Żużel w TV

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
lukaszek_1983

#851 Postautor: lukaszek_1983 » 11 kwietnia 2007, o 21:49

Speedway pisze:Przejrzałem program i nie widzę nigdzie mgazynu. Jeśli faktycznie jest i ktoś znalazł prosiłbym o podanie godziny

Edusat i TMT na tych programach w czwartki we wtorki i soboty I i II liga....tyle wiem co mi kumpel powiedział jutro wiecej szczegółów.....pozdrawiam :P:P

Michael

#853 Postautor: Michael » 12 kwietnia 2007, o 07:23

E tam .. co prawda zuzel jest niszowy ale nie az tak...
Gdyby cale zarzadzanie tym sportem bylo sensowne i promocyjne zapewne mialbys inne zdanie na ten temat.

pozdro

harry
Trener

#854 Postautor: harry » 12 kwietnia 2007, o 08:55

Tutaj zazębiają się dwie sprawy.
1. Ile ludzi oglada.
2. Ile ludzi uprawia.
I wbrew pozorom są to dwie różne rzeczy.

Czy skoki narciarskie to jest sport niszowy czy nie???

Uprawia go garstka, nawet biorąc pod uwagę żużel, a oglądalność jedna z największych, a emocji tak naprawdę jak na rybach - przez dwie godziny Małysz skoczy dwa razy albo i nie jak powieje. To czasami jak zarzucę wędkę to mam więcej brań w tym czasie.
A jednak miliony oglÄ…dajÄ….
A frekwencja na żużlu, na I kolejce była taka, ze wszystkie piłki nożne, siatkówki i koszykówki mogą się schować i tylko zazdrościć.
Do tej pory w kręgosłupie mi strzyka po 4-godzinnym posiedzeniu na zimnie w Toruniu ( 4 rząd od dołu na 1,5 godziny przed meczem!!!)
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Smirnek_
Senior

#855 Postautor: Smirnek_ » 12 kwietnia 2007, o 09:09

No i właśnie. Jeśli przykładowo taki Gollob by rokrocznie wygrywał IMŚ i byłoby to dobrze rozreklamowane to popularność żużla na pewno by skoczyła do góry.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#856 Postautor: RadeKas » 12 kwietnia 2007, o 10:07

Zreszta wystarczy sobie przypomniec te czasy pare lat temu kiedy Gollob walczyl o medale IMS. Wtedy o zuzlu bylo glosno w tv, a sam Tomek liczyl sie w walce o sportowca roku :) .
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#857 Postautor: Cz@rek » 12 kwietnia 2007, o 16:55

RadeKas pisze:Zreszta wystarczy sobie przypomniec te czasy pare lat temu kiedy Gollob walczyl o medale IMS. Wtedy o zuzlu bylo glosno w tv, a sam Tomek liczyl sie w walce o sportowca roku :) .

Ba,nawet wygrał plebiscyt... 8)

Koper
Trener
Kontakt:

#858 Postautor: Koper » 12 kwietnia 2007, o 16:58

Za to Kubica nawet nie musial sie liczyc w walce o Mistrza Swiata aby o maly wlos nie wygrac tego plebiscytu.

bartek23

#859 Postautor: bartek23 » 12 kwietnia 2007, o 19:53

Od kilku dni mówi się głośno o konflikcie na linii Polsat Sport - Ekstraklasa Żużlowa. Dzisiaj władze stacji Polsat zagroziły, że jeżeli ich ekipa nie zostanie wpuszczona na mecz Polonii Bydgoszcz z Włókniarzem Częstochowa, Polsat pójdzie od sądu przeciwko Polskiemu Związkowi Motorowemu.

Przypomnijmy, że Ekstraklasa Żużlowa, składająca się z ośmiu zespołów, nie respektuje umowy zawartej dwa lata temu pomiędzy Polsatem i Polskim Związkiem Motorowym. Część zespołów wyraża chęć sprzedania praw do transmisji TVP. Władze ZKŻ Zielona Góra zezwoliły jednak ostatnio, by to Polsat relacjonował ich mecz przeciwko Polonii Bydgoszcz.

- Stało się tak dzięki uprzejmości prezesa ZKŻ Roberta Dowhana, choć wiem, że kluby dostały już zakaz wpuszczania naszej stacji na stadiony - mówi Marian Kmita, szef sportu w Polsacie. - Teraz zamierzamy wybrać się do Bydgoszczy [15 kwietnia mecz Polonii z Włókniarzem], bo chcemy być w porządku wobec naszych abonentów. Jeśli uniemożliwi się nam transmisję, wówczas sprawa trafi do sądu. Pozwiemy oczywiście PZM, bo z nim podpisywaliśmy umowę i to on jest dla nas stroną - dodaje Kmita.

- To nie od nas zależy, czy Polsat wpuścimy. W środę taką decyzję ma podjąć Ekstraliga Żużlowa - ucina Leszek Tillinger, prezes Polonii. - To kluby, jako akcjonariusze spółki, podjęły decyzję o zerwaniu umowy z Polsatem. Teraz powinny to respektować. Jeśli ktoś wpuści Polsat, to na własne ryzyko - mówi prezes Ekstraligi Ryszard Kowalski.

Piotr Szymański, członek zarządu głównego PZM nie chciał komentować sprawy. Powiedział jedynie: - Być może Ekstraliga zbyt późno wypowiedziała umowę z Polsatem. Dlatego teraz cierpią na tym kibice.

lukaszek_1983

#860 Postautor: lukaszek_1983 » 12 kwietnia 2007, o 20:23

harry pisze:T

Do tej pory w kręgosłupie mi strzyka po 4-godzinnym posiedzeniu na zimnie w Toruniu ( 4 rząd od dołu na 1,5 godziny przed meczem!!!)

Hehe...... ja w Tarnowie na inauguracje siedziałem w pierwszym rzędzie bo nie był miejsca nawet gdzie stanąć a sypało żużlem że ochocho....ale czułem że byłem na żużlu :P :P :P :P :P

Koper
Trener
Kontakt:

#861 Postautor: Koper » 13 kwietnia 2007, o 01:00

harry pisze:Tutaj zazębiają się dwie sprawy.
1. Ile ludzi oglada.
2. Ile ludzi uprawia.
I wbrew pozorom są to dwie różne rzeczy.

George Pyne prezes IMG w sektorze sportu i rozrywki przekonuje:
Jesteśmy niezwykle podekscytowani przejęciem praw do cykli SGP oraz SWC. Daje nam to niezwykłą możliwość rozszerzenia naszych możliwości w zakresie sportów motorowych. Możliwość rozwijania Grand Prix jak i Pucharu Świata na podobną skalę, jak dzieje się to w wielu cyklach sportów motorowych. Oba żużlowe cykle znacznie rozwinęły się przez ostatnie siedem lat pod okiem BSI. Jesteśmy przekonani, że IMG używając swoich możliwości zarówno finansowych komercyjnych, jak i rozwiniętej sieci komputerowej, spełni wszelkie wymogi i pozostawi znaczny ślad w historii rozgrywek. Chcielibyśmy podnieść rangę Grand Prix i Pucharu Świata na jeszcze wyższy niż dotychczas poziom, używając dostępnych przez nas środków.

Vito Ippolito, prezes FIM dodaje: To niecodzienne wydarzenie w świecie speedway'a, jakie miało miejsce w ostatnich trzydziestu latach. Teraz możemy patrzeć w przyszłość, jaka czeka żużel na arenie międzynarodowej.

Dotychczasowy szef BSI - John Postlethwaite jednocześnie przekonuje, że speedway zyska teraz nową rangę i jako sport motocyklowy ma możliwość się rozwinąć, jak nigdy dotąd.

IMG jest koncernem medialnym o globalnym zasięgu z dwoma głównymi segmentami: IMG Sport i IMG Media. Zatrudnia 2600 osób w 30 krajach.

źródło:www.imgworld.com

meridol

#862 Postautor: meridol » 13 kwietnia 2007, o 15:02

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#863 Postautor: kdsz » 13 kwietnia 2007, o 15:18

Szerzej na ten temat TUTAJ

Awatar użytkownika
Faraon

#864 Postautor: Faraon » 13 kwietnia 2007, o 15:19

Za to Kubica nawet nie musial sie liczyc w walce o Mistrza Swiata aby o maly wlos nie wygrac tego plebiscytu.

Piłkarzom wystarczy strzelenie jednej bramki w meczu reprezentacji czy pucharowym, albo kilka dobrych meczów aby się liczyć w plebiscycie, ale to już takie uroki demokratycznych głosowań, że nie ten wygrywa, kto jest faktycznie najlepszy,ale ten kto został wypromowane przez media.

Awatar użytkownika
piv
Junior

#865 Postautor: piv » 13 kwietnia 2007, o 17:12

Przez przypadek trafilem na powtorke (nie wiem dokladnie bo mi strasznie sniezy ;p) Zielona Gora - Polonia Bydgoszcz na tv4 16:55.

piotr76
Senior
Kontakt:

#866 Postautor: piotr76 » 13 kwietnia 2007, o 17:34

Nie wiem może się mylę, ale uważam że :
1. TVP spowoduje wzrost zainteresowania szczególnie dla sponsorów
2. 1 liga też jest atrakcyjna i trzeba ją promować mogą być retransmisje ...
3. Mistrzostwa Åšwiata majÄ… takÄ… range jak w miare dobry turniej indywidualny ....
4. Puchar Europy szkoda gadać ... więcej się mówi o 2 lidze ....
5. W zasadzie jadą 4 ligi brak aktywizacji w innych krajach ... (np. Niemcy, Francja ... nie oszukujmy się niemcy mają w mediach duży udział)
6. Brak rywalizacji klubowo-państwowej ... w zasadzie w zespole Polskim i Angielskim może jechać ten sam skład jak mają ze sobą walczyć w pucharach ????
powodów jest pewnie jeszcze więcej... wg mnie te są podstawowe i pewnie wielu się nie zgodzi się z tymi tezami, ale to są tylko moje przemyślenia ...

bartek23

#867 Postautor: bartek23 » 13 kwietnia 2007, o 22:00

Spór pomiędzy Atlasem i Polsatem Sport

Jak informuje „Gazeta Wyborcza” dziaÅ‚acze z WrocÅ‚awia poinformowali, że nie wpuszczÄ… ekipy Polsatu na mecz tj.15.04.07 r. Atlas-u WrocÅ‚aw i Unibax-u ToruÅ„. Telewizja nie zostanie również wpuszczona na stadion
bydgoskiej Polonii.

Dlaczego? Ponieważ działacze zarówno z Bydgoszczy i Wrocławia postanowili, że będą stosować się do decyzji Ekstraligi Żużlowej Sp. Z.o o. Czy władze żużla dogadają się z telewizją? To chyba jedna z mało prawdopodobnych opcji, działacze telewizji Polsat zapowiedzieli, że pozwą do sądu Polski Związek Motorowy, z którym podpisywali umowę na prawa do transmisji spotkań polskiej ligi żużlowej. Jak ta sprawa się potoczy? Dalsze kroki w tej sprawie powinny zostać podjęte na dniach.

Speedway Fan
Senior

#868 Postautor: Speedway Fan » 13 kwietnia 2007, o 22:06

Najsmeszniejsze jest to, że jeszcze do nie dawna Wrocław kombinował, a teraz podlizują się do Ekstraligi Żuzlowej i zesztą widac jak im zależy na kibicach :lol:

Awatar użytkownika
Madlene
Kontakt:

#869 Postautor: Madlene » 14 kwietnia 2007, o 09:20

Polonia - Włokniarz jednak na zywo w niedziele w Polsat Sport;)

http://www.polsatsport.tv/news/1203_3586.htm

Awatar użytkownika
Mariusz_B
Kontakt:

#870 Postautor: Mariusz_B » 14 kwietnia 2007, o 09:49

Telewizja SkySports podała listę spotkań, jakie będzie transmitowała na żywo w najbliższym czasie. W poniedziałek (16. kwietnia) telewizja pokaże mecz The Lakeside Hammers - Poole Pirates. Przypomnijmy, że prawa do transmisji spotkań Elite League nabył Polsat Sport. Wszystkie mecze pokazywane przez SkySports będzie można zobaczyć na Polsacie Sport.

Najbliższe transmisje:

16. kwietnia: The Lakeside - Poole (20:30)

23. kwietnia: Poole - Coventry (20:30)

30. kwietnia: Swindon - Peterborough (20:30)

7. maja: Reading - Eastbourne (20:00)

14. maja: Poole - The Lakeside (20:30)

21. maja: Coventry - Swindon (20:30)

30. maja: Belle Vue - Wolverhampton (20:30)

11. czerwca: Poole - Swindon (20:30)

18. czerwca: Reading - Coventry (20:00)

25. czerwca: Wolverhampton - Poole (20:30)

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#871 Postautor: $korzen$ » 14 kwietnia 2007, o 12:35

Tak sie przygladam tej dyskusji od dluzszego czasu, wiec i ja dodam swoich 5 groszy. Osobiscie uwazam, ze Speedway w tv jest nudny jak cholera. Regularnie ogladam tylko GP i DPS, bo jezdza najlepsi i rzeczywiscie w zawodach tej rangi jest co ogladac. Ale ekstralige z reguly sobie daruje, zwlaszcza w Toruniu i Wroclawiu. Biegi nudne, mecz ciagnie sie jak flaki z olejem i w tym czasie na prawde mozna robic 10 tys. o wiele ciekawszym zajec. Dlatego tez nie dziwie sie, ze TVP dotad wykreca sie do zuzla tylkiem, bo sam bym to zrobil, bedac laikiem po obejrzeniu kilku meczow na torze zwlaszcza we Wroclawiu.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#872 Postautor: Łoptymista » 14 kwietnia 2007, o 15:17

$korzen$ pisze:Osobiscie uwazam, ze Speedway w tv jest nudny jak cholera. Regularnie ogladam tylko GP i DPS, bo jezdza najlepsi i rzeczywiscie w zawodach tej rangi jest co ogladac.

I tam. Wiekszosc zawodow GP jest koszmarnie nudna:( Znacznie lepiej prezentowala sie liga szwedzka. Normalne tory, wyniki na styk. Bylo na co popatrzec

Sledzio
Trener
Kontakt:

#873 Postautor: Sledzio » 14 kwietnia 2007, o 23:00

A moim zdaniem to GP nudne jest a liga Polska jest ciekawsza pare razy, każdy walczy drużynowo dla swojego klubu a że rok temu we Wrocławiu zbudowano zespół na miare Mistrza Kraju i u siebie wygrywali z każdym prawie wysoko to nie znaczy ze teraz tak ma być.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#874 Postautor: $korzen$ » 15 kwietnia 2007, o 00:32

Nie o to mi chodzi, w wielu przypadkach to nie potega Wroclawian, ale przygotowanie toru pozbawialo nas jakichkolwiek emocji.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#875 Postautor: Gelo » 15 kwietnia 2007, o 22:29

A dzisiaj drugi mecz mojej ulubionej drużyny i świetny mecz - liga angielska może się schować.