Plakaty

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Sober
Senior

Re: Plakaty

#251 Postautor: Sober » 19 czerwca 2009, o 23:54

luckas pisze:
Koper pisze:Dałem Paniom ze sklepu Redstar aby zawiesiły w witrynach sklepów w Plazie i Olimpie, szczegolnie Panie z Olimpu byly zdziwione ale powiedzialy ze zawiesza. Jakby ktos z Was byl obok tych sklepow to niech rzuci okiem czy plakaty wisza.

w Olimpie wisza :)

w Plazie wisi jeden plakat :oops: 8)

Koper
Trener
Kontakt:

#252 Postautor: Koper » 20 czerwca 2009, o 00:43

Fajnie ze w Olimpie wiszą :) w Plazie mysle ze wisi wiecej niz jeden, tzn. jeden jak rozumiem Sober na witrynie sklepu Redstar (dobre i to skoro wczesniej jednak nie powiesily zadnego) a od kogo oczekiwac reklamowania meczu jak nie od sklepow glownego sponsora? Drugi plakat mysle ze wisi w Plazie w Kantorze (ostatnio jak zanosilem to Pani wieszała), plakaty wiszą też w Lecercu na Zana (tzn. powinny wisiec na witrynie sklepu Diesel/Puma - wczesniej Panie wieszaly jak im dawałem) oraz w myjni pod Lecerciem na Zana.

Swoja droga fajnie zebrac taki spis roznych sklepow/instytucji ktore zgadzaja sie na wieszanie plakatów i regularnie dostarczac tam plakaty. Np. Pan w myjni w parkingu Leclercu na Zana zawsze bardzo chetnie nakleja plakat u siebie od razu jak mu go dostarczam.

Rozkleiłem dzis na osiedlu Piastowskim oraz w okolicach skrzyzowania Sowinskiego z Głęboką.

Kibice
Szkółkowicz

#253 Postautor: Kibice » 20 czerwca 2009, o 08:36

Jednak udało mi się znaleźć wczoraj osobę do rozklejania i na Czechowie pojawiły się plakaty. Zauważyłem, że tym razem papier był gorszej jakości, choć kilka plakatów, które wziąłem było dosyć twardych, przypominały jakością fotograficzne. Wczoraj podczas rozklejania przynajmniej nie rozmiękały pod wpływem deszczu jak reszta. Przydałoby się chodzić po większej ilości sklepów i się po prostu pytać czy można tam przykleić plakaty , bo na razie lista dobroczynnych przedsiębiorstw jest dość mała.
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2009, o 08:58 przez Kibice, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#254 Postautor: KosaRKS » 20 czerwca 2009, o 08:46

Koper wytłumacz mi dlaczego tym razem wydrukowali na zwyklym papierze?
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#255 Postautor: mikas » 20 czerwca 2009, o 08:58

sting126 pisze:Pozycz ;)

Dałem znajomym, ktorzy maja zabrac dziecko. Sami z siebie by nie przyszli a tak moze sie zaszczepią. Ty i tak przyjdziesz ;)

P.S. Gdy mialem czas rozwieszac plakaty, to chetnie przyjmowal pan z parkingu strzezonego przy ulicy M.Brzeskiej. Jesli ktos by tamtedy przyjezdzal to moze zapytac i na "cieciowej" budce zawiesic ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#256 Postautor: tezetomaniak » 20 czerwca 2009, o 10:06

rozumiem ze moja propozycja nikogo nie interesuje. dobrze wiedziec ;)

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#257 Postautor: Egon » 20 czerwca 2009, o 10:45

Kibice pisze:Dysponuję ponad 30 plakatami lecz ekipa powyjeżdżała i szukam kogoś do pomocy, bo chociażby z taśmą jest dużo roboty, a zszywacza tapicerskiego nie posiadam.

Zlituj się:P 30 plakatów sam byś nie powiesił:P

Ja tak jak mówiłem skończyłem plakatować o 3 w nocy na Węglinie :D Na Czechowie znalazłem kilka ZUPEŁNIE pustych słupów ogłoszeniowych więc ładnie tam te plakaty wyglądały :)

Kibice myślę że nie tak łatwo jest wbrew pozorom znaleźć sklep który zgodzi się żeby wieszać u nich plakaty..ale warto próbować..

Składam też gorące podziękowania dla koleżanki Agnieszki która mi dzielnie pomagała przy plakatowaniu :)
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#258 Postautor: KosaRKS » 20 czerwca 2009, o 11:12

A co z sklepami "Kangur" ? Kiedyś przed każdym meczem wisiały u nich plakaty.

Kibice
Szkółkowicz

#259 Postautor: Kibice » 20 czerwca 2009, o 11:45

Egon pisze:
Kibice pisze:Dysponuję ponad 30 plakatami lecz ekipa powyjeżdżała i szukam kogoś do pomocy, bo chociażby z taśmą jest dużo roboty, a zszywacza tapicerskiego nie posiadam.

Zlituj się:P 30 plakatów sam byś nie powiesił:P

Ja tak jak mówiłem skończyłem plakatować o 3 w nocy na Węglinie :D Na Czechowie znalazłem kilka ZUPEŁNIE pustych słupów ogłoszeniowych więc ładnie tam te plakaty wyglądały :)

Kibice myślę że nie tak łatwo jest wbrew pozorom znaleźć sklep który zgodzi się żeby wieszać u nich plakaty..ale warto próbować..

Tak jak napisałem, wczoraj sobie z tym poradziłem. Plakatowaliśmy tylko okolice Aldika, księgarni. Jakby plakaty były gotowe wcześniej to można by pomyśleć np. o terenie Orfeusza itp. Następnym razem chyba będziemy zaklejać słupy ogłoszeniowe jakimś jednolitym kolorem i dopiero na to damy plakaty, wtedy będą rzucać się w oczy, bo w przeciwnym wypadku giną w otoczeniu innych świecidełek. Szkoda tylko, że papier był tak marnej jakości, zapewne spowoduje się odklejenie się kilku namokniętych plakatów, ale muszę powiedzieć, że dzięki opadom deszczu na słupach kartki same się trzymały (ale dla pewności przyczepiliśmy kawałki taśmy).

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#260 Postautor: InDorka » 20 czerwca 2009, o 11:51

Przepraszam, ze nie na temat, ale nie moge sie powstrzymac.
"Kibice "- jestes mlodym czlowiekiem, nowym na forum, a ja z wielka przyjemnoscia obserwuje Twoje zaangazowanie. Nie nadymasz sie, nie marudzisz i na dodatek piszesz bezblednie :)
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#261 Postautor: Lublin_Fan » 20 czerwca 2009, o 11:53

KosaRKS pisze:A co z sklepami "Kangur" ? Kiedyś przed każdym meczem wisiały u nich plakaty.

Jak byli sponsorem na wieksza skale to i plakaty wisialy.
W sumie dobra opcja, zeby cos takiego zrobic u wiekszej ilosci sponsorow.
Dobry pomysl tez z tym parkingiem strzezonym. Przylukam mozliwosci u siebie na osiedlu.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#262 Postautor: mikas » 20 czerwca 2009, o 12:02

Moge jeszcze zalatwic mozliwosc wieszania na parkingu strzezonym na Paderewskiego przy koncowym przystanku MPK, ale to juz od nastepnego meczu. No i ktos by musial tam te plakaty dostarczyc.

Niech ktos mi na PW napisze ile kosztuje reklama w programie zawodów jako sponsor biegu, albo jak to tam jest liczone. I wyczytywanie przez spikera informacji o firmie.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#264 Postautor: Koper » 20 czerwca 2009, o 14:21

KosaRKS pisze:Koper wytłumacz mi dlaczego tym razem wydrukowali na zwyklym papierze?

To juz pytanie nie do mnie, chociaz przekaze info do klubu ze firma drukujaca plakaty zrobila to najlepiej na Krosno (takie jest moje zdanie) i mysle ze warto tego sie trzymac. W sumie wczesniej przed Krosnem tez nie bylo wiekszych problemow jesli chodzi o papier. Co jest moim zdaniem tez dziwne tym razem nie byl to papier dla wszystkich plakatów taki sam.

Co do meczu z Krosnem to wowczas bylo wydrukowane niespelna 1000 plakatow (bez 150 sztuk) i wraz harry dostawal uwagi ze nie sa widoczne (pytanie w jakiej ilosci zawyczaj byly drukowane za czasów TŻ Lublin ?)

Mysle ze niezaleznie ile plakatów wydrukuje sie i tak trudno bedzie osiagnąć efekt jaki osiaga KM Cross, ktory ma niezlą machinę pod tym wzgledem wykorzystywaną wczesniej przez Darka Piątka do wyborów samorządowych czy też przez posłankę Magdę Gąsior-Marek do wyborów parlamentarnych, a wiec miedzy innymi tekturki z plakatami przyczepiane w roznych miejsach za pomocą drutu.

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#265 Postautor: KosaRKS » 20 czerwca 2009, o 14:33

Papier nie tylko jest gorszej jakosci,ale rowniez jest troszke szerszy. Kolory wyglądają paskudnie, nie ma czarnego obrysu dla bialego pola,gdzie jest adres strony, a na dodatek wywaliło biały na niskim kryciu pod logiem KMŻtu. Mam jeszcze 1 plakat (na pamiatke sobie zachowalem ;) ) z meczu z Krosnem, który był praktycznie idealny, papier dobry, kolory wszystkie spasowane, czerwony to byl czerwony, a nie jak teraz coś miedzy czerwonym, a różem. Najgorsze jest to,ze ten papier sie rozwala przez panujacą aure, a tamten by spokojnie przetrzymal :/

Koper
Trener
Kontakt:

#266 Postautor: Koper » 20 czerwca 2009, o 14:43

Jeszcze co do plakatów drukowanych we wlasnym zakresie to chyba dobrze byloby robic druga wersje ktora przeznaczona jest do wydruku czarnobialego przez kibiców, tak jak przygotował Radzio na pierwszy mecz z Łodzia:
http://www.sportlubelski.pl/zuzel/plakat2.jpg

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#267 Postautor: Egon » 20 czerwca 2009, o 17:28

Spokojnie plakaty nie poodpadają..przynajmniej te na zszywacz :) a na taśmę też nie powinny..ja przynajmniej nie żałowałem taśmy:P Kosa ma rację kolory są paskudne ale co poradzić. Papier mógłby być gdyby nie ta pogoda.

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#268 Postautor: Bozena » 20 czerwca 2009, o 18:25

sting126 pisze:
InDorka pisze:"Kibice "- jestes mlodym czlowiekiem, nowym na forum, a ja z wielka przyjemnoscia obserwuje Twoje zaangazowanie. Nie nadymasz sie, nie marudzisz i na dodatek piszesz bezblednie :)

I jest to tez dowod na to,ze na forum mozna "wejsc" i nie zostac zmieszanym z blotem. A niektorzy sugerowali nie tak dawno,ze tak sie dzieje z kazdym nowym uzytkownikiem.

"Wejść" na forum, a pisać swoje opinie niejednokrotnie kontrowersyjne to różnica. Znam kibiców, którzy od lat chodzą na żużel, czytają forum na bieżąco, ale boją się na nim udzielać, bo niby "po co sobie nerwy psuć" ?
Może więc czasami więcej wyrozumiałości przydałoby się nam dla nowych użytkowników, którzy odważyli się cokolwiek napisać? Sądząc po ilości wpisów i użytkowników wygląda to bardzo dobrze, ale... :wink: :)
Pozwoliłam sobie na taką małą dygresję mimo, że nie dotyczy plakatów.
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2009, o 09:06 przez Bozena, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#269 Postautor: InDorka » 20 czerwca 2009, o 18:52

sting126 pisze: A niektorzy sugerowali nie tak dawno,ze tak sie dzieje z kazdym nowym uzytkownikiem.

Na szczescie nie z kazdym, bo wiele zalezy od tego jakie sie ma "entree" i kto "otwiera" drzwi .

Bywa czasem i tak, ze goscie zaczynaja od uwag...fotele niewygodne, obrus w zlym kolorze, szparagi za twarde, a gospodyni sie guzdrze...
Czasem tez gospodarze nie umieja przyjmowac gosci i nie staraja sie zapewnic dobrej atmosfery, bo dobrze im tylko we wlasnym towarzystwie.
A "Kibice" wszedl poprawnie pod kazdym wzgledem, nie rozpychal sie, nie madrzyl i wzial sie za konkretna robote nie wadzac nikomu.
Dlatego zostal zauwazony.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#270 Postautor: Egon » 20 czerwca 2009, o 19:04

Zrobił się trochę offtopic ale niech będzie;) ja też nie zauważyłem żeby mnie ktoś zmieszał z błotem;) a jak widać moje "osiągnięcia" na forum są jeszcze zerowe..

Bozena ja też "od lat" chodzę na żużel i w sumie już parę lat to forum czytam a nie rejestrowałem się właśnie dlatego żeby jak napisałaś nie psuć sobie nerwów.. Ale ku mojemu miłemu zaskoczeniu na razie z moimi nerwami wszystko w porządku;)

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#271 Postautor: gizmo » 20 czerwca 2009, o 23:23

uwazam iz od poniedzialku warto zacząc robic dwa plakaty... na mecz z rawiczem 5 lipca i z opolem w którego odbycie sie już pewnie mało kto wierzy... pozdrawiam.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#272 Postautor: Egon » 20 czerwca 2009, o 23:50

Czy jeśli mecz się nie odbędzie to plakaty na ten mecz będą jeszcze raz drukowane?

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#273 Postautor: gizmo » 20 czerwca 2009, o 23:53

no raczej, 21 czerwca w tym roku juz drugiego nie ma :) a skoro nie ma to pewnie bedą drukowane nowe z nowym terminem i godziną.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#274 Postautor: Portek » 21 czerwca 2009, o 00:00

Chyba, że ktoś lubi latać z markerem i będzie poprawiać godzine i date to nie trzeba drukować.