Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

Re: Stadion

#1151 Postautor: meesha » 5 lipca 2007, o 02:34

A co bylo na ostatnim meczu z Gorzowem ? Gorzowiaki krzykneli cos o Falubazie to od razu sektor gdzie siedzi FK podlapal i zaczely sie bluzgi, malo tego ze na Falubaz to jeszcze na Rzeszow. Czemu mialo to sluzyc ?

Nie mieszajmy dwóch różnych systemów walutowych, nie bądźmy Pewexami :D
Od słów do czynów droga daleka... A jakoś tych Falubazów ciężko polubić, a pamięć o tym jak przyjęci zostali nasi kibice w Zielonce na barażu jest wciąż żywa :?
Co do Rzeszowa to nie wiem o co chodzi 8) Józki wróg ale swój :wink: Jakby to ode mnie zależało to bym się już z nimi pogodził bo ostatnio więcej nas łączy niż dzieli (chociażby Stachyrowie, Ziółkowski, w pewnym stopniu Śledź...) i jakoś głupio tak ich wszystkich "j***ć" :)
Różnicę w - że tak to nazwę - "jakości animozji" między klubami w piłce i żużlu można zauważyć choćby na imprezach typu "Turnieje w piłkę halową kibiców". Miałem przyjemność brać udział w takim spędzie w Rybniku i żadnemu z uczestników włos z głowy nie spadł a po zawodach wszyscy razem poszli na piwko, choć w gronie: Rybnik, Częstochowa, Leszno, Tarnów, Rzeszów, Lublin, Poznań, Świętochłowice na pewno jakichś "wrogów" by sie znalazło 8)
A teraz wyobraźmy sobie takie spotkanie kibiców przykładowo Legii, Śląska, Arki, Motoru i Cracovii... :)

Chociaż nie ma co generalizować, a faktem jest, że i w żużlu ostatnio nie najlepiej się dzieje jeśli chodzi o atmosferę na trybunach :(
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Koper
Trener
Kontakt:

#1152 Postautor: Koper » 5 lipca 2007, o 02:45

meesha pisze:Józki wróg ale swój :wink:

Święta prawda ;)

"po co mamy sobie nowego wroga szukać [Falubaza], jak swój za miedzą..." ;)

meesha pisze: w pewnym stopniu Śledź...

a nie w 100% ? ;)

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1153 Postautor: mikas » 5 lipca 2007, o 08:25

Apokalips, pomijając już to że jestem przeciwny śpiewaniu wulgarnych ( śmieszne mogą być ;) ) piosenek czy to na Rzeszów czy to na Falubaz, to chyba nie byłeś w Zielonej na barażu jeśli dziwisz się dlaczego nie są w Lublinie lubiani i łączysz to tylko z sympatią do Gorzowa.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#1154 Postautor: Koper » 5 lipca 2007, o 09:24

Dokładnie, to co wystepuje na lini Rzeszow-Lublin to taki folklor w porównaniu z wrogoscia i szowinizmem w Zielonej Górze. Inna sprawa ze jak kiedys wejdziemy do extraligii w ktorej zapewne bedzie tez Zielona (bo tam zuzel to racja stanu ich miasta) to moim zdaniem nie warto wdawac sie z nimi w utarczki na tej samej zasadzie na ktorej nie warto wdawac sie w dyskusje z glupim bo sporowadzi Cie do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

mikas pisze:pomijając już to że jestem przeciwny śpiewaniu wulgarnych ( śmieszne mogą być ;) )

Kto nie klaszcze ten z Rzeszowa hej, kto nie klaszcze ten z Rzeszowa hej ;)

Koper
Trener
Kontakt:

#1155 Postautor: Koper » 6 lipca 2007, o 15:55

Po udanej manifestacji pilkarskich kibicow przyszedl czas na postulaty:
1)Rozpoczęcie aktywnego wspierania sportu w mieście, a przede wszystkim Motoru Lublin jako klubu. posiadającego w Naszym mieście najliczniejszą rzeszę kibiców
2)Powołanie do końca roku spółki akcyjnej z udziałem miasta zajmującej się Motorem szkolącego największą liczbę dzieci i młodzieży w mieście.
3)Aktywne wspieranie 1 drużyny Motoru Lublin jako wizytówki promującej sport i Nasze miasto.
4)Przystosowanie w przeciągu kilku najbliższych tygodni stadionu Mosir do wymogów 2 ligowych, oraz w przeciągu roku budowa nowego obiektu typowo piłkarskiego mogącego pomieścić 20 tys widzów.
5)Stworzenie bazy treningowej dla pierwszej drużyny oraz juniorów, a więc zwrot terenów przy ulicy Kresowej i Rusałce, by dać szanse jeszcze większego rozbudowania szkolenia młodzieży w mieście.
6)Zwrot kosztów, za przejazdy oraz wynajęcie innego obiektu, poniesione przez klub Motor Lublin na czas remontu Naszego stadionu.
7)Zorganizowanie bezpłatnego przejazdu wszystkich chętnych Kibiców Motoru Lublin na mecze rozgrywane na stadionie zastępczym.

meesha
Trener
Kontakt:

#1156 Postautor: meesha » 6 lipca 2007, o 16:01

Koper pisze:7)Zorganizowanie bezpłatnego przejazdu wszystkich chętnych Kibiców Motoru Lublin na mecze rozgrywane na stadionie zastępczym.

Że co przepraszam :?: :shock: :lol:
Z jakiej racji mam to finansować :?:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Smirnek_
Senior

#1157 Postautor: Smirnek_ » 6 lipca 2007, o 16:23

meesha pisze:
Koper pisze:7)Zorganizowanie bezpłatnego przejazdu wszystkich chętnych Kibiców Motoru Lublin na mecze rozgrywane na stadionie zastępczym.

Właściwie to czemu nie. Oczywiście pod warunkiem, że będzie to "one way ticket" 8)

Sledzio
Trener
Kontakt:

#1158 Postautor: Sledzio » 7 lipca 2007, o 08:55

meesha pisze:

A z takiej racji że piłkarze nie mają na czym grać i to wina miasta jest gdyż my kibice chcemy Motor oglądac jako gospodarze a że miasto wali w tkw. ch... ze stadionem a za swoje czyny trzeba płacic.

meesha
Trener
Kontakt:

#1159 Postautor: meesha » 7 lipca 2007, o 08:58

Kolego sympatyczny, pobudka, socjalizm się skończył 18 lat temu :shock: Miasto nie musi piłkarzom niczego zapewniać za moje podatki a już tym bardziej kibicom przejazdów na mecz...

Sledzio
Trener
Kontakt:

#1160 Postautor: Sledzio » 7 lipca 2007, o 09:17

W Polsce nic się nie skończyło, a jeżeli skończylo to tylko na papierze bo w rzeczywistości co innego jest. Komunizm sie dawno tez skończył i co ?? został on dalej może nie aż tak jak kiedyś ale burdel pozostal ten sam, nie zdziwi mnie już nic w Polsce.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#1161 Postautor: Manitou » 7 lipca 2007, o 09:23

Miasto nie musi piłkarzom niczego zapewniać za moje podatki
Ale musi dbać o stadion, który jest MIEJSKI, a nie LKP Motor, czy TŻ Motor. Jak nie dbało przez tyle lat to teraz na raz trzeba wydać dużo pieniądzorów :? Choć fakt faktem, że z tymi przejazdami to ich poniosło :lol: Ja żądam refundacji biletu kolejowego do Ostrowa, żądam i już i proszę mi dać, bo jak nie to idę na ratusz Panie Prezydencie!!! :wink:

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#1162 Postautor: Apocalips » 7 lipca 2007, o 11:14

Inaczej byscie gadali gdyby to TŻ musiał jeździć swoje mecze np. w Rzeszowie..
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

piotr76
Senior
Kontakt:

#1163 Postautor: piotr76 » 7 lipca 2007, o 13:15

Apocalips pisze:Inaczej byscie gadali gdyby to TŻ musiał jeździć swoje mecze np. w Rzeszowie..

Hmm już raz tak miało być i niewiele brakowało a mecze były by w Warszawie qcze tak się wtedy cieszyłem że bedzie blisko :lol: A poważnie to akurat dla Maniego to rybka wyjazd na mecz do Lublina czy do Rzeszowa no może troche km wiecej :lol:
zamiast 500 + program Beryl +

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1164 Postautor: $korzen$ » 7 lipca 2007, o 15:21

Koper pisze:Po udanej manifestacji pilkarskich kibicow przyszedl czas na postulaty:
1)Rozpoczęcie aktywnego wspierania sportu w mieście, a przede wszystkim Motoru Lublin jako klubu. posiadającego w Naszym mieście najliczniejszą rzeszę kibiców

Buahahaha, zaplulem monitor ze smiechu.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1165 Postautor: Mars » 7 lipca 2007, o 15:29

meesha powinienes leczyc swoje kompleksy do kibicow piłkarskich , widac ze ci sie wszystko niepodoba co zwiazane znimi ,a prawda jest taka ze potrafia walczyc o swoj klub i mam nadzieje ze dopną swego i bedziemy mieli juz na długie lata klub piłkarski chociazby w 2 lidze ..a co do punktu numer 7 to popieram skoro miasto przez 11 lat nic nie zrobilo to czemu teraz za to maja płacic kibice!!!wstyd ze niema w takim miescie stadionu i ich transparent z "Metropolia" był bardzo trafny..jezeli nasi zuzlowcy wygrali by baraz z Zielonka a malo zabraklo...to bysmy mieli mecze w Tarnowie w roli gospodarza napewno bys sie ucieszyl..

POZDRAWIAM..
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#1166 Postautor: luCas » 7 lipca 2007, o 15:34

a co do punktu numer 7 to popieram skoro miasto przez 11 lat nic nie zrobilo to czemu teraz za to maja płacic kibice!!!

Rownie dobrze moge zadac pytanie "dlaczego za moja kase organizowane maja byc alkoholowe wycieczki?" Miasto nie ma aquaparku, wiec postuluje o finansowanie mojego wyjazdu dajmy na to do Leszna (maja tam dosc fajny). Troche bzdurna idea.
Oczywiscie chcialbym, zeby lubelskim klubom wiodlo sie jak najlepiej, ale sa pewne granice.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1167 Postautor: Mars » 7 lipca 2007, o 15:38

luCas pisze:
a co do punktu numer 7 to popieram skoro miasto przez 11 lat nic nie zrobilo to czemu teraz za to maja płacic kibice!!!

Rownie dobrze moge zadac pytanie "dlaczego za moja kase organizowane maja byc alkoholowe wycieczki?" Miasto nie ma aquaparku, wiec postuluje o finansowanie mojego wyjazdu dajmy na to do Leszna (maja tam dosc fajny). Troche bzdurna idea.
Oczywiscie chcialbym, zeby lubelskim klubom wiodlo sie jak najlepiej, ale sa pewne granice.

ale teraz dales popis z jakims aquaparkiem jestes prawie jak nasz prezydent Teatr i Opere tez chcesz??;)

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#1168 Postautor: luCas » 7 lipca 2007, o 15:42

A czemu nie? Prosze mnie nie obrazac, wyzywajac od politykow :lol:

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#1169 Postautor: Mars » 7 lipca 2007, o 15:43

luCas pisze:A czemu nie?

z ciebie kibic jak zemnie ksiadz..

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#1170 Postautor: luCas » 7 lipca 2007, o 15:47

Nie za bardzo rozumiem, co ma znaczyc Twoj post. Na jakich przeslankach opierasz tak ryzykowna teze? Chociaz powinienem raczej zapytac w ktorej parafi pracujesz?
Ostatnio zmieniony 7 lipca 2007, o 15:48 przez luCas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#1171 Postautor: boxing » 7 lipca 2007, o 15:47

Troche chore jest to, ze na 1 lige Motor bedzie jezdzic do Wroclawia, a na stadionie w Lecznej grac bedzie trzecia liga. Ale bardziej chore jest to, ze Motor Lublin nie bedzie gral meczow po prostu w Lublinie.

PS Jedyne, co uzasadnia wyjazd do Wroclawia, to "sztama" ze Slaskiem Wroclaw. Pamietam, ze nawet dawno dawno temu jako dzieciak sam bylem na stadionie we Wroclawiu, na pilkarskim meczu... naszego Motoru z... Ruchem Chorzow! I atmosfera byla swietna, wspierali nas sympatycy Slaska, a to co nas jednoczylo, to przyjazn i...hmmm... nienawisc do wspolnego wroga. Mlody byl czlowiek, glupi, i tak sie wtedy na to patrzylo 8) Stare dzieje :D
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#1172 Postautor: Ar2rB » 7 lipca 2007, o 16:49

$korzen$ pisze:
Koper pisze:Po udanej manifestacji pilkarskich kibicow przyszedl czas na postulaty:

Buahahaha, zaplulem monitor ze smiechu.

A co Cie tak rozśmieszyło? To, że napisali prawdę? Na 3 lige "kopaną" przychodziło niewiele mniej ludzi niż tearz przychodzi na żużel. Po uporaniu sie ze stadionem, kiedy Motor bedzie rozgrywał swoje 2 ligowe mecze na własnych śmieciach (ponoć tylko I kolejka ma być grana nie na swoim obiekcie) - gwarantuje Ci że na piłkę przyjdzie wiecej ludzi niż na żużel. A jeśli chodzi o zorganizowanie, poświecenie i wiernosć klubowi kibiców piłkarskich Motoru... to dzielą ich od kibiców żużlowych całe lata świetlne (oczywiscie na plus dla piłki). Od około 25 lat chodze i na żużel i na piłkę (naprawde mało meczy czy to żużlowych czy piłkaerskich rozgrywanych w Lublinie opuściłem w tym czasie) wiec zdążyłem już sobie wyrobić zdanie na ten temat. Do Polski zdecydowanie wraca moda na piłkę. I wspomnisz jeszcze moje słowa kiedy to kibice piłkaerscy będą zapełniać stadion, a na żużel bedzie przychodzić tyle ludzi co teraz lub nieznacznie wiecej.

Koper
Trener
Kontakt:

#1173 Postautor: Koper » 7 lipca 2007, o 16:54

Mars pisze:jezeli nasi zuzlowcy wygrali by baraz z Zielonka a malo zabraklo...to bysmy mieli mecze w Tarnowie w roli gospodarza napewno bys sie ucieszyl..

Juz Montex przerabiał wyjazdy na mecze do hali chociazby w Zamośćiu bo hala MOSiR nie zostala dopuszczona do rozgrywek ligowych a nowa hala powstawała w zawrotnym tempie przez 8 lat...taki jest obraz sportu w naszym miescie, a raczej MAM NADZIEJE TAKI BYŁ OBRAZ SPORTU W NASZYM MIESCIE.

Koper
Trener
Kontakt:

#1174 Postautor: Koper » 7 lipca 2007, o 17:06

Ar2rB pisze:A jeśli chodzi o zorganizowanie, poświecenie i wiernosć klubowi kibiców piłkarskich Motoru... to dzielą ich od kibiców żużlowych całe lata świetlne (oczywiscie na plus dla piłki). Od około 25 lat chodze i na żużel i na piłkę (naprawde mało meczy czy to żużlowych czy piłkaerskich rozgrywanych w Lublinie opuściłem w tym czasie) wiec zdążyłem już sobie wyrobić zdanie na ten temat.

Na zuzlu tez sa wierni kibice, gdyby takich nie bylo zuzlowcy jezdziliby po 1995 roku przy pustych trybunach, wcale nie uwazam ze ja jako kibic zuzlowy ustepuje w jakikolwiek sposob wiernoscia dla swojej druzyny od jakiegokolwiek kibica pilkarskiego Motoru. Oczywiscie ze sa tez kibice sukcesu ale tez na zuzlu w Lublinie sa wierni fani, ktorych obrazasz piszac ze dziela ich lata swietlne od kibicow pilki jesli chodzi o wierność, a i zorganizowanie i poswiecenie wcale nie wypada na niekorzysc kibicow zuzla tak ze mozna pisac ze to przepasc lat swietlnych.

Taki sposb myslenia Ar2rB mozna odwrocic w ten sposob ze biorac pod uwage takie dymy jakie byly wywolywane przez kibicow pilki chociazby po meczu z Avia Swidnik to pod wzgledem kultury dopingu podczas meczow oraz bezpieczenstwa na stadionie kibicow zuzlowych dziela od kibicow pilkarskich dziela cale lata swietlne (oczywiscie na plus zuzla). tylko ze wowczas obrazamy tych kibicow ktorzy chodza na kazdy mecz LKP Motor Lublin ale nie po to aby bluzgac i wywolywac zadymy ale aby poprzez kibicowanie wspierac swoja druzyne na boisku.

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#1175 Postautor: Dj_Korgi » 7 lipca 2007, o 17:16

Po uporaniu sie ze stadionem, kiedy Motor bedzie rozgrywał swoje 2 ligowe mecze na własnych śmieciach (ponoć tylko I kolejka ma być grana nie na swoim obiekcie) - gwarantuje Ci że na piłkę przyjdzie wiecej ludzi niż na żużel.
Hmmmm czekaj a ile ma być tych krzesełek po "modernizacji" tegorocznej? 2 tysiące? Bo o ile się nie mylę to tyle ma być i tylu kibiców będzie mogło oglądać mecz, bo na reszcie trybun nie będą mogli bo się kruszą (trybuny oczywiście). A oz tego co wyliczyłem średnia ilość kibiców na speedway'u wynosi 2680 kibiców na mecz więc ciut więcej niż 2000. Pozdrawiam