Działalność klubu - kłopotów cd....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
boxing
Trener

Re: Działalność klubu - kłopotów cd....

#2326 Postautor: boxing » 14 grudnia 2007, o 15:53

Pokemon pisze:NIE MA CHĘTNYCH DO ZAŁOŻENIA STOWARZYSZENIA- to może rozważyć podczepienie się pod jakieś już istniejące stowarzyszenie lub "inne ciało" (tak to już jest- ja też wolę siąść na stadionie i obserwować przebieg spotkania, choć zdaję sobie sprawę, że musiał to ktoś lepiej lub gorzej zorganizować :wink: )
NIE MA CHĘTNEGO NA PREZESA- mianować kogokolwiek

JAk jakies to moze byc stowarzyszenie hodowców drobiu. A na prezesa mianowac goscia, ktoremu wytruli cale stado z powodu podejrzenia ptasiej grypy - prawdopodobnie chwilowo nie ma co robic. :D

Pokemonie, pomimo dobrych intencji, troche poplynales w swoich rozwazaniach :D Ale przynajmniej jest wesolo w tej ponurej sytuacji :D
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#2327 Postautor: Torsen » 14 grudnia 2007, o 18:21

Uzależnienie istnienia klubu od liczby kibiców, którzy przyjdą zasiadać w jego gremium jako członkowie jest pomieszaniem pojęć. Kibice nie są od tego, żeby kierować klubem - ani z poziomu zarządzania strategicznego, ani z poziomu zarządzania operacyjnego.
Jest (i powinno być) dokładnie tak, jak napisał Gelo - kibic ma zapłacić za bilet i oglądać mecz, o ile sobie tego życzy. Wszelkie inne roszczenia: o angażowanie się w sprawy organizacyjne, o prowadzenie pikiet urzędu miasta, o "wierność" klubowi, gdy ten cieniuje, bycie z drużyną "na dobre i na złe", jeżdżenie za nią po całej Polsce, czy o kreowanie atmosfery na trybunach - to moim zdaniem kompletne nieporozumienie. Tego klub wymagać, czy nawet oczekiwać nie może. Bo wszystkie wymienione kwestie obciążają wyłącznie klub. A kibic to widz. Ma kupić bilet za cenę odpowiednią do wartości widowiska i basta.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2328 Postautor: istred » 14 grudnia 2007, o 19:46

Insted a tak z ciekawosci czym zyja ludzie w Lublinie?:)
Pracą, użalaniem się nad swoją sytuacją, weekendami oglądają telewizję a w wolnych chwilach głosują na PiS :wink:

A tak naprawde, to ludzie nie spędzają swojego wolnego czasu w jakiś zorganizowany sposób. Nie chodzą do teatru, do kina, czy nawet na głupi mecz w weekend. Być może z braku pieniędzy, ale tak naprawdę myślę, że poprostu taka mentalność...

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2329 Postautor: bkapusta » 14 grudnia 2007, o 19:51

Przykre :P
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

keram
Szkółkowicz
Kontakt:

#2330 Postautor: keram » 14 grudnia 2007, o 20:14

nich ktoś napisze co było na dzisejszym zebraniu chyba że jeszcze sie nie skończyło.

Awatar użytkownika
poli
Senior
Kontakt:

#2331 Postautor: poli » 14 grudnia 2007, o 20:39

Czekam niecierpliwie na dobere wiadomosci z zebrania :)

koniuszko
Szkółkowicz

#2333 Postautor: koniuszko » 14 grudnia 2007, o 20:40

Gawrzyk pisze:ale jakie dobre? ze nagle sie znalazlo z milion zlotych i mozna jechac w lidze jako tż ?

czemu nie :)

Awatar użytkownika
WBA
Szkółkowicz
Kontakt:

#2335 Postautor: WBA » 14 grudnia 2007, o 21:18

Kolejna graniczna data typu 21 grudnia z której niewiele dla sytuacji żużla wynika. Nie piszę tego żeby Was rozdrażniać, ale co niby się zmieni.
Jeśli radni uchwalą tego dnia budżet miasta, to nie łudźcie się, że będzie tam zapisane: tyle $$$ dla TŻ tyle dla LKP tyle dla Montexu itp. Nie bardzo wierzę o konkretnych zapisach dla konkretnych klubów , raczej o wentualnych dotacjach dla stowarzyszeń, a taką $$$ wydaje się raczej poprzez ogłaszanie konkursów ofert itp.
nic

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#2336 Postautor: kilar » 14 grudnia 2007, o 21:20

no do marca jeszcze bedzie z 10 walnych i po kazdym z nich bedzie ten sam wniosek - konkrety na kolejnym walnym :lol: Nawet jak w marcu miasto da milion zlotych, to co z tego, skoro wszyscy juz beda mieli sklady wykrystalizowane oprocz rzecz jasna metropolii Lublin.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#2337 Postautor: Cz@rek » 14 grudnia 2007, o 21:38

Cierpliwości i trochę wyrozumiałości,jeszcze kilka dni temu czekaliśmy na zgaszenie światła,
a teraz pojawiło sie światełko w tunelu...
Szczegóły na tym etapie są nie wskazane,więc poczekajmy jeszcze ten tydzień,to i tak
w naszej sytułacji nic już nie zmienia.
Są nawet zawodnicy którzy jeszcze czekają,więc i my damy radę. 8)

Mateusz111
Junior

#2338 Postautor: Mateusz111 » 14 grudnia 2007, o 21:43

Gawrzyk pisze:no to tak. tyle sie dowiedzialem
kluby sportowe lublina zebraly sie do kupy iwspolnie rozmawiaja z miastem. jesli miasto nie zwiekszy dotacji na ich rzecz zamykaja dzialalnosc - pilka, koszykowka, zuzel. Prezydent obiecal ze zwieksza. glosowanie nad budzetem 21 grudnia. potem odbedzie sie kolejne walne ktore zdecyduje co dalej.

Przypuśćmy, że miasto zwiększy te dotacje dla klubów ale co dalej? Jedziemy wtedy jako TŻ? Jak nie to czy znaleźli się jacyś chętni do stworzenia nowego klubu? Ustalono coś konkretnego?

Koper
Trener
Kontakt:

#2339 Postautor: Koper » 14 grudnia 2007, o 23:05

Cooper pisze:Nie rozumiem tylko jednego. Po co kolejne walne 14 grudnia, skoro budzet miasta bedzie znany 20 grudnia, a to ile miasto przeznaczy na sport dowiemy sie jeszcze pozniej? Bo domyslam sie ze nadal bardzo istotne dla istnienia zuzla w Lublinie jest to ile miasto dolozy do tego biznesu (?).

Jak sie okazuje Cooper miał rację ze nalezy z walnym zaczekac na uchwalenie budzetu.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#2340 Postautor: Regdal » 15 grudnia 2007, o 00:05

"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2341 Postautor: Cooper » 15 grudnia 2007, o 12:56

istred pisze: Być może z braku pieniędzy, ale tak naprawdę myślę, że poprostu taka mentalność...

A moze z braku tego sportu na odpowiednim poziomie? Ja kiedys np. chodzilem na kosza jak grali w najwyzszej lidze, bylo mi wszystko jedno czy to AZS czy Start, bo po prostu widowiska byly bardzo dobre. Teraz kosz jest na dnie, to i na co tu chodzic? Caly czas sobie obse4rwuje Rzeszow i tam sytuacja jest taka, ze w lecie wszyscy chodza na zuzel, a w zimie na siatke, bo oba kluby sa w ekstralidze. I popularnosc sportu jest bardzo wysoka, mimo, ze pilka nozna tam ostro cieniuje. Ludzie beda chodzic na sport jak bedzie on na najwyzszym poziomie. I prosze mnie tu nie wyjezdzac za chwile z jakimis Meblotapami i Montexami, bo sport zenski nigdy nie przyciagnie tylu kibicow co meski.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#2342 Postautor: mikas » 15 grudnia 2007, o 14:40

istred pisze:
Pracą, użalaniem się nad swoją sytuacją, weekendami oglądają telewizję a w wolnych chwilach głosują na PiS :wink:

A tak naprawde, to ludzie nie spędzają swojego wolnego czasu w jakiś zorganizowany sposób. Nie chodzą do teatru, do kina, czy nawet na głupi mecz w weekend. Być może z braku pieniędzy, ale tak naprawdę myślę, że poprostu taka mentalność...

Współczuję znajomych ;)
Jakoś ja znam ludzi, którzy chodzą do kina, do teatru, na koncerty, na inne imprezy kulturalne których nie jest w Lublinie wcale tak mało (chociaż wiadomo to nie Kraków czy Warszawa), ba nie dość że chodzą oglądać sport to jeszcze sami różne sporty uprawiają. Uważam,ze wcale pod tym względem z ludzmi w Lublinie nie jest źle, jednak jak wszędzie imprezy muszą mieć jakiś swój określony poziom. A np. trzecia liga koszykówki czy żużla tego warunku nie spełnia. Ludzie w Lublinie nie chcą siedzieć w domu pod warunkiem, że imprezy są dla nich interesujące i mają w miare wysoki poziom. I pieniądze też tu nie są jakimś wielkim wyznacznikiem. Wystarczy spojrzeć na koncert Rubika. Bilety były chyba po ponad 100zł a zapełniła się cała hala na Globusie bez problemu.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2343 Postautor: Gelo » 15 grudnia 2007, o 18:21

Dwa powyzsze wpisy napawają mnie optymizmem - chodzi o to, ze nareszcie nie jestem sam w swoich poglądach. :D :D :D Co ja co ale na forum zaczynamy mieć skład przynajmniej na play-offy o wejscie do ekstraligi

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2344 Postautor: Cooper » 15 grudnia 2007, o 18:53

No nie wierze, Gelo+Mikas+Cooper mówiacy jednym glosem 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2345 Postautor: Gelo » 15 grudnia 2007, o 19:17

liderów par juz mamy - teraz kompletujemy druga linię i juniorów

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#2346 Postautor: Hans » 15 grudnia 2007, o 21:52

Cooper pisze:No nie wierze, Gelo+Mikas+Cooper mówiacy jednym glosem 8)

Stalin i Adolf też mówili jednym głosem, do czasu :P

wojteko
Senior

#2347 Postautor: wojteko » 15 grudnia 2007, o 22:07

Hans pisze:
Cooper pisze:No nie wierze, Gelo+Mikas+Cooper mówiacy jednym glosem 8)

Stalin i Adolf też mówili jednym głosem, do czasu :P

cel uswieca srodki, pozniej znowu wszystko wroci do normy :P

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2348 Postautor: istred » 16 grudnia 2007, o 00:24

Współczuję znajomych ;)
Jakoś ja znam ludzi, którzy chodzą do kina, do teatru, na koncerty, na inne imprezy kulturalne których nie jest w Lublinie wcale tak mało (chociaż wiadomo to nie Kraków czy Warszawa), ba nie dość że chodzą oglądać sport to jeszcze sami różne sporty uprawiają. Uważam,ze wcale pod tym względem z ludzmi w Lublinie nie jest źle, jednak jak wszędzie imprezy muszą mieć jakiś swój określony poziom. A np. trzecia liga koszykówki czy żużla tego warunku nie spełnia. Ludzie w Lublinie nie chcą siedzieć w domu pod warunkiem, że imprezy są dla nich interesujące i mają w miare wysoki poziom. I pieniądze też tu nie są jakimś wielkim wyznacznikiem. Wystarczy spojrzeć na koncert Rubika. Bilety były chyba po ponad 100zł a zapełniła się cała hala na Globusie bez problemu.
E tam znajomych, patrzę przez pryzmat 400tys miasta i frekwencji na stadionach czy w halach. Wniosek jest tylko jeden, taki jak napisałem wyżej.
I nie koniecznie o poziom chodzi, bo mamy piłkarki ręczne od wielu lat na poziomie, mieliśmy rugby na poziomie, motor gra w drugiej lidze - w porównaniu do wielu ostatnich lat, to poziom wysoki. Mieliśmy widowiska naprawdę niezłe, mistrzostwa europy w enduro, w nartach wodnych - moim zdaniem dość widowiskowe zawody były, mecze reprezentacji w piłkę ręczną i frekwencji mimo wszystko nie było i nie ma. Ba, przy me w enduro były protesty że motory są za głośne...
A, i jeszcze moje ulubione - hokej, były dwa mecze, fakt amatorów, ale mi się bardzo podobały i na pewno pójdę na następne. O ile na pierwszym było sporo osób, to już ostatnio, mimo że był Czerkawski to nawet 1/3 Globusa nie było... a na następnych meczach będzie jeszcze mniej. I może rzeczywiście nie chodzi o kase, bo bilety były po 5-7 zł, chyba poprostu brak większego zainteresowania.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2349 Postautor: bkapusta » 16 grudnia 2007, o 08:09

mikas pisze:
istred pisze:

Współczuję znajomych ;)

Jak dla mnie to nie jest to oczywista oczywistość tylko semantyczne nadużycie i nieuprawniony skrót myślowy.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#2350 Postautor: mikas » 16 grudnia 2007, o 10:10

Dlaczego meesha kasujesz swojego posta akurat jak chciałem na niego odpowiedzieć :?: :twisted: Ale i tak odpowiem ;)
Tak masz rację, bo wiekszą nadzieje na przyszłość niż wirtualne teorie na forum dało pewnie Twoje kilkukrotne pojawienie się na walnym. Podobnie jak jednorazowe moje czy innych kibiców :twisted: Żeśmy tam sie nadziałali :lol: No uratowaliśmy żużel normalnie :lol:

Bkapusta dlaczego nieuprawniony? Prosty przykład pokazujący,że ludzie są w stanie w Lublinie zapłacić duże pieniądze za dobrą (według nich) rozrywkę. Co tu jest nadużyciem i nieuprawnionym skrótem myślowym? Jeśli tą dobrą rozrywką na wysokim poziomie stanie się żużel to też przyjdą i zapłacą. Podobnie jak to miało miejsce np. ostatnimi czasy w Rzeszowie czy Tarnowie.
MOTOR LUBLIN
Obrazek