Nowy klub

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Sledzio
Trener
Kontakt:

Re: Nowy klub

#151 Postautor: Sledzio » 25 marca 2008, o 15:23

Pokemon pisze:http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080325/LUBLIN/28995108

Ale uciekają od tego ż�y dać �re groszy na sport !! Co za miasto żał�n�to nie mam pytań.�

Speedway Fan
Senior

#152 Postautor: Speedway Fan » 25 marca 2008, o 15:36

W 2006 roku byli sponsorem indywidualnym Rempaly, wiec i w przyszlosci moga sie zainteresowac zuzlem.
Moze cos dawali na klub bo na obiciach kierownicy tez ich reklama byla.

dumbli
Szkółkowicz

#153 Postautor: dumbli » 15 kwietnia 2008, o 14:00

No i żużel w Lublinie uratowany. Według niepotwierdzonych jeszcze danych KŻ lublin dostał z miasta, uwaga 700.000, 00 zł ( siedemset tysiecy zł) dotacji. Co prawda uwierzę jak zobaczę to na papierze ale źródło jest bardzo wiarygodne.
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.

Mateusz111
Junior

#154 Postautor: Mateusz111 » 15 kwietnia 2008, o 15:24

No i żużel w Lublinie uratowany. Według niepotwierdzonych jeszcze danych KŻ lublin dostał z miasta, uwaga 700.000, 00 zł ( siedemset tysiecy zł) dotacji. Co prawda uwierzę jak zobaczę to na papierze ale źródło jest bardzo wiarygodne.

o rzesz ja pier... :D
szkoda tylko ze musial zuzel upasc zeby panowie z ratusza cos zrozumieli...

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#155 Postautor: Cz@rek » 15 kwietnia 2008, o 15:56

Gdyby nie zamieszanie wokół miejskiego budżetu,to liga byłaby na 100% i w tym roku...
Mam nadzieję że Zdzichtex dobrze zagospodaruje taką dotację,także z myślą o przyszłym sezonie.Oby tylko dotychczasowi sponsorzy do przyszłego roku nie zmienili zainteresowań,
i także wspomogli nowy klub.Powodzenia dla KŻ-tu :!:

go!
Trener

#156 Postautor: go! » 15 kwietnia 2008, o 16:44

Cz@rek pisze:Mam nadzieję że Zdzichtex dobrze zagospodaruje taką dotację,także z myślą o przyszłym sezonie.Oby tylko dotychczasowi sponsorzy do przyszłego roku nie zmienili zainteresowań, i także wspomogli nowy klub.:!:

Tu nie powinno byc problemu.. Wierze ze ludzie biznesu chetnie postawia pare zlotych na nowa druzyne. Szczegolnie ze beda robic to ze swiadomoscia ze ich pieniadze nie sa jedyne.
Mnie tylko martwi kto w tej druzynie bedzie jezdzil.. Poza Dawidem nie widze kandydatow :( Boje sie ze beda to same jednosezonowe golloby a druzyna o tyle silna co pozbawiona osobowosci..
No ale w sumie nie ma co biadolic, jest lepiej niz gorzej :P

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#157 Postautor: mikas » 15 kwietnia 2008, o 16:49

Jesli to prawda to teraz az sie prosi zeby pol miliona (mniej przy pozyskaniu dodatkowego kapitalu) przeznaczyc na zalozenie S.A. i dogadac sie z firmami ktore moga dodatkowo wejsc ze swoim kapitalem do klubu który ma wreszcie szanse funkcjonowac na zdrowych i przejrzystych zasadach wlasnie jako spolka akcyjna. Więcej taka sytuacja sie nie powtórzy, ze jest tak ogromna wolna kasa i tak naprawde nie bedzie jej za bardzo na co wydać oprocz zuzlowej szkolki. Jesli to zostanie zaprzepaszczone i zacznie sie zabawa z kolejnym niepewnym jako partner biznesowy stowarzyszeniem to watpie czy zobaczymy jeszcze w Lublinie ligowy zuzel.

Pytanie tylko jakie ograniczenia w wydatkowaniu tych pieniędzy postawilo miasto.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#158 Postautor: meesha » 15 kwietnia 2008, o 16:55

Mikas a możesz nam wyjaśnić w jaki niby sposób powołać S.A. za pomocą dotacji z miasta :?: :) Ja tam specjalistą od finansów nie jestem ale zdaje mi się, że powołanie Spółki Akcyjnej polega na wyemitowaniu akcji o łącznej wartości min. 500 tys. zł, które to akcje ktoś musi kupić. To tak w dużym skrócie.

Póki co to nawet nie mamy oficjalnego potwierdzenia, że jakąkolwiek dotację klubowi przyznano, ani w jakiej wysokości, ani na jaki cel więc wstrzymajmy się na razie z dzieleniem skóry na niedźwiedziu :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#159 Postautor: mikas » 15 kwietnia 2008, o 17:11

Byłes wczoraj na tym piwie?

Po pierwsze napisalem "jesli to prawda".
Po drugie ostatnie moje zdanie brzmialo: "Pytanie tylko jakie ograniczenia w wydatkowaniu tych pieniedzy postawilo miasto."

Ja tam biegły w powolywaniu spolek nie jestem, nigdy z tym nie mialem do czynienia ale przynajmniej tyle wiem, ze S.A mozna powolac przez wniesienie przez akcjonariuszy wkladow na pokrycie kapitalu zakladowego (nie moze tego zrobic jedynie jednoosobowa spolka z o.o.). Podpisuje sie statut, ustanawia zarzad i rade nadzorcza, wpisuje do rejestru i mamy spolke. To tak w duzym skrocie ;) Tyle przynajmniej pamietam z przed kilku lat gdy na studiach mialem prawo handlowe.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#160 Postautor: meesha » 15 kwietnia 2008, o 17:37

mikas pisze:Byłes wczoraj na tym piwie?

Byłem. Ale nie bardzo rozumiem co to ma do rzeczy :P Myślisz, że jak się piwa ożłopię to nie będę komentował Twoich postów :?: Wręcz przeciwnie :D

Kasa (o ile jest) najprawdopodobniej została przyznana na szkolenie młodzieży. I jeśli faktycznie na ten cel zostanie przeznaczona to nie będzie źle. A kasę na kapitał założycielski czy tam zakładowy spółki to trzeba znaleźć niestety gdzie indziej...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#161 Postautor: mikas » 15 kwietnia 2008, o 18:01

Kiedys byles mniej upierdliwy, ale moze to faktycznie z innego powodu niz mi sie wydaje :) A komentowac moje posty mozesz jak najbardziej :)

Co do tematu. A dlaczego kase trzeba znalezc gdzie indziej? Gdy swego czasu o spolce bylo glosno to miasto mialo byc jednym z podmiotow, ktore w sklad spolki mialy wejsc to i teraz tez miasto moze to zrobic. Oczywiscie ze niekoniecznie caly kapital musi pochodzic od miasta, ale to juz zalezy od tego jakie srodki uda sie pozyskac od innych.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#162 Postautor: bartosch » 15 kwietnia 2008, o 19:49

dumbli pisze:No i żużel w Lublinie uratowany. Według niepotwierdzonych jeszcze danych KŻ lublin dostał z miasta, uwaga 700.000, 00 zł ( siedemset tysiecy zł) dotacji. Co prawda uwierzę jak zobaczę to na papierze ale źródło jest bardzo wiarygodne.

interesujace...
carpe diem!

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#164 Postautor: Cz@rek » 15 kwietnia 2008, o 23:13

Gdzieś kiedyś czytałem że min.51% dotacji ma być przeznaczone na szkolenie młodzieży.
Tak więc za ewentualne 357 tys.można niekiepską szkółkę rozkręcić.Oby te pogłoski o dotacji
się potwierdziły.Choć mam obawy że zaraz zaczną się protesty innych środowisk sportowych,
że jak można taką dotacje dla klubu bez profesjonalnej ligi?

go!
Trener

#165 Postautor: go! » 16 kwietnia 2008, o 09:04

mikas pisze:Co do tematu. A dlaczego kase trzeba znalezc gdzie indziej? .

Bo miasto ma podobno spisac numery banknotow zanim da kase i pilnowac zeby ich pieniadze byly wydane na mlodziez !!

Koper
Trener
Kontakt:

#166 Postautor: Koper » 16 kwietnia 2008, o 09:35

mikas pisze:Jesli to prawda to teraz az sie prosi zeby pol miliona (mniej przy pozyskaniu dodatkowego kapitalu) przeznaczyc na zalozenie S.A. i dogadac sie z firmami ktore moga dodatkowo wejsc ze swoim kapitalem do klubu który ma wreszcie szanse funkcjonowac na zdrowych i przejrzystych zasadach wlasnie jako spolka akcyjna. Wię�j taka sytuacja sie nie powtór�, ze jest tak ogromna wolna kasa i tak naprawde nie bedzie jej za bardzo na co wydać o�ocz zuzlowej szkolki. Jesli to zostanie zaprzepaszczone i zacznie sie zabawa z kolejnym niepewnym jako partner biznesowy stowarzyszeniem to watpie czy zobaczymy jeszcze w Lublinie ligowy zuzel.

Pytanie tylko jakie ograniczenia w wydatkowaniu tych pieniędzy�ostawilo miasto.[/quote][

W wielu osrodkach zuzlowych w Polsce dziala zarowno S.A. jak i stowarzyszenie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#170 Postautor: Gelo » 16 kwietnia 2008, o 11:51

termin przyznania pieniedzy (jezeli to prawda) jest ni przypiął ni przyłatał. Za pozno zeby uratowac zuzel w lublinie a za wczesnie zeby myslec o czyms powaznym. żeby sie tylko nie skonczylo tak, ze do pazdziernika kasa sie rozejdzie na pierdoły typu szkolenie młodziezy.

Koper
Trener
Kontakt:

#171 Postautor: Koper » 16 kwietnia 2008, o 12:02

A moze ten przeciek dotyczy nie zuzla a lotniska, nie miasta Lublin a miasta Swidnik:
"Wczoraj miasto Świdnik wniosło do kapitału akcyjnego 700 tys. zł."
http://miasta.gazeta.pl/lublin/1,35640,5123541.html

Awatar użytkownika
suchy1613
Szkółkowicz

#172 Postautor: suchy1613 » 16 kwietnia 2008, o 12:11

Zgadzam się z Gelem, no moze nie do konca, bo szkolenie młodziezy to nie zadne pierdoly. Kasa przyznana nie w pore, ale jezeli chcemy w ogole myslec o lidze w przyszlym sezonie to moze warto chociaz w sprzet zainwestowac. Pieniadze maja to do siebie, ze latwo sie rozchodza.

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#173 Postautor: stefanzdzialek » 16 kwietnia 2008, o 17:53

:oops: Trochę wstyd, ze niektorzy uwiezyli w taki news i dzielą skorę na niedzwiedziu.
700 000 zł. to ponad 30 % CAŁEGO BUDŻETU m. LUBLINA NA SPORT JAKO TAKI, kwalifikowany, młodziezowy, z biegami przełajowymi i splywem kajakowym włacznie. I wlasnie KZ dostal ta jedna trzecia budzetu na swoja dzialalnosc. Gratuluje zdrowego rozsadku.
Mam nadzieje ze dumbli walnal sie o jedno zero i chociaz te 70 000 tys dadza i da sie ze szkolka ruszyc.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#174 Postautor: Gelo » 17 kwietnia 2008, o 00:15

A ja mam nadzieje ze nie bedzie zadnej szkolki, a ze bedzie w pazdzierniku zakontraktowana druzyna na awans. Szkolenie młodziezy przy obecnych przepisach i realiach rynkowych to wyrzucenie kasy w błoto. Innymi słowy - młodziez dzisiaj szkolą frajerzy, ktorym bogatsi podkupują gotowy towar. Jak ktoryś młody bedzie miał talent i bedzie mial szczescie - to wypłynie. I wypłynie nie po polsku czyli zdobedzie tytuł mistrza swiata junoirów a potem bedzie terminował jako mechanik u jakiegoś 18 letniego Szweda czy Anglika.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#175 Postautor: Cz@rek » 17 kwietnia 2008, o 09:51

stefanzdzialek pisze::oops: Trochę wstyd, ze niektorzy uwiezyli w taki news i dzielą�� � �e�iedziu.
700 000 zł. � po�d �% [b]CAŁEGO�[DŻET�� L[IN�NA S�T JAKO TAKI[/b[[ kwalifikowany, młodzie�wy, z bie�mi pr�ajowym�i splywem k�akowym�acznie.� wlasnie KZ d�tal ta �na trzecia budzetu na swoja dzialalnosc. Gratuluje zdrowego rozsadku.
Mam nadzieje ze dumbli walnal sie o jedno zero i chociaz te 70 000 tys dadza i da sie ze szkolka ruszyc.[/quote][[/quote][

Z tego co pamiętam te 2500.000,które Mi�to ma na sport kwa�fikowany miało być rozdysponowane pomię�y pięcioma klubami żużel,p�ka noz�,ręczna,koszykówk�i cro�.��