Skład na sezon 2009 :)

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

Re: Skład na sezon 2009 :)

#851 Postautor: bkapusta » 3 stycznia 2009, o 22:48

Łoptymista pisze:
Gawrzyk pisze:chociaz z tego co wiem to na razie nie ma tematu Franka w Lublinie.

:mrgreen:

super!!!!!!!!!!!! jest co opijac

domyslam sie, ze nie ma tego tematu ze wzgledu na finanse tzn wysokosc roszczen mf i stan naszej kasy

nie zmienia to jednak faktu, ze cieszy mnie wielce brak tego indywiduum w druzynie. wystarczy, ze powstrzymuje sie od dziamolenia nad innymi nazwiskami kandydatow.:)

PS wiadomo czy ktos zastanawial sie nad rozprowadzaniem cegielek, karnetow?

Nie badz taki optymista ;-) Nigdy tematu nie ma - a pozniej nagle noz w plecy nam wbijaja :P
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#852 Postautor: kilar » 3 stycznia 2009, o 22:50

Osobiscie Truminskiego nie widzialbym w skladzie. Ma taki zbyt konfliktowy charakter, a w druzynie powinna byc zdrowa atmosfera. Oczywiscie, mozna zalozyc, ze jezeli robilby komplety - to pewnie wszystko byloby cacy - ale na to nie licze... kredyt zaufania dostal i go nie wykorzystal. W Grudziadzu zrobil sobie po prostu jaja z klubu... przez co zrazil do siebie pewnie bardzo liczna czesc kibicow oraz dla mnie zamknal droge do wystepowania w Lublinie.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#854 Postautor: istred » 3 stycznia 2009, o 22:54

takim samym oklepanym frazesem mozna obleciec 85% zawodnikow.
Z tym, ze Piszcz juz to udowadnial nie raz. Z bardzo silnymi rywalami robil juz te komplety. Wozil nie raz takze wozil zawodnikow z GP.
Poprostu gosc zna ten tor jak wlasna kieszen i tu potrafi objechac zawodnikow o objechaniu ktorych wiekszosc - jak nie wszyscy - potencjalni kandydaci do naszej druzyny moga pomarzyc.
....jak i rowniez do tego ze w barazach przegralismy, a trzy lata pozniej zlecielismy z ligi. to sie tak mozna licytowac w sprawie kazdego zawodnika.
Akurat glownym winnym przegrania barazy nie jest, pojechal slabo jak cala druzyna. Za to swoja role w poprzednich meczach wypelnil znakomicie. Wszedl do druzyny pod koniec sezonu i nie zawiodl, co swiadczy o tym, ze to ze malo jezdzil w poprzednim sezonie nie powinno stanowic zadnego problemu.

Nie sprawdzili sie pierwszej lidze, za to sprawdzili sie w drugiej lidze i na tym froncie caly czas sa bardzo mocni.

Kazdy ma swoje sympatie, z tym juz sie nie dyskutuje.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#855 Postautor: bkapusta » 3 stycznia 2009, o 22:54

Gawrzyk pisze:bkapusto. dlaczego edytujesz swoje przyzeczenie z podpisu? :lol: :lol: :lol:

Bo grozba, ze sie spelni okazuje sie realna :D
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

harry
Trener

#856 Postautor: harry » 3 stycznia 2009, o 23:25

Ale po co się tak gorączkujecie?
Przecież napisalem ze kontrakty beda podpisywane w przyszlym tygodniu.
Z moich obserwacji drugiej ligi wyglada ze im wiecej Polakow w zespole tym lepsza pozycja koncowa.
Dlatego moim zdaniem najlepszy w tej chwili skład to byłby:
J.Rempała
T.Rempała
M. Franków
Obcy
P. Staszek
Klimek
Michaluk
Problem oczywiście z oczekiwaniami zawodnikow. Poki co numer 3 i 5 maja żądania z pierwszej ligi i chyba chcą tam jeździć, podobnie jak numer 1 i 2, ale tu duże znaczenie ma poparcie kolegi Zdzisława. Mimo wszysko jestem dobrej myśli bo i zagranicznych dobrych zawodników na drugą lige też zostało jeszcze całkiem sporo.
Ale opowieści o Screenie to sobie włóżcie miedzy bajki. Nawet na pierwszą ligę za drogi.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#857 Postautor: harry » 3 stycznia 2009, o 23:43

istred pisze:Z tym, ze Piszcz juz to udowadnial nie raz. Z bardzo silnymi rywalami robil juz te komplety. Wozil nie raz takze wozil zawodnikow z GP.
Poprostu gosc zna ten tor jak wlasna kieszen i tu potrafi objechac zawodnikow o objechaniu ktorych wiekszosc - jak nie wszyscy - potencjalni kandydaci do naszej druzyny moga pomarzyc.

Taaaaak, w szczególności objeżdżał wszystkich w baaardzo ważnym meczu z Rybnikiem 2007. Ojciec porażki wraz z Danielem.
Za to swoja role w poprzednich meczach wypelnil znakomicie.
A co to za mecze??? I który był wygrany dzięki rewelacyjnej postawie Piszcza? I jeszcze sprawa niepojechania na mecz do Poznania. Gdyby tam był, szansa na wygranie byłaby olbrzymia. I tak beznadziejna postawa w meczu z Rybnikiem i olanie meczu z Poznaniem przyczyniło się do tego, że musieliśmy walczyć w "dziwnych" barazach.
W barwach lubelskich tak na prawdę nie sprawdził się ani razu. Nawet jak miał początek sezonu dobry to zaraz jakaś kontuzja się przyplątała i po rybach. Zawodnik trochę bez refleksu na starcie i dlatego musi ryzykować agresywną jazdę na trasie , a to lubi skończyć się kontuzją. A nikt nie lubi ciągle płacić za nieobecności.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

zarfe
Szkółkowicz

#858 Postautor: zarfe » 3 stycznia 2009, o 23:53

a zdążymy z licencją do 23 stycznia? Bo to chyba jest teraz najważniejsze

Awatar użytkownika
istred
Trener

#859 Postautor: istred » 4 stycznia 2009, o 00:14

A co to za mecze??? I który był wygrany dzięki rewelacyjnej postawie Piszcza?
To co zacytowales bylo o Truminskim.

Piszcz sie nie sprawdzil bo typowany byl na lidera druzyny. Moze nie wygrywal meczow, ale w wielu byl jednym z lepiej punktujacych.
Za to sprawdzil sie w drugiej lidze. Gdy jezdzil w barawch Gdanska byl w czolowce zawodnikow ligi mimo ze z tego co pamietam jezdzil tylko w najwazniejszych meczach. Swoja droga, wtedy w Gdansku jedzil jeszcze Truminski z Frankowem i ta druzyna awansowala z pierwszego miejsca... to nie jest argument?

Ja bylbym bardzo zadowolony z tego sklady, ktory przedstawiles, choc w miejsce Tomasza Rempaly widzialbym kogos innego, ale mam wrazenie ze jest troche nierealny.

harry
Trener

#860 Postautor: harry » 4 stycznia 2009, o 00:24

Tomasz Rempała jest nierealny??? On jest najbardziej realny!
Tak na marginesie o Tomaszu Rempale. Zawodnik na poczatku sezonu 2008 jeżdził jak natchniony. za to w drugiej części jeżdził jakby go nie było. Co to znaczy? Dla mnie tylko i wyłącznie sprzęt bo zawodnik nie może zapomnieć z dnia na dzień jak sie jeździ. Pytanie co się stało ze sprzętem? Czy kasa nie była płacona w terminie? Czy zawodnik olał sprawę? Teraz pytanie jak napisać kontrakt żeby to jednak zawodnikowi zależało na spasowaniu dobrego sprzętu bo zakładam że jak mamy walczyć o awans to zawodnikom płacimy na bieżąco.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#861 Postautor: Lublin_Fan » 4 stycznia 2009, o 00:28

A jakim argumentem jest przytaczanie zaszlosci z roku 2004 lub wczesniejszych sezonow? Co ma to wspolnego z sezonem 2009? Nawet wynikow z ubieglego roku trudno brac za jakikolwiek pewnik. Przeciez druga liga to zbieranina najgorszych scigantow i wybitnych przecietniakow, ktorym nie wyszedl poprzedni sezon. Jak tu wyrokowac forme takich delikwentow? Jak oceniac ile pkt zrobia goscie, ktorzy bedac rok temu w pierwszej lidze prawie nie jezdzili w niej? Albo lepiej, jak ocenic forme zawodnika, ktory wcale nie jezdzil w Polsce od roku/dwoch?

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#862 Postautor: tezetomaniak » 4 stycznia 2009, o 00:31

harry pisze:Zawodnik na poczatku sezonu 2008 jeżdził jak natchniony. za to w drugiej części jeżdził jakby go nie było. Co to znaczy?

sprzęt + moze wysiada kondycyjnie :)

ogolnie jeśli chodzi o kontrakty to jestem zwolennikiem ustalania pewnego progu, ponizej ktorego zawodnik nie dostaje nic. szczególnie w 2 lidze, gdzie o punkty łatwiej.

np Rempała: za mecz płacone od 6 pkt w góre, z tym ze stawka za kazdy kolejny wieksza. motywacja 8)
Ostatnio zmieniony 4 stycznia 2009, o 00:33 przez tezetomaniak, łącznie zmieniany 1 raz.

harry
Trener

#863 Postautor: harry » 4 stycznia 2009, o 00:32

istred pisze:
A co to za mecze??? I który był wygrany dzięki rewelacyjnej postawie Piszcza?
To co zacytowales bylo o Truminskim.

Co Ty piszesz? Jaki Trumiński? Trumiński zapisał się najczarniejszymi zgłoskami w historii lubelskiego żużla, to fakt i nawet Piszcz mu n ie dorówna, ale ja piszę o przegranym meczu w sezonie 2007 z Rybnikiem na naszym torze gdzie Piszcz z Jeleniewskim zdobyli łącznie 3 punkty i o meczu w Poznaniu gdzie Piszcz nie wystąpił z powodu zaległości finansowych, a który to mecz przegraliśmy kilkoma punktami, a z kolei tor był dla niego rewelacyjny...
I zabrakło tych 4 puktów...

Awatar użytkownika
istred
Trener

#864 Postautor: istred » 4 stycznia 2009, o 00:35

Napisalem, ze w miejsce T. Rempaly widzialbym kogos innego, wiec wedlug mnie jest najslabszy z tych wszystkich zawodnikow, a tym samym pewnie najlatwiej go zakontraktowac.
A jakim argumentem jest przytaczanie zaszlosci z roku 2004 lub wczesniejszych sezonow? Co ma to wspolnego z sezonem 2009? Nawet wynikow z ubieglego roku trudno brac za jakikolwiek pewnik. Przeciez druga liga to zbieranina najgorszych scigantow i wybitnych przecietniakow, ktorym nie wyszedl poprzedni sezon. Jak tu wyrokowac forme takich delikwentow? Jak oceniac ile pkt zrobia goscie, ktorzy bedac rok temu w pierwszej lidze prawie nie jezdzili w niej? Albo lepiej, jak ocenic forme zawodnika, ktory wcale nie jezdzil w Polsce od roku/dwoch?
A wedlug jakich kryteriow oceniac zawodnikow?
Poza tym rok 2004 przytoczylem tylko po to, zeby pokazac ze po przerwie tez mozna niezle jezdzic. A to chyba jest aktualne zawsze. Jest wiele innych przykladow, np. Sledz, choc to inny kaliber zawodnika niz Truminski.
Co Ty piszesz? Jaki Trumiński? Trumiński zapisał się najczarniejszymi zgłoskami w historii lubelskiego żużla, to fakt i nawet Piszcz mu n ie dorówna, ale ja piszę o przegranym meczu w sezonie 2007 z Rybnikiem na naszym torze gdzie Piszcz z Jeleniewskim zdobyli łącznie 3 punkty i o meczu w Poznaniu gdzie Piszcz nie wystąpił z powodu zaległości finansowych, a który to mecz przegraliśmy kilkoma punktami, a z kolei tor był dla niego rewelacyjny...
I to swiadczy o tym, ze nie nadaje sie na druga lige?

harry
Trener

#865 Postautor: harry » 4 stycznia 2009, o 00:37

tezetomaniak pisze:
harry pisze:Zawodnik na poczatku sezonu 2008 jeżdził jak natchniony. za to w drugiej części jeżdził jakby go nie było. Co to znaczy?

sprzęt + moze wysiada kondycyjnie :)

ogolnie jeśli chodzi o kontrakty to jestem zwolennikiem ustalania pewnego progu, ponizej ktorego zawodnik nie dostaje nic. szczególnie w 2 lidze, gdzie o punkty łatwiej.

np Rempała: za mecz płacone od 6 pkt w góre, z tym ze stawka za kazdy kolejny wieksza. motywacja 8)

Jeżeli zawodnik miał kondycję na początku sezonu ( a miał bo zdobywał punkty) i jeździł regularnie w każdym meczu, to nie mógł stracić kondycji.

harry
Trener

#866 Postautor: harry » 4 stycznia 2009, o 00:42

istred pisze:
I to swiadczy o tym, ze nie nadaje sie na druga lige?

Może i się nadaje ale widać że w kluczowych momentach zawodzi. Dlatego jeżeli mamy walczyć o ligę to niech nowe władze biorą odpowiedzialność za zatrudnienie takiej himery. Współczuję.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#867 Postautor: Regdal » 4 stycznia 2009, o 00:58

Harry.ale dlaczego ty jesteś taki antypiszczowski i antytrumińskowski ? Może gdyby tym zawodnikom wypłacano na czas to co im się należało to nie doszło by do tego co miało miejsce w 2007 roku.Zastanów się nad tym.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#868 Postautor: Gelo » 4 stycznia 2009, o 01:25

Wywlekacie jakies tematy na forum - niepotrzebnie. Ani wyplacanie kasy na czas Piszczowi nie zrobi z niego Pedersena ani obwinianie go za Rybnik niczego nie zmieni. Tomasz Rempała jezdzil jak natchniony? Może spalem przez pol roku 2008 albo jest cos o czym nie wiem, a to cos to podejrzewam "braterski pakiet". Bez przesady. Tomkowi wyszedl mecz w Łodzi i pierwszy w Gnieznie. Jak jezdzil u nas w barwach Startu - kazdy widzial. Jego jedyny atut na dzis to brat Jacek.

janek
Kadrowicz

#869 Postautor: janek » 4 stycznia 2009, o 08:51

A ja myślę że nie ważne są różnej maści zaszłości.Przeważnie chodziło o zaległości finansowe.
Każdy z wymienianych przez Was kandydatów będzie jechał jeśli:
1.Dobrze przepracuje zimę i będzie przygotowany kondycyjnie.
2.Poczyni inwestycje sprzętowe i "trafi" ze sprzętem.
3.W miarę na bieżąco będzie miał wypłatę za zdobyte pkt.
4.Będzie miał dobrze skonstruowaną umowę z klubem.

I wtedy nie ważne czy to będzie Piszcz, Trumiński czy T. Rempała czy inny ...

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#870 Postautor: Mars » 4 stycznia 2009, o 09:57

J.Screen zadrogi nawet na 1 lige to ile on sobie krzyczy myslalem ze w granicach pozyskania Tomicka..swoja droga przydalby sie nam jeden pewniak od 10pkt na wyjazdach jesli mamy jechac o 1lige.

T.Rempała jak dlamnie zawodnik ktory sie juz dawno wypalil i nie prezentuje poziomu nawet na 2 lige +Jacek i kasa pusta juz to przerabialismy.

T.Piszcz i Truminski to dobre kandydatury do startow w Lublinie i zapewne duzo by nie krzykneli a kontrakt mozna dopasowac tak zeby mieli motywacje na 2 lige punktowali by solidnie,niektore osoby nie potrafia zrozumiec ze zadarmo nikt niebedzie jezdzil i maja dotych zawodnikow same zarzuty ich sprawa lepiej wypompowac kase na Rempałowki..

P.S Kiedy bedzie wiadomo jakim budżetem bedzie dysponowal nasz klub tutaj moze Harry sie wypowie bylbym wdzieczny skoro od poniedzialku kontrakty to chyba cos ustalono i jakis sponsorow mamy .
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#871 Postautor: tezetomaniak » 4 stycznia 2009, o 10:30

nie wiem jak mozna pytać o powody wrogiego nastawienia do truminskiego. to chyba oczywiste jest. jak on bedzie w druznie kiedykolwiek to nie place za bilety :lol:

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#872 Postautor: Lublin_Fan » 4 stycznia 2009, o 11:18

Zasadniczo to prawie nikt z nas nie wie ile kasy sobie licza Rempalowie. Nie wiemy tez jaki budzet ma posiadac nowy klub. Dlatego wstrzymalbym sie ze stwierdzeniami, ze nas na nich nie stac. Ja uwazam, ze jesli ich brac to tylko w pakiecie. Jacek cos tam dlubie w motocyklach i jesli wyladuja razem w jednej druzynie to moze miec zbawienny wplyw na Tomka. Inna kwestia, ze w drugiej lidze wiekszosc zawodnikow "sie skonczyla". Powtarzam, to tylko druga liga. Skoro Frankow jest tam wymiataczem, to J-T Replanowie pod nr 9-10 i 1-2 tym bardziej beda wymiatac. Niedlugo skonczy sie sezon transferowy i do drugiej ligi moze pojsc nawet 15 takich Rempalow lub Franciszkow. Dlatego trzeba budowac sklad, poki duzy wybor jest ciagle realny.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#874 Postautor: Cooper » 4 stycznia 2009, o 11:44

Ja tez uwazam, ze ruch z zatrudnieniem duetu Rempalow bylby bardzo madry. Pewne jest ze dysponowali by jakims w miare normalnym sprzetem. Druga rzecz, ze Jacek na pewno wozilby spoooro punktow (to zawodnik z e-ligi przeciez, w ktorej costam przywozil) i jest mu raczej obojetne na jakim torze. Natomiast mam wrazenie, ze Tomek przy nim bardzo by odzyl, glownie sprzetowo. Argument, ze J. Rempala wypompowal w 2006 roku kase z klubu uwazam, za przesadzony, bo akurat z calej armii zacieznej chyba Remaple mozna najmniej zarzucic. No i z tego co sie zorientowalem, to facet raczej dba o atmosfere, przyjezdza na treningi, na ktorych angazuje sie np. w pomoc juniorom (pamietacie jeszcze jak Klimka "wozil" pod banda?). Bardzo w II lidze przydalby nam sie ktos taki jak Jacek Rempala i trudno mi w tym momencie wskazac lepszego Polaka na jego miejsce. A ze Tomek w pakiecie? Szansa ze obydwaj beda mocno cieniowac w II lidze jest raczej znikoma, wiec mozna podjac ryzyko, bo moze akurat obydwaj beda w TOP 10?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]