kdsz pisze: Domyślam się, że po połączeniu lig klub w Lublinie będzie powstawał na nowo co roku celem uniknięcia płacenia zaległości i trochę obawiam się, że nam literek do skrótu w nazwie zabraknie.
A może ATŻ - Amatorskie Toważystwo Żużlowe
kdsz pisze: Domyślam się, że po połączeniu lig klub w Lublinie będzie powstawał na nowo co roku celem uniknięcia płacenia zaległości i trochę obawiam się, że nam literek do skrótu w nazwie zabraknie.
harry pisze:Dla nich najlepsza jest Liga Amatorska. Absolutnie żaden zespół nie chciał by jeździć z takim zespołem. To naprawdę katastrofa finansowa dla KAŻDEGO klubu.
Premier z Krakowa ?Lublin_Fan pisze:A Kraków... ? Oni tak mają, że z motyką na słońce.
kdsz pisze:Ale jak jesteś w najniższej lidze, to w przypadku problemów finansowych wycofujesz drużynę z ligi a w kolejnym sezonie powstaje nowy klub, bez zadłużeń wobec zawodników, US, MOSiR-u i czego tam jeszcze. A że to nieuczciwe to nikogo tak naprawdę nie obchodzi
kdsz pisze:Ale jak jesteś w najniższej lidze, to w przypadku problemów finansowych wycofujesz drużynę z ligi a w kolejnym sezonie powstaje nowy klub, bez zadłużeń wobec zawodników, US, MOSiR-u i czego tam jeszcze. A że to nieuczciwe to nikogo tak naprawdę nie obchodzi
harry pisze:Talib pisze:
I pewnie tak policzyli prezesi na spotkaniu 15.08. 10+10 i finał. Dlatego nie potrzeba drużyn zagranicznych i potrzeba tylko 2 lig. Pozostaje tylko pytanie o atrakcyjność II ligi. Przecież w ciemno można wskazać 3 drużyny walczące o awans: Gdańsk, Poznań i może Rybnik. A reszta nie będzie walczyć o nic więcej niż splendor płynący z faktu pokonania np. Gniezna przez Opole itp.
Jeszcze raz to napiszę. Trzy ligi wykończyły już cztery drużyny. W kolejce stoją Lublin, Krosno i Opole. Nie znam sytuacji Łodzi ale wiem, ze tam z infrastrukturą mają trzy razy gorzej jeszcze niż my. Rawicz czuje się mocno ale tam płacą niewiarygodnie śmieszne pieniądze za punkty a i tak podobno nie mogą z meczu zebrać na wypłatę. To ja nie za bardzo wiem jak oni chcą awansować. Wtedy musieliby zawodnikom wyłożyć na kontrakty i punkty 3-4 razy więcej.
Oczywiście, wracając do Mikasa, nie rozmawiamy o atrakcyjności ligi. Niestety, są to dwie różne sprawy. Atrakcyjność przy trzech ligach jest zdecydowanie lepsza. Nie ma dwóch zdań. Ale atrakcyjność w I lidze. II liga z punktu widzenia atrakcyjności powinna być podzielona na jeszcze dwie ligi. I tak można kombinować w nieskończoność. Niestety podział na trzy ligi wykańcza finansowo. Więc co jest lepsze? Nie denerwować i i zamknąć czy jechać ogony w II lidze?
I jeszcze o zespołach walczących o awans. To na prawdę w dużym stopniu jest loteria zawodnicza. Na przykład przed sezonem jedna z osób ważnych bardzo forsowała kandydaturę Trojana za Trumińskiego u nas. Nie udało jej się. Biję się w pierś. Nie przyszło mi do głowy, ze będzie on zdecydowanie lepszy a z nim pewnie walczylibyśmy o awans. Czasami tak niewiele trzeba by odwrócić diametralnie losy drużyny.
Talib pisze: z ręką na sercu, rozmawiałeś z ludźmi, którzy mają zamiary / nadzieje / pobożne życzenia na reaktywację żużla w Krakowie, Pile, Świętochłowicach, Warszawie, zapytałeś ich jak wyobrażają sobie, a może czy w ogóle wyobrażają sobie jazdę w lidze z minimalnym KSM-em = 35, obecnymi wymogami licencyjnymi dla I ligii i co dla niektórych jest równie wielkim problemem 18 meczami w sezonie? Jaka była odpowiedź? Na mój gust żaden z tych ośrodków nie wystawi drużyny w nowej połączonej II lidze.
Fork pisze:Wyglada na to ze myszowaci zostaja w elicie.. a jak sie potoczy sprawa "nigdyniespadajacej poloni" kazdy wie. Wykupia dzikusa przy stoliku.. i hej.. nikt nie spadnie.
jataman22 pisze:Tak Stal uczciwie, a Ostrów wykupi 2 dziką karte
tezetomaniak pisze:IF 2 liga: Knappa za Jelenia plus obco 12 pkti szafa gra
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]