Działalność klubu - kłopotów cd....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
harry
Trener

Re: Działalność klubu - kłopotów cd....

#2276 Postautor: harry » 10 grudnia 2007, o 12:33

bslub pisze:Przeczytałem ponownie i widzę że błedem to jesteś TY Harry bo przez kilka lat działalności
nic się nie nauczyłeś i nic nie zrozumiałeś i powtarzasz pewne zdania jak mantre
i nie dociera do Ciebie że tymi metodami NIC nie osiągnąłeś i NIC NIE OSIĄGNIESZ.

Jak zwykle się mylisz. Nauczyłem się bardzo dużo i dużo zrozumiałem i dlatego dałem sobie z tym spokój.
Na pewno COŚ osiągnąłem ( i na pewno dużo więcej niż Ty), a że nie osiągnę to żadna mi nowina bo już mnie nie ma.
PS.
W stowarzyszeniu nie chodzi o księgowość,
tylko o brak struktury zarządczej i odpowiedzialności,
jasno postawionych celów do realizacji na kilka lat,
postrzegania i "wyceniania" stowarzyszenia przez rynek

Ple, ple ple. Te same bajki od kilkunastu lat, na które już wielu ludzi dało się nabrać. Teraz najważniejsze jest, żeby znalazło się kilku - kilkunastu ludzi, którzy się skrzykną i będzie ich stać na zrobienie czegoś normalnego przez rok, moze dwa. I wtedy będzie można pomyśleć co dalej.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

szakes
Szkółkowicz

#2277 Postautor: szakes » 10 grudnia 2007, o 12:40

harry pisze:Właśnie dokładnie o to chodzi, ze się dowiedziałem. I olśniło mnie, że żądania tego sponsora o to żeby przekształcić stowarzyszenie w S.A. z tą ilością pieniędzy jaką on oferował jest po prostu czystym szyderstwem, mydleniem oczu i prawdziwą spychologią na zasadzie : coś im tam rzucę, zażądam SA a oni i tak się z pieniędzmi nie wyrobią.
ale ten sponsor zrobil by sobie reklame, ze to on dzwingal zuzel, on bylby glownym pomyslodawca SA, byloby o nim glosno, a to ile by rzucil to i tak pewnie niewiele osob by wiedzialo, fakt faktem byloby "ojcem sukcesu" i mial reklame w lublinie
Łoptymista pisze:A konkretnie? Wiesz cos...
moze ...
Obrazek

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#2278 Postautor: Lublin_Fan » 10 grudnia 2007, o 14:11

harry pisze:Jest według mnie tylko jedna możliwość o której już pisałem i wydawało mi się, ze zrozumiale. PROŚBA Z GÓRY na pewno zmieniłaby podejście niektórych firm do tematu, zaangażowanie ( oczywiście nie etatowe) ODPOWIEDNICH ludzi, którym zwyczajowo się nie odmawia. Według mnie tylko w ten sposób można ruszyć tą machinę do przodu. Bez pomocy miasta w tej chwili nowy klub na pewno nic nie zrobi.

Czy wg Twojej wiedzy ktoś z TŻ Lublin czyni starania, żeby "odpowiedni" zainteresowali się sprawą żużla? Ty, Wojciechowski, ktoś, nikt?

Pozdr.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#2280 Postautor: Torsen » 10 grudnia 2007, o 15:41

Ale w spółce masz obowiązek sporządzenia sprawozdania finansowego, poddania go badaniu przez niezależnego biegłego rewidenta i złożenia go w sądzie rejestrowym. Pewnie, że można robić wirtualną księgowość i w ogromnej korporacji, przecież tak właśnie w atmosferze ogromnej afery upadł Enron, ale przyznasz, że w przypadku stowarzyszenia jest to nieporównywalnie łatwiejsze. Szczególnie w takim, w którym w organie nadzoru zasiadają społecznicy-dyletanci, którzy w swym rocznym sprawozdaniu z działalności piszą o uszczelnieniu płotu wokół stadionu i zabezpieczeniu biletów przed podrobieniem.
Oczywiście nic nie sugeruję i nie zarzucam.

harry
Trener

#2282 Postautor: harry » 10 grudnia 2007, o 17:36

Lublin_Fan pisze:
Czy wg Twojej wiedzy ktoś z TŻ Lublin czyni starania, żeby "odpowiedni" zainteresowali się sprawą żużla? Ty, Wojciechowski, ktoś, nikt?

Pozdr.

Tak. Czynione są takie starania. Ja, Wojciechowski, ktoś.
A co z tego wyjdzie? Niebawem zobaczymy.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#2283 Postautor: sadychor » 10 grudnia 2007, o 20:19

szakes pisze:(..)
ale jak pan przyszedl do pewnej firmy prosic o kase na zuzel i gdy zaproponowali zalozenie SA o czym niemial pan zadnego pojecia, to wtedy nikt niekazal siedziec panu cicho(...)

Matko jedyna, ile człowieku klas skończyłeś i w ile lat :?: Przepraszam wszystkich, ale już nie mogę. Prosty firefox ma wbudowany słownik i sprawdza błędy :?
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2284 Postautor: Łoptymista » 10 grudnia 2007, o 21:04

IE żondzi!!!

precz ze słownikami

teraz dzieci (niektore) chowa sie bezstresowo, a pozniej chowa sie czlowiek przed nimi

Sledzio
Trener
Kontakt:

#2285 Postautor: Sledzio » 10 grudnia 2007, o 21:55

Czy w piątkowy dzień wszystko będzie już jasne na temat przyszłości lubelskiego speedway"a ?? czy dalej jedziemy na tym samym wózku co dotychczas ???!!!

szakes
Szkółkowicz

#2286 Postautor: szakes » 10 grudnia 2007, o 22:40

sadychor pisze:Matko jedyna, ile człowieku klas skończyłeś i w ile lat :?: Przepraszam wszystkich, ale już nie mogę. Prosty firefox ma wbudowany słownik i sprawdza błędy :?

:roll: czepaisz sie, ty jestes bezbledny ?
Obrazek

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2287 Postautor: bkapusta » 11 grudnia 2007, o 05:47

szakes pisze:
sadychor pisze:Matko jedyna, ile człowieku klas skończyłeś i w ile lat :?: Przepraszam wszystkich, ale już nie mogę. Prosty firefox ma wbudowany słownik i sprawdza błędy :?

Tak. Ponoc mu pomnik w Kocku postawili 8)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#2289 Postautor: sadychor » 11 grudnia 2007, o 16:01

szakes pisze:(...)

Taki to mój osobisty wkład w walkę z analfabetyzmem :twisted:
bkapusta, kwiaty złóż, wsuń kopertę pod lewą stopę i nie podskakuj :)
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Sledzio
Trener
Kontakt:

#2291 Postautor: Sledzio » 11 grudnia 2007, o 23:24

A nie można dać ogłoszenie czy coś takiego że Klub Żużlowy z Lublina poszukuje Pana na prezesa klubu ??? Może jest jakiś facet co ma dużo kasy i nigdy nie słyszał o żużlu, a chciałby spróbować sil w żużlu, w końcu nie mamy nic do stracenia.

Koper
Trener
Kontakt:

#2292 Postautor: Koper » 12 grudnia 2007, o 02:36

harry pisze: A przecież SIPMA ,z całym szacunkiem, to nie lider rankingu najbogatszych firm Lubelszczyzny. Jest jeszcze wiele bogatszych. Ale nimi ktoś musi się zająć.

http://miasta.gazeta.pl/lublin/1,35640,4753671.html

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#2294 Postautor: mikas » 12 grudnia 2007, o 09:14

Pokemon pisze:
Czy Prezesem musi być facet co ma dużo kasy? Mógłby ale chyba nie musi. Jeśli będzie dobrze szło, to i kasa będzie. Jeśli będzie źle szło, myślisz że ktoś wyjmie z kieszeni na ratowanie tonącego?

A możesz mi wytłumaczyć jak według Ciebie ma iść dobrze bez kasy? Której przypomnę nie ma.

Czy Prezesem powinien być ktoś kto nigdy nie słyszał o żużlu? Mógłby, ale raczej powinien to być miłośnik tej dyscypliny sportu 8)

A jakie to ma znaczenie? Pierwszy przykład z brzegu, pani Półtorak.

Czy Prezesem powinna być osoba chcąca spróbować sił w żużlu? Mogłaby, ale tu nie ma czego próbować. Tu trzeba działać 8)

Kolejny raz powtórzę pytanie, jak ma działać bez kasy? Co więcej jak bez kasy ma w ciągu niecałych 4 miesięcy doprowadzić do tego żebyśmy wystartowali w lidze? Tylko proszę nie pisz bzdur, że nagle ktoś nowy przyjdzie i sponsorzy zaczną walić drzwiami i oknami po tym jak sie przejdzie po kilku firmach.

Reasumując potrzebna jest osoba mająca głowę na karku, lubiąca żużel i mająca koncepcję na funkcjonowanie nowego klubu w nowej rzeczywistości.
8)

Błąd. Reasumując to tu trzeba cudotwórcy (czytaj cudotwórcy z grubym portfelem).
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#2295 Postautor: Koper » 12 grudnia 2007, o 10:11

mikas pisze:Błąd. Reasumując to tu trzeba cudotwórcy (czytaj cudotwórcy z grubym portfelem).
W Toruniu rok temu taki sie znalazl, ale jednak to inne realia niz drugoligowego Lublina.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2296 Postautor: Cooper » 12 grudnia 2007, o 12:15

Gawrzyk pisze:
Jak ma sie sprawa z "nowym cialem"? jakies powstaje czy etam?

konsultuje sie z Tuskiem w sprawie cudów 8) Skoro tylko cuda ratuja zuzel 8)

PS. Gawrzyk, co Ty tak z tym nowym cialem? Wiesz cos o jakims?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#2297 Postautor: InDorka » 12 grudnia 2007, o 13:05

Cytat z dnia 22.08.br.z tematu "Play-off I runda GTŻ-TŻ"
harry pisze: Tak na marginesie powiem tylko, ze już był chętny to przejąć i już skakałem do góry z radości ale jeden z głównych sponsorów powiedział, ze przy jego kandydaturze nie da już ani złotóweczki

Ciekawa jestem co z tym chetnym ? Rozmyslil sie czy dalej rozwaza ? Bo w obecnej sytuacji rozpadu - sponsorzy tez moga zmienic zdanie.
A poza tym co ze Sponsorem ? Wyjasnilo sie kto to jest ?
Jeszcze 12 listopada zyl i albo cierpial na bezsennosc , albo wstal bardzo wczesnie - byl na forum o 3.46.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#2298 Postautor: boxing » 12 grudnia 2007, o 17:13

Sledzio pisze:A nie można dać ogłoszenie czy coś takiego że Klub Żużlowy z Lublina poszukuje Pana na prezesa klubu ??? Może jest jakiś facet co ma dużo kasy i nigdy nie słyszał o żużlu, a chciałby spróbować sil w żużlu, w końcu nie mamy nic do stracenia.

Po pierwsze: Sledziu, nie mozesz nikogo dyskryminowac z uwagi na płeć - wiec kobieta tez moze byc, a nie tylko facet :D

Po drugie: Juz kiedys - sporo lat temu - byla podobna sytuacja: tez prezes byl poszukiwany. Tylko nie przez ogłoszenia prasowe i nie przez klub, a przez prokurature :D

Po trzecie: co do sprobowania sil - mam pewnego kandydata, który lubi sie sprawdzac, glosna sprawa przed kilku laty :D PSL-owcy swego czasu, "wsadzajac" ex-ministra Stanisława Dobrzańskiego na stołek prezesa Polskich Sieci Energetycznych, powtarzali ponoć w kuluarach, ze "Staszek chciał się sprawdzić w biznesie". Może teraz "Staszek zechce się sprawdzić w speedwayu" ? :lol: Kto wie, może nawet jak w "Motodramie", odkryje w sobie smykałke do motocykli? :wink:

Po czwarte - tekst ogłoszenia:

Klub Zuzlowy z Lublina poszukuje Pana na prezesa klubu.
Masz duzo kasy?
Nigdy nie slyszales o zuzlu?
Chcesz sprobowac sil w zuzlu?
Nie masz nic do stracenia?

TA OFERTA JEST DLA CIEBIE!

:D :D :D

Dzien ponury, czarne chmury nad sekcja, ale chociaz usmiechnalem sie Sledziu czytajac Twoj post. Pozdrawiam!
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2299 Postautor: bkapusta » 12 grudnia 2007, o 18:11

InDorka pisze:A poza tym co ze Sponsorem ? Wyjasnilo sie kto to jest ?

Uklad Warszawski. 8)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Koper
Trener
Kontakt:

#2300 Postautor: Koper » 12 grudnia 2007, o 22:52

Pomysl na funkcjonowanie klubu pilkarskiego Motor Lublin:
Najważniejsze w tym wszystkim jest to, że zaproponowano sensowny pomysł na funkcjonowanie klubu. - Spółka składałaby się z trzech udziałowców - dodaje Andrzej Szwabe, rzecznik prasowy Motoru. - W jej skład weszłoby miasto - na przykład z obiektami sportowymi, stowarzyszenie Motor dałoby markę i piłkarzy, a stronę finansową i marketingową wziąłby na siebie Polish Sport Promotion. Ta firma gwarantuje większościowy udział finansowy, większy niż miałoby wnieść miasto.

Podczas gdy pomysl na funkcjonowanie klubu pilkarskiego jest raczej czyms nowym w porownaniu do naszego klubu (glownie mam na mysli ta firme Polish Sport Promotion bo pomysly aby powstala spolka, aby miasto bylo udzialowcem juz i u nas byly) to juz plany sa bardzo podobne jakie my mielismy w ostatnich sezonach:
Nie ma co ukrywać, plan jest ambitny. Zakłada on, aby piłkarze Motoru w jak najszybszym czasie awansowali do ekstraklasy.

Caly cytowany artykuł:
http://miasta.gazeta.pl/lublin/1,35644,4758869.html