Działalność klubu - kłopotów cd....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

#1326 Postautor: meesha » 30 maja 2007, o 11:51

Spoko Radziu, jak już mówiłem za trzy tysie mogę robić :P :wink:

Ale Piotrkowi chyba chodziło o jakieś poważne kandydatury...
Czy wśród obecnych członków Towarzystwa są jacyś chętni :?: Czy może wielki come-back "z zawodu derektora" :?: Ja to się w ogóle obawiam, że jak na ostatnim Walnym było bodaj 17 osób tak teraz będzie może z 10 :?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Koper
Trener
Kontakt:

#1327 Postautor: Koper » 30 maja 2007, o 17:01

Czarek pisze:Piłkarze Motoru reprezentują teraz wyższy poziom niż żuzlowcy TŻ, o kibicach nie wspomnę (zajmują się obecnie znaskomitą oprawą, a nie zadymami).

Tutaj mozesz poczytac o doswiadczeniach jakie wyniosl z meczow Motoru jeden z internautów:
Byłem na motorze nie raz, i nie razi mnie sama piłka ale kibice. Owszem byli z ta druzyną na dore i na złe ale dlatego że nie mieli nic innego do roboty. wytłumacz mi jedna rzecz. siedzę na meczu spokojnie i oglądam grę, nagle kibice dają komendę wszyscy wstają, no i jedni wstają a inni nie. Ja akurat nie wstałem bo mi sie nie chciało, nikt mi nie morze mówic jak mam sie zachowywać na meczu, az tu podchodzi do mnie koleś od którego jedzie wódką i wali do mnie : rusz dupę albo cię wyniosą na noszach.
innym razem przyszedłem długo przed meczem no ale żeby mi sie nie nudziło to kupiłem sobie kurier, krzesełka były zakurzone, wytarłem je chusteczką, nagle przede mną siada 3 dresów jeden mówi do nich, macie coś do wytarcia
tego krzesełka? a drugi z nich od któregu równiez jechało spirytusem odpowiada - mamy. po czym odwraca się do mnie i wyrywa mi gazetę którą właśnie czytałem i podaje mu do wytarcia. innym razem stoję przed meczem z kumplem ze studiów i rozmawiamy sobie o tym że niby motor ma zgode ze śląskiem a kosę z wisłą kraków, natomiast wisła ma zgodę ze śląskiem, no i się głośno zastanawiamy czemu to motor nie mógłby miec zgody z wisła.
nagle podchodzi do nas tzw. ultraska i mówi do nas :
-nie wiem nad czym się zastanawiacie przecież wisła to kó**a !
innym razem idę na mecz a kolesie z motoru podchodza do młodych chłopkaów i wyciagają od nich kasę bo kibice z wrocławia nie mają za co wejść. jak myślisz jakby się zachowali gdyby te dzieci im nie dały kasy.
no i wytłumacz jaki sens miało zabieranie w zeszłym roku do krakowa na mecz do hutnika ogromnej flagi na której koziołek wsadzał w d**ę smokowi wawelskiemu nie powiem co. i powiedz czy normalni ludzie by wogóle na coś takiego wpadli????????????????????????? Śmiem twierdzić że nie!!!!!!!!!!!!!!!
BANDA BANDYTÓW nie zmienię zdania bo byłem nie raz na motorze i za każdym razem działo się to samo. A z resztą wejdź sobie na forum motoru i poczytaj poziom tamtych dyskusji

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#1328 Postautor: dilucio » 30 maja 2007, o 17:06

juz bez przesady moze chlopaczyna ma pecha i takie historie mu sie zdarzaja :wink:

nie ma co dramatyzowac wszedzie mozna spotkac debili :wink:

Koper
Trener
Kontakt:

#1329 Postautor: Koper » 30 maja 2007, o 17:09

Ja ostatnio bylem na meczu Motoru jak spadli do drugiej ligi z Polonia Warszawa, poziom spotkania był na bardzo niskim poziomie, nieldugo pozniej Motor spadł niżej a Polonia została Mistrzem Polski i wtedy zaden incydent jak wyzej opisany nie mial miejsca.

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#1330 Postautor: dilucio » 30 maja 2007, o 17:13

mialem kolege w liceum ktory gdzie nie poszedl to albo dostal albo cos mu ukradli takiego mial chlopak pecha i co mam pisac od razu ze mieszkancy Lublina to sami bandyci i zlodzieje?? :D

tak samo z tymi kibicami jeden mial zle wspomnienia i od razu oczernia wszytskich.

Koper
Trener
Kontakt:

#1332 Postautor: Koper » 30 maja 2007, o 17:43

Gawrzyk pisze:No i bedzie to niezly test dla naszych ratuszowych chlopakow. Chcieli opracowac calosciowy system finansowania sportu to jest okazja, podana na tacy.
Oby w tym systemie był też żużel...

harry
Trener

#1333 Postautor: harry » 30 maja 2007, o 23:56

kdsz pisze:Odnoszę więc wrażenie, że decyzja o przystąpieniu do tegorocznych rozgrywek była podjęta na wyrost. Nie ma kasy na finansowanie zespołu. Podejrzewam, że ew. zwycięstwo z ROW-em przedłużyłoby jedynie reanimację umierającego klubu. Do soboty nie było sportowych powodów wycofania zespołu. Teraz taki powód się znalazł. Słabe wyniki = mało ludzi na trybunach = rozwiązanie klubu. Równanie powinno jednak brzmieć następująco: brak sponsorów = nie startujemy w lidze.

No cóż, problem polega na tym, ze pieniędzy przed sezonem było od sponsorów obiecane co najmniej 2-3 razy więcej. Zapewniam, ze gdybyśmy wiedzieli, ze będziemy mieć taki budżet to nawet przez myśl by nam nie przeszło zaczynanie tego sezonu. Po zorientowaniu się, ze zostaliśmy trochę wypuszczeni jedyna nadzieja została w wygrywaniu meczów...

O poziomie organizacyjnym spotkaÅ„ rozgrywanych w Lublinie nawet nie bÄ™dÄ™ wspominaÅ‚, bo nie warto kopać leżącego. W każdym razie nie jest to poziom pierwszoligowy. ZwykÅ‚emu pasjonatowi speedway’a to wystarczy, ale osobÄ™ postronnÄ…, która przyszÅ‚a pierwszy raz na stadion, takie dziadostwo może zniechÄ™cić na zawsze . Niestety wolontariatem wiele siÄ™ nie osiÄ…gnie.
A właściwie to o co chodzi? Mam nadzieję, że przyszłe władze ( Sponsor?) przeczytają dokładnie wszystkie niedociągnięcia organizacyjne i poprawią zasadniczo przyjemność oglądania żużla.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

wojteko
Senior

#1334 Postautor: wojteko » 31 maja 2007, o 00:12

harry pisze: Mam nadzieję, że przyszłe władze ( Sponsor?) przeczytają dokładnie wszystkie niedociągnięcia organizacyjne i poprawią zasadniczo przyjemność oglądania żużla.

zakladajac teoretycznie ze caly zarzad idzie w odstawke, to i tego Forum nie bedzie razem z nim :cry: wiec kto przeczyta? kiedy? i co?

meesha
Trener
Kontakt:

#1335 Postautor: meesha » 31 maja 2007, o 00:18

Wojtku, przecież to forum nie jest w zarządzie (chyba :?: ) :) A Gawrzyk & Shack kiedy je zakładali to byli takimi samymi zwykłymi kibicami jak ja i w najgorszym wypadku takimi znów zostaną więc czemu mieliby je zamykać :?: :roll:

A nawet jeśli faktycznie do tego dojdzie to jest przecież pewna alternatywa :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1336 Postautor: Cooper » 31 maja 2007, o 00:21

http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=196610

Milo poczytac w komentarzach glosy wsparcia nawet z Rzeszowa.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

wojteko
Senior

#1337 Postautor: wojteko » 31 maja 2007, o 00:24

meesha pisze:Wojtku, przecież to forum nie jest w zarządzie (chyba :?: ) :)

Michal ty nic nie rozumiesz, polewaczka tez nie należy pewnie? do Zarządu a juz przestala dzialac :cry:

harry
Trener

#1338 Postautor: harry » 31 maja 2007, o 00:32

Spoko! Idzie jutro do naprawy.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

meesha
Trener
Kontakt:

#1339 Postautor: meesha » 31 maja 2007, o 00:35

OMG, przecież to żart był z tym forum w zarządzie :roll:

Dwie noce nie spałem (a dziś będzie trzecia...) przez tę sytuację jaka się wytworzyła wokół lubelskiego żużla więc widocznie z tej frustracji aż mnie na żarty zebrało :roll:

A alternatywa i tak jest :P U mnie w profilu :wink:

Co do polewaczki to podejrzewam, że może być nawet starsza od Ciebie więc nie dziwne, że czasem już nie może :wink:

harry
Trener

#1340 Postautor: harry » 31 maja 2007, o 00:38

Toromistrz Ryszard mówi, ze jak 22 lata temu do roboty do Motoru przyszedł to już była.

meesha
Trener
Kontakt:

#1341 Postautor: meesha » 31 maja 2007, o 00:47

A tak BTW - czas chyba zmienić drugą część tytułu tego tematu z "Mamy licencję" na "Nie mamy zarządu" :roll: :(

EDIT: Oooo, znikajÄ…ce posty :wink:

harry
Trener

#1342 Postautor: harry » 31 maja 2007, o 00:50

" Nie mamy ZarzÄ…du" to dopiero za dwa tygodnie.

keram
Szkółkowicz
Kontakt:

#1343 Postautor: keram » 31 maja 2007, o 06:04

Ja ujż kiedyś pisałem na żużel chodzę od 42 lat. P.Jarku spoko nawet niech Pan nie odpisuje na posty tajemniczego sponsora. Gość wszedł na forum robi zamięszanie jako jakis anonim i się pewnie ze wszystkigo śmieje. Trzymac dotychczasowy poziom nie dyskutować z takimi ludzmi. Co Pan zrobił dla żużla w Lublinie wszyscy wiedzą i to ie podlega żadnej dyskusji. Błędy nie robi ich ten co nie robi nic. A tacy wszystko wiedzący już byli przy tej dyscyplinie sportu p.Niemirski w Rybniku i p.Morawski w Zielonej Górze i gdzie są teraz słuch o nich całkowice zaginął. Tak wiec spokój nie odpisywać i to tego gości najbardziej będzie denerwowało. Przecież on nie wniusł nic nowego w tym temacie tylko zrobił ferment. Ja wiem jak człowiek czuje się niesłusznie o coś posądzany to się broni, ale nie w takim poziomie. Panu nie przystoi z takim gościem wogóle dyskutować. Pozdrowienia i już na spokojnie bez emocji. Dotrwamy do końca sezonu i obronimy 1 lige, a w następnym może być już tylko lepiej.

janek
Kadrowicz

#1344 Postautor: janek » 31 maja 2007, o 08:38

Cooper pisze:http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=196610

Milo poczytac w komentarzach glosy wsparcia nawet z Rzeszowa.

rzeczywiście, czytając komentarze nie wszystko jeszcze stracone,
wszystko tak naprawdÄ™ rozstrzygnie siÄ™ w playoff-ach.
Ale nie ulega wątpliwości iż najbliższy mecz musimy wygrać!! :twisted:
A na wyjeździe zmotywować się jeszcze bardziej :)
Głowa do góry, czasami jazda z nożem na gardle przynosi pozytywne rozwiązania. Jeśli wygramy te mecze, niedzielni kibice znów zaczną przychodzić na żużel. Głowa do góry, pierś do przodu.

Sponsor

#1345 Postautor: Sponsor » 31 maja 2007, o 08:56

harry pisze:No cóż, problem polega na tym, ze pieniędzy przed sezonem było od sponsorów obiecane co najmniej 2-3 razy więcej. Zapewniam, ze gdybyśmy wiedzieli, ze będziemy mieć taki budżet to nawet przez myśl by nam nie przeszło zaczynanie tego sezonu. Po zorientowaniu się, ze zostaliśmy trochę wypuszczeni jedyna nadzieja została w wygrywaniu meczów...

Panie Jarku, rozpoczyna Pan sezon żużlowy tworząc preliminarz budżetowy w oparciu o obietnice a nie umowy? Czemu się więc Pan dziwi?

A jeśli ma Pan umowy, to dlaczego nie pójdzie Pan ich wyegzekwować do sądu?

Z poważaniem
***Sponsor***

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1346 Postautor: mikas » 31 maja 2007, o 09:21

A dlaczego nie odpowiedział pan drogi sponsorze na pytanie które zadałem panu w innym temacie?
Dla przypomnienia:

mikas pisze:A teraz postawmy na szali z drugiej strony pana firmę i niech odpowie pan na proste pytanie: W których sezonach od roku 2002 do teraz pana firma wspomogła klub kwotą minimum powiedzmy 150tys. zł? Sam pan napisał że jest pan sponsorem a nie reklamodawcą, wiec o mniejszych kwotach myślę ze nie mamy co dyskutować. Prawdziwi sponsorzy a nie reklamodawcy w innych klubach żużlowych dają od 250tys do 1mlnzł. W tym kontekscie kwota 150tys. jest niczym. Proszę się pochwalic czym się jest w stanie obronić pana firma i pan i jakie ma zasługi żeby ten klub postawić na nogi, skoro tak łatwo przychodzi panu krytyka?
Prosta piłka, wymienia pan sezony w których pana firma wspomogła klub kwotą minimum 150tys. i mamy jasność sytuacji.

Dobra niech będzie 100tys zł może będzie panu łatwiej.

Czekamy tu wszyscy na odpowiedź.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#1347 Postautor: Speedway » 31 maja 2007, o 10:47

Zapewne to sponsor "wierzÄ…cy ale niepraktykujÄ…cy" :)
Obrazek

Czarek
Trener

#1348 Postautor: Czarek » 31 maja 2007, o 11:07

Sponsor pisze:Panie Jarku, rozpoczyna Pan sezon żużlowy tworząc preliminarz budżetowy w oparciu o obietnice a nie umowy? Czemu się więc Pan dziwi?

A jeśli ma Pan umowy, to dlaczego nie pójdzie Pan ich wyegzekwować do sądu?

Dokładnie. Miało być profesjonalnie, a tu załatwianie "na gębę". Inna sprawa to egzekwowanie tego, sąd to ostateczność, a pieniążki wpłynęłyby wtedy za parę lat.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

janek
Kadrowicz

#1349 Postautor: janek » 31 maja 2007, o 11:30

CoÅ› mi tu z tym sponsorem nie jest tak.
Jak można wyegzekwować sądownie pieniądze z umowy sponsorskiej??
Przecież to jest szubienica dla klubu.
Sponsor potraktowany sądem będzie po raz ostatni sponsorem!!
A i dymu narobi wokół klubu.

Koper
Trener
Kontakt:

#1350 Postautor: Koper » 31 maja 2007, o 11:45

janek pisze:CoÅ› mi tu z tym sponsorem nie jest tak.
Jak można wyegzekwować sądownie pieniądze z umowy sponsorskiej??
Torsen juz Pana Sponsora rozszyfrował: zabiera głos dopiero teraz, kiedy jest już pozamiatane. Oznacza to, że jego celem nie jest krytyka konstruktywna, prowadząca do poprawy sytuacji, tylko krytykanctwo - dowalenie ludziom, które w dzisiejszej sytuacji należy ocenić w kategoriach kopania leżącego.