Do adminów

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

Re: Do adminów

#476 Postautor: bkapusta » 20 maja 2009, o 11:25

Gawrzyk pisze:
bkapusta pisze:Swoja droga - zbliza nam sie 7 [wow!] rocznica uruchomienia tego grajdolka - bedzie jakis festyn? :P

tak. jak co tydzien - Johnys, Czeko, Fashion, 68 itp itd 8)

To sie bede musial wybrac ;)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Aganesu

#478 Postautor: Aganesu » 22 maja 2009, o 14:57

To jak festynów nie chcecie stawiać, chociaż w panelu administracyjnym włączcie opcję "scalanie postów".
\m/

meesha
Trener
Kontakt:

#479 Postautor: meesha » 23 maja 2009, o 13:42

A po co :?:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Aganesu

#480 Postautor: Aganesu » 24 maja 2009, o 13:08

A chociażby po to, żeby scalalo posty? Post pod postem od tego samego usera jest delikatnie mowiac drazniace, a jak nasz wirtualny świat długi i szeroki są tacy który nigdy nie naucza się używać opcji "edytuj" a wydawało by się to takie proste, prawda?
\m/

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#481 Postautor: grzesieck » 24 maja 2009, o 13:22

ogarnij sie dziewczyno, prosze

scalanie postow to kretynizm
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Aganesu

#482 Postautor: Aganesu » 24 maja 2009, o 13:31

Chłopie mam na ten ten inne zdanie, a tegotypu komentarze to raczej na pw a nie na forum.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2009, o 17:47 przez Aganesu, łącznie zmieniany 1 raz.
\m/

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#483 Postautor: bkapusta » 24 maja 2009, o 13:51

Aganesu pisze:Chłopie mam na ten ten inne zdanie, a tegotypu komentarze to ra zen na pw a nie na forum.

Ojej.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#484 Postautor: KosaRKS » 24 maja 2009, o 14:46

Dajcie jej moderatora, przynajmniej porządek będzie na forum :lol:
Naczelny obrońca Karola Barana.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#485 Postautor: Manitou » 24 maja 2009, o 14:52

Wreszcie ktos zbanuje tego pieniacza bkapuste :)

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#486 Postautor: sadychor » 24 maja 2009, o 15:07

Tak powaznie mowiac nie czaje o co kaman Panowie. Troche robi sie jak pod sklepem; grupka meneli usilnie twierdzi, ze jest u siebie i moze pluc, smarkac i sikac gdzie popadnie a kazdy nowy ma dobic do wina albo uwazac, zeby nie dostac w kaniole. Mocno zasciankowo i mowie to powaznie :?
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

meesha
Trener
Kontakt:

#487 Postautor: meesha » 24 maja 2009, o 15:33

A ja mówię całkiem poważnie, że scalanie postów jest głupie. Taki "doklejony" post nie odznacza się jako nowy i nieprzeczytany więc skąd inni forumowicze mają wiedzieć, że w ogóle się pojawił :?: :roll: Co komu przeszkadza, że np. napiszę nowego posta zupełnie niezwiązanego z poprzednim po kilku dniach w jakimś temacie :?: Chyba nietrudno wychwycić i ręką moda poprawić ewidentne przypadki pisania kilku jednowzdaniowych postów w przeciągu kilku minut. Natomiast takie scalanie "z automatu" jest bez sensu.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#488 Postautor: RadeKas » 24 maja 2009, o 15:35

sadychor pisze:Tak powaznie mowiac nie czaje o co kaman Panowie. Troche robi sie jak pod sklepem; grupka meneli usilnie twierdzi, ze jest u siebie i moze pluc, smarkac i sikac gdzie popadnie a kazdy nowy ma dobic do wina albo uwazac, zeby nie dostac w kaniole. Mocno zasciankowo i mowie to powaznie :?

Tez odnosze takie wraznie. Kazdy nowy na forum z gory przez niektorych jest skreslany. Co zlego jest w scalaniu postow? Nie raz juz widzialem teksty w stylu "naucz sie edytowac posty". Zwykla propozycja usprawnienia dzialania forum, a wy jedziecie po dziewczynie jakby Bog wie co zrobila.

A nawet nie zgadzajac sie z kims, mozna to robic w normalny sposob bez jakiejs dziwnej szydery.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2009, o 15:36 przez RadeKas, łącznie zmieniany 1 raz.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#489 Postautor: sadychor » 24 maja 2009, o 15:36

W takim razie gdzie sa moderatorzy.... :P
Ja pilem bardziej do zachowania towarzystwa, lekko buraczane :?
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#490 Postautor: meesha » 24 maja 2009, o 15:44

RadeKas pisze:Co zlego jest w scalaniu postow?

Wytłumaczę Ci na przykładzie. Załóżmy, że Twój post, którego fragment cytuję jest ostatnim w tym temacie. Załóżmy, że każdy zainteresowany go przeczytał, ale nie pojawiły się po nim już żadne komentarze. Następnie załóżmy, że za 5 dni coś Ci się pokiełbasiło z forum i np. nie możesz wysłać PW. Odnajdujesz więc temat "Do adminów" i opisujesz swój problem. Niestety Twój post jest automatycznie łączony z tym sprzed pięciu dni i niestety nikt go nie przeczyta bo nie odznaczy się jako nieprzeczytany :p

Czy teraz już wystarczająco jasno wytłumaczyłem bezsensowność takiego "bajeru" :?:

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#491 Postautor: RadeKas » 24 maja 2009, o 15:48

Akurat napisalem tamtego posta zanim Ty dales swojego poprzedniego. I masz racje, ze scalanie ma ten slaby punkt, przekonales mnie ;). Tylko czy nie mozna tego tak normalnie zrobic zamiast pisac o ogarnianiu sie? Mi podobnie, jak Sadychorowi, chodzilo raczej o szydere ktora szla z dziewczyny za ta propozycje.

A faktem jest tez ze sa tacy ludzie ktorzy wchodza na forum i wala post pod postem, jak tylko sobie przypomna ze jeszcze zapomnieli napisac "pozdro 600" i akurat w takich przypadkach scalanie nie jest zle. Aczkolwiek tez jestem przeciw wprowadzaniu tego na forum.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#492 Postautor: sadychor » 24 maja 2009, o 15:51

W 99% przypadkow uzytkownicy pisza post pod postem, bo zapomnieli pozdrowic rodzine i psa.
Najlepiej bedzie zmobilizowac modow, zeby dzialali a nie pruli sie do userow jak stary maszt na zapyzialym kutrze :twisted:
Obrazek

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#493 Postautor: Speedway » 24 maja 2009, o 17:22

Scalanie mocno utrudniłoby nam też życie w dziale "Nasza Liga". Generalki, wyniki kolejek, istotne komentarze - wszystko by mi się łączyło :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Aganesu

#494 Postautor: Aganesu » 24 maja 2009, o 17:57

W niczym by to nie przeszkadzalo, tym bardziej jesli posty sa na temat. Dajecie tu roznego rodzaju argumenty-bo nie widac czy ktos cos napisal, bo komentarze, ale to jest dokladni ejakbym ja tutaj kazdemu userowi na post odpowiadala w odzilnym poscie. Jesli posty sa na temat to nie zrobi rozniczy jak miedzy "watkami" posta dasz kilka razy entera. Dla mnie to a taki sam sens jak cytowanie ostatniego posta(ale to tez moje sromne zdanie za ktore zapewne zostane zjechana).

meesha jak edytujesz posta to pokazuje sie ze zostal on zedytowany, zagladnie w dany temat zajelo by wszystkim mniej czasu niz dyskutowanie tutaj. Poza ty jaim cudem chcesz piac dwa posty o roznej tematyce w jednym temacie? Jak one mogly by siebie wykluczyc? Co by przeszkadzalo zeby bylo wszysko zawarte w jednym poscie?
Jak mowia:uderz w stol a nozyce sie odezwa..

[...]
\m/

meesha
Trener
Kontakt:

#495 Postautor: meesha » 24 maja 2009, o 18:50

Aganesu pisze:Poza ty jaim cudem chcesz piac dwa posty o roznej tematyce w jednym temacie? Jak one mogly by siebie wykluczyc? Co by przeszkadzalo zeby bylo wszysko zawarte w jednym poscie?

Nie wszystkie tematy sluza stricte dyskusji. Przejrzyj sobie np. ten watek:
viewtopic.php?f=10&t=1448
Jakbym nie pisal w nim kolejnych postow tylko edytowal caly czas pierwszy post to nikt by tego nie przeczytal. O to mi chodzi. Podobnie ma sie rzecz z tematami typerowymi oczym pisal Speedway.

meesha jak edytujesz posta to pokazuje sie ze zostal on zedytowany

Nie wydaje mi sie, aby taki post zedytowany "swiecil" na pomaranczowo, tak ze mozna by wiedziec, ze pojawilo sie w nim cos nowego...

Awatar użytkownika
Aganesu

#496 Postautor: Aganesu » 24 maja 2009, o 18:53

No taki duzy chlopiec a jakie problemy ma.. Lizacka kces?
\m/

meesha
Trener
Kontakt:

#497 Postautor: meesha » 24 maja 2009, o 18:57

No i co w zwiazku z tym? Podaje tylko argumenty za tym, ze automatyczne laczenie postow to nie jest dobry pomysl. Na tym polega dyskusja. Natomiast nie polega ona na pewno na wymianie "argumentow" takich jak ten powyzej :)

Awatar użytkownika
Aganesu

#498 Postautor: Aganesu » 24 maja 2009, o 19:10

Mialam po prostu cicha nadzieje ze po moim poscie zauwazysz, ze nie mam ochoty dalej z toba dyskutowac. Jakos te twoje argumenty do mnie nie trafiaja. Moze postaraj i sie wytlumaczyc co takiego waznego jest w dwóch oddzielnych postach, jeden pod drugim w konkretnym temacie? Bo naprawde nie potrafie tego zrozumiec, przeciez wszystkie sa na dany konkretny temat. Kazdy kto czyta watek czyta wszystko jak leci. W pewnym momencie osoba czytajaca widzi ze posty pisza inne osoby po podpisach miedzy nimi(postami). Przeanalizuj sobie jeszcze 3 razy koniecznosc pisania posta pod postem, ale z daleka od jakiegokolwiek komputera/forum.

A co do 'bo po 5 dniach moze mi sie cos bedzie chcialo dopisac i nie bedzie widac'.. Uwierz ze jak ktos widzi ze temat jest nieaktywny od np4 dni i 5 ktos cos napisze to jesli bedzie o user ktory naspisal ostatniego posta sprzed tych 4 dni, to podswiadomosc ludzka dziala tak ze i tak malo kto wejdzie na temat. Samo w glowie sie analizuje i czlowiek nawet nie mysli zeby wejsc i poczytac. Mozesz pisac i 200 kolejnych postow.

ps. przepraszam, ze wszystko w jednym poscie ujelam. Zgodnie z mysleniem kolegi wyzej powinnam robic to na 2 posty. Wybaczcie.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2009, o 08:25 przez Aganesu, łącznie zmieniany 1 raz.
\m/

meesha
Trener
Kontakt:

#499 Postautor: meesha » 24 maja 2009, o 19:17

Opisujesz sytuacje z perspektywy "przypadkowego wizytujacego" forum, ktory sobie wchodzi i czyta interesujacy go watek od poczatku do konca. A ja pisze o perspektywie codziennego uzytkownika bioracego czynny udzial w "zyciu" forum i czytajacego po zalogowaniu wszystkie nowe posty (oprocz takich z typera oczywiscie :) ). I dany temat zaczyna czytac od miejsca, w ktorym pojawilo sie cos nowego, a nie od poczatku za kazdym razem :lol:

nie mam ochoty dalej z toba dyskutowac

Trzeba bylo nie zaczynac :P

ps. przepraszam, ze wszystko w jednym poscie ujelam. Zgodnie z mysleniem kolegi wyzej powinnam robic to na 2 posty. Wybaczcie.

Dalej nic nie rozumiesz...

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#500 Postautor: Bozena » 24 maja 2009, o 21:55

meesha pisze:Wydaje mi sie, ze mozna zmienic nick pozostajac z dotychczasowym "bagazem postow", tylko trzeba sie do ktoregos z adminow usmiechnac :)

Wydgląda na to, że raczej wydaje Ci się :(
Aganesu : popraw tego "ortografa" w ostatnim poscie, bo jakoś mnie w oczy razi :?