Działalność klubu - kłopotów cd....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Faraon

#1276 Postautor: Faraon » 29 maja 2007, o 14:23

rob7 pisze:.. to temat o działalności klubu a nie o kibicach kopanej, przenieście dyskusje do "różności"...

Jakoś tak samo zeszło, już kończę ten wątek.

Prezesa nie ma. Wycofanie odłożone na dwumecz z Gnieznem.

Jaki wynik nas zadowoli?( bo jeśli zrozumiałem to to czy jedziemy dalej, zależy od wyniku tego dwumeczu.) Pięć punktów, czy może zwycięstwo w dwumeczu, dające nadzieję, że jak spotkamy się z nimi w play-off też wygramy i nie będziemy musieli walczyć o 7.?

harry
Trener

#1277 Postautor: harry » 29 maja 2007, o 14:24

Nie może. Rezygnacja to rezygnacja. Zresztą cały Zarząd podaje sie do dymisji.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
piwo__
Szkółkowicz

#1278 Postautor: piwo__ » 29 maja 2007, o 14:25

Czarek pisze:No jasne, że I liga żuzla jest na wyzym poziomie niż III liga piłki nożnej, ale ja piszę o tym co jest w tej chwili w Lublinie. Poza Stachyrą, który pokonał uczestnika GP w niedzielę zobaczyłem jedno wielkie G. Jesli chodzi o kibiców to ostatnio żuzel w Lublinie też nie ma się czym chwalić. Kto krzyczał na sędziego "c..j" jak nie "lubelska żyleta" (też kwas)? Kto rzucał serpentyny na tor? Kto bluzgał na kibiców z Rybnika (pomogę: kilka osób z pierwszego łuku)?
Tymczasem na piłce jest super oprawa i żadnych zadym.

No wybacz Stary, ale to sa zawody ktorym towarzysza emocje i takie okrzyki to jest niestety codziennosc, a dotyczy to rowniez meczy kopaczy (bliski przyklad mecz z Avia! - piekne okrzyki na Avie i jej lidera czyt. Bugale). To nie ma reguly. A serpentyny to czesc oprawy towarzyszacej wiekszosci zawodow roznego typu! Na pilce nie ma moze ostatnio zadym, ale napisz kiedy jakies mialy miejsce na zuzlu? :lol:
Koniec.
MOTORLUBLIN

harry
Trener

#1279 Postautor: harry » 29 maja 2007, o 14:26

rob7 pisze:Harry, może człowieka szlak trafić ale cel tego sezonu było utrzymać ligę a to jeszcze realne moze za emocjonalnie do tego podchodzisz...
ale jaja, zarobić na żużlu :)) a kto to wymyślił, Nobel z ekonomii mu się należy!!!

Uwierz mi są tacy! I to jak najbardziej poważnie. Dlatego pragnę, żeby pokazali jak to się robi.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#1281 Postautor: Dj_Korgi » 29 maja 2007, o 15:06

Grunt to podstawa :wink: Mnie nie obchodzi czy będzie 2 liga czy 1 - wiem jedno - na speedway będę chodził niezależnie od klasy rozgrywkowej i przeciwników . Liczę tylko na jedno - za rok spadek Motoru do 3 ligi. Polska kopanina to nic w porównaniu do polskiego speedway'a . Czarek gdzieś to juz pisałem chyba nie do ciebie ale pisałem : Daj kase zrobimy oprawe . Ale CHYBA oprawa nie jest najważniejsza z całego widowiska ? Czy może się mylę ?
To chyba fanklub ma kompleks kibiców Motoru, bo ci cywilizują się, a fanklub chamieje ("sędzia c..j"", serpentyny no torze).
zawsze marzyłem aby idąc ulicą ludzie mieli strach w oczach :?
ehh.. siądź na sektorze zobacz kto z fan klubu i wtedy oceniaj a nie wszystkich którzy maja koszulki a potem na fanklub.
Radziu z tego wszystkiego co Czarek napisał wywnioskowałem , że wszyscy , którzy mają piłkarskie koszulki motoru w czasie meczu należą do FK - duży ten FK mają :wink: A co do koszulek - ja mam koszulke TŻ i jakoś w FK nie jestem - dziwne :roll:

na koniec doda(m) : JEDZIEMY , JEDZIEMY , JEDZIEMY !!!

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#1282 Postautor: Hans » 29 maja 2007, o 15:09

Ja niby jestem FK i też mam koszulkę TŻ, więc jaki z tego morał ?

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#1283 Postautor: Dj_Korgi » 29 maja 2007, o 15:11

Ślepy g...o widzi - musiałem to napisać .

kuper

#1284 Postautor: kuper » 29 maja 2007, o 15:13

Pytanie do harrego wiec naboru do szkolki nie ma jak jest taka sytuacja??
>>ŻyCie..To..Jazda<<

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#1285 Postautor: Cz@rek » 29 maja 2007, o 15:17

kuper pisze:Pytanie do harrego wiec naboru do szkolki nie ma jak jest taka sytuacja??

Drużyna ligowa to jedno.A szkółka to drugie.
W czwartek napewno bedzie trener i jego możesz o to spytać.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1286 Postautor: grzesieck » 29 maja 2007, o 15:44

Dj_Korgi pisze:LiczÄ™ tylko na jedno - za rok spadek Motoru do 3 ligi.]

no jasne, bo najlepiej zeby w lublinie oprocz zuzla nie bylo zadnego sportu, a jezeli juz jakis by sie ostal na poziomie ligi okregowej, nie wyzej.

montex nadal ma problemy finansowe czy tam juz jest wszystko ok? moze rozwiaza klub, ale bedzie fajnie
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#1287 Postautor: Dj_Korgi » 29 maja 2007, o 15:45

do SPRu nic nie mam bo sam na ręczną chodzę :wink:

Awatar użytkownika
Bochen

#1288 Postautor: Bochen » 29 maja 2007, o 16:10

Dj_Korgi pisze: Liczę tylko na jedno - za rok spadek Motoru do 3 ligi. Polska kopanina to nic w porównaniu do polskiego speedway'a

powiem tak...cham będzie chamem na wieki wieków amen...a Tobie to wyjątkowo słoma z butów wystaje!
NO breakes, NO rules.....SPEEDWAY!!!

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#1289 Postautor: Dj_Korgi » 29 maja 2007, o 16:22

Bochen pisze:
Dj_Korgi pisze: Liczę tylko na jedno - za rok spadek Motoru do 3 ligi. Polska kopanina to nic w porównaniu do polskiego speedway'a

powiem tak...cham będzie chamem na wieki wieków amen...a Tobie to wyjątkowo słoma z butów wystaje!
po prostu raz byłem na meczu i mam stręt do kopanej . Ale sie OT zrobił . Koniec tematu

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1290 Postautor: grzesieck » 29 maja 2007, o 16:29

ale gdyby Motor awansowal za pare lat do OE to pewnie polowa tego forum chodzilaby na mecze...

koniec OT
METHANOL ADVENTURE TEAM

harry
Trener

#1291 Postautor: harry » 29 maja 2007, o 16:54

Ja tam jak tylko mogę zasuwam na MOTOR. Całe życie chodziłem na żużel, piłkę i kosza i się tego nie wstydzę. Był czas, ze ochoczo zasuwałem na ręczną ale jakoś teraz wydaje mi się nudna. Może za stary jestem? Dużo, dużo mniejsze miasta mają dużo bardziej pokaźną kolekcję bardzo dobrych klubów i jakoś ciągną. Jest tylko i wyłącznie sprawa polityki rządzących miastem. Tylko oni mogą pomóc w znalezieniu sponsorów. My tak naprawdę jesteśmy za małe żuczki.
A wie ktoś skąd się wzięła w żużlu Sipma??? No właśnie. Potrzebowała w pewnej sprawie pomocy i dostała propozycję nie do odrzucenia. Sprawa została załatwiona od ręki a my mieliśmy sponsora na długie lata. Ale, niestety jeden człowiek musiał odejść z magistratu i już więcej nie udało się załatwić sponsorów. Jak jakimś cudem przeżyjemy ten sezon to może nowa ekipa na tyle okrzepnie, ze coś ciekawego załatwi.

Koper
Trener
Kontakt:

#1292 Postautor: Koper » 29 maja 2007, o 17:15

harry pisze:Dużo, dużo mniejsze miasta mają dużo bardziej pokaźną kolekcję bardzo dobrych klubów i jakoś ciągną. Jest tylko i wyłącznie sprawa polityki rządzących miastem.

Np Czestochowa ma klub w extraklasie zuzlowej i siatkarskiej, podobnie Rzeszów. Przy czym Czestochowa zdobywała w ostatnich latach medale w tych dwoch dyscyplinach. Tarnów to z kolei żużel i kosz w extraklasie. Ostrów Wielkopolski juz niedlugo moze miec zarowno koszykowke jak i zuzel w extraklasie. Torun ma w extraklasie zuzel i hokej. Bełchatów piłka nożna i siatkówka, Lubin piłka ręczna i nożna przy czym za tymi dwoma niezaleznie od wielkosci miasta stoja potezne koncerny ktore swoje siedziby maja akurat w tych miastach.

Czarek
Trener

#1293 Postautor: Czarek » 29 maja 2007, o 17:54

harry pisze:Ja tam jak tylko mogę zasuwam na MOTOR. Całe życie chodziłem na żużel, piłkę i kosza i się tego nie wstydzę. Był czas, ze ochoczo zasuwałem na ręczną ale jakoś teraz wydaje mi się nudna. Może za stary jestem?

Jak się "od małego" chodziło to to zostaje we krwi na całe życie. Co do piłki ręcznej kobiet to ma ona tyle współnego z piłką ręczną co stadion przy Zygmuntowskich ze stadionem Barcelony. Poziom jest żenujący.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1294 Postautor: Cooper » 29 maja 2007, o 17:57

Wycofanie z rozgrywek przesuniete na "po dwumeczu" z Gnieznem. A czy odchodzacy zarzad stawia jakis konkretny cel na ten dwumecz? Zdobyc 2, 3, 5 pkt.?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#1296 Postautor: dannie » 29 maja 2007, o 18:05

Koper, no właśnie... Wielkie koncerny. Pozostale przyklady, ktore podales pokazuja, ze mozna polaczyc inwestycje w rozne dyscypliny pod warunkiem... ze jedna z tych dyscyplin nie jest pilką nożną.

Spójrzmy na tabele Ekstraligi: Tarnów, Bydgoszcz, Rzeszów, Leszno, Toruń, Zielona Góra, Wrocław... żadne z tych miast nie ma druzyny w OE. Ba! Trudno nawet o druga lige... Wyjatek stanowi tu Wrocław (ze Śląskiem) i Bydgoszcz (z Zawiszą).

Patrzymy dalej... kluby I ligi żużlowej? Gorzów, Ostrów, Rybnik, Grudziądz, Gniezno, Lublin -> piłkarska nędza. I znów dwa wyjątki - Poznań (ale tu klub dopiero co reaktywowany i nie wiadomo jak dlugo bedzie probowal "rywalizowac" z Lechem) i Gdańsk (ale Lechia dopiero zaczyna marsz "na szczyt", nie wiadomo jak zniesie to Wybrzeże - zwlaszcza, ze tam jeszcze jest Arka...).

Warto zauwazyc jeszcze jedną rzecz. Nawet giganty pokroju Warszawy, Łodzi i Krakowa stać "jedynie" na 2 klubu pilkarskie na dobrym poziomie. Inne dyscypliny praktycznie nie istnieją - a nawet jezeli to raczej symbolicznie - AZS Politechnika Warszawska w siatkowke, no powiedzmy kobieca koszykowka w Krakowie jest dobra.

Wniosek?
Piłka nożna to tak jak ktoś wcześniej pisał - worek bez dna. Nawet kopana na średnim poziomie (lepszy zespół II ligi lub średniak I ligi) pochlania gigantyczne (jak na polskie warunki) pieniadze. Pieniadze, ktorymi (jak pokazuja przyklady) mozna by obdzielic kilka innych dyscyplin na mistrzowskim poziomie. No ale... inna sprawa to skala promocji.

Ja nie mam nic do Motoru, interesuje sie pilka i fajnie byloby miec w Lublinie zespol na normalnym poziomie (jezeli w Polsce taki istnieje). Szkoda tylko, ze stracic na tym moga inni - żużel, ręczna, koszykówka, rugby... czyli dyscypliny, które już teraz ledwo sie trzymały. No i sprawa Górnika Ł. - czy Bogdanka zostanie i druzyna sie odbuduje? Mozliwe. A dwie "silne" ekipy pilkarskie dla Lubelszczyzny, a właściwie dla innych dyscyplin w naszym regionie to zabójstwo dopóki nic sie nie zmieni z ekonomicznego punktu widzenia.

Ciekawy jestem czy rzeczywiscie w przyszlym roku (JEŻELI uda sie utrzymac klub) jest szansa na... na cokolwiek. Bo obawiam sie, ze to niestety ciagle odkladanie sprawy na pozniej i czekanie na cud :( Takie sa niestety lubelskie realia. Harry napisal, ze to zalezy w duzej mierze od wladz miasta - pewnie tak. Powstaje ta strefa ekonomiczna, cos sie w tym miescie rusza... wiec moze jednak ta walka o byt na sens? Moze znow warto wierzyc w ten ekonomiczny cud?
Ostatnio zmieniony 29 maja 2007, o 18:10 przez dannie, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Faraon

#1297 Postautor: Faraon » 29 maja 2007, o 18:05

Gawrzyk pisze:5.

Czy to nie za wiele? Czy to jest możliwe?.
A co po, ewentualnym wycofaniu? Kończymy na amen, czy zaczynamy od nowa?

keram
Szkółkowicz
Kontakt:

#1298 Postautor: keram » 29 maja 2007, o 18:06

P.Jarku rezygnacja to jedno , ale jak jedziemy dalej to sÄ…dzÄ™, że Pan jeszcze temu klubowi pomoże. Ma Pan w tym doswiadczenie i co tutaj dużo pisac nie widzÄ™ tego klubu bez Pana. PisaÅ‚ Pan że kideyÅ› nawet siÄ™ urwaÅ‚ z wesela siostry na żużel i spóźniÅ‚ siÄ™ o jeden dzieÅ„ na mecz. Tacy kibice nigdy nie odchodzÄ… od tej dyscypliny sportu. Jako mÅ‚ody chÅ‚opak graÅ‚em trochÄ™ w koszykówke jeszcze za lat swietnoÅ›ci Lublinianki, ale na żużlu chciaÅ‚em zawsze jeździć. Coż zrobic byÅ‚em za wysoki. A w tamtym okresie potrafiÅ‚em siÄ™ ze szkoÅ‚y urwać aby być na treningu bÄ…dz zawodach. Tak wiec nie wierzÄ™ że sobie Pan da z tym cakowity spok€j emocje przejdÄ… a miÅ‚ość do tego sportu pozostanie. I nikt mi nie powie że bÄ™dzie Pan jezdziÅ‚ do innych miast na mecze. Do zobaczenia na stadionie podczas potyczki z Gnieznem. Teraz nie w parking tylko na trybunach wsród prawdziwych kibiców tych na dobre i zÅ‚e. Pozdrowienia i w obecnej chwili dużo optymizmu jeszcze nie wszystko stracone. Sorki formuÅ‚owicze ale musiaÅ‚em napisac takiego post bo trzeba cenic tego czÅ‚owieka za wszystko co dla lubelskiego żużla zrobiÅ‚.

Mateusz111
Junior

#1299 Postautor: Mateusz111 » 29 maja 2007, o 18:10

Dj_Korgi pisze:Liczę tylko na jedno - za rok spadek Motoru do 3 ligi. Polska kopanina to nic w porównaniu do polskiego speedway'a

Teraz to przegioles Łukasz :roll:

Elegancko że jedziemy :!: Bardzo dobra decyzja. Teraz trzeba zrobić wszystko żeby to spotkanie w niedziele wygrać, bo jak nie to długo będziemy wspominać ten mecz...
Czy jeżeli przegramy mecz u siebie (tfu tfu) to jedziemy jeszcze do Gniezna :?:

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#1300 Postautor: Speedway » 29 maja 2007, o 18:11

Gawrzyk pisze:5.

To już teraz mozna pakować manatki :( . Zwycięstwo w Gnieźnie jest praktycznie niemożliwością. Nawet taki Dawid Cieślewicz walnie pewnie ponad 10 pkt...
Wydaje mi się, że to zbyt radykalne wymagania. Przecież takie Gniezno też może poprzegrywać ważne mecze z serii "być albo nie być" a takie będą nie tylko przeciw nam...
Obrazek