiem czy i pakiet ubezpieczeniowy - full opcja cos pomoze.
Przepraszam, juz mialem odpuscic ten temat ale nie wytrzymalem.

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#112 Postautor: gizmo » 17 lipca 2009, o 12:26

hehe rozbawileś mnie :) ubezpieczenie full opcja nie uchroni cie na pewno przed zadnym wypadkiem ale moze zapobiec nie milym nastepstwom :) Nie ma sie co bac! A to co pisalem to takie troche zbocznie odnosnie przyszlej profesji. Mnie straszą na uczelni to i mi sie pozniej udziela. Ostatnio moja panna do czech pojechala i sie nie ubezpieczyla, nie bylem zbyt szczesliwy... W miskolcu podobno sa jakies fajne zródla termalne wiec kto wie moze warto? (to odnosnie twojej prosby o last minute to nie do konca to ale zawsze) :)
Pozdrawiam

meesha
Trener
Kontakt:

#113 Postautor: meesha » 17 lipca 2009, o 12:33

Jak juz przeszlismy do atrakcji turystycznych to:
Turystyczny Atlas Europy Srodkowej pisze:W Miskolcu zwraca uwage zamek Diosgyor, znany z miedzynarodowych festiwali dixielandowych (WTF? :lol: - dop. meesha). Cennym zabytkiem jest cerkiew prawoslawna z ikonostasem wysokosci 18 m, jakoby najwyzszym w Europie i 88 ikonami, w tym obrazem Czarnej Madonny z Kazania - darem carycy Katarzyny II. Jest rowniez kosciol kalwinski - jeden z najpiekniejszych obiektow gotyckich ktaju (w poblizu stadionu jesli dobrze czaje - dop. meesha). W uzdrowiskowej dzielnicy Miskolc-Tapolca znaduje sie fantastyczne kapielisko termalne: lacznie 7 basenow, w tym czesc w podswietlonych jaskiniach, z radioaktywna woda lecznicza o temperaturze 25-38 st. C

Radioaktywna woda to dopiero jest hardcore :D

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#114 Postautor: grzesieck » 17 lipca 2009, o 12:38

meesha pisze:W Miskolcu zwraca uwage zamek Diosgyor, znany z miedzynarodowych festiwali dixielandowych (WTF? :lol: - dop. meesha).

jazz grany przez bialych
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#115 Postautor: bkapusta » 17 lipca 2009, o 12:39

meesha pisze:Jak juz przeszlismy do atrakcji turystycznych to:
Turystyczny Atlas Europy Srodkowej pisze:W Miskolcu zwraca uwage zamek Diosgyor, znany z miedzynarodowych festiwali dixielandowych (WTF? :lol: - dop. meesha). Cennym zabytkiem jest cerkiew prawoslawna z ikonostasem wysokosci 18 m, jakoby najwyzszym w Europie i 88 ikonami, w tym obrazem Czarnej Madonny z Kazania - darem carycy Katarzyny II. Jest rowniez kosciol kalwinski - jeden z najpiekniejszych obiektow gotyckich ktaju (w poblizu stadionu jesli dobrze czaje - dop. meesha). W uzdrowiskowej dzielnicy Miskolc-Tapolca znaduje sie fantastyczne kapielisko termalne: lacznie 7 basenow, w tym czesc w podswietlonych jaskiniach, z radioaktywna woda lecznicza o temperaturze 25-38 st. C

Radioaktywna woda to dopiero jest hardcore :D

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dixieland
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

meesha
Trener
Kontakt:

#116 Postautor: meesha » 17 lipca 2009, o 12:40

No ja tez mam google :P

Biali pozdrawiaja Czarnych 8)

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#117 Postautor: gizmo » 17 lipca 2009, o 12:43

festiwal dixielandowy to festiwal jazzowy chyba.

aquapark miskolc
Obrazek

meesha wspominal o jaskiniach:

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Nurz

#118 Postautor: Nurz » 17 lipca 2009, o 12:44

meesha pisze:Radioaktywna woda to dopiero jest hardcore :D

Hmmm, ciekawe czy jest i ile stoi takie jednodniowe ubezpieczenie od napromieniowania radioaktywnego.

Fajne fotki, widze ze trzeba brac kapielowki.
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2009, o 12:47 przez Nurz, łącznie zmieniany 1 raz.

meesha
Trener
Kontakt:

#119 Postautor: meesha » 17 lipca 2009, o 12:47

Hmmm, ciekawe czy jest i ile stoi takie jednodniowe ubezpieczenie od napromieniowania radioaktywnego.

<ROTFL> :lol:

Musze zapytac w banku czy ten pakiet ubezpieczeniowy, ktory mam dolaczony do konta obejmuje taka okolicznosc . A wiadomo, ze mnie od wody ciezko odpedzic :D

Awatar użytkownika
Becia
Kontakt:

#120 Postautor: Becia » 17 lipca 2009, o 12:49

Kod: Zaznacz cały

1. Pan Tadeusz
2. Krzysio
3. Kamerun
4. luCas
5. Michał Ł.
6. Adam
7. Speed
8. Grzesiecek
9. Yeste
10. Michał Ł.
11. Apocalips
12. Apocalips
13. Łopty
14. Clyde
15. Clyde
16. Proper
17. Boobi
18. Grzesiecek
19. Grzesiecek
20. Grzesiecek

Coop nie jedzie, ale miejsce juz sprzedane:)

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#122 Postautor: luCas » 17 lipca 2009, o 12:51

Coop nie jedzie, ale miejsce juz sprzedane:)

Przerazil sie wizja ubezpieczen? :> Czy moze ta radioaktywna woda? 8)
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

meesha
Trener
Kontakt:

#123 Postautor: meesha » 17 lipca 2009, o 12:56

Calkiem zacna ekipa w tym busie, szkoda ze musialem zrezygnowac :( Nie przesadzcie tam panowie z ta radioaktywna :wink:

A Cooper jako porzadny Czarnuch poczul sie obrzygany tym festiwalem gdzie biali graja jazz i dlatego nie jedzie :D

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#124 Postautor: gizmo » 17 lipca 2009, o 12:59

Nurz pisze:
meesha pisze:Radioaktywna woda to dopiero jest hardcore :D

Przerazil sie wizja ubezpieczen? :>

temat zabawny dopóki nic sie nie stanie ;) Na drugi raz bede siedział cicho odnosnie takich spraw, kazdy ma swój rozum i wie najlepiej co mu potrzeba 8) Ciekawe ile osób w ogóle o ubezpieczeniu sie pomyslało pewnie nikt :P

a co do tego aquapraku to sam chetnie bym go zobaczyl, ciekawe czy drogo. Dla tych którzy jadą podaje adres: Barlangfürdő, Pazár sétány, Miskolc-Tapolca, 3519, tel. (36) 46/ 560-030 i krótki opis:

Tapolca, Miskolc należą do najoryginalniejszych i najbardziej niezwykłych kąpielisk na Węgrzech! Tapolca, Miskolc oferuje Państwu 7 basenów, w tym 5 krytych oraz największe baseny w skalnych grotach. Tapolca, Miskolc posiada również zaplecze wellness: hydroterapię, tangentor, masaż leczniczy odświeżający, elektroterapię, specjalistyczny gabinet reumatologiczny, saunę, solarium.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Nurz

#125 Postautor: Nurz » 17 lipca 2009, o 13:01

Ja jade z Dobkiem i musimy jeszcze szybko wykupic ubezpieczenie od kotow samobojcow, bo co wyjazd to jakis sie rzuca pod kola, a wiadomo jakies szkody moga zawsze powstac szczegolnie jakby to jakis kastrat byl tym razem :D