Zawody amatorów

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Koper
Trener
Kontakt:

Re: Zawody amatorów

#676 Postautor: Koper » 9 marca 2009, o 20:18

go! pisze:Ha ha.. Daj Boze kazdej druzynie takie oszusta, za ktorego kadencji sie zdobywa misztrzostwo kraju :)..

Tutaj o prezesie glownego sponsora Unii Tarnow dzieki ktoremu Jaskółki zdobyły dwa mistrzostwa kraju w druzynie:
http://www.biznesnet.pl/ar/20/262883/pr ... wowej.html

Shack
Administrator

#677 Postautor: Shack » 9 marca 2009, o 20:22

a Ty czytasz czasem to co wklejasz ? widziales date tego newsa ?

kategoria: Wiadomości • Z kraju
źródło: WP.pl - data publikacji: 2006-06-30 13:19:24

Koper
Trener
Kontakt:

#678 Postautor: Koper » 9 marca 2009, o 20:40

Tak, czytam czasem. Zgadza sie, ten news to juz historia, podobnie jak potega Unii Tarnow sponsorowanej przez Trzebinie tez juz jest historia. Mniej wiecej z czasow tego newsa byl poczatek konca wielkiej kasy w klubie z Tarnowa i kolejno zajmowane miejsca w extralidze (po dwoch mistrzostwach Polski w latach 2004-2005) w 2006: czwarte, w 2007 szóste, w 2008 ostatnie (spadek od I ligi).

harry
Trener

#679 Postautor: harry » 11 marca 2009, o 01:19

Są już pierwsze efekty radosnej twórczości zarządu KŻ Lublin i dziennikarza, który dał się podpuścić. Właściciel polewaczki obraził się na żużel lubelski i nie da polewaczki. Trzy tygodnie przed rozpoczęciem ligi to naprawdę " rewelacyjna" wiadomość. Dziękujemy
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#680 Postautor: dannie » 11 marca 2009, o 08:23

harry pisze:Są już pierwsze efekty radosnej twórczości zarządu KŻ Lublin i dziennikarza, który dał się podpuścić. Właściciel polewaczki obraził się na żużel lubelski i nie da polewaczki. Trzy tygodnie przed rozpoczęciem ligi to naprawdę " rewelacyjna" wiadomość. Dziękujemy

No to troche lipa, ale w tym momencie wypada tez zadac pytanie czy mogl tak sie po prostu "obrazic"? Klub takie sprawy zalatwia "na gebe", bez zadnych papierow, umow itp.? Czy dopiero sie do tego zabieral? Czy moze umowa byla taka, ze odstapienie od niej nie wiazalo sie dla kontrahenta z wiekszymi konsekwencjami (a bylo tak bo nie ma inne polewaczki w tym miescie)?

I mam nadzieje, ze nie harry nie potraktujesz tego jak atak. Po prostu pytam, bo to dosc dziwne w czasach gdy nawet sobie nie mozna ufac ;) ...a tym bardziej nikomu w lubelskim zuzlu ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#681 Postautor: mikas » 11 marca 2009, o 09:11

Tutaj sie akurat panu Czarnemu dziwie (bo to on chyba jest wlascicielem polewaczki), bo on jednak na pewno odroznia KŻ ktorego byl prezesem od KMŻ-tu, wiec dobrze wie z ktorej strony zostal przeprowadzony na niego atak.
A bartexs mam nadzieje ze sie 100 razy zastanowi zanim cokolwiek jeszcze napisze do jakiejkolwiek gazety :evil: Zrobiles swoimi "artykulami" tyle zlego ze chyba najwyzszy czas zakonczyc dzialalnosc na tym polu i zajac sie czyms innym, bo sklocanie i napuszczanie na siebie roznych ludzi z lubelskiego srodowiska zuzlowego nikomu na dobre nie wychodzi. A Ty robisz to w wiekszosci swojej tworczosci.
A skoro juz musisz pisac to zacznij tworzyc dobra atmosfere wokol lubelskiego zuzla i piszac przestan sie kierowac swoja osobista sympatia i znajomosciami z danymi osobami a sprobuj byc moze chociaz troche obiektywny.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

bartexs1
Senior

#682 Postautor: bartexs1 » 11 marca 2009, o 11:15

mikas pisze:Tutaj sie akurat panu Czarnemu dziwie (bo to on chyba jest wlascicielem polewaczki), bo on jednak na pewno odroznia KŻ ktorego byl prezesem od KMŻ-tu, wiec dobrze wie z ktorej strony zostal przeprowadzony na niego atak.
A bartexs mam nadzieje ze sie 100 razy zastanowi zanim cokolwiek jeszcze napisze do jakiejkolwiek gazety :evil: Zrobiles swoimi "artykulami" tyle zlego ze chyba najwyzszy czas zakonczyc dzialalnosc na tym polu i zajac sie czyms innym, bo sklocanie i napuszczanie na siebie roznych ludzi z lubelskiego srodowiska zuzlowego nikomu na dobre nie wychodzi. A Ty robisz to w wiekszosci swojej tworczosci.
A skoro juz musisz pisac to zacznij tworzyc dobra atmosfere wokol lubelskiego zuzla i piszac przestan sie kierowac swoja osobista sympatia i znajomosciami z danymi osobami a sprobuj byc moze chociaz troche obiektywny.

jakbyś znał ciut więcej szczegółów odnosnie Z.Czarnego i klubu KŻ Lublin to byś się zdziwił i to bardzo...Myślisz że to on sponsorował te bankiety, czy darmową beczkę piwa dla kibiców? Myślisz że to on z własnej kieszeni wyłożył faktycznie te ok 80 tys na prowadzenie klubu, jak to powiedział w gazecie? jeżeli twoja odpowiedź jest na ktoóre kolwiek pytanie "tak" to "troszke" sie mylisz jak i reszta...a co do polewaczki to ona jest wspolna, amatorów i Z.Czarnego, bo na jednym z zebrań składali się na nią wszyscy amatorzy...
Ostatnio zmieniony 11 marca 2009, o 12:09 przez bartexs1, łącznie zmieniany 1 raz.

janek
Kadrowicz

#683 Postautor: janek » 11 marca 2009, o 11:54

A jaki jest koszt takiej polewaczki z demobilu??
Może jakiś sponsor KMŻ zakupi i swoją reklamę na niej umieści?

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#684 Postautor: Radzio » 11 marca 2009, o 12:03

bartexs1 pisze:
mikas pisze:Tutaj sie akurat panu Czarnemu dziwie (bo to on chyba jest wlascicielem polewaczki), bo on jednak na pewno odroznia KŻ ktorego byl prezesem od KMŻ-tu, wiec dobrze wie z ktorej strony zostal przeprowadzony na niego atak.

jakbyś znał ciut więcej szczegółów odnosnie Z.Czarnego i klubu KŻ Lublin to byś się zdziwił i to bardzo...Myślisz że to on sponsorował te bankiety, czy darmową beczkę piwa dla kibiców? Myślisz że to on z własnej kieszeni wyłożył faktycznie te ok 80 tys na prowadzenie klubu, jak to powiedział w gazecie? jeżeli myślisz że tak to "troszke" sie mylisz jak i reszta...a co do polewaczki to ona jest wspolna, amatorów i Z.Czarnego, bo na jednym z zebrań składali się na nią wszyscy amatorzy...

Jak byś nie był z honolulu to byś myślał rozsądniej... zastanów się czasem co piszesz i kiedy piszesz <ściana>

bartexs1
Senior

#686 Postautor: bartexs1 » 11 marca 2009, o 12:16

sting126 pisze:
janek pisze:A jaki jest koszt takiej polewaczki z demobilu??

Ta "amatorska" kosztowala w granicach 10 tys. zł.

i włascicielem tej polewaczki jest nie tylko pan czarny ale i amatorzy...bo ona jest wspolna...a ciagnik jest tylko i wylacznie amatorów, na który oni się złozyli sami...

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#687 Postautor: grzesieck » 11 marca 2009, o 12:58

bana mu, prosze
METHANOL ADVENTURE TEAM

harry
Trener

#688 Postautor: harry » 11 marca 2009, o 14:01

bartexs1 pisze:
sting126 pisze:
janek pisze:A jaki jest koszt takiej polewaczki z demobilu??

Ta "amatorska" kosztowala w granicach 10 tys. zł.

i włascicielem tej polewaczki jest nie tylko pan czarny ale i amatorzy...bo ona jest wspolna...a ciagnik jest tylko i wylacznie amatorów, na który oni się złozyli sami...

Pytałeś się Czarnego, czy ci Sternik powiedział?
Problem jest w tym ze polewaczkę na fakturę kupił Czarny i nieważne kto się na nią składał. ON MA NA TO DOKUMENT. Zyjemy w państwie prawa (?) i żeby mu ją zabrakać to dla mnie na oko kosztownego procesu z rok minimum bez gwarancji powodzenia. Ciągnik jest zarejestrowany na Czarnego co jeszcze bardziej komplikuje sytuację. Wszystkie atuty są po stronie Czarnego i zamiast po ludzku się z nim dogadać to rozpętaliście burzę, bez szans powodzenia jak się Zdzicho wkurzy...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

go!
Trener

#689 Postautor: go! » 11 marca 2009, o 14:33

bartexs1 pisze:i włascicielem tej polewaczki jest nie tylko pan czarny ale i amatorzy...bo ona jest wspolna...a ciagnik jest tylko i wylacznie amatorów, na który oni się złozyli sami...

Wez sie jebnij w ten bezdenny leb! Afere wytropil, Pulitzer pieprzony.. Wspolna polewaczka za dyche, w amatorskim klubie zuzlowym na lubelszczyznie...
Jaki dziennikarz - taka afera, ale smrod moze pozostac..

Awatar użytkownika
istred
Trener

#690 Postautor: istred » 11 marca 2009, o 14:57

To jeszcze i ja się dołożę :)
Naucz się pisać w języku polskim redaktorzyno! Bo nie tylko treścią, ale i formą artykułów wstyd sobie przynosisz.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#691 Postautor: luCas » 11 marca 2009, o 15:04

Swoja droga to dziwne, ze wydawaloby sie powazny czlowiek, po jednym artykuliku w jakiejs podrzednej gazetce zabiera swoje zabawki i kaze sie calowac w d.... Nie uwazacie?
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#692 Postautor: Cz@rek » 11 marca 2009, o 15:11

bartexs1 ,ale tu nie chodzi o to czy racje ma Czarny czy Sternik czy się dłożyli do plewaczki czy nie.
Takie pierdoły nie załatwia sie na forum gazety,przecietny czytelnik i tak nie będzie dumał kto jest kto tylko w podświadomości utrwali mu się:" żużel ? a tam tylko smród i afery"! I oto głównie jest zarzut,o czym zresztą wspominał
juz harry.

Davv
Kadrowicz

#694 Postautor: Davv » 11 marca 2009, o 16:26

To niech się zadeklaruje, że KMŻ wypożyczy tą polewaczkę i wtedy będzie górą. Bronicie Czarnego jakby nie wiem co takiego dobrego zrobił. Nie chce mi się wierzyć, że facet bezinteresownie wyłożył XX tyś PLN na klub bo lubi żużel. To nie Kulczyk, że może sobie dla zachcianki wsadzić taką kasę. Pan Czarny pewnie nie stracił ani grosza w poprzednim sezonie, tylko zarobił bo do tej pory nie chce odpowiadać na pytania o rozliczenie itp. sprawy za poprzedni sezon. Sprawa artykułu to już inny temat, ale uważam, że opinii publicznej też należą się wyjaśnienia jak to było w rzeczywistości, bo co niektórzy za bardzo uwierzyli w Disneyland przy Zygmuntowskich. Jak do tej pory Pan Czarny ma bardzo dobrą reklamę, a powinno być wyjaśnione do końca co się działo w klubie - bo przecież drużyna od tak sobie nie obraziła się na prezesa bo im się znudził....

harry
Trener

#696 Postautor: harry » 11 marca 2009, o 17:48

Davv pisze: Nie chce mi się wierzyć, że facet bezinteresownie wyłożył XX tyś PLN na klub bo lubi żużel.
Pan Czarny pewnie nie stracił ani grosza w poprzednim sezonie, tylko zarobił bo do tej pory nie chce odpowiadać na pytania o rozliczenie itp. sprawy za poprzedni sezon.
Sprawa artykułu to już inny temat, ale uważam, że opinii publicznej też należą się wyjaśnienia jak to było w rzeczywistości, b
Jak do tej pory Pan Czarny ma bardzo dobrą reklamę, a powinno być wyjaśnione do końca co się działo w klubie - bo przecież drużyna od tak sobie nie obraziła się na prezesa bo im się znudził....

No WŁAŚNIE!!! Nie chce mio się wierzyć, pewnie stracił, powinno być wyjaśnione. O to mi chodzi!!! Dlaczego dziennikarz nawsadzał człowiekowi zarzutów a nie raczył poinformować nas co zrobił zeby WYJASNIĆ tę sprawę. Czy zadzwonił do niego, spytał się , powiedział, jakie zarzuty stawia mu nowy zarząd i prosi o skomentowanie??? Czy uznał z boską wiarą w swoją nieomylność, że zarzuty zarządu są jedyne i absolutne?
Osobiście mogę powiedzieć, ze nie za bardzo interesowałem się w tamtym roku sportem amatorów i na prawdę nie mam 100procentowego zdania na ten temat. Poznałem sprawę od strony Zdzicha. Teraz poznałem zdanie zarządu. Są krańcowo różne :shock: :shock: :shock: . Nie wiem kto z czytelników Dziennika poznał zdanie Zdzicha a kto nie, ale podejrzewam, ze jestem jednym z nielicznych. I właśnie zadaniem dziennikarza było przedstawienie tego zdania wszystkim czytelnikom. Jezeli tego nie zrobił to przyłączył się do sądu kapturowego, inkwizycji. Jeden oskarżyciel = jeden nieomylny wyrok. I kuniec.
Przy takiej różnicy zdań to na prawdę ciekawy artykuł mógł powstać, a tak temat został spieprzony jak się patrzy.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#697 Postautor: Manitou » 11 marca 2009, o 18:34

harry pisze:[...] dziennikarz [..] zadaniem dziennikarza było [...]
Nie nazywajmy szamba perfumerią!!!

Davv
Kadrowicz

#698 Postautor: Davv » 11 marca 2009, o 21:00

Gawrzyk pisze:
przecież druż�a od tak sobie nie obraziła�ię n�prezesa bo im się zn�ził....�/quote]

poczekaj poczekaj. jaka druzyna. jak czytam w tym tekscie to trzech czolowych zawodnikow odeszlo z amatorow. Jak bylo z kasa, kto za to zaplacil, kto co ukradl, kto na co ma papiery to ich problem bo to przeciez za ich prywatna kase sie dzialo.[/quote][

Pytasz czy stwierdzasz, bo "?" nie widać. Ja �stem sceptycznie nastawiony do Czarnego bo w moim mniemaniu, ktoś kto u�ywa się i nie �ara się wytłuma�yć, �onić z�arzutów�est winny�Nie ukrywajmy, że w 2008 roku�DZICHTEX miał świetną prasę�w�yscy �askal� było fajnie. Obietnic� plany, perspektywy - co mamy teraz? Zdzisław Czarny zniknął z�ediów, nie zrob��ic by z�alizować swo� obietnice. Przeci� to on był szefem i jeśli�est w por�dku to powin�n walnąć pięśc� w stół i rozgonić z��owa�� z�odników�a swoje pl�y wprowadzać w życie. �mczasem to on odpuścił, ni�chcąc moim zdaniem psuć wizerun� f�my - bo w�aje mi się, że jed�k coś tam na rzeczy było. Sternik �wn� sam wszyst�ego nie zmyślił.���

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#699 Postautor: Torsen » 11 marca 2009, o 22:10

Za to u Ciebie znaków zapytania całkiem sporo.

EDIT
...ale tylko w Firefoxie. W IE zasadziłeś jakieś kwadraty.

harry
Trener

#700 Postautor: harry » 12 marca 2009, o 01:24

Davv pisze:Pytasz czy stwierdzasz, bo "?" nie widać. Ja �stem sceptycznie nastawiony do Czarnego Sternik �wn� sam wszyst�ego nie zmyślił.���

Widzę, ze kolega omija moje trudne pytania. To w takim razie jeszcze raz. Zrobiono nagonkę na Czarnego. Nie stwierdzam czy jest winny czy nie. Ale nie dano mu nic wytłumaczyć. I to mi się mocno nie podoba. Na razie mamy oskarżenia Sternika i spółki. A gdzie jest głos Czarnego? Tym bardziej, że ja osobiście od niego słyszałem wersję zupełnie odwrotną. Chciałbym przeczytać to w oficjalnej wersji i dopiero wtedy wydawać wyroki.
Osobiści dla mnie bardzo dziwne jest, ze polewaczka i ciągnik stoją na niego a jednocześnie stwierdza się, ze on nic do klubu nie dał. To kto tam działał? Naiwni jacyś czy bez rozumu?
Dlaczego nikt nie porozmawia z zawodnikami? Tymi co odeszli i tymi co zostali. Na pewno mają dużo do powiedzenia. A moze wygodniej z nimi nie rozmawiać? Bo tak to wygląda.
W zasadzie poza jednym pseudo-wywiadem nic w tej sprawie nie jest jasne. Narobiono tylko w najmniej odpowiednim czasie mnóstwo smrodu. Bez głowy i bez pojęcia.