Treningi

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

Re: Treningi

#1726 Postautor: meesha » 11 kwietnia 2009, o 14:23

pytanie tylko jak wykreowany lider bedzie czul sie z faktem przesuniecia na lawe

Trzeba mu wmowic, ze to z powodow taktycznych. Dobry rezerwowy to polowa sukcesu :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Jcob
Senior

#1727 Postautor: Jcob » 11 kwietnia 2009, o 14:27

Jak dla mnie Filinov pod 16-tka to jest dobry wariant. Dobrze miec na rezerwie "jokera", który może wskoczyć za któregoś z zawodników w dowolnym momencie meczu. Umiejętne korzystanie z takiego grajka podczas spotkania powinno przynieść efekt.
A J.R pod nr 16 gwarancji na dobrą zmianę za któregoś z zawodzących zawodników na chwilę obecną nam nie daje.
"Hans Nielsen, niczym taka dobra kwoka, czuwająca nad swym kurczęciem."

dobek
Senior

#1728 Postautor: dobek » 11 kwietnia 2009, o 15:22

Zobaczymy co przyniesie najbliższy trening jakby co to ja pierwszy rzuce kamień....(oczywiście słowny :D ) Ps. A co do Filinova to widać,że chłopak aż się pali do jazdy i ma umiejętności tylko żeby się jakiś "życzliwy" nie znalazł i nie kopał pod nim dołków...no wiecie,bo to Ruski a to tak a to taki a tu swoich mamy...więc po co jego itp.itd.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1729 Postautor: istred » 11 kwietnia 2009, o 15:27

Trzeba mu wmowic, ze to z powodow taktycznych. Dobry rezerwowy to polowa sukcesu :wink:
Żart żartem, ale to naprawdę jest bardzo ważne. Swojego czasu taką rolę pełnił Hlib w Gorzowie i bardzo dobrze na tym wychodzili. W Łodzi był to Gustafsson... Taki zawodnik może pojechać w najtrudniejszych momentach i przesądzić wynik meczu - warto byłoby z tego korzystać.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1730 Postautor: kilar » 11 kwietnia 2009, o 15:30

Filinova od razu do podstawowego skladu pakowac. Na rezerwe nie ma sensu, gdyz po co zakladac, ze ktos zle pojedzie i Kiril go zastapi w nastepnym biegu ? Wedlug tego rozumowania punkty juz automatycznie stracilibysmy, bo ktos przywiozlby 0 i bieg max na 3-3.
A tak z dobrym Filinovem mozna przywiezc z wejscia np 5-1 8)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1732 Postautor: istred » 11 kwietnia 2009, o 15:34

Doświadczenie uczy, że zwykle nie wygrywa się wszystkich biegów po 5:1 i rzadko się zdarza, żeby wszyscy zawodnicy pojechali idealnie.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1733 Postautor: kilar » 11 kwietnia 2009, o 15:42

Ale na poczatku jest latwiej wygrac, gdy goscie sie jeszcze nie dopasowali do toru. Poza tym jak Filinov jest lepszy, to niech jedzie w podstawowym. Dla mnie to jest logiczne. Sklad powinien byc najmocniejszy, prawda ? Wiec dlaczego wstawiac do niego kogos slabszego, skoro na treningach sie nie wykazal ? Tylko po to by go potem zmieniac ? Bzdura i nonsens :lol: :wink:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1734 Postautor: Gelo » 11 kwietnia 2009, o 16:06

uuu - widze ze na Jacy skupiły sie wszystkie frustracje :). Ale moze nie przesadzajmy, zeby go odsyłać na lawke. Niby na jakiej podstawie? Nawet z zaciaganiem recznego na wejsciu w łuk i tak nie jest przeciez najgorszy na treningach. Zaryzykowalbym stwierdzenie, ze to ciagle nasz najlepszy zawodnik. Musi tylko wyeliminowac bledy a jak to zrobic i ile czasu mu to zajmie to chyba on wie najlepiej. Ja mimo tego ze jestem na razie rozczarowany jazdą Jacka wierze w jego doswiadczenie.

Davv
Kadrowicz

#1735 Postautor: Davv » 11 kwietnia 2009, o 16:16

Trening to nie mecz. Wilk każe im jeździć po 2 okrążenia, a to Jacuś jakoś wytrzymuje, więc może i jest lepszy... A lepszy od kogo jest? Od Michaluka, Klimka, braciszka Tomcia? Może i rzeczywiście odsunięcie od składu okazać się nie najlepszym pomysłem, ale na pewno nie powinien jechać pod 5. Postawić go w drugiej parze z brejdakiem i niech pokażą co potrafią.

JAG
Senior

#1736 Postautor: JAG » 11 kwietnia 2009, o 16:21

mam nadzieje że jesli tylko bedzie w kim wybierac,z zawodnikow na Miszkolc,to Jacek Rempała pooglada mecz z parku maszyn...oby było w kim wybierac...
:),czasami :(

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#1737 Postautor: mustafa » 11 kwietnia 2009, o 16:32

JAG pisze:mam nadzieje że jesli tylko bedzie w kim wybierac,z zawodnikow na Miszkolc,to Jacek Rempała pooglada mecz z parku maszyn...oby było w kim wybierac...

a ja mam nadzieję, że jeśli przyjadą zagraniczni, któregoś dnia treningowego rozegrają mini sparing punktowany pomiędzy sobą na 4 okrążenia i niektórzy po tym się uciszą :)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1738 Postautor: istred » 11 kwietnia 2009, o 16:38

kilar pisze:Ale na poczatku jest latwiej wygrac, gdy goscie sie jeszcze nie dopasowali do toru. Poza tym jak Filinov jest lepszy, to niech jedzie w podstawowym. Dla mnie to jest logiczne. Sklad powinien byc najmocniejszy, prawda ? Wiec dlaczego wstawiac do niego kogos slabszego, skoro na treningach sie nie wykazal ? Tylko po to by go potem zmieniac ? Bzdura i nonsens :lol: :wink:

Tylko, że w skład wchodzi 8 zawodników, a nie 6.

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#1739 Postautor: czaszka » 11 kwietnia 2009, o 16:54

Davv pisze:Może i rzeczywiście odsunięcie od składu okazać się nie najlepszym pomysłem, ale na pewno nie powinien jechać pod 5. Postawić go w drugiej parze z brejdakiem i niech pokażą co potrafią.

Dokładnie, niech jezdzi w razem z brejdakiem, moze nie beda kaleczyli jazdy parowej jak Jacek z Klimkiem.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1740 Postautor: kilar » 11 kwietnia 2009, o 17:09

istred pisze:
kilar pisze:Ale na poczatku jest latwiej wygrac, gdy goscie sie jeszcze nie dopasowali do toru. Poza tym jak Filinov jest lepszy, to niech jedzie w podstawowym. Dla mnie to jest logiczne. Sklad powinien byc najmocniejszy, prawda ? Wiec dlaczego wstawiac do niego kogos slabszego, skoro na treningach sie nie wykazal ? Tylko po to by go potem zmieniac ? Bzdura i nonsens :lol: :wink:

Tylko, że w skład wchodzi 8 zawodników, a nie 6.

heh nie rozumiem o co Ci chodzi 8) Ja tu mowie o tym, ze jezeli Filinov jest lepszy od zalozmy Jaca lub Toma, to jego do podstawowego, a Jaca lub Toma na rezerwe. A nie odwrotnie.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1741 Postautor: Mars » 11 kwietnia 2009, o 17:36

Jesli chodz ktos interesuje sie zuzlem dłużej niz 3-4 lata to wie ze Jacek w tym sezonie bedzie cieniowal ,kondycja to podstawa pozniej motor i cala reszta nie oszukujmy sie nalezy dac mu odpoczac ,Tomkowi tez ...niema na czym jechac jak zakupi sobie motor to wtedy mozna brac go pod uwage narazie na swoich furmankach niech idzie jezdzic do amatorow.Nasz klub sam sobie strzelil gola Jacek i Tomek widac mieli zapewniony wystep w kazdym meczu olali wszystko mysleli ze przyszli tu na wczasy ....ja im dziekuje na co nam byly te kontrakty z 20 zawodnikami?? dawac ich na trening i robic selekce od tego sa dzialacze aby ich sciagnac i sprawdzic a nie podpisywac kontrakty pod publike.

Harry znowu latasz po tym parkingu myslalem ze bedzie nowa druzyna i nowi ludzie bez układow ale znowu jest to samo.
Nalezy usiasc znimi do stolu i zapytac co robili zima?? i na co tu liczyli ?? jak dotej pory kazdy ich głaska jakby nic sie nie stalo i jeszcze Gawrzyk wyjezdasz z tekstem aby dac im szanse z Miszkolcem cos tu chyba jest nie tak ??? nie widzicie ze chlop niema sil na 4 kółka?? zapraszac innym polakow na treningi co niemaja kontraktow moze akurat ktos ciekawy sie trafi.
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2009, o 17:42 przez Mars, łącznie zmieniany 1 raz.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Boobi
Senior

#1742 Postautor: Boobi » 11 kwietnia 2009, o 17:39

Ale tutaj wszystko sie rozbija o to, ze mamy maly wybor wsrod polakow. Kadra jest szeroka, lecz o tym decyduja obcokrajowcy...
"Życie to jazda"

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1743 Postautor: istred » 11 kwietnia 2009, o 17:45

Harry znowu latasz po tym parkingu myslalem ze bedzie nowa druzyna i nowi ludzie bez układow ale znowu jest to samo.
No przecież Harry nie pełni oficjalnie żadnej funkcji :lol:

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1744 Postautor: Mars » 11 kwietnia 2009, o 17:46

istred pisze:
No przecież Harry nie pełni oficjalnie żadnej funkcji :lol:

wiesz co smiac mi sie chce z tego ;)

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#1745 Postautor: mustafa » 11 kwietnia 2009, o 17:49

Mars pisze:Harry znowu latasz po tym parkingu myslalem ze bedzie nowa druzyna i nowi ludzie bez układow ale znowu jest to samo.

I co, że niby może Harry podejmuje decyzję kto ma jechać, a nie trener ?

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1746 Postautor: Mars » 11 kwietnia 2009, o 17:57

mustafa pisze:
Mars pisze:Harry znowu latasz po tym parkingu myslalem ze bedzie nowa druzyna i nowi ludzie bez układow ale znowu jest to samo.

I co, że niby może Harry podejmuje decyzję kto ma jechać, a nie trener ?

Te pytanie nie domnie. Kto tak bardzo podziwia Jacusia ze jest w naszej druzynie i zapewne pojedzie w kazdym meczu ??? ja spewnoscia za tym gosciem nie przepadam , wolałbym ogladac zawodnikow z Lublina ktorzy pojada dla nas kibicow a nie tylko $$$$$

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1747 Postautor: Cooper » 11 kwietnia 2009, o 18:00

Czyli jakich?:) W zeszlym roku tacy jezdzili:P
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1748 Postautor: Mars » 11 kwietnia 2009, o 18:01

Cooper pisze:Czyli jakich?:) W zeszlym roku tacy jezdzili:P

Spewnoscia tamten sklad gwarantowal wiecej niz ten obecny. Ja mowie o składzie ktory spóścil nas do 2 ligi czyli skład oparty na wychowankach

Jelen - Jacek
Stachyra - T.Rempała

Dalej niema nawet co wypisywac niemieli by szans.
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2009, o 18:04 przez Mars, łącznie zmieniany 3 razy.

Speedway Fan
Senior

#1749 Postautor: Speedway Fan » 11 kwietnia 2009, o 18:02

nie przypominam sobie chyba, ze o amatorach mowisz :D 8)