Kogo chcialbys widziec w Lublinie w sezonie 2004?

żużel w Lublinie

Kogo chcialbys widziec w Lublinie w sezonie 2004?

Krzysztof Pecyna
6
6%
Robert Dados
24
22%
Tomasz Chrzanowski
21
19%
Robert Sawina
3
3%
Piotr Swiderski
1
1%
Andrzej Zieja
3
3%
Zbiegniew Czerwiński
5
5%
Tomasz Jędrzejak
2
2%
Robert Miskowiak
2
2%
Andy Smith
16
15%
Krzysztof Słaboń
1
1%
Piotr Dym
8
7%
Karol Baran
3
3%
Sebastian Trumiński
6
6%
Maciej Kuciapa
8
7%

Liczba głosów: 109

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#751 Postautor: Gelo » 7 stycznia 2004, o 16:21

A co mnie obchodzÄ… przepisy w Anglii? Mi chodzi o jazdÄ™ kilku Angoli w jednym klubie z Polski :)

No mnie tez nie obchodzą ale dowodzi to temu, ze w UE też każdy orze jak może. I jak sie Karwanowi zamarzy jezda bez obcokrajowców, to nie jest bez szans...

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#753 Postautor: Lublin_Fan » 7 stycznia 2004, o 16:38

W momencie gdy wejdziemy do UE to za zawodnika zagranicznego będzie się uznawać obywatela spoza UE, czyli w przypadku żużla: Amerykanie, Australijczycy, Ukraińcy, Rosjanie i hm.....

max3
Zawodowiec

#754 Postautor: max3 » 7 stycznia 2004, o 16:57

moze ktos mi powiedziec co sie dzieje z transferem D.Sledzia dlaczego tak to wszystko dlugo trwa ??

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#758 Postautor: Erwin » 7 stycznia 2004, o 19:00

Tylko aby móc podbić cenę trzeba mieć do tego warunki - fundusze. Przecież jeśli byśmy odpuścili bo oferta Ostrowa byłaby o niebo lepsza to przy wybraniu przez Barana klubu z Ostrowa, działacze ostrowscy musieliby warunki przedstawione spełnić, więc to nie jest tak, że oni podbijają cenę abyśmy, my wyszli na tym źle, bo w takim przypadku przy naszej rezygnacji sami by się pogrążali :!: Ostrów stosuje tę samą taktykę przygotowawczą co WKM w poprzednim sezonie, wzyscy wiemy jak się skończyło, oby Intar tak się nie przejechał, mam nadzieję, że zawodnicy podpisujący tam kontrakt wiedzą co robią i wiedzą na czym stoi ostrowski klub.

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#759 Postautor: Metalliczny » 7 stycznia 2004, o 20:03

Witam.
Tak śledzę tą dyskusję i znów mam nieodparta chęć podzielić się z wami moimi przemyśleniami. :D

Po pierwsze - sprawa Barana. Dla mnie to nie będzie żadne wzmocnienie. Karol może i jest waleczny i chwała mu za to, ale ja osobiście wątpie żeby przywoził 8-10 pkt w każdym meczu - nie oszukujmy się, takiego zawodnika nam trzeba a nie średniaka który będzie robił po 4-6 pkt. - już lepiej żeby sobie Jeleń pojeździł. Głupotą też moim zdaniem jest liczenie się i zakładanie że Karol wybierze nasz klub. Jeśli on odpadnie to kto nam zostaje? Dym i Smith. Załóżmy że Dym zostaje w Rawiczu (bo to żadna gwiazda na I ligę). Do wzięcia jest tylko Smith. Powiedzmy że trafia do nas. Mamy Piszcza, Knappa ( BTW knapp po niemiecku oznacza "prawie nie" Grzesio Prawie nie - myslelm ze spadne z krzesla) Śledzia i Smitha z seniorów. Wy wszyscy tak ochoczo mówicie że ten skład da nam 2 miejsce i awans. W moim przekonaniu należy rozejrzeć się za innymi zawodnikami - łatwo powiedziane jak już jest prawie po herbacie i niewielu wartościowych do wzięcia - bo może się tak zdarzyć że żaden z nich do nas nie trafi. A co wtedy?

Ograniczanie się do tych 3 "gwiazdorów" - z których żaden w moim mniemaniu nie będzie wartościowym wzmocnieniem - może skończyć się źle - a wtedy dupa zbita panowie.

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#760 Postautor: Scream » 7 stycznia 2004, o 20:14

Jesli chodzi o budowanie zespolu to uwaza ze nalezy patrzec na ten sezon i na razie nie myslec za duzo o ewentualnej jezdzie w esktralidze. Bo droga do awansu jest baaardzo dlugo, a to ze bylismy tak blisko w minionym sezonie od awansu wcale nie gwarantuje nam ze w ogole zalapiemy sie teraz do pierwszej "4".

A jesli juz uda sie awansowac to i tak uwazam za koniecznosc zakontraktowanie wowczas 2 zawodnikow z esktraligi, takich co znaja smak i trudn walki w tej klasie rozgrywek. Ale to jest odlegly bardzo temat.

Natomiast tez spokojnie podchodzilbym do tematu przyszlorocznych druzyn skladajacych sie z samych obcokrajowcow. Bo mimo ze bedziemy w UE wciaz bedziemy mieli wlasne prawo, ktore jedynie ma byc rowne dla wszystkich i wystarczy wprowadzic zapis ze w skladzie musi byc np. 5 zawodnikow urodzonych w Polsce i juz za wielu stranieri tego warunku nie spelni :) a zasady selekcji beda rowne dla wszystkich :) Ale to tylko taki przyklad.

ps. Ja tylko przypomne ze w zeszlym sezonie bylem zwolennikiem Kosciechy badz Chrzanowsiego i to sa wlasnie zawodnicy ktorzy by nam sie przydali.
Natomiast jezeli klub rzeczywiscie bierze pod uwage kogos z trojki Baran-Dym-Smith to.... Dym odpada wg mnie.
Smith - a co jesli ten sezon bedzie jego koncem? Wiem Gelu ze nic takiego w poprzedim sezonie nie wskazywalo i ze potrzebny nam jest na ten sezon a nie na najblizsze lata :) ale jakos nie jestem przekonany do niego.
Baran - moze bedzie sie wciaz rozwijal, ale jego zadziwiajaco zmieniajaca sie forma w trakcie meczu budzi watpliwosci czy jest to wystarczajace wzmocnienie do skladu walcacego o awans.

Cale szczescie to nie ja podpisuje kontrakty i nie ja bede odpowiadal przed kibicami za to :)

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#761 Postautor: Lublin_Fan » 7 stycznia 2004, o 21:08

Natomiast tez spokojnie podchodzilbym do tematu przyszlorocznych druzyn skladajacych sie z samych obcokrajowcow. Bo mimo ze bedziemy w UE wciaz bedziemy mieli wlasne prawo, ktore jedynie ma byc rowne dla wszystkich i wystarczy wprowadzic zapis ze w skladzie musi byc np. 5 zawodnikow urodzonych w Polsce i juz za wielu stranieri tego warunku nie spelni a zasady selekcji beda rowne dla wszystkich Ale to tylko taki przyklad.

Tylko, że prawo Basmana oznacza możliwość posiadania składu na pewno nie gorszego, ale za mniejsze pieniądze. Jaki zatem jest interes klubu we wprowadzaniu przepisu o którym wspominasz?
Twój przepis jest korzystny tylko dla polskich zawodników a ci głosu w GKSŻ nie mają.

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#762 Postautor: Scream » 7 stycznia 2004, o 21:52

Lublin_Fan pisze:Twój przepis jest korzystny tylko dla polskich zawodników a ci głosu w GKSŻ nie mają.

No ale przeciez GKSZ wszystko co robi robi dla dobra naszych zawodnikow :lol:
A jesli nie to moze najwyzszy czas aby zawodnicy stworzyli zwiazki zawodowe ?

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#763 Postautor: Radzio » 7 stycznia 2004, o 22:04

z tego co pisze w gazeta.pl to rozmowy są prowadzone z Piotrem Dymem, Karolem Baranem i Andy Smithem, a Darek Śledź ma przejść za 80 000zł do Tżu ale to ma byc definitywny transfer.

Awatar użytkownika
Sprawiedliwy
Szkółkowicz

#764 Postautor: Sprawiedliwy » 7 stycznia 2004, o 22:06

Scream pisze:No ale przeciez GKSZ wszystko co robi robi dla dobra naszych zawodnikow :lol:
A jesli nie to moze najwyzszy czas aby zawodnicy stworzyli zwiazki zawodowe ?

A przypadkiem teraz niema związków zawodowych zawodników. Nie tak dawno z rok czy dwa lata temu było głośno o takim związku czy czymś podobnym.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#765 Postautor: Mars » 7 stycznia 2004, o 22:18

Radzio pisze:z tego co pisze w gazeta.pl to rozmowy są prowadzone z Piotrem Dymem, Karolem Baranem i Andy Smithem, a Darek Śledź ma przejść za 80 000zł do Tżu ale to ma byc definitywny transfer.

a o to caly artykul:
Karol Baran otwiera tegoroczną listę życzeń TŻ Sipmy Lublin. Sprawa jego ewentualnego przyjazdu nad Bystrzycę ma się rozstrzygnąć w ciągu najbliższego tygodnia Jest to kolejny ruch lubelskich działaczy na rynku transferowym. Przypomnijmy, że w połowie grudnia szefowie lubelskiego klubu doprowadzili do podpisania kontraktów ze Szwedem Peterem Karlssonem, Węgrem Attilą Stefanim, Tomaszem Piszczem i Grzegorzem Knappem. Teraz przyszedł czas na finalizację kolejnych negocjacji. Jeśli chodzi o Barana, to tym żużlowcem interesuje się także jego dotychczasowy klub. Jak nam się udało dowiedzieć, korzystniejsza propozycja napłynęła z Lublina, jednak rzeszowianie zobowiązali się do pozyskania w ciągu najbliższego tygodnia sponsora dla tego zawodnika.

Za to praktycznie przesądzone jest kolejne roczne wypożyczenie Dariusza Śledzia. Popularny ,,Rybka" został wystawiony na listę transferową Atlasu Wrocław za 80 tysięcy złotych, ale za transfer definitywny. Zarówno Atlas jak i TŻ Sipma są bardzo bliscy porozumienia się w tej sprawie, a sam zawodnik uzgodnił już z lubelskim klubem warunki indywidualnego kontraktu i do sezonu przygotowuje się w domu pod Wrocławiem.

W kręgu zainteresowań lubelskich działaczy znajduje się także - Andy Smith. Anglik startujący z polską licencją był nawet przed świętami w Lublinie, jednak jak się dowiedzieliśmy była to tylko wizyta u jego mechanika, który wywodzi się właśnie z naszego miasta. Smith przyznaje, że rozmawiał wstępnie z lubelskimi działaczami, ale ma także propozycję startów w GKM Grudziądz i sam jeszcze nie wie, co wybierze. Z Rawicza doszła wiadomość, że TŻ Sipma może zasilić także Piotr Dym. Najskuteczniejszy zawodnik miejscowego Kolejarza, po degradacji tej drużyny z I ligi, otrzymał podobno ofertę jazdy z koziołkiem na plastronie i jest nią poważnie zainteresowany. (http://www.gazeta.pl)

POZDRAWIAM
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#768 Postautor: Radzio » 7 stycznia 2004, o 22:45

ja jestem za Smithem no i albo Karol albo Dym.

Skald na prawde jest niezły jak podpiszemy kontrakt z 2 zawodnikami z tych 3 co sa wymieniani.

1.Smith
2.Śledź
3.Piszcz
4. Knapp
5.Karlsson
6. Jeleniewski
7.D.Stachyra

i ktoÅ› na rezerwe jak by co nio to Dym albo Baran

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#769 Postautor: Radzio » 7 stycznia 2004, o 22:47

Gawrzyk pisze:ehehe, ten artykul z wyborczej to jakby pisany na podstawie naszego forum:)
Bo o tym, że Andy był w Lublinie u Łukasza to ja pisałem na forum tutaj i nikt o tym raczej nie wiedział:)

a wiadomo:) różnie to bywa, teraz każdy spisuje skąd się da:P

harry
Trener

#770 Postautor: harry » 7 stycznia 2004, o 23:01

Załamałem się! Artykuł w Wyborczej to w 70% stek bzdur, domysłów i internetowych plotek. Gościo, który to wysmażył chyba pilnie potrzebuje gotówki i plótł co mu ślina na język przyniesie aby tylko wierszówka była większa!

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#772 Postautor: mikas » 7 stycznia 2004, o 23:14

Mysle ze najlepszym rozwiazaniem byloby podpisanie umowy z Karolem Baranem,statystyki trzech kandydatow do jazdy w naszym klubie są zblizone, ale Karol ma jedną bardzo wazna według mnie zalete,ktorej nie maja Dym i Smith, jest to jego wiek.Ten chlopak tak naprawde dopiero wchodzi do dorosłego żużla i bedzie sie cały czas rozwijał.Mysle ze nasi działacze mogliby zaryzykowac i podpisac z nim umowe nawet na 2 lata,bo jest duza szansa ze za rok przy ewentualnym awansie moglby juz byc na tyle dobrym zawodnikiem, aby powalczyc w E-lidze.A jesli by nie poczynil wystarczajacych postepow, a my bysmy awansowali(zakladam ze tak sie stanie bo chyba taki cel postawią tez dzialacze zawodnikom i trenerowi) mozna by go gdzies wypozyczyc i duzo by klub nie stracil.
Na dzień dzisiejszy jest on moim zdecydowanym faworytem do jazdy w naszej druzynie.
Pozdrawiam.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#774 Postautor: Gelo » 7 stycznia 2004, o 23:33

sting126 pisze:no i tu Grzesiu nie masz racji wg mnie... W Anglii sa ograniczenia co do startu obcokrajowcow ok, ale tylko tych z GP a nie wszystkich...

Raczej nie. Karlsson nie jest członkiem Gp.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#775 Postautor: kdsz » 8 stycznia 2004, o 00:13

Jestem zdania, ze nasz klub zdecydowal sie na najbardziej rozsÄ…dny sposob budowania druzyny. Jakos nie przemawiajÄ… do mnie argumenty - ten nie bo za slaby na e-lige, ten nie bo za stary i po roku trzeba bedzie sie pozegnac itd. Jedyne kryterium oceny na dzien dzisiejszy to skuteczna jazda danego zawodnika na poziomie I ligi - o e-lidze pomyslimy za rok. Wiadmo, ze jezeli uda sie osiagnac upragniony awans, to czeka naszÄ… druzyne gruntowna przebudowa [by nie powiedziec prawdziwa rewolucja], ale czy inaczej bylo przed sezonem 2003? Tak wiec wszystko w swoim czasie