Baraże o I lige

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Baraże o I lige

#801 Postautor: Gelo » 16 października 2007, o 15:39

Pawel_JS pisze:
Gelo pisze:Na pewno masz równo pod sufitem? Pytam bo mi ręce opadły. Jeszcze raz może zadam pytanie - kto miał robić punkty w Daugavpils? Kto jak nie Jeleń? Ja? Ty? Śledź z połamanym kręgosłupem? Ludzie myślcie trochę.

Mam równo, spadła cała drużyna, nie JELEŃ. Nawet jakby zrobił o 15 pkt. więcej, to nie utrzymalibyśmy się. Na Łotwie punkty miał robić każdy, to że od jednych oczekuje się mniej, a od drugich więcej, to normalne, ale zawiódł zespół, Jeleń, Stachyra, Klimek, teoretycznie Piszcz też(choć patrząc na wyniki pozostałych...). I to Ty myśl, bo bez tego Jelenia, to od dłuższego czasu ubolewałbyś nad spadkiem. :? :? Próbujesz znaleźć kozła ofiarnego, owszem, wina leży również po stronie Daniela, ale trochę się zastanów...

Nie odpowiedzialeś na pytanie - trudno. Ja nie spodziewam się, że Franków zrobi chociaż jeden punkt. Nie wierzę też w punkt Klimka i Michaluka. Można też przegrać ale próbować - tak jak zrobili Piszcz i Stachyra. I właśnie dlatego, że bez Jelenia ubolewałbym nad spadkiem od dłuższego czasu, teraz ubolewam, że spadliśmy właśnie przez niego. Gdyby był Frankowem nikt by do niego nie miał pretensji. Tamten to kaleka i kolejne "zero" nikogo nie dziwi. Ale to jest do jasnej cholery czwarty zawodnik w Polsce!!! Ja mu tej Łotwy nie zapomnę.

szakes
Szkółkowicz

#802 Postautor: szakes » 16 października 2007, o 15:46

Gelo pisze: ... ze spadliśmy właśnie przez niego ...

:lol: popatrz na srednia calej druzyny i powiedz przez kogo spadlismy, oceniasz po 1 meczu !! owszem zawalil mecz na lotwie i co z tego ? to tylko sport i kazdemu czasmi przydazy sie "wpadka", spojrz na caly sezon i srednie biegowe

Gelo pisze:
Ale to jest do jasnej cholery czwarty zawodnik w Polsce!!! Ja mu tej Łotwy nie zapomnę.

:shock: jaki 4 ? do 4 zawodnika w polsce to danielowi jeszcze troche brakuje (zobacz statystyki), 4 to on byl w finale mistrzostw polski - a to tylko turniej
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#803 Postautor: Gelo » 16 października 2007, o 15:47

No i tak można do usranej śmierci. Ktoś musi powiedziec pass.

szakes
Szkółkowicz

#804 Postautor: szakes » 16 października 2007, o 15:50

:lol: to moze niech ktos zrobi ankiete "przez kogo tz spadl do 2 ligi"
Obrazek

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#805 Postautor: InDorka » 16 października 2007, o 15:55

Gelo pisze:

Kod: Zaznacz cały

Błąd - od kilku lat mam karnet.

Co wcale nie zmienia faktu ,ze SZ.P. g**** obchodzily klopoty klubu.
Bzdura - w stosunku do Jeleniewskiego nie mam żadnych wymagań - bo nie traktuję tego zawodnika poważnie.

A czy kogos poza P.K. i H.N. traktuje SZ.P. powaznie
Jedna Łotwa nie zalatwila nam przegranego sezonu i spadku.Liczy sie dorobek calego sezonu,nie mozna patrzec wybiorczo.
A kto pani zagwarantuje, że to będzie rok, dwa? A kto zagwarantuje, że nie będzie powtórki z 95 roku? A kto zapewni, że w ogóle wystartujemy w II lidze? Moze szanowna Pani wyciągnęłą z kapelusza 10 baniek i ma stertę podpisanych kontraktów w ręku a my o tym nic nie wiemy? Proszę napisać - chetnie się dowiem.

Nie wiem ile to bedzie trwalo,nie chcialam nawet dopuscic mysli o barazach.ale moich zyczen nikt nie wzial pod uwage.Stalo sie.Plona lasy i to nie czas na obarczanie wina jednej osoby,takie myslenie do niczego dobrego nie prowadzi.
Kasy na klub nie mam,a gdyby nawet to na pewno nie czekalabym na czyjas zachete ,tylko walilabym prosto do ..........no wlasnie do kogo?
I to oczywiście rozgrzesza Daniela za Łotwę - tak?

Nie Łotwy to nie rozgrzesza,ale tez nie upowaznia do oskarzania go o spadek .
Gryzę sie w palec środkowy żeby go nie wyciągnac. A moje domysły biorą się z kojarzenia ze sobą pewnych faktów. Ja po prostu nie wierzę w bajki.

Jestem czesto zlosliwa ,ale nie niegrzeczna w stosunku do SZ.P. skoro wiec
w tak wyszukany sposob SZ.P. odpowiada pogryzionym palcem dziwie sie oburzeniu na moje "insynuacje".Czytam znow o bajkach,o kojarzeniu faktow......wiec dalej podtrzymuje to co napisalam.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#806 Postautor: Gelo » 16 października 2007, o 16:01

Ależ szanownej pani jedynie sie wydaje że jest złośliwa. I na pani miejscu nie przeciałbym wagi swoich słow. Jest to raczej pobożne życzenie, bo tylko ludzie inteligentni są złośliwi. Pozdrawiam i życzę efektywniejszej pracy nad swoją... złośliwością.
Ostatnio zmieniony 16 października 2007, o 16:04 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#807 Postautor: tezetomaniak » 16 października 2007, o 16:04

Gelo nie może zrozumieć że bez Jelenia TŻ zakończył by sezon z 0 dorobkiem punktowym i by nie było jak zawalic meczu na Lotwie bo byśmy tam nie jechali :lol:
Nawet jeśli Jelen z jakiś powodów mecz olał albo go sprzedał :lol: to pamietaj Gelu ze bez niego nie było by co olewac czy tez sprzedawac!!!!!

Spadliśmy bo nie ma kasy, spadliśmy bo nie mieliśmy składu, który pozwoliłby być teraz na miejscu np: Poznania. Spadliśmy bo CALA DRUŻYNA zjebała mecz na Łotwie. to chyba oczywiste

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#808 Postautor: Gelo » 16 października 2007, o 16:07

Gelo nie może zrozumieć że bez Jelenia TŻ zakończył by sezon z 0 dorobkiem punktowym i by nie było jak zawalic meczu na Lotwie bo byśmy tam nie jechali :lol:

Gelo rozumie wiele ale nie lubi gdybania. Nie wiem co by było bez Jelenia ale kilka puntów mieliśmy, dotarliśmy do barażu, mecz na Łotwie był i Jeleń spiepszył go najbardziej ze wszystkich. To jest oczywiste - koniec kropka.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#809 Postautor: tezetomaniak » 16 października 2007, o 16:12

Gelo pisze:koniec kropka.

ok w temacie wystepu Jelenia na Lotwie juz wszystko zostało powiedziane

.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#810 Postautor: InDorka » 16 października 2007, o 16:28

Gelo pisze:Ależ szanownej pani jedynie sie wydaje że jest złośliwa. I na pani miejscu nie przeciałbym wagi swoich słow.

Pewnie SZ.P. nie slyszal jeszcze o tym ,ale manie wielkosci i nieomylnosci juz się leczy.Nawet
w naszym Lublinie :)
P.S. Wagi swoich slow nie przecinam,ba nawet nie przeceniam,to SZ.P subiektywne odczucie.
Gelo pisze:Gratulacje - dzieki Danielowi przeżylem największe emocje od 12 lat. Nasz zawodnik został reżyserem finału mistrzostw Polski, jako jedyny pokonał mistrza kraju i mistrza nad mistrze - Tomka. Nie piszcie, że Jeleń 2008 to Rzeszów, Rybnik, czy inne. Spokojnie - Daniel ma tu sponsorów, dzieki ktorym osiągnał wynik.

Tak dla rownowagi do dzisiejszego zlego humoru SZ.P. Gela.....wspomnienie Jego dobrego dnia,kiedy sie chyba nawet usmiechal.
Z zuzlowym pozdrowieniem :lol:
~~~~~~~~
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#811 Postautor: kilar » 16 października 2007, o 17:25

Ja sie zgadzam z Gelem. Trzeba troche ostrzej spojrzec na swiat. Liczylismy na Jelenia, a on przywozi 5 pt w 7 startach. Co to za wynik ? To byl spadek na sam dol. Nizej juz sie nie dalo. Co z tego, ze w rewanzu zdobyl 18 punktow ? Odpowiedz jest prosta - NIC Poki co spadamy z hukiem, przegrywajac baraz z zawodnikami prezentujacymi sie w Lublinie na poziomie Gnieznian z trzeciego meczu.
Jeszcze wiekszym wstydem jest to, ze obcokrajowcy zupelnie niepowanie traktuja klub. Niestety, ale w przyszlosci chcac zapobiec takiej sytuacji, trzeba bedzie podpisywac kontrakt na okreslona liczbe startow. Po co 10 obcokrajowcow jak nikt nie chce przyjechac ?

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#812 Postautor: Dj_Korgi » 16 października 2007, o 17:40

Ludzie to jest sport! W każdym sporcie i każdemu zawodnikowi zdarza się gorszy dzień, tydzień, sezon! A napewno w takim sporcie jakim jest speedway gdzie znajomość toru, dopasowanie przełożeń, jakość sprzętu jest TAK WAŻNA! Najlepszym zawodnikom we wszystkich sportach zdarzają się wpadki a jak wiadomo Jeleń do najlepszych nie należy więc jemu tym bardziej MOGĄ zdarzyć się wpadki. Gdyby tych wpadek nie było nie byłoby zabawy! A że ta wpadla akurat przytrafiła się na Łotwie to tylko kiepski żart od losu. Gdyby nie był 4 w finale IMP to byście uznali to za normalną rzecz. Ale nie! W końcu to 4 zawodnik Polski ( w pewnym sensie )! Więc jemu wpadki się zdarzyć nie mogą? Naprawdę proszę was stańcie mocno na nogach i nieobwiniajcie Jelenia za spadek!

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#813 Postautor: kilar » 16 października 2007, o 17:45

Tak, ale ponizej pewnego poziomu poprostu nie wypada schodzic. Szkoda, bo obrona ligi byla na wyciagniecie reki.

Ge(L)o
Trener

#814 Postautor: Ge(L)o » 16 października 2007, o 17:48

Taaa, przegraliśmy jedynie 31 punktami :D

meesha
Trener
Kontakt:

#815 Postautor: meesha » 16 października 2007, o 17:53

Czyli w dwumeczu trzeba było żeby nasi zawodnicy zdobyli o 16 punktów więcej tj. ok. 5 na łebka jeśli chodzi o trzech naszych "lyderów"...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#816 Postautor: InDorka » 16 października 2007, o 18:09

Dj_Korgi pisze:Ludzie to jest sport! (.........) Naprawdę proszę was stańcie mocno na nogach i nie obwiniajcie Jelenia za spadek!

Piszesz "ludzie" jakby byly tlumy myslacych jak SZ.P. Gelo.Na razie po jego stronie płota stoi tylko kilar.Poczekajmy az sie zejda wszyscy,moze jeszcze ktos obarczy wina tylko Daniela.

p.s.A tak btw czy na zakonczenie sezonu nie moglbys na momencik wrocic w avatarze do kota w drucianej,wieczorowo zlotej oponczy? Jakos nie moge go znależć w Twojej galerii......
a bardzo go polubilam u juz zaczynam tesknic :oops:
~~~~~~~~
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#818 Postautor: kilar » 16 października 2007, o 18:14

Ge(L)o pisze:Taaa, przegraliśmy jedynie 31 punktami :D

hehe :) w sumie baraze mialybyc jedynie formalnoscia :) ale jak widac latwiej awansowac po barazu do 1 ligi niz do extraligi. Na dzien dobry klania sie profesjonalizm.

InDorka, nie obwiniam tylko Jelenia. Na niego liczono najbardziej i dlatego to on dal najwieksza plame. Takie sa fakty. Wiemy na co stac juniorow, wiemy na co senioriow, wiec jezeli seniorzy punktuja niewiele lepiej od juniorow, to cos jest nie tak.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#819 Postautor: InDorka » 16 października 2007, o 18:15

Ja mu wcale nie odbieram prawa do krytyki Łotwy,jedynie nie zgadzam sie z opinią,ze to wlasnie Daniel spuscil nas do II ligi.
Kiedy pisalam ze przestalam jezdzic na mecze poza Lublinem kilka osob przekonywalo mnie,ze nie mozna sie zniechecac ,bo to jest tak specyficzny sport. Dlaczego ten wyjazd Gela i przykre wspomnienia przekreslaja wszystko co Daniel osiagnal do tej pory?
~~~~~~~~
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#820 Postautor: Gelo » 16 października 2007, o 18:29

InDorka pisze:Ja mu wcale nie odbieram prawa do krytyki Łotwy,jedynie nie zgadzam sie z opinią,ze to wlasnie Daniel spuscil nas do II ligi.

Co zresztą w niczym nie przeszkadza Ci wypisywać tomy bzdetów pod moim adresem - ani to śmieszne ani mądre. I gdybyś raczyła precyzyjnie odnosić się do moich postów to tuż po meczu na Łotwie wskazałem także drugiego winnego tej porażki - to tak gwoli ścisłości. A zgadzać się z moimi tezami nie musisz - płakać nie będe z tego powodu. Byłem na Lotwie, widziałem i komentuję to co widziałem - teza, że zawaliła CAŁA DRUŻYNA jest nieuprawniona. W zasadzie Dawid, Tomek, Franek, Rafał i Maciek pojechali na swoim poziomie. . Na swoim poziomie nie pojechał tylko jeden zawodnik, wobec ktorego oczekiwania były większe niż całej reszty razem wziętej. I na tym własnie opieram swoje pretensje.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#821 Postautor: InDorka » 16 października 2007, o 18:37

Zamiast czytac tomy moich bzdetow,wpisz mnie do wrogow........nie beda Ci sie wyswietlaly moje posty.Jeszcze jedno wyjasnienie-moje IQ nie przekracza 30 i mam nadzieje,ze to sie wszystkim rzuca w oczy od poczatku.Skad wiec zakusy aby w moich wypowiedziach szukac inteligencji ?
~~~~~~~~
~~~~~~~~

Speedway Fan
Senior

#822 Postautor: Speedway Fan » 16 października 2007, o 18:40

Po prostu Daniel zachował się jak w 2004 Peter Karlsson podczas barażu w Zielonej Górze i w tamtym roku w Toruniu. :lol:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#823 Postautor: Gelo » 16 października 2007, o 18:43

InDorka pisze:Zamiast czytac tomy moich bzdetow,wpisz mnie do wrogow........nie beda Ci sie wyswietlaly moje posty.Jeszcze jedno wyjasnienie-moje IQ nie przekracza 30 i mam nadzieje,ze to sie wszystkim rzuca w oczy od poczatku.

Owszem rzuca sie - dlatego nie mam zamiaru dodawać Cie do wrogów - mam wiele ciepła i sympatii dla głuptasków :D

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#824 Postautor: Dj_Korgi » 16 października 2007, o 19:03

Tak, ale ponizej pewnego poziomu poprostu nie wypada schodzic.
I oto mi właśnie chodzi! Jak nie wypada?! To jest sport! Chyba nie uprawiałeś(asz) żadnego sportu nawet pseudo zawodowo i nie wiesz jak to jest.
Szkoda, bo obrona ligi byla na wyciagniecie reki
Taaa, przegraliśmy jedynie 31 punktami
:lol: :lol: :lol:
Piszesz "ludzie" jakby byly tlumy myslacych jak SZ.P. Gelo
Napisałem to do wszystkich. Jeżeli cię uraziłem to sorry ale po prostu nie chce tu wymieniać dokładnie, że ten i tamten.
p.s.A tak btw czy na zakonczenie sezonu nie moglbys na momencik wrocic w avatarze do kota w drucianej,wieczorowo zlotej oponczy? Jakos nie moge go znależć w Twojej galerii......
a bardzo go polubilam u juz zaczynam tesknic
Niestety nie pamiętam:D Daj więcej detali ;D

Awatar użytkownika
Bochen

#825 Postautor: Bochen » 16 października 2007, o 19:21

Panowie...ja w sumie mam mieszane uczucia co do Tych baraży... mianowicie:

- zawsze jest smutek, że spada się z ligi mimo starań wielu ludzi i naszej miłości do sportu żużlowego...lecz ma to też swoje dobre strony...spadajac do 2 ligi raczej przekreślona zostaje wizja tworzenia speedway'a w Lublinie pod szyldem "TŻ Sipma". Tak głośno rozbrzmiewała w zeszłym roku chęć powołania s.s.a. - dla lubelskiego żużla...czemu nie mogłaby wrócić w tym roku... problem jest jeden i niestety tak duży iż prawie nierealny tzn. who zainwestować money inda lubelski speedway?? odpowiedź prosta jak pęczek drutu... nołbady!! po pierwsze primo...nawet jak ktos z kasa sie znajdzie to kto pokieruje klubem...w sensie stricte managerskim i dyrektorskim - kolejny B.Kasiński w Lbn byłby gwoździem do trumny, po drugie ultimo...tor, stadion i licencja?? chyba nie wszyscy zapomnieli, że z tym też były zawsze problemy...czy cos sie zmieniło? nie sądze! w części głównej mego postu to tyle.... a w zanadrzu jeszcze jedna ważna sprawa - jeżeli teraz lubelski żużel zniknie z mapy polski a bardzo bym tego nie chciał...to przy planach przebudowy stadionu przy zygmuntowskich i jego infrastruktury moga pojawic sie głosy o chwilowym zawieszeniu sekcji co moze sie odbić na "hurra-optymizmie" MOTOROWCÓW w temacie zlikwidowania toru z argumentacją: "nie ma żużla wiec po co nam ten "z*****y" tor??"

Ja liczę tylko na jedno...

W przyszłym roku usłyszeć w swoich uszach miły dzwięk Jaw i innych GM'ów z lubelskiego stadionu!

pozdrawiam
NO breakes, NO rules.....SPEEDWAY!!!