Karol Polak
Wypożyczenie trwa do końca tego sezonu. Karolowi potrzebna jest duża ilość startów, zobaczymy czy to coś da. Pierwszy sezon w którym Karol nie może narzekać na sprzęt bo ten jest bardzo dobry. Potrzebna jest więc jazda i jeszcze raz jazda. Faktem jest, że dosyć długo jeździ na żużlu ale dopiero drugi sezon jako pełnoprawny zawodnik z licencją. Odjechał raptem ok. 50 biegów, gdzie zawodnicy młodzieżowi robią tyle imprez w roku co Karol ma ukończonych biegów. Poczekajmy do końca sezonu i wtedy będziemy oceniać czy jest postęp czy nie.
powiedz mi proszę w którym poście obraziłem czy jak to nazywasz "kopie" Karola Polaka?
Własnie w tym,który mnie sprowokował do zabrania głosu,tym,który nazwałam ironicznym.
Nie napisałam nigdzie,że go obraziłeś,tylko,że kpisz.
Nie ma talentu? ok nie mnie to oceniać.Czy uważasz,że po Twoim stwierdzeniu,że jest beztalenciem on rzuci to wszystko w diabły ?
Jeśli jesteś dla niego wyrocznią - to rzuci (niewykluczone,ze dla własnego dobra)
Ale jeśli słucha swoich własnych doradców i dopóki ma szansę obracać się w środowisku żużlowców,to daj mu spokój ,Tobie nic do tego jak on układa sobie życie.Uważam,ze tak jak Ty moze reagować jego sponsor - "nie ma wyników,nie ma kasy,więc daj sobie chłopie spokój".
Był u nas zawodnikiem tylko na papierze - był krytykowany.Poszedł ...Ty dalej go podgryzasz chociaż to jest teraz problem Grudziądza.
Ponownie pytam po co to robisz ???
Bo tłamszenie kogoś tylko dla tłamszenia jest własnie "kopaniem leżącego".
.......
Nie ma talentu? ok nie mnie to oceniać
a komu? a komu wypada oceniać jak nie kibicowi? no chyba że jesteś kimś z teamu Karol Polak to przepraszam
Czy uważasz,że po Twoim stwierdzeniu,że jest beztalenciem on rzuci to wszystko w diabły ?
A to Karol czytuję to forum?? Nie tylko moim stwierdzeniu ale np. większości kibiców.
Ale jeśli słucha swoich własnych doradców i dopóki ma szansę obracać się w środowisku żużlowców,to daj mu spokój ,Tobie nic do tego jak on układa sobie życie.
Dobrze. Odczepię sie od niego, jeśli w ogóle sie go czepiałem...
Póki starczy mu sił i zapału niech jeździ , stara się , zobaczymy co z tego wyjdzie dalej..
pozdrawiam

Napisałeś lucas tak:
dlatego nie wierzÄ™ Ci jak piszesz :
Czy juz wiesz gdzie jest kpina ?
Ja z teamu Karol Polak
No weż lucas nie rozśmieszaj mnie
Nie chodzę na treningi,a na torze za mało razy go widziałam aby móc sie wypowiadać o jego możliwościach i zdolnościach.
Nie wiem czy czyta nasze wypowiedzi,ale ciesze się,ze jakiś tam kompromis osiągnęlismy ,ja również pozdrawiam
weżmy sie lepiej za zaklinanie pogody na jutro !
.......
.......
.....ciężko normalnemu kibicowi przypuszczać że coś jeszcze z niego będzie....
dlatego nie wierzÄ™ Ci jak piszesz :
I nie osłodzisz powyższego zdania takimi życzeniami :Bardzo mi żal. I bardzo żałuję że już nie będe mógł go zobaczyć w nas
zych barwach, chociaż na prezentacji...
Chociaż oczywiście życzę mu jak najlepiej , bo to w końcu nasz wychowanek i chłopak z Lublina.
Czy juz wiesz gdzie jest kpina ?
Ja z teamu Karol Polak
Nie chodzę na treningi,a na torze za mało razy go widziałam aby móc sie wypowiadać o jego możliwościach i zdolnościach.
Nie wiem czy czyta nasze wypowiedzi,ale ciesze się,ze jakiś tam kompromis osiągnęlismy ,ja również pozdrawiam
.......
InDorka pisze:
napisales tak:.....ciężko normalnemu kibicowi przypuszczać że coś jeszcze z niego będzie....
dlatego nie wierzę Ci jak piszesz :Bardzo mi żal. I bardzo żałuję że już nie będe mógł go zobaczyć w naszych barwach, chociaż na prezentacji...
tylko zauważ ze ten pierwszy cytat odnosi sie do umiejetnosci Karola - ktore jednak za wielkie nie są.
Drugi cytat bardziej odnosi sie do sympatii do niego. Czyli tutaj chodzi mi oto ze wolalbym K.Polaka u nas w TÅ»-cie , a nie w jakims Grudziadzu.. I zeby nie dochodzilo do takich sytuacji jak np. ta ostatnio w Gorzowie. Lepiej zebysmy jezdzili w pelnym skladzie. Wg mnie zawsze lepiej zeby w skladzie byl zawodnik nawet slaby, ale chociaz byl, a nie slynny lubelski "brak zawodnika"...
Indorka pisze:I nie osłodzisz powyższego zdania takimi życzeniami :Chociaż oczywiście życzę mu jak najlepiej , bo to w końcu nasz wychowanek i chłopak z Lublina.
hehe, a jak mam mu zyczyc?
No to jak czyta, to niech sobie nie bierze tych nieprzyjemnych moich i innych słów specjalnie do serca. Ja tu tylko wyrażam swoją opinię i mówię to co myśle..

Czyli tutaj chodzi mi oto ze wolalbym K.Polaka u nas w TÅ»-cie , a nie w jakims Grudziadzu.. I zeby nie dochodzilo do takich sytuacji jak np. ta ostatnio w Gorzowie. Lepiej zebysmy jezdzili w pelnym skladzie. Wg mnie zawsze lepiej zeby w skladzie byl zawodnik nawet slaby, ale chociaz byl, a nie slynny lubelski "brak zawodnika"...
Osłabiasz mnie okropnie stwierdzeniem,że wolałbyś go u nas.Głowę i dwa warkocze dam sobie obciąć,że wszyscy "Polakowi krytykanci " dali mu krzyżyk na drogę.
Jesli dobrze rozumiem - wasze przekomarzanie się z kibicami Grudziądza w tym temacie było podyktowane żalem za Polakiem ???
Ja osobiscie nie chciałabym mieć takich fanów ,którzy tak krytykujac mnie chcieliby mnie mieć w swoim kregu. Bo jeśli Karol nie ma predyspozycji,to i najbardziej konstruktywna krytyka nie zrobi z niego talentu na miarę mojego ulubionego Kołodzieja.
I jeszcze jedna drobniutka uwaga........Grudziądz a nie jakiś tam Grudziądz . Stąd rodzą się potem agresywne zachowania kibiców dwu klubów. Po co nam powtórka z Rzeszowa? Lucas skończmy,szkoda takiej pogody na komputer.
Do jutra,pa,pozdrawiam mimo wszystko
.......
InDorka pisze:
Osłabiasz mnie okropnie stwierdzeniem,że wolałbyś go u nas.Głowę i dwa warkocze dam sobie obciąć,że wszyscy "Polakowi krytykanci " dali mu krzyżyk na drogę.
Jesli dobrze rozumiem - wasze przekomarzanie się z kibicami Grudziądza w tym temacie było podyktowane żalem za Polakiem ???
Ja osobiscie nie chciałabym mieć takich fanów ,którzy tak krytykujac mnie chcieliby mnie mieć w swoim kregu. Bo jeśli Karol nie ma predyspozycji,to i najbardziej konstruktywna krytyka nie zrobi z niego talentu na miarę mojego ulubionego Kołodzieja.
I jeszcze jedna drobniutka uwaga........Grudziądz a nie jakiś tam Grudziądz . Stąd rodzą się potem agresywne zachowania kibiców dwu klubów. Po co nam powtórka z Rzeszowa? Lucas skończmy,szkoda takiej pogody na komputer.
Do jutra,pa,pozdrawiam mimo wszystko![]()
..............
Przepraszam ze sie wtracam, ale wlasciwie po co ta polemika ? Karol jest cienki, talentu zero, mimo iz jezdzi od dziecka.. wiec po co te nerwy i katowanie klawiatury ? Nikt za nim plakal nie bedzie, zwlaszcza, ze zuzlowiec to z niego nigdy nie bedzie.
]czyta. tak jak i wiele innych osob, zawodnikow, sponsorow itp..
Wyobrazam sobie co musial czuc Tomek, czytajac posty porownujace go do Dawida, zwlaszcza ten z kevlarem
"$korzen$"
A po to,że forum jest żywe,"otwarte "w sobote kiedy mam czas i może się na nim wypowiadać nie tylko $korzen$ .
ps.1. osobiście żadnych nerwów po drodze nie zauważyłam,katowania
klawiatury również.
ps.2.nie wiesz po co ta polemika ,a sam odgrzewasz tego kotleta ,kiedy
my już skończylismy ???
.......
.......
Przepraszam ze sie wtracam, ale wlasciwie po co ta polemika?
A po to,że forum jest żywe,"otwarte "w sobote kiedy mam czas i może się na nim wypowiadać nie tylko $korzen$ .
ps.1. osobiście żadnych nerwów po drodze nie zauważyłam,katowania
klawiatury również.
ps.2.nie wiesz po co ta polemika ,a sam odgrzewasz tego kotleta ,kiedy
my już skończylismy ???
.......
Może z Karola jeszcze coś będzie
Trzeba pamiętać ze Jerzy Glogowski zdobył licencje żużlową w wieku 22 i nigdy nie był młodzieżowcem, a śmigał bardzo ladnie, gdyby ktoś od nas podchodzil do licencji w takim wieku i nie daj Boże wystąpil jeszcze w meczu to awantura tutaj na forum by byla gwarantowana
Trzeba pamiętać ze Jerzy Glogowski zdobył licencje żużlową w wieku 22 i nigdy nie był młodzieżowcem, a śmigał bardzo ladnie, gdyby ktoś od nas podchodzil do licencji w takim wieku i nie daj Boże wystąpil jeszcze w meczu to awantura tutaj na forum by byla gwarantowana
Sam Ermolenko zdaje sie tez "nigdy nie byl mlodziezowcem", dosc pozno rozpoczal przygode z zuzlem, a zostal mistrzem swiata. Ale mial talent, ktorego moim zdaniem Karolowi niestety brakuje. Zycze Karolowi jak najlepiej, ale nie dostrzegam niczego, co dawaloby odrobine nadziei na jakies zuzlowe sukcesy tego chlopaka. Jezdzi, ale sie nie sciga. I to gora na drugoligowym poziomie. A sama jazda slizgiem to zadna sztuka. Trzeba to jeszcze robic szybko, z glowa i nie bac sie "afery" na pierwszym luku po starcie. A Karol, choc jego przygoda z zuzlem trwa juz dosc dlugo, caly czas sie wozi. Jeszcze raz na koniec napisze - chcialbym sie mylic w ocenie tego chlopaka. Zaskocz nas Karolu
Moze byc nawet w najblizszym meczu Lublina z GKM.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
dboryc pisze:W każdym meczu minimu 2 biegi. Jemu jest potrzebna duża ilść startów. Miejmy nadzieje, że to zaprocentuje. Lepiej jeździć tyle kilometrów na mecz do Grudziądza chociażby na jeden czy dwa biegi niz oglądać mecz TŻ-tu z trybun.
9 Paweł Staszek 0 3 2 3 3 3 14
10 Adrian Rymel 0
11 Ronnie Jamroży 3 1 1 1 3 0 9
12 Thomas Stange 2 1 3 1 3 10
13 Jacek Krzyżaniak 1 3 w 4
14 Karol Polak 0
15 Artur Mroczka 3 2 d 0 0 5
16 Kamil Brzozowski 2 0 1 1 2 6
właśnie widać te 2 biegi
Re: Karol Polak
Ja was nie rozumiem wszyscy go krytykujecie. Åatwo siÄ™ mówi jak siÄ™ na to tylko patrzy. WÅ‚aÅ›nie dobrze ze zostaÅ‚ wypożyczony do GrudziÄ…dza tam przynajmniej troszke pojeździ i ma caÅ‚kiem inne warunki do rozwoju. Gdy chÅ‚opak ma podpisany kontrakt amatorski to to klub powinien dbać o zawodnika a nie on sam od tego podpisuje siÄ™ kontrakty zawodowe. W Lublinie niestety o zawodników mÅ‚odzieżowych siÄ™ niedba i potem wÅ‚aÅ›nie sÄ… takie sytuacje ze brakuje mÅ‚odzieżowców.
wcale nie
kiedys na polsacie byl taki program "cos tam magik" i pokazywali jak sie robi sztuczki, nawet takie, ze slon, czy wagon znika w kilka sekund

GTÅ» GrudziÄ…dz 34
1. Ronnie Jamroży 4+1 (1,2*,1,-,0)
2. Mariusz Puszakowski 12 (0,3,3,4!,2,d4)
3. Christian Hefenbrock 8 (3,0,1,2,1,1)
4. Thomas Stange 5+1 (0,3,d4,1*,1)
5. Paweł Staszek 1 (0,0,-,1)
6. brak zawodnika
7. Artur Mroczka 0 (0,-,-,-)
8. Kamil Brzozowski 4 (2,1,1,0,d4)
a gdzie Karlito? gdzie 2 starty? gdzie olej? opona?
1. Ronnie Jamroży 4+1 (1,2*,1,-,0)
2. Mariusz Puszakowski 12 (0,3,3,4!,2,d4)
3. Christian Hefenbrock 8 (3,0,1,2,1,1)
4. Thomas Stange 5+1 (0,3,d4,1*,1)
5. Paweł Staszek 1 (0,0,-,1)
6. brak zawodnika
7. Artur Mroczka 0 (0,-,-,-)
8. Kamil Brzozowski 4 (2,1,1,0,d4)
a gdzie Karlito? gdzie 2 starty? gdzie olej? opona?

Dokładnie, siedział jakieś 8 miejsc ode mnie. Między naszym sektorem a fanklubem
Miałem już iść po autograf