Tomek Piszcz

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#176 Postautor: Gelo » 31 marca 2007, o 12:46

$korzen$ pisze:CO :shock: ?! Czyli Tomek nie planuje zakupow i chce na tych motorynkach startowac w nowym sezonie na I-szo ligowych torach :shock: ?!

a sądzisz, że obijanie się z przeciętnym skutkiem w II lidze było dziełem przypadku?

Smirnek_
Senior

#177 Postautor: Smirnek_ » 31 marca 2007, o 12:48

A więc będzie drugi Piotr Świst :lol:

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#178 Postautor: Torsen » 31 marca 2007, o 13:09

Regdal pisze:z mojej wiedzy natomiast wynika,że Tomek nie planuje zadnego odbioru silników od rzekomego tunera

Na co więc planuje wydać pieniądze, których oczekuje od klubu tytułem przygotowania do sezonu? Chcesz powiedzieć, że Piszcz jest oszustem?

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#179 Postautor: Regdal » 31 marca 2007, o 13:11

Proponuję powstrzymanie do zakończenia niedzielnego sparningu z wszelkimi opiniami i komentarzami.Nie jestem prorokiem i nie wiem co się wydarzy,ale wydaje mi się, że należy dać szansę zawodnikowi na zaprezentowanie swoich możliwości w tych zawodach.Nie można zbyt wcześnie zasypywać gruszki w popiele.

Chcesz powiedzieć, że Piszcz jest oszustem?

Kolego Torsen czy w twojej opinii zawodnik który oczekuje od klubu wypłaty należnch zaległości od kilku lat,idzie na ugodę z klubem,inwestuje swoje prywatne pieniądze w przygotowanie do sezonu, jest oszustem ???Czy aby tobie się coś nie pomieszało ???Oświeć mnie bo ja tu czegoś nie rozumiem.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#180 Postautor: $korzen$ » 31 marca 2007, o 13:30

Kolego Regdal mi nawet nie jest potrzebny zaden sparing, zeby z cala pewnoscia stwierdzic, iz Tomek z tymi silnikami sie na I lige nie nadaje. Zadam ci podstawowe pytanie, byles na treningach ? Mi sie wydaje, ze jednak nie. Gdybys bowiem byl, nie pisal bys takich bredni, bo to co robil Dawid z Tomkiem na dystansie wola o pomste do nieba. Trudno mi rowniez zrozumiec, na co Piszcz tak na prawde liczy ? Na pierwszy rzut oka ambitny gosc, a szerzy amatorke na ktora brak mi delikatnego okreslenia. Harry, radze zaczac szukac alternatywy juz teraz, nie ma co czekac do 9 i 15 kwietnia.
Ostatnio zmieniony 31 marca 2007, o 13:33 przez $korzen$, łącznie zmieniany 1 raz.

rob7
Senior

#181 Postautor: rob7 » 31 marca 2007, o 13:32

... no to zdecyduj sieR inwestuje w sprzęt czy też nie?
a tak naprawdę to problem Piszcza czy chce się łapać do drużyny czy też nie, jeśli nie przygotuje sprzętu na właściwym poziomie to nie będzie jeździł czytaj zarabiał...
na szczęście jest kilku "obco" co go chętnie zastąpią

piotr76
Senior
Kontakt:

#182 Postautor: piotr76 » 31 marca 2007, o 13:34

Nie sądziłem że to powiem ale na chwile obecną S.Burza jest naprawdę alternatywą ... inaczej Piszcz będzie jechał z urzędu biorąc pod uwage naszych obco których raczej nie będziemy sprowadzać na mecze ...

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#183 Postautor: Torsen » 31 marca 2007, o 14:09

Regdal pisze:
Chcesz powiedzieć, że Piszcz jest oszustem?

Kolego Torsen czy w twojej opinii zawodnik który oczekuje od klubu wypłaty należnch zaległości od kilku lat,idzie na ugodę z klubem,inwestuje swoje prywatne pieniądze w przygotowanie do sezonu, jest oszustem ???Czy aby tobie się coś nie pomieszało ???Oświeć mnie bo ja tu czegoś nie rozumiem.

Oświecę z największą przyjemnością. Zacznę zaś od tego, że kultura wymaga, by do rozmówcy zwracać się z szacunkiem, czego przejawem jest m.in. stosowanie wielkich liter w przypadku zaimków osobowych i dzierżawczych.

1. Spłata długów przez klub jest warunkiem przyznania mu bezwarunkowej licencji na udział w ligowych rozgrywkach. Rozumiem, że jeśli Klub ją otrzyma, to będzie to niechybny znak, że dług wobec zawodników, w tym Piszcza, wynosi zero.
2. Cechą dobrej ugody nie jest zadowolenie obu stron - w sytuacji kompromisu jest to niemożliwe - ale to, że obie strony są w równym stopniu niezadowolone. Podpisanie ugody oznacza zrzeczenie się roszczenia w pozostałym zakresie, co z kolei oznacza jego wygaśnięcie, a w konsekwencji niemożność zaliczania na jego poczet innych płatności (np. dokonanych tytułem przygotowania zawodnika do sezonu).
3. Inwestowanie prywatnych pieniędzy w sytuacji uczestniczenia w obrocie gospodarczym - a jeśli dobrze się orientuję, polski żużel zawodowy opiera się na samodzielnej działalności gospodarczej żużlowców - jest normalnym zjawiskiem. Rozumieją to wszyscy przedsiębiorcy, wszyscy żużlowcy zagraniczni i znaczna część polskich, z wyjątkiem takich roszczeniowców, jak Klimkowie.

Jeśli więc Tomek liczy, że może wziąć pieniądze na przygotowanie do sezonu i zaliczyć je na poczet zobowiązań wygasłych, spełnionych lub z innych powodów nie istniejących, to jest w błędzie.

EDIT
Wydaje mi się, że za zobowiązania Klubu wobec Tomka w 2005 roku poręczyła SIPMA. Zupełnie więc nie rozumiem, jak to możliwe, że pretensje finansowe Tomka pozostają niezaspokojone.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#184 Postautor: Łoptymista » 31 marca 2007, o 14:40

piotr76 pisze:Nie sądziłem że to powiem ale na chwile obecną S.Burza jest naprawdę alternatywą ... inaczej Piszcz będzie jechał z urzędu biorąc pod uwage naszych obco których raczej nie będziemy sprowadzać na mecze ...

Staszek Burza Staszek - klap-klap :?

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#185 Postautor: Regdal » 31 marca 2007, o 14:42

Kolego Torsen w wielu wątkach mijasz się z prawdą, a większość twoich stwierdzeń jest na zasadzie "wydaje ci się że..." i może niech tak pozostanie.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#186 Postautor: Torsen » 31 marca 2007, o 15:11

Regdal pisze:Kolego Torsen w wielu wÄ…tkach mijasz siÄ™ z prawdÄ…

Nie jestem twoim kolegą, więc daruj sobie i to słowo i protekcjonalny ton.
a większość twoich stwierdzeń jest na zasadzie "wydaje ci się że..."

Większość twoich twierdzeń jest natomiast "wiedzą objawioną" z rzekomym monopolem na prawdę, a jak daleko zdarza jej się od prawdy odejść w istocie widać było w dyskusji o Kacprze Kępie, w której się skompromitowałeś. Ja jeśli o czymś nie jestem przekonany, przynajmniej to zaznaczam, a nie zachowuję się jak nieomylny buc.
Nie zawsze jest mi na rękę pisać, że coś widziałem, albo ktoś mi o czymś mówił lub o coś pytał, bardziej rzutcy z dłuższym stażem na forum i tak wiedzą, o co chodzi.
Co zaś do poręczenia, to przyjmij do wiadomości, że zostało ono dokonane. Jeśli ktoś nie potrafi z tego skorzystać, albo szkoda mu pieniędzy na usługę kogoś, kto potrafi, czy też ma pod górkę do sądu, to jego problem.

janek
Kadrowicz

#187 Postautor: janek » 31 marca 2007, o 15:20

Na dzień dzisiejszy Staszek Burza byłby Bardzo dobrym "zamiennikiem" Piszcza czy Trumińskiego, którzy widać nie mają na czym jechać.
Na zdrowy rozum, zawodnicy na treningach nie jeżdzą na najlepszych silnikach. Jeśli tak, to Stachyra i Śledź mają jeszcze lepszy arsenał
na mecze w zanadrzu.
A co na to Piszcz i Trumiński?? którzy na treningach odstają od reszty??
ZakupiÄ… po silniku i to wszystko???
Na jednym silniku nie przejeżdzą całego sezonu.
Już było kilku takich cwaniaków, nic nas to nie nauczyło???
Odpowiedz jest jedna : porozmawiać o waraunkach finansowych z S.Burzą,
póki nie jest za późno!!!.
Lepiej mieć sprawdzownego zawodnika w rękawie.
Nie wiadomo jakie silnik trafiÄ… siÄ™ Trumnie i Piszczowi.

Smirnek_
Senior

#188 Postautor: Smirnek_ » 31 marca 2007, o 15:22

A skąd macie pewność, że Burza ma dobrze przygotowane silniki na ligę polską? :lol:

max3
Zawodowiec

#189 Postautor: max3 » 31 marca 2007, o 15:34

Wystarczy,ze przyjedzie na trening i sie okaze czy ma dobry sprzet.

harry
Trener

#190 Postautor: harry » 31 marca 2007, o 15:36

Ludzie! Nie załamujcie mnie!
Już tyle razy się to mówiło. To jest i będzie absolutnie najtrudniejszy sezon w historii TŻ Lublin!!!
Nadludzkim wysiłkiem kilku osób, w ostatniej chwili powinniśmy dostać licencję ( brakuje na dzisiaj jeszcze kilku tysięcy, ale wszystko na dobrej drodze). I to jest dopiero połowa drogi bo został tydzień czasu i trzeba zrealizować umowy kontraktowe ( naprawdę bardzo małe). I tak naprawdę pomysły zaczynają mi się wyczerpywać. I znowu ze dwa tygodnie totalnej nerwówki.
Dlatego bardzo dziękuję zawodnikom, ze podeszli z wielkim zrozumieniem do kłopotów klubu i nie chcą nas jeszcze odstrzelić ( jeszcze żaden z nich nie dostał złotówki). Dlatego proszę nie wieszajcie na nich psów bo inni już dawno by stad uciekli.
Bardzo potrzebny jest nam spokój i zrozumienie bo w naszej sytuacji, bardzo nerwowej, o konflikty pewnie będzie nietrudno.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#191 Postautor: Regdal » 31 marca 2007, o 15:48

Harry szkoda słów,taki Torsen i tak tego nie zrozumie.Przepraszam może to Hrabia Torsen.

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#192 Postautor: $korzen$ » 31 marca 2007, o 15:51

harry pisze: Dlatego proszę nie wieszajcie na nich psów bo inni już dawno by stad uciekli.

Harry ale my w tym momencie mowimy o czyms zupelnie innym. Calkowicie nie rozumiem "obrony" Regdala jezeli chodzi o osobe Piszcza. Dawid w silniki zainwestowal, Jelen zainwestowal, Darek z tego co wiem.. rowniez.. wiec dlaczego nie mogl zrobic tego Tomek ? Czy jest az taka ofiara i amatorem ? Sponsorow z tego co wiem mu nie brakuje, wiec tymbardziej trudno mi uwierzyc, ze nie byl w stanie zakupic chociazby jednego GM-a. Osobiscie na miejscu Tomka, majac za soba starty w E-lidze i czasami na prawde dobre wystepy na I-szo ligowym froncie, wstydzilbym sie wyjezdzac na tor na sprzecie jakim on obecnie dysponuje. Szkoda, na prawde szkoda ze sam zainteresowany ma chyba calkowicie odmienne podejscie. Coz, skonczy sie "najwyzej" kolejna kompromitacja.

Awatar użytkownika
SKALOR
Szkółkowicz
Kontakt:

#193 Postautor: SKALOR » 31 marca 2007, o 16:25

$korzen$ pisze:
harry pisze: Dlatego proszę nie wieszajcie na nich psów bo inni już dawno by stad uciekli.

Dawid w silniki zainwestowal, Jelen zainwestowal, Darek z tego co wiem.. rowniez.. wiec dlaczego nie mogl zrobic tego Tomek ? Czy jest az taka ofiara i amatorem ? Sponsorow z tego co wiem mu nie brakuje, wiec tymbardziej trudno mi uwierzyc, ze nie byl w stanie zakupic chociazby jednego GM-a. Osobiscie na miejscu Tomka, majac za soba starty w E-lidze i czasami na prawde dobre wystepy na I-szo ligowym froncie, wstydzilbym sie wyjezdzac na tor na sprzecie jakim on obecnie dysponuje. Szkoda, na prawde szkoda ze sam zainteresowany ma chyba calkowicie odmienne podejscie. Coz, skonczy sie "najwyzej" kolejna kompromitacja.

Zgadzam sie z Toba zupelnie!
Dodam tylko ze Tomek jeździ na zuzlu ladnych kilka lat,swego czasu mial podpisane kontrakty w 4 ligach naraz!!!!Pomagaja Sponsorzy (Salony Kangur)!!!

I teraz nie ma na czym jechac?! Zawodowiec?
Pamietam jak dzis,jak mowil:"Ja jestem zawodowcem i sam musze o to zadbac,nie czakajac na zalegle pieniadze". Tak mowil!
A moze ma podpisany kontrakt pol-zawodowy?
To jak to jest? A ciekawe czemu juz w Anglii nie jezdzi.
Az zal patrzec jak sie meczy. Bo caly czas wierze ze bedzie to ten Tomek z sezonu ,chociaz by 2003.
Obrazek

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#194 Postautor: Łoptymista » 31 marca 2007, o 16:42

Regdal pisze:Harry szkoda słów,taki Torsen i tak tego nie zrozumie.Przepraszam może to Hrabia Torsen.

zrozumie
tylko trzeba tez umiec tlumaczyc jesli sie naprawde cos wie

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#195 Postautor: kdsz » 31 marca 2007, o 17:00

$korzen$ pisze:Osobiscie na miejscu Tomka, majac za soba starty w E-lidze i czasami na prawde dobre wystepy na I-szo ligowym froncie, wstydzilbym sie wyjezdzac na tor na sprzecie jakim on obecnie dysponuje.
Wyobraź sobie reakcje na forum, gdyby Tomek nie trenował wcale i czekałby wciąż na odbiór nowych silników (czy też remont starych, czy też co tam jeszcze sobie wymyślił)...

Sezon się jeszcze nie zaczął, a większość już dziś dzieli skórę na niedźwiedziu domagając się sprowadzenia Burzy i Trojana w miejsce Tomka i Sebastiana a także kreując Dawida na odkrycie I ligi. Spokojnie....

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#196 Postautor: Regdal » 31 marca 2007, o 21:50

Łoptymista pisze:
Regdal pisze:Harry szkoda słów,taki Torsen i tak tego nie zrozumie.Przepraszam może to Hrabia Torsen.

zrozumie

Przykro mi ale ja nie jestem upoważniony,aby niezorientowanym i mocno zapatrzonym w swoje często nie mające nic wspólnego z prawdą poglądy,przedstawiać podłoże finansowe i inne kwestie związane z działalnością klubu.

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#197 Postautor: Gelo » 31 marca 2007, o 23:55

Regdal pisze:
Łoptymista pisze:

zrozumie

Przykro mi ale ja nie jestem upoważniony,aby niezorientowanym i mocno zapatrzonym w swoje często nie mające nic wspólnego z prawdą poglądy,przedstawiać podłoże finansowe i inne kwestie związane z działalnością klubu.

Wszystko fajnie - zapewne jesteś jedynym, który zna sprawy od podszewki - coś od roku albo max dwóch - tylko kogo to obchodzi? Podłożem finansowym i innymi kwestiami związanymi z dzialalnością klubu się nie jeździ. Kibice oczekują wyniku - jeżeli komuś to nie pasuje - trzeba będzie powybijać jakieś 5 tysiecy ludzi.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#198 Postautor: Regdal » 1 kwietnia 2007, o 08:56

zapewne jesteś jedynym, który zna sprawy od podszewki - coś od roku albo max dwóch - tylko kogo to obchodzi?

Nie bądź złośliwy.

Podłożem finansowym i innymi kwestiami związanymi z dzialalnością klubu się nie jeździ.

Jesteś w poważnym błędzie wszystko w żużlu kręci się wokół pieniądza.

Kibice oczekują wyniku - jeżeli komuś to nie pasuje - trzeba będzie powybijać jakieś 5 tysiecy ludzi.

Zawodnicy też mają prawo do swoich oczekiwań,czy ich też należy powybijać ?

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#199 Postautor: Gelo » 1 kwietnia 2007, o 09:14

Jesteś w poważnym błędzie wszystko w żużlu kręci się wokół pieniądza.

Chyba nie zrozumiales - chodziło o to, że w żużlu jak jest się dobrym to ma sie środki na sprzęt z najwyższej półki. A jak jest sie cienkim - to mozesz jedynie wywalić kieszenie na lewą stronę.
Zawodnicy też mają prawo do swoich oczekiwań,czy ich też należy powybijać ?

Zawodnicy powinni jezdzić dla kibiców - przynajmniej taki jest sens sportu - a ich oczekiwania mało kogo obchodzą - oprócz samych zainteresowanych i ewentualnie sponsorów. Mnie nie obchodzi na czym jezdzi Piszcz - moze to byc nawet hulajnoga i to bez kół - on powinien (celowo nie piszę musi, bo sie zaraz przyczepisz) w Grudziadzu zrobić 8-10 punktów, bo stać go na to i zna tor - to tyle.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#200 Postautor: $korzen$ » 1 kwietnia 2007, o 09:49

8-10 pkt :lol: .. chlopie na tych motorynkach to nawet Ronnie Jamrozy bedzie dla niego poza zasiegiem. Staszek i Puszakowski to juz calkowicie inna planeta.