Skład na sezon 2009 :)

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
go!
Trener

Re: Skład na sezon 2009 :)

#751 Postautor: go! » 1 stycznia 2009, o 12:17

Cooper pisze:Zalezy dla jakich zawodnikow;] Niektorzy zawodnicy tez zbyt atrakcyjni nie sa:] I bez aluzji - po prostu akurat przeczytalem wywiad z Marcinkowskim.

Marcinkowski? On juz chyba raz mial za daleko do Lublina. Nie wroze kontraktu

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#753 Postautor: Mars » 1 stycznia 2009, o 14:10

Jest widze szansa ze bedziemy miec 2 lige w Lublinie mila wiadomosc w nowym roku, pesemistycznie staram sie nie myslec lecz jak wystartujemy to jak dlamnie to bedzie cud.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#754 Postautor: tezetomaniak » 1 stycznia 2009, o 15:37

sting126 pisze:I dzieki Bogu. To chyba jedyny zawodnik ktorego bym nie zdzierzyl w druzynie.

Swista i Truminskiego bys zdzierzyl ?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#755 Postautor: Cooper » 1 stycznia 2009, o 16:49

go! pisze:
Cooper pisze:Zalezy dla jakich zawodnikow;] Niektorzy zawodnicy tez zbyt atrakcyjni nie sa:] I bez aluzji - po prostu akurat przeczytalem wywiad z Marcinkowskim.

Marcinkowski? On juz chyba raz mial za daleko do Lublina. Nie wroze kontraktu

Ale ja go nie polecam, napisalem o nim w kontekscie tego, ze nie wszyscy zawodnicy nie moga sie odgonic od ofert i nawet taki Lublin moze byc dla nich atrakcyjny (a jakby nie patrzec taki Marcinkowski jezdzil w I lidze i jakies tam punkty nawet robil, a sam twierzdi, ze nikt mu nawet z II ligi startow nie zaproponowal).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Boobi
Senior

#756 Postautor: Boobi » 1 stycznia 2009, o 17:30

jesli wezmie malo to czemu nie, ja bym go w skladzie widzial
"Życie to jazda"

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#757 Postautor: Cooper » 1 stycznia 2009, o 17:49

Boobi pisze:jesli wezmie malo to czemu nie, ja bym go w skladzie widzial

Malo jak malo, ale wiekszy problem jest taki, ze sam Alan przyzaje, ze totalnie "lezy" sprzetowo a ciezko jest uzyskac srodki na solidne przygotowanie sprzetowe w II lidze.

Awatar użytkownika
Boobi
Senior

#758 Postautor: Boobi » 1 stycznia 2009, o 19:39

ale jesli nie bedzie mial zapewnionych il startow i dobrze skonstruowany kontrakt to ja bym sie nie zastanawial. moim zdaniem gwarantuje wiecej niz jakies ruskie czy czeskie wynalazki
"Życie to jazda"

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#759 Postautor: Cooper » 1 stycznia 2009, o 19:47

Boobi pisze:ale jesli nie bedzie mial zapewnionych il startow i dobrze skonstruowany kontrakt to ja bym sie nie zastanawial

Ehh, uwielbiam ten zajebiscie oklepany frazes... Dobrze skonstruowany kontrakt to taki, ktory akceptuje (i jest w stanie zaoferowac zgodnie ze swoimi przekonaniami-warunkami) menadzer/zarzad klubu. A jesli w przyszlosci okazuje sie, ze kontrakt jest zly, tzn. ze menadzer sie nie zna/zle oszacowal mozliwosci klubu/nie przewidzial mniej lub barzdiej obiektywnych czynnikow. To klub zatrudnia zawodnika na takich warunkach, jakie wg. klubu tworza "dobrze skonstruowany kontrakt". Nikt na sile nie kaze klubom spelniac dziwnych zadan zuzlowcow, dawac gwarancji startow, premii, startowych itp.

Oczywiscie, np. w E-lidze jest pewien dyktat ze strony najlepszych zawodnikow (i tych mniej lepszych tez, moze nawet wiekszy). Jednak nie porownujmy tego do Marcinkowskiego.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#760 Postautor: Lublin_Fan » 2 stycznia 2009, o 10:30

Co tu konstruowac jesli gosc nie ma sprzetu :). Wymyslny kontrakt nic by tu nie dal. Marcinkowski chcialby pewnie kase na dwa nowe i przygotowane do ligi motocykle oraz niewykluczone, ze z jeden rezerwowy silnik i jakis osprzet. Wszystko przed pierwszym meczem oczywiscie. Ile moze to kosztowac? Moze ktos z wtajemniczonych w rynek forumowiczow potrafi z grubsza oszacowac cos takiego? Regdal?
Inna kwestia czy byloby to oplacalne dla klubu, tzn czy ten gosc gwarantuje jakies punkty.
Moim zdaniem nie :)

Pozdr.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#761 Postautor: boxing » 2 stycznia 2009, o 11:28

To wszystko o czym piszesz, to pewnie "na dzien dobry" z 50 000 - 60 000zl. Za zawodnika "klasy" Marcinkowskiego - duzo za duzo. Tym bardziej, ze ciagle mam nadzieje, ze w skladzie meczowym bedziemy miec lepszych zawodnikow. A takich Marcinkowskich mozemy miec co najwyzej na glebokiej rezerwie. Ale na taka mozna sciagnac paru zawodnikow z EL czy PL bez placenia za kontrakty.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Boobi
Senior

#762 Postautor: Boobi » 2 stycznia 2009, o 11:51

boxing pisze:A takich Marcinkowskich mozemy miec co najwyzej na glebokiej rezerwie .

i o to wlasnie mi chodzi. jesli jeszcze znalazl by sie sponsor, ktory wylozy wiekszosc kasy to sorry ale wole ogladac marcinkowskiego niz jakis bolkow.
"Życie to jazda"

Awatar użytkownika
Boobi
Senior

#764 Postautor: Boobi » 2 stycznia 2009, o 12:03

jesli "jakis" sponsor to jak najbardziej, ale jesli sponsor zalozmy z zielonej albo torunia, ktory chce konkretnie alana?? 8)

a tymczasem http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/ ... -z-czasem/
"Życie to jazda"

piotr76
Senior
Kontakt:

#766 Postautor: piotr76 » 2 stycznia 2009, o 13:31

Jak by była kasa na marcinkowskiego to ja bym wolał innych "komorników" :)

1. J.Rempała
2. D.Śledź
3. S.Drabik o ile nie podpisał gdzieś / Staszek też nie wiem czzy gdzieś nie ma kontraktu
4. T.Piszcz
5. jakiś obco np Kai , Hall , Lemon w ostateczności Panna Bajerska

Do tego jakiś dobru junior o ile jakiś został i witaj I ligo :)
zamiast 500 + program Beryl +

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#767 Postautor: Gelo » 2 stycznia 2009, o 13:33

Darek odpada - nie pojechal nigdzie wiec i licencje stracil. Sklad jaki podales to srodek I ligi :) Ja bym sie tak nie rozpedzal. Jak patrze "w kwity" gdzie Frankow i Kus są superwymiataczami to mam jakis obraz poziomu II ligi.

Awatar użytkownika
Boobi
Senior

#768 Postautor: Boobi » 2 stycznia 2009, o 14:13

hmm tym zawodnikom to blizej do konca kariery niz dalej. po drugie przerabialismy juz sklad na jeden sezon(vide rempala). chociaz po cichu licze na staszka :)
"Życie to jazda"

piotr76
Senior
Kontakt:

#769 Postautor: piotr76 » 2 stycznia 2009, o 15:44

Boobi pisze:hmm tym zawodnikom to blizej do konca kariery niz dalej. po drugie przerabialismy juz sklad na jeden sezon(vide rempala). chociaz po cichu licze na staszka :)

To był zart ...
No a Staszek to inny ... :) ....
zamiast 500 + program Beryl +

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#770 Postautor: Mars » 2 stycznia 2009, o 17:43

Sklad jaki podal Piotr76 - to bylyby nudne zawody kazdy mecz wygrany wysoko ale niemam nic przeciwko, najwazniejsze zeby wystartowac i pojechac ten sezon a jak dlamnie moze jezdzic ktokolwiek.

Awatar użytkownika
Gabor

#771 Postautor: Gabor » 2 stycznia 2009, o 17:49

piotr76 pisze:
1. J.Rempała
2. D.Śledź
3. S.Drabik o ile nie podpisał gdzieś / Staszek też nie wiem czzy gdzieś nie ma kontraktu
4. T.Piszcz
5. jakiś obco np Kai , Hall , Lemon w ostateczności Panna Bajerska

Piszczyk niestety chyba też odpada . Wygląda na to że całkiem odpuszcza polską ligę .

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#772 Postautor: Regdal » 2 stycznia 2009, o 17:53

Lublin_Fan pisze:Co tu konstruowac jesli gosc nie ma sprzetu :). Wymyslny kontrakt nic by tu nie dal. Marcinkowski chcialby pewnie kase na dwa nowe i przygotowane do ligi motocykle oraz niewykluczone, ze z jeden rezerwowy silnik i jakis osprzet. Wszystko przed pierwszym meczem oczywiscie. Ile moze to kosztowac? Moze ktos z wtajemniczonych w rynek forumowiczow potrafi z grubsza oszacowac cos takiego? Regdal?
Inna kwestia czy byloby to oplacalne dla klubu, tzn czy ten gosc gwarantuje jakies punkty.
Moim zdaniem nie :)

Każdy zawodnik indywidualnie wie czym dysponuje,czego potrzebuje przed sezonem i w jego trakcie na jazdę w lidze,zawodach indywidualnych itd..Na tej podstawie może przedstawić swoje warunki zainteresowanemu kontraktem z nim klubowi,bądź odpowiaddzieć swoimi warunkami na warunki klubu który chce jego zakontraktować.Taki kontrakt przypomina trochę umowę o dzieło,czy umowę zlecenie.Zawiera wiele punktów które dotyczą praw i obowiązków każdej ze stron.Inna rzecz czy te warunki odpowiadają jednej i drugiej stronie.Są zawodnicy,którym nie opłaca się jeździć w 2 lidze,a są tacy którym się to opłaca.Ponadto każdy zawodnik prezentuje określony poziom,kalkuluje,czy jeździć w ekstralidze czy w 1 czy w drugiej lidze.Przykład - K.Jabłoński,któremu nie odpowiada jazda w ekstralidze (pewnie w tej rywalizacji zdobywałby niewiele punktów),decyduje się na rodzinne Gniezno i zapewne ma szansę na zdecydowanie większe zdobycze punktowe.Do tego dochodzi logistyka,która ma dla niektórych zawodników też duże znaczenie.
Są pewne widełki według których kluby proponują zawodnikom takie albo inne warunki finansowe w ekstra,1-szej czy 2-giej lidze.Wiadomo ,że wiele zależy od budżetu jakim dany klub dysponuje,wpływów z biletów, umów sponsorskich itd..Najważniejsze,aby każdy klub był wiarygodny i na czas wypłacalny,a z kolei zawodnicy żeby zdobywali w miarę oczekiwań klubu i kibiców odpowiednie ilości punktów,a swoim poziomem sportowym prezentowali dobre widowisko.
Myślę,że Panowie (Pan Wojciechowski) którzy utworzyli nowy klub,mniej więcej wiedzą na jakie pieniądze i z którego kierunku mogą liczyć (budżet) i na tej podstawie będą mogli zbudować zespół na 2 ligę.Jak na razie ich działania należy ocenić pozytywnie i trzymajmy wszyscy kciuki za szybkie otrzymanie licencji,dotacje z miasta i od sponsorów.

P.S. Działalność klubu w formie stowarzyszenia w naszych realiach nie gwarantuje niestety przejrzystości finansowej dlatego im szybciej w Lublinie dojdzie w sporcie żużlowym do utworzenia Sportowej Spółki Akcyjnej,tym lepiej.Wtedy jest szansa na więcej wiarygodności,odpowiedzialności i gospodarności, a nie będzie miejsca na tzw."partyzantkę".
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Volt

#773 Postautor: Volt » 2 stycznia 2009, o 21:50

Wieczorek nie chce ujawniać nazwisk zawodników. Odnosi się jedynie do rozmów z żużlowcami, którzy wcześniej wymieniani byli w gronie kandydatów do zespołu. - Rafał Kowalski zrezygnował ostatecznie z rozmów z naszym klubem. Sprawa pozostaje nadal otwarta w przypadku Krzysztofa Pecyny i Mariusza Frankowa. Z Mariuszem cały czas rozmawiamy i tłumaczymy mu, że ważniejsze jest to, że obiecane pieniądze otrzyma na czas. To, że są one niewiele mniejsze niż proponuje mu inny klub, nie ma wielkiego znaczenia.

czyzby tym klubem mialby byc KMZ :lol:

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2009/ ... -stycznia/

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#774 Postautor: Gelo » 2 stycznia 2009, o 22:10

... mam nadzieje ze nie - do Frankowa były u nas bodajze trzy podejscia i za kazdym razem byla padaka. Szkoda ze ten zawodnik punktuje ale poza Lublinem. Regdal - nie wiem czemu ale mam wrazenie ze wystepujesz jako adwokat Tomka. A on niestety sprawia wrazenie jakby od 2003 roku nie wiedzial czym dysponuje i nie dokonal zadnych zakupow sprzetowych - a jezeli dokonal to zupelnie nietrafionych. Ja oczywiscie widze go w skladzie drugoligowym u nas, ze wzgledow logistycznych na przyklad :) Nigdy nie byl to moj ulubiony zawodnik ale szanuje go za kilka akcji (vide Ostrow) i wiem ze ciagle sie nie boi. I wlasnie brak strachu to wystarczajacy argument na 2 ligę.
ps. co do obcokrajowcow - nie szukalbym zadnych "wynalazkow". moje kandydatury na dziś - Jason Lyons i Joe screen

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#775 Postautor: Mars » 2 stycznia 2009, o 22:20

Spewnoscia Joe Screen to bylaby dobra reklama :)) jesli wystartujemy to jak dlamnie sklad powinnismy budowac wlasnie od niego.