Pokemon pisze:http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080325/LUBLIN/28995108
Ale uciekają od tego ż�y dać �re groszy na sport !! Co za miasto żał�n�to nie mam pytań.�
Pokemon pisze:http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080325/LUBLIN/28995108
Moze cos dawali na klub bo na obiciach kierownicy tez ich reklama byla.W 2006 roku byli sponsorem indywidualnym Rempaly, wiec i w przyszlosci moga sie zainteresowac zuzlem.
No i żużel w Lublinie uratowany. Według niepotwierdzonych jeszcze danych KŻ lublin dostał z miasta, uwaga 700.000, 00 zł ( siedemset tysiecy zł) dotacji. Co prawda uwierzę jak zobaczę to na papierze ale źródło jest bardzo wiarygodne.
Cz@rek pisze:Mam nadzieję że Zdzichtex dobrze zagospodaruje taką dotację,także z myślą o przyszłym sezonie.Oby tylko dotychczasowi sponsorzy do przyszłego roku nie zmienili zainteresowań, i także wspomogli nowy klub.
mikas pisze:Byłes wczoraj na tym piwie?
dumbli pisze:No i żużel w Lublinie uratowany. Według niepotwierdzonych jeszcze danych KŻ lublin dostał z miasta, uwaga 700.000, 00 zł ( siedemset tysiecy zł) dotacji. Co prawda uwierzę jak zobaczę to na papierze ale źródło jest bardzo wiarygodne.
mikas pisze:Co do tematu. A dlaczego kase trzeba znalezc gdzie indziej? .
mikas pisze:Jesli to prawda to teraz az sie prosi zeby pol miliona (mniej przy pozyskaniu dodatkowego kapitalu) przeznaczyc na zalozenie S.A. i dogadac sie z firmami ktore moga dodatkowo wejsc ze swoim kapitalem do klubu który ma wreszcie szanse funkcjonowac na zdrowych i przejrzystych zasadach wlasnie jako spolka akcyjna. Wię�j taka sytuacja sie nie powtór�, ze jest tak ogromna wolna kasa i tak naprawde nie bedzie jej za bardzo na co wydać o�ocz zuzlowej szkolki. Jesli to zostanie zaprzepaszczone i zacznie sie zabawa z kolejnym niepewnym jako partner biznesowy stowarzyszeniem to watpie czy zobaczymy jeszcze w Lublinie ligowy zuzel.
Pytanie tylko jakie ograniczenia w wydatkowaniu tych pieniędzy�ostawilo miasto.[/quote][
stefanzdzialek pisze::oops: Trochę wstyd, ze niektorzy uwiezyli w taki news i dzielą�� � �e�iedziu.
700 000 zł. � po�d �% [b]CAŁEGO�[DŻET�� L[IN�NA S�T JAKO TAKI[/b[[ kwalifikowany, młodzie�wy, z bie�mi pr�ajowym�i splywem k�akowym�acznie.� wlasnie KZ d�tal ta �na trzecia budzetu na swoja dzialalnosc. Gratuluje zdrowego rozsadku.
Mam nadzieje ze dumbli walnal sie o jedno zero i chociaz te 70 000 tys dadza i da sie ze szkolka ruszyc.[/quote][[/quote][