Treningi

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#451 Postautor: ravajas » 1 kwietnia 2007, o 10:34

Gawrzyk pisze: Martin- 15 lat pracował z Tony Kasperem.

napisał Paul. :)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#453 Postautor: $korzen$ » 1 kwietnia 2007, o 14:03

Tak jak Ferjan kiedys z Krosnem, tak Charczenko dotarl wlasnie do Lubina :wink:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#454 Postautor: Cooper » 1 kwietnia 2007, o 14:12

suuuper :roll:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

bartek23

#455 Postautor: bartek23 » 1 kwietnia 2007, o 14:43

Wie ktoś może czy będzie gdzieś relacja live z turnieju u nas???? za informacje wielki plis

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#456 Postautor: Mars » 1 kwietnia 2007, o 18:24

co do Turnieju to fajnie bylo po ogladac naszych zawodnikow poniezej mala moja ocena jazdy poszczegolnych zawodnikow w tych zawodach(treningu)

Piszcz - no coz mnie osobiscie zaskoczyl swoja jazda pokazal ze niezapomnial wygrywac na lubelskim torze odemnie duzy plus

Stachyra- na poczatku dosc srednio ale sie rozkrecil i widac ze wiele sie nauczyl u Józkow.

Klimek- coraz lepiej widac ze bardzo chce poprawic starty i moze pomieszac.

Sledz- jak dlamnie niemial sobie rownych lider zespolu bardzo dobre 2 motocykle

Jeleniewski - no coz przegrywal z reszta seniorow poza ostatnim swoim wystepem i bedzie mu ciezko pojechac do Grudziadza

Truminski- poza pierwszym biegiem na moje oko jechal lepiej niz sadzilem

Hansen- jak na 1 wystep wypadl bardzo blado a juz myslalem ze bedzie pewnym punktem na pozycji juniora jak dlamnie za cienki na 1 lige

Kus - jak wyzej

Polaka i Michaluka nie oceniam niech sie chlopakiu ucza bo maja czego ale widac postepy.

piotr76
Senior
Kontakt:

#457 Postautor: piotr76 » 1 kwietnia 2007, o 18:24

Może ktoś by zapodał punktacje ....

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#458 Postautor: Mars » 1 kwietnia 2007, o 18:29

seniorzy po okolo 10pkt tylko bodajze Jelen 9.

piotr76
Senior
Kontakt:

#459 Postautor: piotr76 » 1 kwietnia 2007, o 18:42

a co z Burzą :) chyba że to było z okazji 1 kwietnia :)

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#460 Postautor: K.A.M.I.L. » 1 kwietnia 2007, o 18:49

1 Miejsce = 14

Dawid Stachyra (2,2,3,3) 10
Rafał Klimek (1,0,1,2) 4

2 Miejsce = 13

Dariusz Śledź (3,3,3,1) 10
Lars Hansen (1,1,1,0) 3

2 Miejsce = 13

Sebastian Trumiński (2,3,3,2) 10
Matej Kus (0,1,1,1) 3

4 Miejsce = 11

Tomasz Piszcz (3,3,2,2) 10
Karol Polak (d,1,0,0) 1

5 Miejsce = 9

Daniel Jeleniewski (2,2,2,3) 9
Maciej Michaluk (0,0,0,0) 0

Biegi:

1.Piszcz,Stachyra,Klimek,Polak(d)
2.Śledź,Jeleniewski,Hansen,Michaluk
4.Piszcz,Jeleniewski,Polak,Michaluk
5.Śledź,Trumiński,Hansen,Kus
7.Śledź,Piszcz,Hansen,Polak
9.Trumiński,Stachyra,Kus,Klimek
11.Trumiński,Piszcz,Kus,Polak
12.Stachyra,Jeleniewski,Klimek,Michaluk
14.Jeleniewski,Trumiński,Kus,Michaluk
15.Stachyra,Klimek,Śledź,Hansen

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 1 kwietnia 2007, o 19:16 przez K.A.M.I.L., łącznie zmieniany 2 razy.
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#461 Postautor: Dj_Korgi » 1 kwietnia 2007, o 18:51

piotr76 pisze:a co z Burzą :) chyba że to było z okazji 1 kwietnia :)
nie chyba tylko napewno. Dziś wszyscy seniorzy zaskoczyli mnie na plus . Co do juniorów to zaskoczył mnie tylko Michaluk swoim nowym kevlarem ;D który niestety nie pomagał mu w jeździe bo zaliczył całe 0 - słownie zero , ale to na jego poziomie .

Awatar użytkownika
ziomal
Kontakt:

#462 Postautor: ziomal » 1 kwietnia 2007, o 18:55

Rafał Klimek (1,0,1,2) 5

Klimek miał 4 punkty chyba źle policzyłeś

janek
Kadrowicz

#463 Postautor: janek » 1 kwietnia 2007, o 19:07

Ciekawi mnie ile było widzów dzisiaj, bo przegląd żużlowy napisał że ok.500 , na moje oko było dużo więcej!!.
Także cieszę się że pieniądze zebrane zostały w celu uregulowania zaległości wobec zawodnków.
Czy nie będzie tajemnicą podać ile udało się zebrać i jak to przyczyniło się do uregulowania w/w długu???

Czy T.Piszcz i S.Trumiński startowali dzisiaj na nowych silnikach??
Jeśli nie, to Bardzo dobrze wypadł T.Piszcz.
L. Hansen chyba nie miał dzisiaj dobrego dnia, wg mnie lepiej prezentował się M. Kus.
Klimek poza jednym biegiem, cieniutko.
Michaluk i Polak niech lepiej nadziei sobie nie robiÄ… i metanolu nie marnujÄ….
Michaluk mając sprzęt od Rempały mógłby coś bradziej manetkę odkręcać

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#464 Postautor: boxing » 1 kwietnia 2007, o 19:07

Lepsze takie sciganie, niz solowe krecenie kolek. Wstrzymalbym sie jednak z ocena o jakims "in plusie seniorow". Wiemy tylko tyle, ze pojechali rowno i ze lepiej niz juniorzy. I... tylko tyle. Dwucyfrowki zrobione na juniorach nie robia na mnie wrazenia. Szkoda, ze zabraklo Charczenkow/Ostergaardow/Johnstonow i paru gosci z zewnatrz - bylby to jakis punkt odniesienia, a tak dalej nic nie wiemy.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
vadik
Junior

#465 Postautor: vadik » 1 kwietnia 2007, o 19:37

janek pisze:Michaluk i Polak niech lepiej nadziei sobie nie robiÄ… i metanolu nie marnujÄ….

a daleko miales by zejsc do parkingu i sie zapytać co sie stało? ja mialem taki fart ze spotkałem Maćka na trybunach i sie zapytał chyba jak każdy by spytał "czemu tak cienko, może czas nakrecic wiecej gazu?" a jak uslyszalem od niego co pozniej potwierdził trener, Maciek 3mał pełny gaz, stało sie tylko cos z silnikiem który we wtorek ma być wysłany do reklamacji! Dodatkowo motocykl jest Grześka a nie Jacka Rempały!

Smirnek_
Senior

#467 Postautor: Smirnek_ » 1 kwietnia 2007, o 19:41

Kiedy następny trening?

Awatar użytkownika
luckas
Szkółkowicz

#468 Postautor: luckas » 1 kwietnia 2007, o 19:43

Dj_Korgi pisze:Dziś wszyscy seniorzy zaskoczyli mnie na plus . Co do juniorów to zaskoczył mnie tylko Michaluk swoim nowym kevlarem ;D który niestety nie pomagał mu w jeździe bo zaliczył całe 0.

ten kevlar(zreszta na moje oko b.fajny) ma od połowy tamtego sezonu ;P

Dla mnie Polak zrobił spore postępy, albo przynajmniej ma szybszy motocykl niz w poprzednich latach.Bo i na dystansie i przede wszystkim na starcie idzie mu zdecydowanie lepiej niż w kiedys.
Ostatnio zmieniony 1 kwietnia 2007, o 19:45 przez luckas, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#469 Postautor: Fork » 1 kwietnia 2007, o 19:43

janek pisze:Michaluk i Polak niech lepiej nadziei sobie nie robiÄ… i metanolu nie marnujÄ….

A ja prosze Cie... skoncz pisac na forum, bo szkoda czytac.. :?
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#470 Postautor: Dj_Korgi » 1 kwietnia 2007, o 20:50

luckas pisze:
Dj_Korgi pisze:Dziś wszyscy seniorzy zaskoczyli mnie na plus . Co do juniorów to zaskoczył mnie tylko Michaluk swoim nowym kevlarem ;D który niestety nie pomagał mu w jeździe bo zaliczył całe 0.

ten kevlar(zreszta na moje oko b.fajny) ma od połowy tamtego sezonu ;P

Dla mnie Polak zrobił spore postępy, albo przynajmniej ma szybszy motocykl niz w poprzednich latach.Bo i na dystansie i przede wszystkim na starcie idzie mu zdecydowanie lepiej niż w kiedys.
:shock: jakoś nie zauważyłem ;D Dla mnie też bardzo fajny . Przypomniało mi się coś z trybun .
- Komentator : W składzie będzie musiało jechać dwóch juniorów Polaków .
- KtoÅ› z trybyn : Ale my mamy tylko jednego Polaka :roll: :wink:

zenek

#471 Postautor: zenek » 1 kwietnia 2007, o 20:57

Jeśli siedziałeś na pierwszym łuku to takie stwierdzenie wypowiedziałem ja do swojego kumpla 8)

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#472 Postautor: Torsen » 1 kwietnia 2007, o 22:31

Nie wnikając w kwestie dotyczące tego, co kto testował, jaką założył oponę i jak traktuje treningi, na moje oko obecnie wygląda to w ten sposób:

1. Jedynym czynnikiem, który jest wystarczająco stały, aby uznać go za punkt odniesienia, jest Darek Śledź. I na jego tle, niestety, wszyscy, bez wyjątku, są w d. Pomijając ostatni wyścig, Śledź wygrał wszystkie starty o pół motocykla i generalnie był nie do ugryzienia. Mimo to, pewnie nie zawojuje ligi - gdzie więc będą pozostali?

2. Wieszczący cuda, jakich w zbliżającym się sezonie miałby dokonywać Stachyra, chyba jeszcze uderzą się w piersi (jak im Gawrzyk pozwoli). Niestety widać wyraźnie, że do Piszcza, nawet jadącego na zdychającym "Trykaczu" ;) jeszcze mu daleko. Punktów niby tyle samo, ale w bezpośredniej konfrontacji nie miał szans, mimo wyraźnego handicapu w sprzęcie.

3. Nie mamy juniora, który jest w stanie nawiązać walkę z seniorami. Polak, co prawda, poprawił starty, ale nadal przyjeżdża 100m za stawką. Michaluk, co prawda, nie zamyka gazu w połowie prostej, jak kiedyś, ale powalczyć może tylko z Polakiem. IMŚJ 2008 (czy tam kiedy) wygrał z defektującym Polakiem i Michalukiem, którzy znów jeździli dziś w jakiejś innej, amatorskiej lidze. Obejrzał też plecy Matej Kusa, który jeśli się nie mylę, dziś po raz pierwszy w życiu zobaczył na oczy tor, na którym z kolei Klimek się wychował. Ostatni bieg trudno zaś traktować poważnie, skoro poważnie nie potraktował go nasz punkt odniesienia ;) Pan menedżer Regdal już kpi w innym wątku, Jego prawo. Oby humor dopisywał jak najdłużej.

4. Piszcza wciąż stać na jazdę jak z Opolem, kiedy to bardziej sprytem, rutyną, techniką i siłą woli niż motocykla blokował rywali. To na pewno powinno cieszyć. Miejmy jednak nadzieję, że kasa na silniki pojawi się wystarczająco szybko, by zaopatrzeć jego "Trykacza" w odpowiednią moc. Widać, że jeśli chodzi o kolejność rozdzielania tej kasy, Tomek powinien mieć wysoki priorytet, bo wraz ze Śledziem są w stanie pociągnąć wynik. Albo inaczej - jeśli nie oni, to nikt.

5. Nie znam się na torze, ale wydaje mi się, że został przygotowany na twardo. Mam nadzieję, że to z myślą o Grudziądzu, a nie wyznaczenie nowego lubelskiego standardu. Jeśli dobrze pamiętam, jedyny udany manewr wyprzedzania wykonał dzisiaj Hansen.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#473 Postautor: istred » 1 kwietnia 2007, o 22:44

Dajcie na luz, oceniajmy za jakiÅ› czas.
Za jaki czas?

Ciężko cokolwiek po tych zawodach powiedzieć, tak naprawdę wszystko okaże się po dwóch pierwszych meczach ligowych. Jednak myślę, że można wyciągnąć jakieś wnioski.
Po pierwsze, z pewnością nie będziemy mieć lidera w tym sezonie. Skład opiera się na wyrównanych zawodnikach i każdy z seniorów musi przywieźć swoje 8-10 punktów, żeby myśleć o wygranej.

Po drugie, tak jak już kilka osób to zauważyło - rozczarował Klimek. Oczekiwałem, ze nawiąże już walkę z seniorami, a on jakby stał w miejscu. W pierwszym biegu walczył na starcie z Polakiem :shock: Później, dał się objechać Kusowi, który wczoraj zrobił pierwsze kółka w Lublinie, a i do wirtuozów speedwaya jeszcze nie nalezy. Rozumiem, że dla Rafała to dopiero drugi sezon, ale mimo to takie wpadki nie powinny mu się przytrafiać - inna sprawa, czy to rzeczywiscie są wpadki? Pewnie to troche za wczesnie ale boję się, żeby Rafał nie skończył jak Trumiński, Jeleniewski czy Piszcz - czyli jako ligowy średniak.

Posczególnych zawodników ciężko ocenić. Ja pokuszę się jednak o kilka subiektywnych uwag.
Moim zdaniem nieźle sie zaprezentowali Śledź i Piszcz - który, miał tak słabo jechać. Poniżej oczekiwań Jeleniewski - maszyny wydają się nie ciągnąć tak jak w poprzednim sezonie - i Stachyra - oczekiwałem czegoś więcej, po zachwytach na forum. Trumna natomiast średnio, tak jak się spodziewałem.
Oczywiście, wszystko może się w Grudziądzu odwrócić o 180stopni, także nie są to żadne daleko idące wnioski.

Odnośnie juniorów natomiast, bardzo mi się podobał Kus. Wiadomo, młody musi się jeszcze dużo nauczyć, ale jest niezwykle waleczny, dobry moment startowy - predyspozycje do wielkiego ścigania. Według mnie, dużo pracy, a może być drugim Tomickiem już w tym sezonie.
Hansen, poniżej oczekiwań, ale skoro to był jego pierwszy trening, to nie ma co oceniać. Wiadomo tylko, że za tydzień bedzie jeszcze dla niego za wcześnie na poważne ściganie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#474 Postautor: Gelo » 1 kwietnia 2007, o 23:00

Moja opinia po tym co widzialem(zaznaczam, że ciagle nie wiemy na ile zawodnicy poważnie podchodzą do jazdy, a na ile testują graty). Seniorów chcialbym zobaczyć w kontekście walki z jakimś uznanym zawodnikiem - jakimkolwiek. Na moje oko jest średnio, rzekłym słabo, wszyscy równi, z niewielką przewagą Śledzia nad resztą. Najsłabiej chyba jednak Jeleń. Nie mam na myśli dzisiejszego treningu. Jak zostanie na starcie odpuszcza - to strasznie wkurzające. Może zamiast szpanować jazdą na jednym kole przed nastoletnimi dziewczętami nauczyłby się w końcu jeździć na dwóch. Juniorzy - padaka. Kus robi wrażenie, ale na jazdę w lidze jeszcze za wcześnie. Lars - słabiutko - może to jego pierwsza jazda w tym roku, ale skoro tak, na Grudziądz i Poznań się nie nadaje. Idąc dalej nie widzę go przeciwko lepszym drużynom. Rafał musi się lepiej koncentrować pod taśmą. Ważne żeby przebadać Charczenkę, chociaż jak jezdzil w Grudziadzu wyszedł mu tak naprawdę jeden mecz - przciwko nam. Krzyżak trzepie punkty w Anglii ale na kelnerach, podobnie Nieminen.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#475 Postautor: kilar » 1 kwietnia 2007, o 23:08

istred pisze:Po drugie, tak jak już kilka osób to zauważyło - rozczarował Klimek. Oczekiwałem, ze nawiąże już walkę z seniorami, a on jakby stał w miejscu. W pierwszym biegu walczył na starcie z Polakiem :shock: Później, dał się objechać Kusowi, który wczoraj zrobił pierwsze kółka w Lublinie, a i do wirtuozów speedwaya jeszcze nie nalezy. Rozumiem, że dla Rafała to dopiero drugi sezon, ale mimo to takie wpadki nie powinny mu się przytrafiać - inna sprawa, czy to rzeczywiscie są wpadki?

Klimek, wedlug mnie, powinien sie zaczac scigac na treningach z seniorami. Takie wygrywanie z Polakiem i Michalukiem nic nie daje, a moze tylko go zaslepic, ze forma nie spada. A jak w rzecziwstosci przychodzi porazka np z Kusem, to odrazu pojawiaja sie pytania - "dlaczego ? przeciez na treningach wygrywalem... " Trzeba rownac w gore.