Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

Re: Stadion

#1176 Postautor: Ar2rB » 7 lipca 2007, o 17:27

Koper pisze:Na zuzlu tez sa wierni kibice, gdyby takich nie bylo zuzlowcy jezdziliby po 1995 roku przy pustych trybunach, wcale nie uwazam ze ja jako kibic zuzlowy ustepuje w jakikolwiek sposob wiernoscia dla swojej druzyny od jakiegokolwiek kibica pilkarskiego Motoru. Oczywiscie ze sa tez kibice sukcesu ale tez na zuzlu w Lublinie sa wierni fani, ktorych obrazasz piszac ze dziela ich lata swietlne od kibicow pilki jesli chodzi o wierność, a i zorganizowanie i poswiecenie wcale nie wypada na niekorzysc kibicow zuzla tak ze mozna pisac ze to przepasc lat swietlnych.
.

Racja, jeśli chodzi o wierność - zagolopowałem sie troszkę. Są i wierni kibice żużla - np ja :lol: i wielu piszących tutaj na forum i nie tylko.
A teraz odnieś sie do zorganizowania i poświecenia dla klubu. Nawet jeśli chodzi o dzien jutrzejszy - nie da sie zapełnic kibicami nawet 12 osobowego busa na wyjazd (na bardzo dobrze zapowiadający się mecz). Kibice piłkarscy jeżdzą na wyjazdy w baardzo licznych grupach - nawet na mecze z totalnymi wiochami leżacymi gdzies pod Krakowem. I potrafią się zorganizować tak - by zapełnić kilka autokarów. To kibice w dużej części uratowali klub przed totalnym zniknieciem z piłkarskiej mapy Polski (np. kupując piłkarzom stroje, odżywki itd - tak, zrzucali się na to kiedy Motor był na dnie i robią to nadal). Zobacz ile można kupić piłkarskich Motorowych gadżetów - jest z nimi cały sklepik. Pomijam już sam aspekt organizacji młyna i oprawy ;). Ale ja to tylko piknik jestem wiec cóż... może się nei znam :lol:

W ogole nei rozumiem skąd tyle złości, zawiści i zazdrości do siebie wśród kibiców obydwu dyscyplin. Pomijam już zdanie dzieci których sporo pisze an forum. Ale dorosłym sie dziwie. Nie podoba sie komuś piłka, to niech sie zajmie mocniej sprawami zwiazanymi z żużlem, a nie opluwa kibiców piłkarskich i vice versa.

Jeśli chodzi o chuligaństwo to pseudokibice Motoru nei byli jakimś ewenementem na skale światową. Im tez Motor zawdziecza ciut mneijsza frekwencję na meczach (sporo ludzi bało się przyjść na mecz). Ale teraz z bezpieczeństwem (nie tylko w Lublinie) - powinno być już tylko lepiej.

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#1177 Postautor: Ar2rB » 7 lipca 2007, o 17:30

Dj_Korgi pisze:
Po uporaniu sie ze stadionem, kiedy Motor bedzie rozgrywał swoje 2 ligowe mecze na własnych śmieciach (ponoć tylko I kolejka ma być grana nie na swoim obiekcie) - gwarantuje Ci że na piłkę przyjdzie wiecej ludzi niż na żużel.
Hmmmm czekaj a ile ma być tych krzesełek po "modernizacji" tegorocznej? 2 tysiące? Bo o ile się nie mylę to tyle ma być i tylu kibiców będzie mogło oglądać mecz, bo na reszcie trybun nie będą mogli bo się kruszą (trybuny oczywiście). A oz tego co wyliczyłem średnia ilość kibiców na speedway'u wynosi 2680 kibiców na mecz więc ciut więcej niż 2000. Pozdrawiam

i tak Cie to cieszy, że barierą liczebności kibiców może być gówniany stadion?
Ale nei martw się, ponoć i problem kruszących się trybun ma być rozwiązany (prowizorycznie ale zawsze).

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#1178 Postautor: Dj_Korgi » 7 lipca 2007, o 17:41

Nawet jeśli chodzi o dzien jutrzejszy - nie da sie zapełnic kibicami nawet 12 osobowego busa na wyjazd (na bardzo dobrze zapowiadający się mecz)
I tak chyba wszycy co mieli jechać busem jadą samochodami więc jak dla mnie problemu nie ma. Myślę, że gdyby były wyniki ( patrz 1, 2 miejsce w tabeli w chwili obecnej ) to i na autokar nie byłoby problemu zebrać ludzi.
Bardziej cieszy, że nie ma takich przepisów w speedway'u. Swoją drogą ciekawe dlaczego :roll: :?:

Żeby nie było:
Obrazek

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#1179 Postautor: Ar2rB » 7 lipca 2007, o 17:50

Dj_Korgi pisze:
Nawet jeśli chodzi o dzien jutrzejszy - nie da sie zapełnic kibicami nawet 12 osobowego busa na wyjazd (na bardzo dobrze zapowiadający się mecz)
I tak chyba wszycy co mieli jechać busem jadą samochodami więc jak dla mnie problemu nie ma. Myślę, że gdyby były wyniki ( patrz 1, 2 miejsce w tabeli w chwili obecnej ) to i na autokar nie byłoby problemu zebrać ludzi.
Bardziej cieszy, że nie ma takich przepisów w speedway'u. Swoją drogą ciekawe dlaczego :roll: :?:

No dlaczego? Bo kibice żużla nie rzucają kamieniami? A ja będąc w Zielonej Dziurze prawie dostałem w głowę kamieniem wielkosci jajka.

Jaką masz pewność, że od przyszłego sezonu nie wejdzie taki przepis też dla żużla? Czy ten prowizoryczny, póki co, remont nie wyjdzie na dobre dla kibiców obydwu dyscyplin? No chyba, że chciałbys jeszcze bardziej zrujnowac stadion zeby w ogole uniemozliwić piłkarzom grania na nim. Ale zadajesz sobie sprawe chyba z tego, że tendencja jest zupełnie odwrotna?

Cieszy Cie frekwencja 2600 osób (z groszami)? No popatrz a na motor przychodziło na 3 lige po prawie 2 tys (a czasem i 2) na takie wiochy których wiekszość nie potrafiłaby nawet na mapie znaleźć.

Smirnek_
Senior

#1180 Postautor: Smirnek_ » 7 lipca 2007, o 18:44

Dj_Korgi pisze:Żeby nie było:
Obrazek

SkÄ…d masz te dane?

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#1181 Postautor: Hans » 7 lipca 2007, o 18:45

Te dane Korgi dorwał z dodatku kontra z LSE. :)

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#1182 Postautor: Dj_Korgi » 7 lipca 2007, o 18:47

Hans pisze:Te dane Korgi dorwał z dodatku kontra z LSE. :)

BINGO ;D Nawet sÄ… tutaj

Koper
Trener
Kontakt:

#1183 Postautor: Koper » 7 lipca 2007, o 19:14

Ar2rB pisze:Racja, jeśli chodzi o wierność - zagolopowałem sie troszkę. Są i wierni kibice żużla - np ja :lol: i wielu piszących tutaj na forum i nie tylko.

No, to rozumiem 8)

Ar2rB pisze:A teraz odnieś sie do zorganizowania i poświecenia dla klubu. Nawet jeśli chodzi o dzien jutrzejszy - nie da sie zapełnic kibicami nawet 12 osobowego busa na wyjazd (na bardzo dobrze zapowiadający się mecz).

O tym mowil wczoraj Mikas w TQ ze na ten mecz jakos tak wyszlo ze duzo ludzi jedzie osobowkami i stad problemy z zapelnieniem busa, ale juz w samym Ostrowie maj byc widoczne barwy Motoru podobnie jak w innych wyjazdowych meczach w tym sezonie. Nie napisalem ze pod wzgledem organizacyjnym kibice zuzlowi sa lepsi zanaczylem tylko ze jesli wypadaja pod tym wzgledem gorzej to nie dziela ich lata swietlne:) Mi osobiscie bardzo podobaly sie wszystkie oprawy jakie robil fan klub u nas w Lublinie, podobnie jak podobalo mi sie na ostatatnim meczu te wspolne oklaski calego stadionu. Swoja wartosc ma rowniez to co napisali fani z Gorzowa po meczu u nas:

Spooszan pisze:Jeszcze nigdzie nie zostaliśmy tak mile przyjęci. Wiadomo było, iż spotkanie z Lublinem będzie meczem przyjaźni, ale chyba nikt nie spodziewał się, że będzie aż tak sympatycznie. Byliśmy w Lublinie już o 8.30 i od rana do wieczora towarzyszyło nam kilku kibiców. Oprowadzali nas po mieście, które ma bardzo wiele do zaoferowania turystom. Pomimo, że na stadionie zasiadło niecałe 4 tys. kibiców doping był nieco lepszy niż u nas na stadionie. Podczas meczu wspólne okrzyki, wzajemne pozdrowienia. Po meczu spotkaliśmy się w przy stadionowym pubie, gdzie przy miejscowym specjale dalej zacieśnialiśmy naszą przyjaźń. Korzystając z okazji, chciałbym podziękować kibicom z Lublina za tak ciepłe przyjęcie.

Ar2rB pisze: Kibice piłkarscy jeżdzą na wyjazdy w baardzo licznych grupach - nawet na mecze z totalnymi wiochami leżacymi gdzies pod Krakowem. I potrafią się zorganizować tak - by zapełnić kilka autokarów. To kibice w dużej części uratowali klub przed totalnym zniknieciem z piłkarskiej mapy Polski (np. kupując piłkarzom stroje, odżywki itd - tak, zrzucali się na to kiedy Motor był na dnie i robią to nadal).

I chwała im za to :!:

Ar2rB pisze: Zobacz ile można kupić piłkarskich Motorowych gadżetów - jest z nimi cały sklepik.

Jak zauwazyles ten temat byl rowniez poruszany na tym forum w kontekscie zuzlowych gadzetow Motorowych i calkiem mozliwe ze w koncu cos w tym temacie ruszy, a na chwile obecna szacunek dla tych ktorzy zorganizowali akcje z koszulkami i szalikami a jest szansa ze beda kolejne akcje na co osobiscie licze, a moze i sam sie zaangazuje w przyszlosci w taka akcje.

Ar2rB pisze: W ogole nie rozumiem skąd tyle złości, zawiści i zazdrości do siebie wśród kibiców obydwu dyscyplin. Pomijam już zdanie dzieci których sporo pisze an forum. Ale dorosłym sie dziwie. Nie podoba sie komuś piłka, to niech sie zajmie mocniej sprawami zwiazanymi z żużlem, a nie opluwa kibiców piłkarskich i vice versa.

Jak rozumiem tak Ci wyszlo ze napisales te slowa w poscie w kotrym odpisywales na mojego posta bo chyba w moim poscie nie dostrzegles złosci i zawisci?

Ar2rB pisze:Ale teraz z bezpieczeństwem (nie tylko w Lublinie) - powinno być już tylko lepiej.

Mysle ze juz na nowym stadionie poziom bezpieczenstwa wzrosnie szczegolnie w polaczeniu z monitoringiem (ktory juz jest) i imiennymi wejsciowkami ktore zostaly wprowadzone w Kielcach o czym juz ktos na tym forum pisal.

Koper
Trener
Kontakt:

#1184 Postautor: Koper » 7 lipca 2007, o 19:26

Ar2rB pisze: No popatrz a na motor przychodziło na 3 lige po prawie 2 tys (a czasem i 2) na takie wiochy których wiekszość nie potrafiłaby nawet na mapie znaleźć.
Zapedziles sie z tym argumentem, kibice przychodza na konkretny poziom, a w tym wypadku na trzecioligowy, a wiec te wiochy o ktorych piszesz musza grac na odpowiednim poziomie. Na zuzlu tez wiecej ludzi przyjdzie w extralidze na stosunkowo maly Torun czy Leszno niz na Warszawe czy Krakow w drugiej lidze bo w tym wypadku decydujacy jest poziom rozgrywek a nie wielkosc miasta, czy jak to ma miejsce w trzeciej lidze pilkarskiej miasteczka (lub nawet wsi :wink: ) :)

harry
Trener

#1185 Postautor: harry » 7 lipca 2007, o 23:35

Ar2rB pisze: Nawet jeśli chodzi o dzien jutrzejszy - nie da sie zapełnic kibicami nawet 12 osobowego busa na wyjazd (na bardzo dobrze zapowiadający się mecz). Kibice piłkarscy jeżdzą na wyjazdy w baardzo licznych grupach - nawet na mecze z totalnymi wiochami leżacymi gdzies pod Krakowem. I potrafią się zorganizować tak - by zapełnić kilka autokarów.

Jest tylko jeden problem. Nawet do wiochy pod Krakowem jest góra 200-300 kilometrów. A nasz najbliższy wyjazd właśnie do Ostrowa to ponad 400 km. A to rodzi koszty. A z tym wszyscy mają problemy. W Rzeszowie czy Krośnie bywały całe zastępy lubelaków. Ale nie wszyscy chcą się awizować w klubowych strojach. Dlatego wygląda, ze kibiców piłkarskich jest więcej. Więcej jest tych "zorganizowanych", głośno huczących.
Do frekwencji należy doliczyć 200-300 dzieciaków i uczniów szkół podstawowych, którzy wchodzą za darmo.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1186 Postautor: $korzen$ » 8 lipca 2007, o 00:21

Ja na te "tony" postow odpowiem krotko, niech przyjdzie tych motorowcow tyle co na nasz mecz z Rybnikiem w 2003 i na baraz z Falubazem.. wtedy dopiero pogadamy. Ja osobiscie rowniez uwielbiam pilke nozna, kazdy kto sledzi temat "Football w Europie" to zauwazyl, ale o zgrozo, co ja moge ogladac na II lidze polskiej ?

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1187 Postautor: bkapusta » 8 lipca 2007, o 08:16

harry pisze:
Ar2rB pisze: Nawet jeśli chodzi o dzien jutrzejszy - nie da sie zapełnic kibicami nawet 12 osobowego busa na wyjazd (na bardzo dobrze zapowiadający się mecz). Kibice piłkarscy jeżdzą na wyjazdy w baardzo licznych grupach - nawet na mecze z totalnymi wiochami leżacymi gdzies pod Krakowem. I potrafią się zorganizować tak - by zapełnić kilka autokarów.

Jest tylko jeden problem. Nawet do wiochy pod Krakowem jest góra 200-300 kilometrów. A nasz najbliższy wyjazd właśnie do Ostrowa to ponad 400 km. A to rodzi koszty. A z tym wszyscy mają problemy. W Rzeszowie czy Krośnie bywały całe zastępy lubelaków. Ale nie wszyscy chcą się awizować w klubowych strojach.

Czy np. w Warszawie gdzie mecz byl prawie jak 'u siebie' bo trybuny byly w wiekszosci lubelskie ;-)
Ostatnio zmieniony 8 lipca 2007, o 09:53 przez bkapusta, łącznie zmieniany 1 raz.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Koper
Trener
Kontakt:

#1188 Postautor: Koper » 8 lipca 2007, o 09:34

bkapusta pisze:Czy np. w Warszawie gdzie mecz byl prawie jak 'u siebie' bo trybuny byly w wiekszosci Lubelskie ;-)

a nawet lubelskie :wink:

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1189 Postautor: bkapusta » 8 lipca 2007, o 09:53

Koper pisze:
bkapusta pisze:Czy np. w Warszawie gdzie mecz byl prawie jak 'u siebie' bo trybuny byly w wiekszosci Lubelskie ;-)

a nawet lubelskie :wink:

prowokacja! 8)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#1190 Postautor: Ar2rB » 8 lipca 2007, o 10:03

Nie przesadzajmy ;). Byłem na tym meczu. Lublinianie byli w mneijszości na stadionie, chociaż nasza liczebność mogła zaimponować miejscowym :).

Daleko nie trzeba szukać.... Podobne zjawisko (na piłce) było całkiem niedawno w.... no gdzie? :lol: w Rzeszowie.
Pojechało 9 autokarów i prywatne samochody.

Na dalsze wyjazdy niz do Krakowa - nie było możliwości - przecież to oczywiste. Teraz kibice będą mogli się wykazać (chociażby wyjazd do Wrocławia albo do Gdyni).

Nie mam zamiaru się licytować którzy kibice są liczniejsi, którzy lepsi. To najbliższe miesiace pokażą (oba kluby w tych samych klasach rozgrywkowych). Od lat chodze i na to i na to i nei wyobrażam sobie by którejś z moich ukochanych dyscyplin mogło zabraknąc.

Wspolnym dobrem dla obu klubów powinien być wyremontowany stadion. A radość z tego, że na piłkę będzie przychodzić mniej ludzi niż na żużel, bo stadion jest w rozsypce i przepisy nie pozwalaja na wiekszą ilość kibiców - jest dla mnie żałosne i żenujące.

Awatar użytkownika
BruceWszechmogÄ…cy

#1191 Postautor: BruceWszechmogÄ…cy » 8 lipca 2007, o 11:39

Jeśli chodzi o ilość lublinian na meczach wyjazdowych to nie jest źle, porównując do innych klubów żużlowych, przynajmniej tych z naszej ligi. A jeśli chodzi o to "zorganizowanie", wielu jeździ na wyjazdy prywatnymi samochodami,
Harry wspomniał że nie wszyscy chcą się afiszować w klubowych barwach, to prawda ale nie może być inaczej jeżeli na wyjazdach krzyczy się: Motor, to już lepiej siadać wśród miejscowych i siedzieć cicho...
" M. Jabłoński: Motor był szybki, to ja dałem d... Nie po raz pierwszy zresztą ... "

Awatar użytkownika
suchy1613
Szkółkowicz

#1192 Postautor: suchy1613 » 8 lipca 2007, o 14:57

BruceWszechmogący pisze:Jeśli chodzi o ilość lublinian na meczach wyjazdowych to nie jest źle, porównując do innych klubów żużlowych, przynajmniej tych z naszej ligi. A jeśli chodzi o to "zorganizowanie", wielu jeździ na wyjazdy prywatnymi samochodami,
Harry wspomniał że nie wszyscy chcą się afiszować w klubowych barwach, to prawda ale nie może być inaczej jeżeli na wyjazdach krzyczy się: Motor, to już lepiej siadać wśród miejscowych i siedzieć cicho...

Uwazam, że tak właśnie jest. Kiedyś po meczu w Rzeszowie, gdzie wybraliśmy się całą rodzina własnym autem spotkaliśmy sporą grupkę znajomych z Lublina i Niedrzwicy.
Większość z nich to byl starsi kibice i chyba obawiali się, że nie będa pasować do reszty.
Nasze towarzystwo było mieszane i siedzieliśmy cicho na trybunach między fanami Stali, którzy byli wsciekli, bo Motor ten mecz wygrał.
Cieszyliśmy się więc po kryjomu i nie byliśmy w tym odosobnieni, jak się potem okazało.

Snys
Zawodowiec

#1193 Postautor: Snys » 8 lipca 2007, o 17:04

Dj_Korgi pisze:Hmmmm czekaj a ile ma być tych krzesełek po "modernizacji" tegorocznej? 2 tysiące? Bo o ile się nie mylę to tyle ma być i tylu kibiców będzie mogło oglądać mecz, bo na reszcie trybun nie będą mogli bo się kruszą (trybuny oczywiście). A oz tego co wyliczyłem średnia ilość kibiców na speedway'u wynosi 2680 kibiców na mecz więc ciut więcej niż 2000. Pozdrawiam

Kod: Zaznacz cały

Na stadionie łącznie będzie 3200-3300 siedzisk (teraz jest 1850 – dod. red). Pozostałe trybuny betonowe będą zmodernizowane, tak aby zostały dopuszczone do przebywania tam kibiców. To był jeden z wymogów komisji licencyjnej.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1194 Postautor: mikas » 9 lipca 2007, o 13:01

suchy1613 pisze:
BruceWszechmogący pisze:Jeśli chodzi o ilość lublinian na meczach wyjazdowych to nie jest źle, porównując do innych klubów żużlowych, przynajmniej tych z naszej ligi. A jeśli chodzi o to "zorganizowanie", wielu jeździ na wyjazdy prywatnymi samochodami,

Uwazam, że tak właśnie jest. Kiedyś po meczu w Rzeszowie, gdzie wybraliśmy się całą rodzina własnym autem spotkaliśmy sporą grupkę znajomych z Lublina i Niedrzwicy.
Większość z nich to byl starsi kibice i chyba obawiali się, że nie będa pasować do reszty.
Nasze towarzystwo było mieszane i siedzieliśmy cicho na trybunach między fanami Stali, którzy byli wsciekli, bo Motor ten mecz wygrał.
Cieszyliśmy się więc po kryjomu i nie byliśmy w tym odosobnieni, jak się potem okazało.

Współczuję Wam.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Czarek
Trener

#1195 Postautor: Czarek » 9 lipca 2007, o 14:17

Co za pojeby... Rozumiem, że wstydzą się czasów świetności naszego klubu, które nierozłącznie kojarzą się z nazwą MOTOR.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
smerf_997
Junior

#1196 Postautor: smerf_997 » 9 lipca 2007, o 22:46

http://motorlub.webd.pl/forum/viewtopic ... 4e38#50194
bardzo ciekawe wypowiedzi kibiców piłki.
Obrazek

Awatar użytkownika
papi
Trener

#1197 Postautor: papi » 9 lipca 2007, o 23:09

może załóżmy temat: Czy jesteś za wywaleniem piłki nożnej ze stadionu przy Zygmuntowskich"? Jakby nie patrzeć wszyscy fanatycy to ludzie, którzy nie potrafią normalnie spojrzeć na świat. Warszawiacy pokazali co potrafią, ale widzę, że "nasi" przynajmniej intelektualnie od nich niewiele odstają

Koper
Trener
Kontakt:

#1198 Postautor: Koper » 9 lipca 2007, o 23:33

Oto kilka cytatów z tego forum:
NadZor pisze:ja jestem za wywaleniem ich moje argumenty:
- zakurzone krzesełka
- błoto na dojściu na murawe
- zniszczona murawa
- zapchany system drenażowy murawytym gównem

argumentów za pozostawieniem ich nie widzę

motormotor pisze:jak miałem kilka lat i potem następne kilkanaście łaziłem na żużel z ojcem,taka prawda że wtedy "każdy " chodził na Motor czy piłkę czy żużel.Słyszałem wtedy rózne wypowiedzi na temat konfliktu interesów ale jako dzieciaka mało mnie to obchodziło.Nie ukrywam że żużel kojarzył mi się z Motorem,z herbem z wychowankami,z specyficzną atomosfera.Jak zaczął sie lkż....itd to i tak zawsze w barwach Motoru(byla taki szalik zużlowy Motoru) na meczu.Ale coraz mocniej docierało do mnie to że na zużel zaczeli łazic jacyś dziwni ludzie..nikt nie wiedział jakie sa barwy klubu,barany krzyczały lkz...robili sobie jakieś pseudozgody z unią tarnów,teraz podobno stal gorzów:):):):).A szczytem głupoty i debilizmu było prowadzanie kozy.....czy to że ci "wielcy fanatycy" sa oblepinie jakimiś reklamami i robia co im kazał zarząd klubu.Przypomne odpalanie rac.......po meczu:):):):).W ogółe nie czuje teraz tam nic poza odrzuceniem od zużla.Śmieszna nazwa,śmieszni kibice,brak atmosfery.Ostatni raz byłem jak był ten baraz...80% stadionu w barwach Motoru....Warte dodania jest fakt że na żużlu jest podział na starych pamiętających Motor i kibicujących w ogromnej mierze piłkarzom i gówniarzy którzy starsznie naprężają muskuły na Motor że Motor to bandyci itd i robią wielką krytykę.......a sami używają barw Motoru,podszywają się pod nazwę,sa na stadionie Motoru,nie mają wychowanków.Jednym słowem z obojętności przez to co się od dawna dzieje jestem na ogromne Nie żużlowi.To sport gdzie się tylko dokłada,sport niszowy,sport gdzie od kilkudziesięcu lat jest z 20-kilka zespołów w zasadzie tych samych,brak perspektyw rozwoju....porównałbym to do ręcznej czy skoków naraciarskich.NA żużlu szczyca się tysiącami ludzi i "kibiców" a gdy zespół na kłopoty jakoś ich nie widać

pavel pisze:- żużel to sport bardzo widowiskowy
- w Lublinie jest zapotrzebowanie na ten sport (około 3 tysięcy na każdym meczu, mimo słabych wyników)
- tradycja, która należy szanować

@Nadzor: zastanów się nad tym co piszesz, za wszystkie te rzeczy odpowiada podmiot wynajmujący stadion. Brudne krzesełka, obowiązek wyjmowania bramek to jakieś bzdury. Jaki w tym widzisz problem? Murawa cierpi przez żużel? A w jaki sposób jeśli wolno wiedzieć? System odwodniający jest zapychany przez żużel? Nie, ten system jest źle zrobiony co było wałkowane wielokrotnie, przy każdych roztopach podnosi się poziom Bystrzycy i stadion jest zalany przez źle skonstruowany system drenażowy. Jak mamy dyskutować to róbmy to na poważnie, a nie podawajmy argumenty, które mają niewiele wspólnego z prawdą. Mydlić oczy w taki sposób można dzieciom z podstawówki.

@motormotor: śmieszna atmosfera, śmieszni kibice? Może przyjdź na mecz i się przekonaj jak teraz jest, a nie powtarzasz jakieś bzdury chociaż nie masz o tym pojęcia.

"NA żużlu szczyca się tysiącami ludzi i "kibiców" a gdy zespół na kłopoty jakoś ich nie widać" - za to na 4-ligowym Motorze były zawsze tłumy, aż się do kas nie można było dorwać. Tak szczycą się tysiącami kibiców, bo żużel to sport dla zapaleńców, ale bardzo łatwo się nim "zarazić". Zapewniam, że speedway w TV, a na żywo to 2 zupełnie inne bajki. Poza tym, choćby dla tych zapaleńców warto coś robić i może nauczcie się szacunku i zrozumienia, że całe życie nie kręci się tylko wokół 1 tematu

Doktor pisze:zaczne od "kibicow"
jest tam teraz atmosfera piknikowo odpustowa,czesc krzyczy tz,czesc Motor,laza w szalikach tztu,lkztu,zamieniaja sie JEBANI na nasze barwy z kibicami-pajacami inych klubow np gwardi warszawa,za co paru z nich dostalo po ryju.
druga sprawa.miedzy innymi przez zuzel Motor upadl tak nisko.w czasach gdy jezdzili w 1 lidze i byli wice jezdzil tam niejaki Hans Nielsen na ktorego szla ogromna sara jak na tamte czasy.zostal on sciagniety do Lublina ogromnymi niespotykanymi wtedy w Polsce pieniedzmi.pozatym jak napisalem juz w innym temacie stadiony do kilku dyscyplin to relikt komunizmu.wszedzie sie od tego odchodzi.k...a jak mozna na takim stadionie ogladac normalnie mecz,majac na lukach ponad 30 metrow do boiska.powinien byc u nas wybudowany typowo pilkarski stadion taki jak np na Lechu,zeby reprezentacja mogla w koncu po 25 latach zagrac w Lublinie.nie mowie ze euro bo na to i tak by szansy nie bylo,ale np mecze eliminacyjne spokojnie na taki 25 tys stadionie mozna by grac,na pewno zapelnil by sie w calosci.

harry
Trener

#1199 Postautor: harry » 9 lipca 2007, o 23:41

papi pisze: ale widzę, że "nasi" przynajmniej intelektualnie od nich niewiele odstają

Dzisiaj jadę sobie ulicą Ruską. Zobaczyło mnie dwóch buraków (od razu widać po gębach, ze typowi kibice piłkarscy) i zaraz drą mordy: koniec żużlu.
Tak sobie pomyślałem. Ciekawe kiedy nasza horda zrobi powtórkę Wilna? Ja obstawiam, ze góra pół roku i rozpieprzą jakiś stadion. Coś za dużo się z nimi cackają. A z takim towarzystwem to zawsze przynosi opłakane skutki.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#1200 Postautor: dilucio » 9 lipca 2007, o 23:49

Widzę, że już niektórzy mają dar poznawania typowych kibicow pilkarskich po gebach :D ciekawe czy moja gęba jest typowo pilkarska czy typowo zuzlowa :lol:
Ostatnio zmieniony 9 lipca 2007, o 23:50 przez dilucio, łącznie zmieniany 1 raz.