Działalność klubu - kłopotów cd....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

Re: Działalność klubu - MAMY LICENCJE!!

#1401 Postautor: Dj_Korgi » 18 czerwca 2007, o 11:45

Ge(L)o pisze:
harry pisze:
Ge(L)o pisze:Ej koluniu. Masz coś do naszej taśmy :?: :lol:

Tak. Wszyscy mają tego dosyć. Od następnego meczu zmieniamy zasady wynagrodzenia elektryka...

I co to zmieni ? Bo nie bardzo rozumiem...

Ja proponuje za każdy "defekt" taśmy 10% wynagrodzenia w dół - wszystko będzie grało :wink:

Koper
Trener
Kontakt:

#1402 Postautor: Koper » 18 czerwca 2007, o 18:20

http://www.kurierlubelski.pl/index.php? ... &pid=39774

Wyczytałem ze Ślask Wrocław ma dostać z Urzedu Miasta Wrocław...2 mln pln :shock:

Co ciekawe Miasto Wrocław bedzie w posiadaniu 70 % akcji klubu (wartosc 5 mln pln)

Miasto wesprze finansowo ÅšlÄ…sk

Dwa miliony złotych otrzyma od Urzędu Miasta Wrocławia drugoligowy klub piłkarski Śląsk, na mocy umowy sponsorskiej podpisanej w środę. Nowym prezesem klubu zostanie prawdopodobnie Antoni Kordos.

Umowa promocyjna przewiduje 18 działań, w tym m.in. umieszczenie na koszulkach zawodników logo Wrocławia. Do końca 2007 roku miasto przekaże klubowi 2 mln zł z przeznaczeniem na bieżącą działalność.

Prezydent miasta Rafał Dutkiewicz poinformował na środowej konferencji prasowej, że w ciągu kilku najbliższych dni sfinalizowana będzie też umowa inwestorska, na mocy której Urząd Miasta stanie się właścicielem 70 procent akcji klubu. Pytany o dokładną datę zawarcia umowy prezydent odpowiedział, że zależy ona od wymogów proceduralnych w sądzie.

- Miasto Wrocław przeznaczyło dla klubu piłkarskiego Śląsk w sumie 7 mln zł, z czego 5 mln zł na uregulowanie spraw właścicielskich i dzięki temu finalnie staniemy się właścicielem Śląska w 70 procentach. Natomiast 2 mln przekazane zostaną na bieżącą działalność klubu - wyjaśnił prezydent.

Dutkiewicz zapowiedział też, że na stanowisko prezesa Śląska będzie rekomendował Antoniego Kordosa. - Obecnie prezesem jest Piotr Mazur. Natomiast w ciągu najbliższych dni zbierze się rada nadzorcza w nowym składzie i powoła nowego prezesa. Zaproponuję na to miejsce Antoniego Kordosa.

Nie wiadomo natomiast jeszcze kto będzie nowym trenerem drużyny. Dutkiewicz zapowiedział, że miasto nie będzie angażowało się w wybory trenera. - Dobry obyczaj nakazuje, żeby taką decyzję podjął prezes razem z radą nadzorczą. Dlatego my nie będziemy się mieszać.

Antoni Kordos ma 45 lat i jest absolwentem Wydziału Geografii i Studiów Regionalnych Uniwersytetu Warszawskiego. Zdaniem Dutkiewicza jest dobrym kandydatem na prezesa, posiada zarówno doświadczenie sportowe jak i marketingowe.

W latach 1993-1999 pracował na stanowisku dyrektora ds. reklamy Statoil Polska, a następnie m.in. także w The Coca-Cola Company jako district manager. Natomiast w latach 1999-2002 był menedżerem reprezentacji Polski U-21, trenowanej przez Lesława Ćmikiewicza.

Koper
Trener
Kontakt:

#1403 Postautor: Koper » 20 czerwca 2007, o 05:17

Za Kurierem Lubelskim:
Komisarz dla TÅ» Sipma

PO 28 CZERWCA KTOŚ BĘDZIE MUSIAŁ RZĄDZIĆ ZAMIAST PREZESA

Towarzystwo Żużlowe Sipma wyznaczyło na 28 czerwca walne zebranie członków. Jeżeli w jego trakcie nie zostanie wybrany nowy prezes klubu, wówczas nazajutrz przewodniczący komisji rewizyjnej zawiadomi o tym fakcie prezydenta Lublina. Obowiązkiem Adama Wasilewskiego będzie powołanie zarządu komisarycznego i wszczęcie procedury likwidacyjnej.

W ciągu jednego dnia czy tygodnia klubu zlikwidować się nie da, zwłaszcza że trwają rozgrywki I-ligowe. Tak więc kibice mogą być świadkami niecodziennej sytuacji, że miasto, które od lat stara się umywać ręce od wszystkiego co sportowe, będzie teraz musiało zająć się prowadzeniem klubu i organizacją zawodów.
Oznacza to ni mniej, ni więcej, tylko: przekonanie żużlowców TŻ Sipma, aby wsiedli na motocykle, przygotowanie toru, obsadę osób funkcyjnych z licencjami, druk biletów i plakatów, obsadę kas i bileterów, wynajęcie i opłacenie ochrony, zapewnienie opieki medycznej, zagwarantowanie pieniędzy zawodnikom na wypłaty po meczu. A to tylko niektóre obowiązki.
Obserwując dotychczasowe dokonania urzędników i ich kompetencje oraz zaangażowanie w sport, nie tylko zresztą żużlowy, można być pewnym skandalu na miarę 690-lecia Lublina. Z cudem graniczyć będzie uniknięcie walkoweru (25 tysięcy złotych) i rozegranie choćby jednego meczu. Chyba że władza wykorzysta sprawdzoną metodę działania i bez mrugnięcia okiem wycofa klub z rozgrywek.
Poproszony o skomentowanie zaprezentowanego powyżej scenariusza pełniący obowiązki prezesa klubu Jarosław Siwek mówi:
– Żaden z członków obecnego zarządu nie zgodzi się kierować klubem. To pewne. Ja również po siedmiu latach żebrania o pieniądze na żużel mam tego dość. Znajomi śmieją się ze mnie, nazywając mnie „wyręczaczem” władzy. Szkoda mi kibiców, a zwłaszcza zawodników, którzy ostatnio zaczęli się ścigać coraz skuteczniej i jestem pewien, że w niedzielę pokonają lidera rozgrywek. Jeśli za tydzień nie wybierzemy nowego prezesa, to rano 29 czerwca w sekretariacie prezydenta wraz z przewodniczącym komisji rewizyjnej pozostawimy pisemny wniosek o wszczęcie procedury likwidacyjnej Towarzystwa Żużlowego Sipma. Możliwości naszego działania się wyczerpały.

jataman22

#1404 Postautor: jataman22 » 20 czerwca 2007, o 09:35

A Bartosh nie moze zostać prezesem?? Widać że się stara, kontakty ma i dla mnei jest kandydaten nr. 1 na "fotel" prezesa. Jest w ogóle taka opcja ??

Koper
Trener
Kontakt:

#1405 Postautor: Koper » 20 czerwca 2007, o 09:38

A co najwazniejsze jest chory na żużel ! Zdrowy człowiek na to stanowisko sie nie nadaje :wink:

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#1406 Postautor: bartosch » 20 czerwca 2007, o 09:40

jataman22 pisze:A Bartosh nie moze zostać prezesem?? Widać że się stara, kontakty ma i dla mnei jest kandydaten nr. 1 na "fotel" prezesa. Jest w ogóle taka opcja ??

nie wiem, nie znam sie, nie orientuje sie... zarobiony jestem:)
carpe diem!

Koper
Trener
Kontakt:

#1407 Postautor: Koper » 20 czerwca 2007, o 09:44

i do tego inteligentny dyplomata :P

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1408 Postautor: mikas » 20 czerwca 2007, o 11:17

Już mu to proponowaliśmy w drodze na Łańcuch Herbowy w niedzielę, ale coś sie migał ;)

Wielki szacun dla Bartosza za to co robi, a i tak na forum można przeczytać tylko o części jego niesamowitej roboty...
Ale sam też przecież wszystkiego nie pociągnie, tak jak do tej pory robił to Harry, jeśli nie zmieni sie podejście władz miasta...
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
luckas
Szkółkowicz

#1409 Postautor: luckas » 20 czerwca 2007, o 12:15

Niezle moglo by to wygladac - nowa swieza krew, dobrze znajaca sie na zuzlu,jak juz ktos napisal z kontaktami itd.itd. Razem z Gawrzykiem mogliby pokierowac klubem - powaznie :) Jednak watpie...
Obrazek

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#1410 Postautor: bartosch » 20 czerwca 2007, o 12:24

luckas pisze:Razem z Gawrzykiem mogliby pokierowac klubem - powaznie :) Jednak watpie...

Gawron to moze kierowac... wozem z reniferami :)
carpe diem!

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#1411 Postautor: Manitou » 20 czerwca 2007, o 12:25

Po pierwsze to Gawrzyk już niedługo będzie "nieobecny". Po drugie, z całym szcunkiem do roboty Bartosha, która jest naprawdę ogromna, ale trochę racji miał Marek Kępa mówiąc, że nie powinno być tak, że jakiś "młokos" chodzi po firmach i prosi o pieniądze czy na przykład reprezentuje klub przed władzami miasta...Jeszcze raz powtórzę: mam dużo szacunku do Bartosha, bo jest zarówno skutecznym działaczam jak i normalnym, miłym człowiekiem. Jednak w tym kraju, a szczególnie w tym mieście taki młody człowiek miałby moim zdaniem poważne problemy z "przebiciem się" w pewnych instytucjach. :( Choć ja bym się wcale nie obraził gdyby Bartoshowi się udało czego z całego serca jemu i sobie życzę :)

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#1412 Postautor: bartosch » 20 czerwca 2007, o 12:27

Manitou pisze:Po pierwsze to Gawrzyk już niedługo będzie "nieobecny". Po drugie, z całym szcunkiem do roboty Bartosha, która jest naprawdę ogromna, ale trochę racji miał Marek Kępa mówiąc, że nie powinno być tak, że jakiś "młokos" chodzi po firmach i prosi o pieniądze czy na przykład reprezentuje klub przed władzami miasta...Jeszcze raz powtórzę: mam dużo szacunku do Bartosha, bo jest zarówno skutecznym działaczam jak i normalnym, miłym człowiekiem. Jednak w tym kraju, a szczególnie w tym mieście taki młody człowiek miałby moim zdaniem poważne problemy z "przebiciem się" w pewnych instytucjach. :( Choć ja bym się wcale nie obraził gdyby Bartoshowi się udało czego z całego serca jemu i sobie życzę :)

:) dziekuje !!!
carpe diem!

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#1413 Postautor: Manitou » 20 czerwca 2007, o 12:28

Nie ma za co :D Skoro Ty jesteś młody to ja tym bardziej, także sobie też troszkę posłodziłem :D pozdrawiam.

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#1415 Postautor: bartosch » 21 czerwca 2007, o 08:05

Gawrzyk pisze:Pomyliłeś kraje 8)

zeby nie bylo, ze sie nie znam...
"Renifery zamieszkują Islandię od XVIII wieku. Żyją na wolności w stadach. Obecnie są pod ścisłą ochroną, ponieważ ich ilość spadła ostatnio bardzo mocno. Małe, rozproszone grupy reniferów można spotkać głównie na wschodzie kraju."
zrodlo: http://www.iceland.pl
to tak a pro pose dzialalnosci klubu... :)
carpe diem!

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1416 Postautor: mikas » 26 czerwca 2007, o 00:00

Znalazłem to na forum kuriera w komentarzach:

UWAGA KIBICE ŻUŻLA!!! We wtorek o godzinie 14 w sali nr 24 Ratusza obradować będzie komisja sportu, która zamierza przyznać stadion przy Alejach Zygmuntowskich piłkarzom Motoru a żużel wyrzuci na zbity pysk na ulicę. Przyjdźcie do Ratusza na kwadrans przed 14 z flagami, transparentami, trąbkami i pokażcie, że nie damy żywcem pogrzebać żużla!!! Musicie zrobić dym na każdym dostępnym forum, bo we wtorek po południu może być za późno.

Może jacys nasi dziennikarze sie też tam wybiorą bo moze byc dobry temat do gazety. No i warto zapamiętać i nagłośnić kto jak głosował.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#1417 Postautor: meesha » 26 czerwca 2007, o 00:02

A przepraszam, my siÄ™ nie wybieramy :?: :?: :?: :?: :shock: :shock: :shock:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1418 Postautor: mikas » 26 czerwca 2007, o 00:07

Nie wiem kto się wybiera, bo dopiero to znalazłem i wrzuciłem przed chwilą też na forum fan klubu jak pewnie zauważyłeś. Dziś też cały dzien nie działało to forum więc wymiana informacji między kibicami była ograniczona. Ja jutro pracuję od rana i nie wiem czy zdążę. Jest jutro pół dnia na zebranie ludzi i sił i jakies konkretne decyzje i mam nadzieję że coś sensownego ustalicie. Szkoła się skonczyła to przynajmniej młodzi kibice powinni mieć czas. Tymczasem ide spać, bo przed 8 muszę być w pracy.

P.S. Zresztą napisałem "też" mając na myśli że też oprócz kibiców, także się nie czepiaj ;) Spróbuj to jakoś z resztą fanklubowiczów skoordynować, jesli masz jutro na popoludnie do roboty ;)

Wstępne ustalenia 13.30 wszyscy pod ratuszem :!: :!: :!:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Mateusz111
Junior

#1419 Postautor: Mateusz111 » 26 czerwca 2007, o 00:35

Co to za szmaciarze są w tym ratuszu ?! :x Tyle gadania było o tych stadionach najpierw wspólny, potem na kresowej czy jeszcze gdzies tam, a teraz co? Żużel się w niedziele nie spodobał szanownemu prezydentowi???? Co to za popier... miasto jest ?! :x :x :x
Trzeba jutro zrobić niezly dym pod tym ratuszem :!:

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1421 Postautor: mikas » 26 czerwca 2007, o 06:56

Dlatego trzeba to sprawdzić,na forum są dziennikarze różnych gazet, mają dostęp do odpowiednich numerów tel. i mogą potwierdzić tą informację bardzo szybko.
Trzeba coś działac a nie siedzieć i myśleć:"a może to jakiś blef to olać to". Bo jak sie okaże że to jednak nie blef to dopiero wtedy będziesz sobie Stingu pluł w twarz że mogłeś coś zrobić a olałeś sprawę. Trzeba to sprawdzić a w między czasie coś działac, bo czasu do 14 zostało już niewiele i jak sie info potwierdzi np. koło 12.00 to będzie za późno nawet żeby powiadomić kibiców o tym żeby przyszli pod Ratusz.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

janek
Kadrowicz

#1422 Postautor: janek » 26 czerwca 2007, o 08:20

Potwierdzić tą informację, bo być może to podpucha!!. Trzeba być ostrożnym.
Jakby to miało być prawdą, młodzi dziennikarze TV są rządni takich sensacyjek i szybko to rozdmuchają.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1423 Postautor: Gelo » 26 czerwca 2007, o 09:42

nie jest dobrze - o 14 ma byc głosowanie na temat przekazania stadionu spółce akcyjnej. Jeżeli w sklad tej spolki wejdzie piłka - koniec żużla w lublinie. Ale ani kiedy będzie spolka ani jaki bedzie jej sklad nie wie nikt.

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#1424 Postautor: wojtas » 26 czerwca 2007, o 11:39

Lubelski Fanklub zaprasza wszystkich kibicow, ktorym zalezy na istnieniu sportu zuzlowego w Lublinie pod ratusz, dzis o godz. 13.30.

Oczywiscie mile widziane sa wszelkie szaliki, koszulki etc.
Obrazek

Ge(L)o
Trener

#1425 Postautor: Ge(L)o » 26 czerwca 2007, o 11:49

Kibice piłkarscy zbierają się pod ratuszem w czwartek o 8.50 w sprawie spółki. Nie wiem czy coś wnosi ta informacja, ale tak jest.