Treningi

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

Re: Treningi

#1377 Postautor: tezetomaniak » 25 marca 2009, o 06:57

Speedway Fan pisze:http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/03/24/w-czwartek-wyjada-na-tor-w-krosnie/
nadzieja na sparing jest :)

kamerka online z miasta Krosna
http://www.worldcam.pl/2661,7,27,podglad.html

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#1378 Postautor: Saint » 25 marca 2009, o 09:11

Speedway Fan pisze:http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/03/24/w-czwartek-wyjada-na-tor-w-krosnie/
nadzieja na sparing jest :)

No dzisiaj można już stwierdzić, że była...

janek
Kadrowicz

#1379 Postautor: janek » 25 marca 2009, o 09:27

http://www.twojapogoda.pl/16dni.htm
Od soboty może da radę�owoli tor doprowadzać � ladu?
Ciekawe kiedy będz� pierwszy trening u nas torze ? 3/4 kwietnia???

harry
Trener

#1380 Postautor: harry » 25 marca 2009, o 10:44

Ja myślę, ze terminy 3/4 04. są jak najbardziej realne. Nie pamiętam, w którym roku ale już tak raz było ( a moze i nie raz). W piatek pierwszy trening na naszym torze a w niedzielę mecz.
Śniegu coraz więcej. Dobrze, ze w Szegedzie dobra pogoda. Może jacyś chętni na wyjazd? W piątek powinno być ciekawie.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#1381 Postautor: Perez » 25 marca 2009, o 10:48

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/ ... do-krosna/

Był sobie spar ehh... ta piepszona zima :(
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

bartexs1
Senior

#1382 Postautor: bartexs1 » 25 marca 2009, o 11:22

oby sie udał drugi wyjazd na Węgry....

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#1383 Postautor: Lublin_Fan » 25 marca 2009, o 11:57

Z Krosnem mozna pojezdzic nawet na kilka dni przed meczem. Zawsze to cos.
Natomiast i tak nie bedzie to prawdziwa - zapowiadana selekcja na pierwszy mecz. Skoro Angole nie moga, o jakichs treningach Messingow nie slychac a Filinowa dalej nie widac to sklad na chwile obecna jest wiadomy: Polacy i Czesi. Kwestia ustawienia par. A to przeciez mozna zrobic w ostatniej chwili.
Wobec takich warunków pogodowych pewna przewage nad Lodzia daje nawet to, kto mial wiecej okazji do treningow. Nie slyszalem, zeby ich liderzy juz cos trytali gdzielokwiek. Wiadomo cos o tym?

Speedway Fan
Senior

#1384 Postautor: Speedway Fan » 25 marca 2009, o 12:01

nie wiem czy to ich lider ale Piotr Dym jechal goscinnie w sparingu Ostrowa z Gorzowem i zdobyl 4 punkty

harry
Trener

#1385 Postautor: harry » 25 marca 2009, o 12:03

Dym jeździł w 2 sparingach Ostrowa i Gorzowa. Radził sobie z juniorami.

Okazuje się, że chetni na wyjazd, na treningi do Szeged są, ale samochód właśnie uległ wypadkowi :( :( :( .
Eeechh, bartexs1 zapeszył.
Ostatnio zmieniony 25 marca 2009, o 12:04 przez harry, łącznie zmieniany 1 raz.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#1387 Postautor: harry » 25 marca 2009, o 12:05

kibiców :( :( :(

harry
Trener

#1388 Postautor: harry » 25 marca 2009, o 14:33

Lubos będzie w Szeged w czwartek i w piątek. A pogoda zapowiada się ładna na wszystkie 3 dni.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1389 Postautor: kilar » 25 marca 2009, o 15:57

a Kirił ?

harry
Trener

#1390 Postautor: harry » 25 marca 2009, o 16:11

Kłopoty z wizą.

dobek
Senior

#1391 Postautor: dobek » 25 marca 2009, o 19:12

Zamiast pojechać do Szeged a praktycznie wszystko zostało ustalone(kwestia dzieci została,nie miałem z kim zostawić pózniej się odkręciło)
to jołop jeden pojechał mi na czołowe za chwile drugi skasował mi bok a na koniec młoda pani poprawiła wrrrrr.. :( :( Więc ide jutro po pracy pomóc na stadionie ( a wierzcie mi mam co robić:ubezpieczalnie 3,dzieciaki,motocykl itp) więc jeżeli ma ktoś wolną chwile to niech przyjdzie i zrobi coś dla klubu.
Myśle,że chętnych nie będzie brakować.

Awatar użytkownika
Perez
Trener

#1392 Postautor: Perez » 25 marca 2009, o 23:07

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/ ... -na-wegry/

Nasi żużlowcy nie będą osamotnieni :)
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#1393 Postautor: Cz@rek » 26 marca 2009, o 12:22

dobek pisze:Zamiast pojechać do Szeged a praktycznie wszystko zostało ustalone(kwestia dzieci została,nie miałem z kim zostawić pózniej się odkręciło)
to jołop jeden pojechał mi na czołowe za chwile drugi skasował mi bok a na koniec młoda pani poprawiła wrrrrr.. :( :( Więc ide jutro po pracy pomóc na stadionie ( a wierzcie mi mam co robić:ubezpieczalnie 3,dzieciaki,motocykl itp) więc jeżeli ma ktoś wolną chwile to niech przyjdzie i zrobi coś dla klubu.
Myśle,że chętnych nie będzie brakować.

Czy ten kot z ostatniego wypadu to nie był przypadkiem czarny?...

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#1394 Postautor: Speedway » 26 marca 2009, o 14:35

No ale przecież mu drogi przebiec nie zdołał ;f

Zycze wiecej szczescia na przyszlosc. Jest juz plan zeby zamiast do Rownego wyskoczyc na mecz Włokniarz - Unia Leszno
Obrazek

dobek
Senior

#1395 Postautor: dobek » 26 marca 2009, o 18:07

Tamten kot był biały-poważnie :D :D

dobek
Senior

#1396 Postautor: dobek » 27 marca 2009, o 18:36

Widać wyjazd do Szeged się opłacił. Marcin Rempała zdobył 14pkt. w meczu Opole-Rybnik.Oby pozostali nasi zawodnicy poszli jego śladem

harry
Trener

#1397 Postautor: harry » 27 marca 2009, o 19:44

To dobry znak. Marcin jeździł w Szeged na poziomie Tomka. Jacek przynajmniej czasowo był najlepszy.

Jeżeli chodzi o 2 ostatnie treningi to według trenera:
Tomicek jeździł wczoraj tak sobie, natomiast dzisiaj już bardzo dobrze i trener był z niego wyraźnie zadowolony. "Będziemy mieli z niego pociechę".
Karol Baran już dopasował się do braci Rempałow i ładnie się dzisiaj ścigali. Kilka razy z nimi wygrywał.
Natomiast u juniorów widać brak tego pierwszego wyjazdu. Maciek zaliczył dzwona ale jest cały. Ciągle u nich coś szwankowało ze sprzętem, jakieś drobne niedoróbki. I dlatego bardzo ważny był ten wyjazd treningowy, bo już chłopaki wiedzą, w którym są miejscu ze sprzętem. W kazdym dniu wyjechali po 5-7 razy i już zaczęli chwytać ten bardzo ważny luz.
To wszystko z relacji trenera. Może ktoś był to coś jeszcze napisze.
Największe zmartwienie trenera to chociaż ze dwa razy przejechać się na naszym torze przed meczem. Ale o tym to w innym temacie.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#1398 Postautor: Regdal » 28 marca 2009, o 04:43

Tak na szybko po powrocie.
Zdecydowanie zabrakło według wszystkich obecnych tego który mierzył czasy podczas pierwszego pobytu w Szeged.
Ogólnie mój przedmówca, tym razem napisał kilka słów prawdy,więc nie będę po nim powtarzał.Wyjazd bardzo pożyteczny,cieszy fakt,że klub wreszcie coś do tego dołożył,przynajmniej zawodnikom na paliwo i nocleg.Miejscowy właściciel toru bardzo gościnny i pracowity.Dwoił się i troił aby wszyscy mieli jak najlepsze warunki do jazdy,(równanie toru,polewaczka,maszyna startowa zasilana z agregatu prądotwórczego) - wszystko bardzo pomysłowe,specyficzne i co najważniejsze skuteczne.Pogoda zarówno we czwartek jak i w piątek znakomita.Tor krótki,przypominający geometrią tory angielskie,długość 295 metrów,dość ostre łuki,nawierzchnia ceglasto-czerwona z zawartością dosyć grubych kamyczków.Klimat w drużynie między zawodnikami bardzo dobry,wymiana uwag i spostrzeżeń przykładnie dobra,wzajemna pomoc również.Jacek Rempała i Rafał Wilk przekazywali na bieżąco szczególnie juniorom wszystkie potrzebne uwagi,udzielali cennych wskazówek i okazywali na prawdę rzadko spotykaną pomoc,co ogromnie cieszy.
A co do upadków na torze - no cóż ten tor obnaża bardzo mocno nawet najdrobniejszy błąd,przekonał się o tym Maciek,którego to "pociągnęła" jedna z kolein na wyjściu z pierwszego łuku,no i niestety kolano stłuczone.Rafał też leżał po tym jak "skleiła go jedna z "rynien" jakie powstały od intensywnej jazdy wszystkich zawodników.Całe szczęście,że nic się nie stało naszemu juniorowi i motocykl też nie ucierpiał.Gorzej wyglądał jeden z Tarnowskich juniorów,który zaliczył sporego dzwonka,po którym ręka spuchła niemalże dwukrotnie.
Co do usterek sprzętowych w motocyklach naszych młodzieżowców,to owszem miały one miejsce,może lepiej że wystąpiły teraz niż miałoby to nastąpić np. podczas meczów ligowych.Przy okazji drobna uwaga - aby uniknąć tego rodzaju sytuacji,panowie odpowiedzialni w klubie za forsę na przygotowania sprzętowe,powinni pamiętać,że nie należy się z nią spóźniać,tak aby każdy zawodnik mógł się w porę zaopatrzyć w potrzebne części do swoich motocykli.
Na koniec bo pora spać,zdecydowanie polecam na przyszłość jazdę do Szeged autostradą na Węgrzech,gdzie wjeżdżając na nią w Miszkolcu jedzie się komfortowo i szybko do samego Szeged,a koszty winiety 4-ro dniowej to jedyne 20-25 zł.Innej drodze mówię zdecydowane NIE,gdyż zbyt wiele doświadczyliśmy w teoretycznie krótszej drodze do Szegedu kolein,dziur,świateł,ograniczeń prędkości i 2 godzin dłuższej jazdy.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#1399 Postautor: Radzio » 28 marca 2009, o 08:39

Regdal pisze:Tcieszy fakt,że klub wreszcie coś do tego dołożył,przynajmniej zawodnikom na paliwo i nocleg.

a przy pierwszym wyjeździe na Węgry nie zwracał cześć kosztów (paliwo, nocleg)?

Awatar użytkownika
Neuroshima

#1400 Postautor: Neuroshima » 28 marca 2009, o 10:47

No i znowu kolejne farmozony z epoki komunistycznej !!!
Czy klub ma obowiazek placic zawodnikom za przejazd na trening!!! - Nie ma
Zawodnik ma obowiazek przygotowac sie do sezonu a klubu to nie powinno interesowac w jaki sposob on to zrobi. Trening jest takim wlasnie sposobem, ale jak zawodnik woli ogladac w domu filmy na DVD, a bedzie przygotowany to niech oglada - wyjdzie go taniej !!!
Jezeli w takim bedzie patrzec stopniu to niedlugo prezes bedzie mial obowiazek kupowac rano bulki zawodnikowi, bo ten nie bedzie mogl sie najesc inaczej, a przez to wsiasc na motocykl i kolejno odbyc treningu i zawodow.
To jest ten sposob myslenia.
Zawodnik zero obowiazku - klub ma wszystko za niego zrobic i oplacic.
Zawodnicy ktorzy wzieli pieniadze na wyjazd na Wegry powinni miec pomniejszone o ta kwote pieniadze przy pierwszych wyplatach z punktowek !!!
Wój Sam potrzebuje i Ciebie:
http://forum.isq.com.pl/index.php

DD2 !!!