Piotr Świst
Torsen pisze:Tu wszyscy, jak jeden mąż, wiedzą dobrze, że Świst umie jeździć. Nikt nie wątpi w jego umiejętności, a zatem radykalna odmiana nie powinna stanowić zaskoczenia. Pytanie, czy jedna strona chce jeszcze rozmawiać z drugą. I czy można jeszcze mieć nadzieję na tę odmianę.
Można - z lubelskiego lekkoducha Śledzia dało się zrobić w Rzeszowie żużlowca, to i Świstowi można przypomnieć, że jest żużlowcem a nie gołębiarzem. Trzeba tylko wiedzieć jak to zrobić.
Uważam, że po pierwsze, się obraził, a po drugie dobrze wie, że z takim przygotowaniem do sezonu, jakie poczynił, mógłby się tylko jeszcze bardziej skompromitować. Ma więc satysfakcję, że osłabia zespół, który go obraził, a jednocześnie unika kompromitacji i niepotrzebnych wydatków (bo na zarobki nie mógłby pewnie liczyć z tak mizernymi wynikami).
Taka mała spiskowa teoria, której nota bene, w odniesieniu do dziejów w ogólności, nie wyznaję
Taka mała spiskowa teoria, której nota bene, w odniesieniu do dziejów w ogólności, nie wyznaję
kupilem sobie dzis tygodnik zuzlowy. jest spory artykul o swiscie. oczywiscie wbrew temu co wypisuje gelo i dudi, swist potwierdza za ma zlamany kregoslup. dokladnie opisuje wypadek i skutki. ogolnie nic nowego, jedzie po kasinskim, zarzuca mu brak kompetencji i znajomosci regulaminu. ale jest tez jeden kwiatek.
ale na jakiej podstawie? swist byl w pierwszej trojce do polowy sezonu, kiedy tworzylo sie listy na podstawie zaszlorocznych srednich. w tym roku prozno szukac jego nazwiska wsrod trzech najlepszych zawopdnikow tz.
panie piotrze nie ma to jak miec wysoka samoocenÄ™. ale warto czasem zajrzec w statystyki, a te sÄ… w tym roku bezlitosne dla pana.
"mam wrażenie że działacze nie znają regulaminu, bo nie korzysta sie rowniez z zastepstwa zawodnika w moje miejsce"
ale na jakiej podstawie? swist byl w pierwszej trojce do polowy sezonu, kiedy tworzylo sie listy na podstawie zaszlorocznych srednich. w tym roku prozno szukac jego nazwiska wsrod trzech najlepszych zawopdnikow tz.
panie piotrze nie ma to jak miec wysoka samoocenÄ™. ale warto czasem zajrzec w statystyki, a te sÄ… w tym roku bezlitosne dla pana.
Gawrzyk pisze:ile jeszcze razy trzeba powtorzyc ze zaden Polak nie mial jak sięgam pamięcią gwarancji startów...Nie trzeba wiec tego warunku przedstawiac za kazdym razem...
Raczej chodzilo mi o to, ze Swist nie gwarantuje, ze wystartuje jak bedzie potrzeba.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
Swego czasu na forum http://www.stalgorzow.com.pl/index.php niejaki Full pociągnął sagę o stuprocentowym, nie powiem miło się czytało, mam nadzieje że będzie cd trzymający poziom. Poniżej zajawka o historii pewnego wywiadu dla TŻ:
Full pisze:Pada Å›nieg, gÄ™sty Å›nieg, który równomiernÄ… warstwÄ… zakrywa koleiny autostrady A-100% łączÄ…cej pewnÄ… hacjendÄ™ w Marwicach z najbliższymi, dostÄ™pnymi i zrozumiaÅ‚ymi dla pana domu zdobyczami XXI –wiecznej cywilizacji: remizÄ… ochotniczej straży pożarnej w Baczynie i siedzibÄ… KoÅ‚a GospodyÅ„ Wiejskich. PÅ‚ugi nie jeżdżą, bo losem hacjendy nie zainteresuje siÄ™ nikt, nawet mysz z kulawÄ… nogÄ…, tak wiÄ™c melancholia i nuda zakotwiczyÅ‚a w sÅ‚ynnym domku nie mniej sÅ‚ynnego wÅ‚aÅ›ciciela. Pstrykanie palcem po pilocie od lewego dekodera Cyfry + też nie przynosi ukojenia duszy, bo „Moda na sukces” już siÄ™ skoÅ„czyÅ‚a „KozioÅ‚ka-MatoÅ‚ka” jakoÅ› nie puszczajÄ…, a ambitniejsze programy sÄ… zbyt trudne do zrozumienia ...
- „Może by tak w karty zagrać ?” – w mózgu pana zabÅ‚ysÅ‚a myÅ›l, niczym u PomysÅ‚owego Dobromira – „Nie warto, doberman mnie ciÄ…gle ogrywa mnie w pokera....” – sÅ‚uszna refleksja nadeszÅ‚a szybko, niczym sraczka po kwaÅ›nym mleku zagryzanym kiszonymi ogórkami...
- „Chodź, piesku, w bierki zagramy !” – rzuciÅ‚ twisty.
- „O nie, w braniu to ty jesteÅ› najlepszy, mój panie” – równie sÅ‚usznie zauważyÅ‚ psiak kÅ‚adÄ…c swój Å‚eb na wycieraczce z poliestru – nagrodzie, którÄ… zdobyÅ‚ pan za zajÄ™cie trzynastego miejsca w jakimÅ› turnieju, gdzieÅ› pod Lipskiem.....
- „Wiem, wywiadu dam, dla Tygodnika Å»użlowego, a co!”.....

Koński zwis - the saga continuous ;-)
www.sportowefakty.pl pisze:Żużlowiec gorzowskiej Stali, Piotr Świst związał się kontraktem na nowy sezon z zespołem bydgoskiej Polonii. Z uwagi na to, iż nie mógł dojść do porozumienia ze swoim dotychczasowym pracodawcą zdecydował się na podpisanie tzw. umowy warszawskiej, dzięki której uniknie rocznej karencji i będzie mógł startować w zakontraktowanych już spotkaniach na torach brytyjskich. Nie wykluczone także, że Świst zostanie wypożyczony w trakcie sezonu do któregoś z klubów I lub II ligi.