Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

Re: Stadion

#1251 Postautor: bkapusta » 11 lipca 2007, o 14:14

_piotrusss pisze:Ja ciągle mam nadzieję, że to jedynie kilku krzykaczy... a reszta fanów piłkarzy zachowa się racjonalnie i przyzwoicie. Pożyjemy, zobaczymy...

Nie bedzie to raczej taka masowka jak w przypadku wizyty u Prezydenta Miasta. Pewnie pojawi sie kilku-kilkunastu zadymiarzy celem szukania zaczepki, moze cos zbroja - moze nie. Jednak klub powinien trzymac reke na pulsie, ochrona powinna byc przygotowana, byc moze i Policja.

Zawsze warto tez porobic 'zrzuty' z forum kibicow pilkarskich tak dla potomnych, prasy i np. radnych :>
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Raczej

#1252 Postautor: Raczej » 11 lipca 2007, o 14:33

Koper pisze:Zamieszki nie trudno wywłac, moze rzeczywiscie nalezy jakos wzmocnic ochrone na ten mecz lub tez zasygnalizowac taka mozliwosc gdzie trzeba. Sam nie wiem.

bkapusta pisze:Jednak klub powinien trzymac reke na pulsie, ochrona powinna byc przygotowana, byc moze i Policja.

Zawsze warto tez porobic 'zrzuty' z forum kibicow pilkarskich tak dla potomnych, prasy i np. radnych :>

To może od razu niech jeden z drugim dzwoni na policję :shock:
ehhh co za konfidenckie czasy
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2007, o 14:43 przez Raczej, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1253 Postautor: $korzen$ » 11 lipca 2007, o 14:40

Moim zdaniem prosby do Harrego sa jak najbardziej na miejscu. Na meczu bedzie z pewnoscia sporo kobiet oraz dzieci, a w koncu od czego jest nasz ojciec dyrektor :D ? Harry prosze sie dostosowac 8)

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1254 Postautor: bkapusta » 11 lipca 2007, o 14:44

Raczej pisze:
Koper pisze:Zamieszki nie trudno wywłac, moze rzeczywiscie nalezy jakos wzmocnic ochrone na ten mecz lub tez zasygnalizowac taka mozliwosc gdzie trzeba. Sam nie wiem.

bkapusta pisze:Jednak klub powinien trzymac reke na pulsie, ochrona powinna byc przygotowana, byc moze i Policja.

To może od razu niech jeden z drugim dzwoni na policję :shock:
ehhh co za konfidenckie czasy

Co za zbieg okolicznosci wlasnie Policja dzwonila do mnie 8) 8) 8)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#1255 Postautor: K.A.M.I.L. » 11 lipca 2007, o 14:52

Według mnie sprawę trzeba nagłośnić w prasie. Jeżeli dojdzie do jakiś zamieszek bądź innych incydentów wtedy kibice piłkarscy sami sobie zaszkodzą i stracą u radnych wiele. Popierałem ich manifestację bo walczyli w słusznej sprawie. Jednak nie wiem w jakim celu chcą mieszać na meczu żużlowym, przecież i tak nic tym nie wywalczą a tylko stracą.
Ktoś już tutaj wspomniał do prasy można podać cytaty z forum piłkarskiego.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Raczej

#1256 Postautor: Raczej » 11 lipca 2007, o 14:55

:lol: :lol: :lol:
Widzę, że macie tu zdolnych speców od propagandy, no i w dodatku podatny na nią grunt.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1257 Postautor: Łoptymista » 11 lipca 2007, o 15:01

Jednak nie wiem w jakim celu chcą mieszać na meczu żużlowym, przecież i tak nic tym nie wywalczą a tylko stracą.
Ktoś już tutaj wspomniał do prasy można podać cytaty z forum piłkarskiego.

Bo nas nienawidza.
Nienawisc ich nakreca. Nienawidza wszystkiego co inne, kazdego kto ma swoje zdanie. Takie wnioski uderzyly mnie po lekturze ich forum.
Tolerancja dla innych i skłonność do wspólistnienia na jednym obiekcie to cos co przekracza mozliwosci intelektualno-emocjonalne z wielu osob tam piszacych. Ich racje bytu determinuje potrzeba znalezienia wroga i najlepiej wpierdolenia mu.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1258 Postautor: Łoptymista » 11 lipca 2007, o 15:04

Raczej pisze::lol: :lol: :lol:
Widzę, że macie tu zdolnych speców od propagandy, no i w dodatku podatny na nią grunt.

Mamy jego IP. Mam nadzieje, ze to dziecko neostrady. TP naszybciej ustala dane nadawcy.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1259 Postautor: bkapusta » 11 lipca 2007, o 15:11

Nie no sprawa jest prosta. Narazie wszystkie zaczepki specyficznej grupy kibicow pilkarskich nalezy ignorowac, podobnie na stadionie lepiej ich porpsotu zignorowac. A jak juz cos zmaluja to mozemy wszystko zalatwiac jak cywilizowani ludzie :)

Loptymista slusznie zauwazyl, ze to poprostu bezinteresowna nienawisc ze strony jakiejs grupy pilkarskich kibicow. Celm przeciez mamy wszyscy taki sam - oddzielne stadiony, promocja sportu na lubelszczyznie. Tak naprawde nie musimy wspolpracowac ale mozemy sobie poprostu nie przeszkadzac [jak kibice w wielu miastach]. Ale ktos - zupelnie nie wiedziec czemu - stara sie nakrecac nienawisc i najwyrazniej jego celem jest konfrontacja - bezsensowna, nie sluzaca niczemu - a co ciekawe moze ona najbardziej zaszkodzic kibicom pilki noznej.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1260 Postautor: Cooper » 11 lipca 2007, o 15:14

Ja proponuje rowniez na razie przyluzowac szorty i nie nakrecac dalej tej spirali, zobaczymy, co sie bedzie dzialo. Rowniez nie rozumiem tej nienawisci ze strony futbolfanow, przeciez mnostwo z nich chodzi takze na zuzel. A jakby byla zuzlowa ekstraliga, to stawiam w ciemno, ze wikeszosc z nich by przychodzila. Wydaje mi sie, ze ostatnimi czasy kibice pilkarscy doswiadczyli wielu frustracji i teraz na sile szukaja wroga. Kibice zuzlowi maja byc dobrym celem, bo sa slabsi, a przy okazji jest pretekst w postaci stadionu (jakby to nasza wina byla, ze jest wspolny... od lat tak przeciez jest - i do cholery, my tez chcemy rozdzielenia!). Kazdy widzi, ze najlatwiej byloby zostawic na Zygmuntowskich zuzel, a pilkarzom wybudowac nowy, europejski stadion. Tak bylo by najprosciej, najtaniej i najszybciej. Ale to jest Lublin, i niestety, ale po medrcu Pruszonie, przyszla era brownnoserów z PO (Palikot-Łątka-Wasil; taka jest kolejnosc zaleznosci w jedna, a wlazidupstwa w druga strone...). Nic dobrego z tego nie bedzie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Raczej

#1261 Postautor: Raczej » 11 lipca 2007, o 15:21

Łoptymista pisze:Mamy jego IP. Mam nadzieje, ze to dziecko neostrady. TP naszybciej ustala dane nadawcy.
Piszesz o mnie czy o tym specu? Nie wiem do czego i po Ci moje IP, nikogo nie obraziłem a tym samym nierozumiem porównania z dzieckiem neostrady, myśląc w ten sposób dla mnie właśnie jesteś Ty dzieckiem neo skoro szerzysz jakąś głupią propagande wypisując jeden z drugim o jakiejś inwazji i zamieszkach na stadionie w czasie meczu żużlowego wywołanych przez Motorowców. No i jeszcze to prewencyjne powiadomienie policji, ehhhh śmiech na sali

P.S. Napisz teraz po jaką cholerę Ci moje IP, jeżeli bardzo chcesz to mogę podac Ci swój adres

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1262 Postautor: Łoptymista » 11 lipca 2007, o 15:33

To podaj ten adres.

@ Cooper to, ze ktos doswidcza frustracji nie oznacza, ze moze bezkarnie wypisywac rozne glupoty.
Przez brak stadionu cierpi nie tylko pilka ale i zuzel. Nie wiem czy fuzbalowcy wiedza, ze nawet jesli TZ awansowalby do eligi to i tak nie mialby sznas tam na jazde. Obiekt przy Zygmuntowskich jest jak Wisła, poza wszelkimi klasami czystosci. I tyle.
Wzajemne napinania i plany awantur dadza tylko kolejny argument wladzom miasta, zeby nic nie robic ze stadionem bo wszyscy kibice to bandyci.
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2007, o 15:37 przez Łoptymista, łącznie zmieniany 1 raz.

Raczej

#1263 Postautor: Raczej » 11 lipca 2007, o 15:36

Raczej pisze:P.S. Napisz teraz po jaką cholerę Ci moje IP, jeżeli bardzo chcesz to mogę podac Ci swój adres

Koper
Trener
Kontakt:

#1264 Postautor: Koper » 11 lipca 2007, o 15:41

To ja cos o stadionie z Kuriera:
Obecnie trwa przygotowywanie betonowego podłoża trybun pod montaż plastikowych siedzisk. Prace murarskie nie są zbyt skomplikowane. Chodzi o wypełnienie ubytków i usunięcie pozostałości po drewnianych ławkach. Dzisiaj ma dotrzeć z Poznania transport 1400 krzesełek, których montaż powinien rozpocząć się już jutro. Remont nie przewiduje krzesełek w sektorze gości. Modernizację trybun zakończy montaż bramek ewakuacyjnych, umożliwiających przejście z trybun do tzw. strefy bezpieczeństwa pomiędzy ogrodzeniem toru żużlowego a metalową kratą. Oczyszczana jest instalacja odprowadzająca wodę z toru żużlowego.

Awatar użytkownika
FREDek
Szkółkowicz

#1265 Postautor: FREDek » 11 lipca 2007, o 15:58

Jakoś nie wierzę, by kibice piłkarscy starali się wszczynać burdy na meczu żużlowym. Jeśli tak by się stało, SAMI daliby powód "miastu" by nie pomagać klubowi piłkarskiemu, a jego [ MOTORu ] kibiców wypieprzyć z miasta, bo... nie umieją się zachować! Takim nieodpowiedzialnym zachowaniem kibice piłki bardziej zaszkodziliby sobie, jak i klubowi, aniżeli pomogli <-- o co im chodzi. Znam nie jednego kibica MOTORu i wiem, że chcą zaprezentować siebie, jak i swój klub, jak najlepiej potrafią. Będą chcieli pokazać, że zasługują na II ligę i dotację od miasta i sponsorów... bo przecież nikt nie będzie inwestował w bandę agresywnych idiotów....
"Chwala… jednych jest, ze pisza… dobrze, a innych, ze sie do tego nie zabieraja…."

Obrazek

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1266 Postautor: ravajas » 11 lipca 2007, o 18:00

FREDek pisze:Jakoś nie wierzę, by kibice piłkarscy starali się wszczynać burdy na meczu żużlowym. Jeśli tak by się stało, SAMI daliby powód "miastu" by nie pomagać klubowi piłkarskiemu, a jego [ MOTORu ] kibiców wypieprzyć z miasta, bo... nie umieją się zachować! Takim nieodpowiedzialnym zachowaniem kibice piłki bardziej zaszkodziliby sobie, jak i klubowi, aniżeli pomogli <-- o co im chodzi. Znam nie jednego kibica MOTORu i wiem, że chcą zaprezentować siebie, jak i swój klub, jak najlepiej potrafią. Będą chcieli pokazać, że zasługują na II ligę i dotację od miasta i sponsorów... bo przecież nikt nie będzie inwestował w bandę agresywnych idiotów....

no chyba, że będzie to koncern ITI ;)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Czarek
Trener

#1267 Postautor: Czarek » 11 lipca 2007, o 18:18

FREDek pisze:Jakoś nie wierzę, by kibice piłkarscy starali się wszczynać burdy na meczu żużlowym. Jeśli tak by się stało, SAMI daliby powód "miastu" by nie pomagać klubowi piłkarskiemu, a jego [ MOTORu ] kibiców wypieprzyć z miasta, bo... nie umieją się zachować! Takim nieodpowiedzialnym zachowaniem kibice piłki bardziej zaszkodziliby sobie, jak i klubowi, aniżeli pomogli <-- o co im chodzi. Znam nie jednego kibica MOTORu i wiem, że chcą zaprezentować siebie, jak i swój klub, jak najlepiej potrafią. Będą chcieli pokazać, że zasługują na II ligę i dotację od miasta i sponsorów... bo przecież nikt nie będzie inwestował w bandę agresywnych idiotów....

Też mi się tak wydaje. Generalnie kibice piłkarskiego Motoru starają sie dbać o swój wizerunek - zdają sobie sprawę, że to bardzo korzystne dla nich i dla klubu. Uważam, że kibice piłkarscy i żużlowi powinni współdziałać, choćby na rzecz budowy nowego piłkarskiego obiektu (przy pozostawieniu żużla na Zygmuntowskich).
Jeśli jednak kibice piłkarscy podjęliby działania mające na celu zaszkodzenie klubowi żużlowemu, nalezałoby zrobić coś co będzie bardzo proste - za pomocą mediów i nie tylko - zaszkodzić ich wizerunkowi. Będzie to oczywiście bardzo złe dla Motoru (a życzę mu dobrze), ale jeżeli ktoś ci podstawia nogę to chętnie się nie wywracasz, chyba, że łamiąc mu przy tym kończynę.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
gabeczka

#1268 Postautor: gabeczka » 11 lipca 2007, o 18:59

Koper pisze:Dla sympatykow tej czesci historii lubelskiego zuzla ktora jest scisle zwiazana z klubem RKS Motor Lublin mam takÄ… sentymentalnÄ… fotkÄ™ do obejrzenia:

Dla mnie jednak Motor kojarzy sie z plastronami do ktorych nawiazujÄ… plastrony w jakich lubelscy zawodnicy startujÄ… w obecnym sezonie.

Ja mam takie pytanko , skąd masz to zdjęcie z linka ??
Bo mój tatulek na nim jest ?? :D

Edit by sting: nie cytuj zdjec!
=>GÄ…BeCzka<=

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#1269 Postautor: InDorka » 11 lipca 2007, o 20:26

FREDek pisze:Jakoś nie wierzę, by kibice piłkarscy starali się wszczynać burdy na meczu żużlowym. Jeśli tak by się stało, SAMI daliby powód "miastu" by nie pomagać klubowi piłkarskiemu, a jego [ MOTORu ] kibiców wypieprzyć z miasta, bo... nie umieją się zachować! Takim nieodpowiedzialnym zachowaniem kibice piłki bardziej zaszkodziliby sobie, jak i klubowi, aniżeli pomogli

W zasadzie nie jestem fatalistka,ale niektore ich wypowiedzi brzydko pachna.
Czy uwazasz,ze w Wilnie kibice Legii spodziewali sie orderow po swoim "programie artystycznym"
w przerwie meczu ? Jak sie ma trociny zamiast mozgu ( mam na mysli pseudokibicow oczywiscie) trudno sie spodziewac rozsadnego myslenia i zdolnosci przewidywania.
Nie chcialabym wzorem Legii ew,wykluczenia lubelskiej pilki z rozgrywek,ale skoro swoimi bunczucznymi wypowiedziami chca do tego doprowadzic,to juz jest ich problem.A moze i moj? Maja nas trzykrotnie zredukowac,wiec znajac swoje szczescie moge i ja oberwac w cos waznego dla zycia.
Mam nadzieje,ze MIRO czyta fora sportowe przed meczami i uratuje mi zycie,bo meczu z Gdanskiem nawet ze strachu nie odpuszcze :D
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#1270 Postautor: InDorka » 11 lipca 2007, o 21:07

Jesli odpowiadasz w kapturze na glowie i z szalikiem na twarzy....to nie dziwie sie temu co piszesz bohaterze.

To jest odpowiedz na nieistniejacy juz post "raczej'a"
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2007, o 22:09 przez InDorka, łącznie zmieniany 1 raz.
~~~~~~~~
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
FREDek
Szkółkowicz

#1271 Postautor: FREDek » 11 lipca 2007, o 21:42

Zwyczajnie znam baaaardzo wielu kibiców MOTORu. Oni chcą pokazać, ze umieją się kulturalnie bawić! Przed manifestacją gazety rozpisywały się m.in. o tym, że klub poniesie konsekwencje za zniszczenia; policja przygotowywała się jak przed meczem z Avią, a kibice pokazali, że umieją się dobrze zachować. A to, że z wypowiedzi można wywnioskować jakieś złe zamiary, to jest norma. Taki - Ci ludzie - mają styl bycia. "Mogą Nas nie lubić, byle się Nas bali!"
"Chwala… jednych jest, ze pisza… dobrze, a innych, ze sie do tego nie zabieraja…."

Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#1272 Postautor: Koper » 11 lipca 2007, o 21:47

Zacytowalem poprzednie posty RKS Fana, zacytuje rowniez i ten, tym bardziej ze spodziewa sie ze go przeczyta na naszym forum.
RKS Fan na forum motorlublin.com pisze:Dla wszystkich niedowiarków polecam strone tżu już się obawiają że przyjdziemy na żużel że zrobimy jakąś awanture ale ciekawe skąd im sie to bierze niby znaszego forum ale to że ich nienawidżimy nie znaczy że pójdżiemy zrobic awanture.

Kolejna sprawa nasze posty sa cytowane jest chęc zglaszania czyli kapowania na nas kibiców MOTORU na policje lecz to pozpostawiam bez komentarza , chcą nas zniszczyc medialnie za to że na naszej stronie piszemy oficjalnie że nie nawidżimy żużla ale takie jest bynajmniej dużej większości stanowisko więc po co mamy to ukrywac.

Sprawa kolejna to krata która im bardzo przeszkadza ale wladze miasta olali was żużlowych fanów w sprawie kraty co nas bardzo cieszy że jest po naszemu jak wam nieodpowiada krata to możecie ją sobie demontowac co każdy żużel,pisząc dalej myśle szczeże że miasto ngdy nie odda stadionu przy Zygmuntowskich dla żużla bo to sa największe brudasy po każdym meczu żużlowym trzeba czekac około 10 dni aby łaskawi żużlowi fani posprzątali po sobie śmiecie a to świadczy tylko i wyłącznie o waszej fanclubowej kulturze TAK WIĘC WYNIESC ZE STADIONU TO MOŻECIE SIĘ TYLKO WY żużlowcy.

I jeszcze jedno wiecie teraz co sie liczy wLUBELSKIM sporcie ???

Ja wam odpowiem liczy sie ten kto jest na fali czyli MOTOR anie tż pozdrawiam ciekawe kiedy ujże ten post na waszym forum aha zapomnialem powiedziec oprócz policji powiadomcie sztab kryzysowy dla miasta Lublina i kogo jeszcze tam chcecie i weżcie sobie do serca przerzuty taki jak gelo na waszym forum jest za Legia I tezetem a na wyjazdach waszych siada z daleka od was bojac sie że moze dostac po mordzie że zaden kibic piłkarski z prawdziwego zdarzenia nie przyjdzie na wasz żuzel bo szkoda wydawac kasy na 4 pajaców co zanieczyszczaja powietrze.

W LUBLINIE JEST TYLKO MOTOR PIŁKARSKI RESZTA TO FIKCJA

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#1273 Postautor: InDorka » 11 lipca 2007, o 22:07

Ciekawe jak sie ma do tego stwierdzenia dzisiejszy artykul z Wyborczej?
http://miasta.gazeta.pl/lublin/1,35640,4306355.html
~~~~~~~~
~~~~~~~~

Koper
Trener
Kontakt:

#1274 Postautor: Koper » 11 lipca 2007, o 22:19

InDorka pisze:

Ciekawe jak sie ma do tego stwierdzenia dzisiejszy artykul z Wyborczej?
http://miasta.gazeta.pl/lublin/1,35640,4306355.html

W ostatnim czasie rownie pesymistyczne artykuly moglismy czytac o lubelskim zuzlu:
http://www.kurierlubelski.pl/index.php? ... &pid=39855
http://www.kurierlubelski.pl/index.php? ... &pid=32420
http://www.kurierlubelski.pl/index.php? ... &pid=36245

a pomyslec ze stosunkowo niedawno czytalismy takie artykuly jak ten:
http://www.kurierlubelski.pl/index.php? ... &pid=12877

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#1275 Postautor: Dj_Korgi » 11 lipca 2007, o 22:22

bo to sa największe brudasy po każdym meczu żużlowym trzeba czekac około 10 dni aby łaskawi żużlowi fani posprzątali po sobie śmiecie a to świadczy tylko i wyłącznie o waszej fanclubowej kulturze TAK WIĘC WYNIESC ZE STADIONU TO MOŻECIE SIĘ TYLKO WY żużlowcy.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Zawsze chodzę dokładnie 239 godzin po każdym z meczów i dokładnie sprzątam żeby nie było, że brudas jestem. Ja już tu się nie wypowiadam bo szkoda mojej klawiatury