Jesli chodzi o budowanie zespolu to uwaza ze nalezy patrzec na ten sezon i na razie nie myslec za duzo o ewentualnej jezdzie w esktralidze. Bo droga do awansu jest baaardzo dlugo, a to ze bylismy tak blisko w minionym sezonie od awansu wcale nie gwarantuje nam ze w ogole zalapiemy sie teraz do pierwszej "4".
A jesli juz uda sie awansowac to i tak uwazam za koniecznosc zakontraktowanie wowczas 2 zawodnikow z esktraligi, takich co znaja smak i trudn walki w tej klasie rozgrywek. Ale to jest odlegly bardzo temat.
Natomiast tez spokojnie podchodzilbym do tematu przyszlorocznych druzyn skladajacych sie z samych obcokrajowcow. Bo mimo ze bedziemy w UE wciaz bedziemy mieli wlasne prawo, ktore jedynie ma byc rowne dla wszystkich i wystarczy wprowadzic zapis ze w skladzie musi byc np. 5 zawodnikow urodzonych w Polsce i juz za wielu stranieri tego warunku nie spelni

a zasady selekcji beda rowne dla wszystkich

Ale to tylko taki przyklad.
ps. Ja tylko przypomne ze w zeszlym sezonie bylem zwolennikiem Kosciechy badz Chrzanowsiego i to sa wlasnie zawodnicy ktorzy by nam sie przydali.
Natomiast jezeli klub rzeczywiscie bierze pod uwage kogos z trojki Baran-Dym-Smith to.... Dym odpada wg mnie.
Smith - a co jesli ten sezon bedzie jego koncem? Wiem Gelu ze nic takiego w poprzedim sezonie nie wskazywalo i ze potrzebny nam jest na ten sezon a nie na najblizsze lata

ale jakos nie jestem przekonany do niego.
Baran - moze bedzie sie wciaz rozwijal, ale jego zadziwiajaco zmieniajaca sie forma w trakcie meczu budzi watpliwosci czy jest to wystarczajace wzmocnienie do skladu walcacego o awans.
Cale szczescie to nie ja podpisuje kontrakty i nie ja bede odpowiadal przed kibicami za to