Rafał Klimek

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

#901 Postautor: istred » 30 stycznia 2007, o 23:51

Zdzisław Klimek ojciec Rafała mieliśmy już gotowy kontrakt z Rzeszowem, wystarczyło go podpisać i odesłać, ale spróbujemy jeszcze raz jazdy mojego syna w Lublinie, żyjemy nadziejami, że wreszcie w tym mieście znajdą się osoby, które pomogą nam w rozwoju kariery Rafała. Utrzymanie syna żużlowca kosztuje bardzo wiele, a moja kieszeń już tego nie wytrzymuje.
To trzeba było podpisać w Rzeszowie :roll: Przestańcie żyć nadziejami tylko zacznijcie sami o siebie dbać.
Mam nadzieje, że konkrakt satysfakcjonuje obie strony i nikt nie będzie narzekał, że klub nie dał pieniędzy na rozwój Rafała...

A tak w ogóle, bardzo się ciesze że Rafał zostaje w Lublinie. Szczerze mówiąc liczę, że zrobi już w tym sezonie duże postępy i walnie przyczyni się do utrzymania.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#903 Postautor: Sledzio » 31 stycznia 2007, o 13:24

Dzięki wielkie Rafal ze zostajesz z nami, abyś tak dlugo jeżdzil w Lublinie jak Daniel.Jeszcze raz wielkie dzięki.

sor

#904 Postautor: sor » 1 lutego 2007, o 21:51

Nie rozumiem was. Obchodzicie sie z klimkiem jak z jajkiem. Jakby bez niego zawalil sie lubelski zuzel. I aluzja do papy klimka, mowi ze go juz niew stac na sprzet dla synka to co maja powiedziec maciek i karol ktorzy nie maja nawet wlasnych busow, a co od razu obkleic je.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#905 Postautor: jataman21 » 1 lutego 2007, o 22:01

Porównywanie Rafała do Karola czy Maćka jest conajmniej nie na miejscu... jednak z 2 strony masz trochę racji... takiego busa to nie jeden e-ligowy senior może tylko pozazdrościć :wink:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#906 Postautor: marcin_lub » 1 lutego 2007, o 22:08

jataman21 pisze:Porównywanie Rafała do Karola czy Maćka jest conajmniej nie na miejscu... jednak z 2 strony masz trochę racji... takiego busa to nie jeden e-ligowy senior może tylko pozazdrościć :wink:

Nie na miejscu to jest narzekanie, że się nie ma pieniędzy na sprzęt, posiadając takiego busa... :roll:

JAG
Senior

#907 Postautor: JAG » 1 lutego 2007, o 22:36

marcin_lub pisze:
jataman21 pisze:Porównywanie Rafała do Karola czy Maćka jest conajmniej nie na miejscu... jednak z 2 strony masz trochę racji... takiego busa to nie jeden e-ligowy senior może tylko pozazdrościć :wink:

Nie na miejscu to jest narzekanie, że się nie ma pieniędzy na sprzęt, posiadając takiego busa... :roll:

jesli bierze sie wszystko doslownie...
poza tym bus tez sie zawodnikowi przydaje.
:),czasami :(

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#908 Postautor: ravajas » 1 lutego 2007, o 22:45

marcin_lub pisze:Nie na miejscu to jest narzekanie, że się nie ma pieniędzy na sprzęt, posiadając takiego busa... :roll:

a jaki to ma zwiÄ…zek ze sobÄ…?
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#909 Postautor: marcin_lub » 1 lutego 2007, o 22:57

ravajas pisze:
marcin_lub pisze:Nie na miejscu to jest narzekanie, że się nie ma pieniędzy na sprzęt, posiadając takiego busa... :roll:

a jaki to ma zwiÄ…zek ze sobÄ…?

Sugerujesz, że nieposiadając pieniędzy można posiadać samochód za ok 80 tys zł, przy czym wystarczyłby za 20 tys? Dla mnie nie na miejscu jest wypowiedz człowieka bogatego, o braku pieniędzy. Mógłby powiedzieć że nie chce juz inwestowac w syna, ale nie że go nie stać. To tak zabrzmiało jakby Kulczyk powiedział że go nie stać na mercedesa...
Jest to wyłącznie moje zdanie, takie sobie wyrobiłem. Czy rzeczywiście taka jest prawda? Dla mnie, na chwilę obecną, Tak.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2 lutego 2007, o 00:50 przez marcin_lub, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#910 Postautor: jataman21 » 1 lutego 2007, o 23:12

Sugerujesz, że nieposiadając pieniędzy można posiadać samochód za ok 80 tys zł,

Pewnie, mam kumpla który ma wszędzie długi i wystarczyłoby sprzedać rovera którego sprowadził z Anglii, ale nie on woli być bankrutem i pracowac dorywczo gdzie popadnie na czarno, ale samochodu nie odda :wink:

Dla mnie nie na miejscu jest wypowiedz człowieka bogatego, o braku pieniędzy. Mógłby powiedzieć że nie chce juz inwestowac w syna, ale nie że go nie stać. To tak zabrzmiało jakby Kulczyk powiedział że go nie stać na mercedesa...

Najpierw porównujesz Rafała do Karola... teraz Klimka do Kulczyka... człowieku zastanów się bo piszesz bzdury 8) Do tego ojciec Rafała nie musi się tłumaczyć z własnej kieszeni, a napewno jak ktoś go będzie rozliczał to nie Ty.
Kolejna sprawa, że może żle interesy idą i kasy na wyrzucenie w żużel ojciec nie ma, różne są historie.
Wiesz... tak dodam średnio na temat że po osiedlu Prusa na LSMach chodzi taki nieduży pijaczek... wołają na niego Pele, kiedyś był w kadrze Polski w piłce nożnej i to w najlepszych jej latach... teraz nie ma ani grosza i podchodzi do ludzi i śpiewa piosenki za 50groszy.

Czy żeczywiście taka jest prawda?

Rzeczywiście nie;]
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#911 Postautor: marcin_lub » 2 lutego 2007, o 00:50

jataman21 pisze:Najpierw porównujesz Rafała do Karola...

W którym miejscu, bo nie przypominam sobie...

jataman21 pisze:teraz Klimka do Kulczyka... człowieku zastanów się bo piszesz bzdury 8) Do tego ojciec Rafała nie musi się tłumaczyć z własnej kieszeni, a napewno jak ktoś go będzie rozliczał to nie Ty.
Kolejna sprawa, że może żle interesy idą i kasy na wyrzucenie w żużel ojciec nie ma, różne są historie.

Ty Paweł taki średnio czający jesteś czy tylko udajesz :?:

sor

#912 Postautor: sor » 2 lutego 2007, o 14:42

jataman21 pisze:Porównywanie Rafała do Karola czy Maćka jest conajmniej nie na miejscu...

Masz racje nie ma co porownywac. Bo rafał ma wiele razy lepszy sprzet niz maciek

JAG pisze:poza tym bus tez sie zawodnikowi przydaje.

ALe Sprinter maxi tani nie jest. rafał nie mial licencji a juz mial oklejonego busa

JAG
Senior

#913 Postautor: JAG » 2 lutego 2007, o 14:55

nie mam zielonego pojecia ile taki bus kosztuje i jego cena w zasadzie nie ma nic do meritum sprawy.
moj wczesniejszy post mial uzmyslowic Marcinowi ze fakt iz ktos ma pieniadze nie oznacza ze ma je wszystkie pchac w speedway.moze papie znudzilo sie byc glownym sponsorem syna??

sor

#915 Postautor: sor » 2 lutego 2007, o 15:06

JAG pisze:nie mam zielonego pojecia ile taki bus kosztuje i jego cena w zasadzie nie ma nic do meritum sprawy.
moj wczesniejszy post mial uzmyslowic Marcinowi ze fakt iz ktos ma pieniadze nie oznacza ze ma je wszystkie pchac w speedway.moze papie znudzilo sie byc glownym sponsorem syna??

Ja to rozumiem. Ale papa mowi ze NIE MA juz pieniedzy. Jakby powiedzial ze mu sie znudzilo wkladanie caly czas pieniedzy w syna to nie byloby sprawy

meesha
Trener
Kontakt:

#916 Postautor: meesha » 2 lutego 2007, o 15:33

A co to za różnica :roll:

Jego (znaczy się Klimka Zdzisława) pieniądze, jego syn i jego bus. A nam nic do tego w jaki sposób wydaje swoje pieniądze, jak "prowadzi" karierę swojego syna i czy sprzeda czy nie swojego busa. Kropka :P
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#917 Postautor: mikas » 2 lutego 2007, o 15:56

Od dziś proponuje wszystkim tym mądrym forumowiczom którzy tak chętnie zarządzają nie swoją kasą bardzo dobre rozwiązanie.

W nowym sezonie każdy kibic wypowiadający sie na forum ma obowiązek być na wszystkich meczach żużlowych w Lublinie i pojechać na wszystkie wyjazdy naszej drużyny. Ma byc także na wszystkich zawodach MDMP i ligi młodzieżowej w których udział będą brali zawodnicy z Lublina. Na wszystkich brązowych, srebrnych, złotych i sraczkowatych kaskach, ćwiercfinałach, półfinałach i finale IMP, parach itd.
I co mnie to obchodzi że macie inne wydatki i Was nie stać, od dziś żużel ma być dla was najważniejszy i priorytetowy. Macie zaniedbać swoją pracę, różne biznesy i wszystko na czym tam zarabiacie na życie i całą kase macie pakowac w żużel, od dziś jeździcie i inwestujecie w swoją wiedzę żużlową i kropka :lol:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#918 Postautor: marcin_lub » 2 lutego 2007, o 16:00

JAG pisze:nie mam zielonego pojecia ile taki bus kosztuje i jego cena w zasadzie nie ma nic do meritum sprawy.

Jak dla mnie masz dziwne podejście do tego. Dla nas kibiców to jest tylko speedway, a dla zawodników to jest biznes. Jak powszechnie wiadomo żeby zarobić, trzeba zainwestować Najprostsza zasada biznesu. Jeżeli kogoś nie stać na inwestowanie, to zmienia plany i inwestuje w coś innego. Proste.

Ja jakbym miał pewne pieniądze zainwestowałbym w pewien interes. Narazie mnie nie stać to nie skacze, i nie mam pretensji do Bóg wie, kogo, że nikt mi nie pomaga.

Ja w ten sposób rozumuję, i na tej podstawie piszę moje opinie w tym temacie. Nie stać Cię, to siedź w domu!

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#919 Postautor: mikas » 2 lutego 2007, o 16:05

Tylko przy Twoim rozumowaniu i obecnych żużlowych i polskich realiach za 10 lat o żużlu mógłbyć najwyżej poczytać w antykwariatach i bibliotekach oraz obejrzeć go w telewizyjnych kronikach... zresztą i przy obecnej pomocy klubów dla młodych zawodników nikt nie zagwarantuje że tak właśnie niedługo się nie stanie.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

sor

#920 Postautor: sor » 2 lutego 2007, o 16:26

A kto mowi ze zarzadzam jego kasa. Tylko mnie denerwuje jak ktos chodzi i placze ze nie ma pieniedzy choc ja naprawde ma. Ale zapomnialem ze na tym forum nie mozna krytykowac rafalka.

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#921 Postautor: marcin_lub » 2 lutego 2007, o 16:31

W Lublinie może i tak będzie, jeśli klub nie potrafi pozyskać sponsorów! Z tego, co się orientuję to problem tkwi w rozliczeniach klubu z każdej złotówki, jakie przekazałby sponsor. Tzn. jest parę firm, które chciałyby współpracować z lubelskim klubem, pod warunkiem, że klub wykaże rozliczenie owych pieniędzy. Niestety klub nie jest w stanie spełnić oczekiwania sponsorów. Jakie są dokładne szczegóły rozmów między klubem, a sponsorem, zapewne wiedzą sami zainteresowani, lecz w każdej plotce jest odrobinę prawdy...

harry
Trener

#922 Postautor: harry » 2 lutego 2007, o 16:43

Ale totalne bzdury człowieku piszesz. A co to za problem rozliczyć się z pieniędzy? Usłyszałeś jakieś plotki i powtarzasz bez sensu.
Są to bajki opowiadane przez tych co nic nie chcą dać i nie dają a krzyczą, że są największymi sponsorami klubu.
Zresztą teraz bedzie S. A. ( jak będzie) I takie bzdury automatycznie pójdą do kosza. No chyba, ze jakiś typ nie wie co to S. A..
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#923 Postautor: ravajas » 2 lutego 2007, o 17:01

sor pisze:A kto mowi ze zarzadzam jego kasa. Tylko mnie denerwuje jak ktos chodzi i placze ze nie ma pieniedzy choc ja naprawde ma. Ale zapomnialem ze na tym forum nie mozna krytykowac rafalka.

miec pieniądze, a mieć pieniądze na coś (konkretnego) to dwie różne rzeczy.
czlowiek który ma pieniędza nie wydaje ich na wszystko na co go stać.
ja sytuację Klimków widze inaczej: ojciec pewnie jest rozgoryczony tym, że w rozwoju talentu jego syna nie pomaga mu nikt. wydaje mi sie, że on byłby skłonny nadal pomagać, i pewnie nadal tez inwestować własne pieniądze, gdyby relacje w Klubem były przejrzyste i - tak po ludzku - serdeczne. moze właśnie stąd biorą się emocje i wzajemne rzucanie ostrych słów. nie wiem. takie mam wrażenie.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#924 Postautor: marcin_lub » 2 lutego 2007, o 17:06

Proszę Cię, Harry przeczytaj jeszcze raz mój post. Ja nie napisałem, że tak jest, tylko, że tak słyszałem, że jest to plotka, że w każdej plotce jest odrobina prawdy... Dlaczego się tak od razu oburzasz? Obraziłem Cię czy co? Nie rozumiem takiej frustracji...
A to, że w naszym klubie dzieją się jaja to nie trzeba być wielkim znawcą żeby takie wnioski wyciągnąć!

JAG
Senior

#925 Postautor: JAG » 2 lutego 2007, o 17:40

marcin_lub pisze:Proszę Cię, Harry przeczytaj jeszcze raz mój post. Ja nie napisałem, że tak jest, tylko, że tak słyszałem, że jest to plotka, że w każdej plotce jest odrobina prawdy... Dlaczego się tak od razu oburzasz? Obraziłem Cię czy co? Nie rozumiem takiej frustracji...
A to, że w naszym klubie dzieją się jaja to nie trzeba być wielkim znawcą żeby takie wnioski wyciągnąć!

Marcin a Ty jestes starÄ… przekupÄ… ktorej sie nudzi,czy moze kibicem ktoremu lezy na sercu dobro klubu??
wiesz że za takie glupoty mozna w najlepszym razie bana dostac??