Skład na sezon 2009 :)

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Boobi
Senior

Re: Skład na sezon 2009 :)

#676 Postautor: Boobi » 20 grudnia 2008, o 21:07

kilar pisze:Poznan jest dla nich - jako solidny 1 ligowy klub - bardzo dobrym miejscem do rozwoju.

i to wlasnie jest jeden z naszych wazniejszysz problemów :? do Poznania z wiekszosci klubow jest jak rzut beretem. a do nas? :(
"Życie to jazda"

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#677 Postautor: Gelo » 20 grudnia 2008, o 21:16

nie demonizujmy tego problemu - nie zyjemy w Kazachstanie. Nasze polozenie (a raczej brak lotniska) to raczej bariera dla obcokrajowcow. Miesiac do Daugavpils nie nie mial najblizej. Rymel z Pragi do Miszkolca ma akurat 60 km blizej niz do nas(sprawdzalem). Przy takiej odleglosci to chyba nie ma wiekszego znaczenia tym bardziej ze jezdzil w Grudziadzu. Jak mawial Edmund Fetting w "Stawce" - kazdy bierze - kwestia tylko ile.

Czarek
Trener

#678 Postautor: Czarek » 20 grudnia 2008, o 22:09

Z tego co pamiętam to na początku lat 90-tych ubiegłego wieku Lublin leżał w tym samym miejscu co teraz, w Wielkopolsce funkcjonowało kilka klubów, a mimo tego Nielsen i Adams choć tam mieli bliżej przyjeżdżali do Lublina. Ale ja stary jestem i może coś mi się powaliło.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#679 Postautor: kilar » 20 grudnia 2008, o 22:18

Gelo pisze:Czyli Skornicki i Trojanowski sa mlodzi - tak?

Mlody jest Kosciuch, mlody jest Hlib. A Skora i Trojan to rutyniarze. I takie polaczenie jest w stanie osiagnac dobry wynik z kazdym zespolem.

harry
Trener

#680 Postautor: harry » 20 grudnia 2008, o 22:47

Gelo pisze: Rymel z Pragi do Miszkolca ma akurat 60 km blizej niz do nas(sprawdzalem). Przy takiej odleglosci to chyba nie ma wiekszego znaczenia tym bardziej ze jezdzil w Grudziadzu.

Odleglosc nie ma wyplacalnosc ma. Rymel zostaje w Miszkolcu.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#682 Postautor: Gelo » 21 grudnia 2008, o 00:38

harry pisze:
Gelo pisze: Rymel z Pragi do Miszkolca ma akurat 60 km blizej niz do nas(sprawdzalem). Przy takiej odleglosci to chyba nie ma wiekszego znaczenia tym bardziej ze jezdzil w Grudziadzu.

Odleglosc nie ma wyplacalnosc ma. Rymel zostaje w Miszkolcu.

Rzucilem temat kilka tygodni temu i jakos ciagle mam klopoty z przyjeciem do siebie w jakim miescie zyje. Szkoda.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#684 Postautor: Gelo » 21 grudnia 2008, o 11:21

uwazalem go za dobra kandydature do naszego zespolu.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#685 Postautor: Cooper » 21 grudnia 2008, o 11:48

Gawrzyk pisze:
Czarek pisze:Z tego co pamiętam to na początku lat 90-tych ubiegłego wieku Lublin leżał w tym samym miejscu co teraz, w Wielkopolsce funkcjonowało kilka klubów, a mimo tego Nielsen i Adams choć tam mieli bliżej przyjeżdżali do Lublina. Ale ja stary jestem i może coś mi się powaliło.

realia sie zmienily przez te prawie 20 lat.
wtedy lublin placil najlepiej. pomysl byl innowatorski.

Co nie przeszkadzalo Nickiemu dojezdzac do Rzeszowa, czy wczesniej Rickardssonowi do Tarnowa na przyklad:) A nie podejrzewam ze narzekali na brak ofert:) Odleglosc to (moim zdaniem) ma znaczenie w przypadku juniorow (i to tez nie wszystkich, tylko tych bardziej przywiazanych do szkoly:D - vide Pavlic vs. Kus), no i ostatnio coraz czesciej mozna zaobserwowac chec do jazdy "blisko domu" u zawodnikow zblizajacych sie do emerytury (ale tez sa wyjatki, np. Swist).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#687 Postautor: Cooper » 21 grudnia 2008, o 12:30

Poznan Hliba wzial, ale rezygnuje ze Skory, ktorego zadania przewyzszaja nawet mozliwosci Ostrowa:) (choc moze to taka troche gra na zwloke).

meesha
Trener
Kontakt:

#688 Postautor: meesha » 21 grudnia 2008, o 12:38

Etam, nie porównujcie początku lat 90-tych do tego co jest obecnie. Wtedy zawodnicy jeździli w trzech ligach, a teraz jeźdżą w pięciu. Do tego 11 rund GP zamiast jednego finału i różne memoriały, łańcuchy herbowe itp, w których wtedy startowali raczej sami Polacy. Jak się zamiast 50 imprez odjeżdża 80 w ciągu sezonu to jednak znacznie zacieśnia kalendarz i w związku z tym zwiększa się znaczenie lepszej dostępności komunikacyjnej danego miasta.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

ecka

#689 Postautor: ecka » 21 grudnia 2008, o 14:19

Skornicki odjechal zyciowy sezon wiec chce to wykorzystac. Dobrych zawodnikow jest coraz mniej dlatego znajdzie sie ktos kto mu zaplaci. Czestochowa, Gdansk i Rzeszow dalej poszukuja. Rzeszowowi uciekł Kylmaekorpi i maja nieciekawa sytuacje . Jesli dograja umowe ze sponsorem (zainteresowany kilkulatnim wsparciem) to pewnie Skornicki tam trafi.

baranek
Junior

#690 Postautor: baranek » 21 grudnia 2008, o 17:42

Kod: Zaznacz cały

Jak się zamiast 50 imprez odjeżdża 80 w ciągu sezonu

nie no, chyba nie kazdy zawodnik to Ulamek :lol:

meesha
Trener
Kontakt:

#691 Postautor: meesha » 21 grudnia 2008, o 17:54

Podejrzewam, że Kolgejt obskakuje rocznie ponad setkę zawodów. Natomiast ok. 80 odjechał np. Krzynio Kasprzak w sezonie 2007 z tego co pamiętam z jakiegoś wywiadu. I tę liczbę przyjmuję za średnią dla zawodników startujących regularnie w Anglii, Polsce i Szwecji + GP i kilkanaście innych zawodów.
Trzeba też pamiętać, że w początkowych latach startów obcokrajowców w naszej lidze mało który z nich jechał we wszystkich meczach. Zawodnicy typu Nielsen, Jonsson, Rickardsson czy Jan O. Pedersen byli ściągani tylko na najważniejsze mecze kilka razy w sezonie. Teraz wygląda to zupełnie inaczej.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

baranek
Junior

#692 Postautor: baranek » 21 grudnia 2008, o 18:10

a teraz malo jest zawodnikow ktorzy jezdza we wszystkich znaczacych ligach+ gp+ turniej, teraz tylko poszczegolne przypadki jada ile sie tylko da.
Skornicki w Gdansku.

Smirnek_
Senior

#693 Postautor: Smirnek_ » 21 grudnia 2008, o 19:35

I dlatego wiekszosc najlepszych zawodnikow zrezygnowala/rezygnuje juz z slabej ligi angielskiej.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#694 Postautor: Cooper » 21 grudnia 2008, o 23:37

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2008/ ... ropozycja/

Niezle podejscie:) Skoro taki Flis po roku przerwy jest pewien, ze bedzie robil co najmniej 6 punktow, to rzeczywiscie mozna jeszcze niezly sklad na II lige montowac:)

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#695 Postautor: GRISZA » 22 grudnia 2008, o 21:24

Odnośnie Sqry w Rzeszowie. Jonasa również.

Pewnie by i byli, gdyby nie ruda grażyna. Okazuje się, że prezes sekcji ma g... do gadania bo i tak rządzi prezes spółki....

Galimatias niezły.
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

Kalhorn
Junior

#696 Postautor: Kalhorn » 22 grudnia 2008, o 23:26

Kobiety msciwe sa (zwlaszcza rude ;) )... Bylo trzeba nie wqrwiac... ;)
A tak na serio, jakby po mnie tak kibice jezdzili (imiennie), to by mi sie takze odechcialo sponsoringu.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#697 Postautor: GIGI » 24 grudnia 2008, o 09:47

Smirnek_ pisze:I dlatego wiekszosc najlepszych zawodnikow zrezygnowala/rezygnuje juz z slabej ligi angielskiej.

pod wzgledem oplacalnosci liga angielska jest beznadziejna. Do Anglii nie jezdzi sie po zarobek( czyt. zuzlowcy ;)). Ale patrzac na okularnika ktory w nastepnym sezonie bedzie sie scigal ponownie na wyspach mozna odniesc wrazenie ze mimo swojego wieku ciagle chce doskonalic swoja i tak bardzo nienaganna technike.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#698 Postautor: tezetomaniak » 24 grudnia 2008, o 13:59

czytajac wasza dyskusje przypomnial mi sie wywiad z Burza, ktory kiedys kiedys rozwazał starty w naszym klubie.

Lublin to dla ciebie jedyna alternatywa?
Nie. Mam jeszcze mozliwosc podpisania umowy w Poznaniu i teraz musze to wszystko dokladnie rozpatrzyc, co bedzie dla mnie lepsze. Osobiscie bardziej pasowalby mi Poznan, bo to lepsze rozwiazanie od strony logistycznej. Jezdzac w Anglii w Berwick mam loty do Wroclawia w kazda niedziele rano i nie ma problemu, zebym zdazyl na mecz w lidze polskiej. A z Lublinem byloby troszczeke gorzej bo zlikwidowali samolot z Edynburga do Wa-wy i trudniej dojechac i zdazyc.

Czyli paradoksalnie z Tarnowa blizej do...Poznania.
Tak to wyglada, taki jest uklad lotow. Mialbym wylot z Glasgow o 6:30 rano i za 4 godziny ladawanie we Wroclawiu, skad do Poznania juz blisko. Ale to oczywiscie niczego jeszcze nie przesadza. Mysle, ze przy zblizonych warunkach z Lublina i Poznania, zdecyduje sie jednak na PSZ Poznan. W momencie kiedy to TZ Lublin zaoferuje warunki ktore beda mi sprzyjaly wybiore oferte z tego klubu. Wiadomo, ze z tego sie utrzymuje i kazdy rozsadny czlowiek by tak postapil. Na razie wyglada, ze wystartuje w jednym z tych klubow.

Tygodnik zuzlowy
:wink:

maly OT

Awatar użytkownika
Thor

#699 Postautor: Thor » 26 grudnia 2008, o 22:25

Można prosić o jakieś aktualne wiadomości co tam słychać? Czy trwają jakieś prace?
Obrazek

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#700 Postautor: Hans » 26 grudnia 2008, o 22:26

Odśnieżanie parku maszyn i przygotowania do Sylwestra xD