Piotr Świst

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#376 Postautor: Torsen » 13 lipca 2006, o 14:20

Tu wszyscy, jak jeden mąż, wiedzą dobrze, że Świst umie jeździć. Nikt nie wątpi w jego umiejętności, a zatem radykalna odmiana nie powinna stanowić zaskoczenia. Pytanie, czy jedna strona chce jeszcze rozmawiać z drugą. I czy można jeszcze mieć nadzieję na tę odmianę.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#377 Postautor: Gelo » 13 lipca 2006, o 14:24

Torsen pisze:Tu wszyscy, jak jeden mąż, wiedzą dobrze, że Świst umie jeździć. Nikt nie wątpi w jego umiejętności, a zatem radykalna odmiana nie powinna stanowić zaskoczenia. Pytanie, czy jedna strona chce jeszcze rozmawiać z drugą. I czy można jeszcze mieć nadzieję na tę odmianę.

Można - z lubelskiego lekkoducha Śledzia dało się zrobić w Rzeszowie żużlowca, to i Świstowi można przypomnieć, że jest żużlowcem a nie gołębiarzem. Trzeba tylko wiedzieć jak to zrobić.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#379 Postautor: Torsen » 13 lipca 2006, o 14:28

Powiem szczerze: uważam, że to lewe zwolnienie. Oczywiście, nikogo nie oskarżam, oceniam jedynie na podstawie intuicji.

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#380 Postautor: Marcinex » 13 lipca 2006, o 14:36

Gawrzyk pisze:Ale chyba do wielu z Was nie dotarło, że facet złamał kręgosłup. Zwolnienie ma jeszcze na dłuższy czas.

No to rzeczywiście poważna kontuzja. Więc czy jest jeszcze szansa że zobaczymy czy ma już sezon z głowy :?: Czy tego też nikt nie wie :?:
Obrazek

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#382 Postautor: Torsen » 13 lipca 2006, o 14:47

Uważam, że po pierwsze, się obraził, a po drugie dobrze wie, że z takim przygotowaniem do sezonu, jakie poczynił, mógłby się tylko jeszcze bardziej skompromitować. Ma więc satysfakcję, że osłabia zespół, który go obraził, a jednocześnie unika kompromitacji i niepotrzebnych wydatków (bo na zarobki nie mógłby pewnie liczyć z tak mizernymi wynikami).
Taka mała spiskowa teoria, której nota bene, w odniesieniu do dziejów w ogólności, nie wyznaję :)

Pebas
Szkółkowicz

#384 Postautor: Pebas » 19 lipca 2006, o 16:08

kupilem sobie dzis tygodnik zuzlowy. jest spory artykul o swiscie. oczywiscie wbrew temu co wypisuje gelo i dudi, swist potwierdza za ma zlamany kregoslup. dokladnie opisuje wypadek i skutki. ogolnie nic nowego, jedzie po kasinskim, zarzuca mu brak kompetencji i znajomosci regulaminu. ale jest tez jeden kwiatek.

"mam wrażenie że działacze nie znają regulaminu, bo nie korzysta sie rowniez z zastepstwa zawodnika w moje miejsce"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ale na jakiej podstawie? swist byl w pierwszej trojce do polowy sezonu, kiedy tworzylo sie listy na podstawie zaszlorocznych srednich. w tym roku prozno szukac jego nazwiska wsrod trzech najlepszych zawopdnikow tz.
panie piotrze nie ma to jak miec wysoka samoocenÄ™. ale warto czasem zajrzec w statystyki, a te sÄ… w tym roku bezlitosne dla pana.

baranek
Junior

#385 Postautor: baranek » 19 lipca 2006, o 21:23

swist potwierdza za ma zlamany kregoslup

:shock: :shock: :shock: no to co z nim w końcu :?: :?:

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#387 Postautor: jataman21 » 3 września 2006, o 22:40

Kolega mi dziś powiedział, że Świst podał klub do sądu, oczywiście nie są to jakieś pewne informacje, ale wolałbym je rozwiać i może ktoś bliżej związany z klubem mógłby to potwierdzić ?? :roll:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#388 Postautor: Cz@rek » 3 września 2006, o 23:08

Zapowiadał to w ostatnich wywiadach,więc pewnie tak zrobił. :?

Ge(L)o
Trener

#390 Postautor: Ge(L)o » 17 stycznia 2007, o 14:50

Co za typ. Jest przekomiczny :lol:

Koper
Trener
Kontakt:

#391 Postautor: Koper » 17 stycznia 2007, o 18:50

Co ciekawe to wlasnie z Tygodnika Zuzlowego po raz pierwszy kibice w Lublinie dowiedzieli sie o tej kontuzji kregoslupa Swista odniesionej na motocrossie bo wczesniej zadne zrodla lokalne nic o tym nie pisały.

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#392 Postautor: Fork » 17 stycznia 2007, o 18:55

Sugerujesz cos? :wink:
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#393 Postautor: bkapusta » 17 stycznia 2007, o 19:11

Ale bez gwarancji startow [z obydwwu stron :P] mozna by z nim podpisac :)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#395 Postautor: bkapusta » 17 stycznia 2007, o 19:52

Gawrzyk pisze:ile jeszcze razy trzeba powtorzyc ze zaden Polak nie mial jak sięgam pamięcią gwarancji startów...Nie trzeba wiec tego warunku przedstawiac za kazdym razem...

Raczej chodzilo mi o to, ze Swist nie gwarantuje, ze wystartuje jak bedzie potrzeba. 8)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#396 Postautor: Kiry » 18 stycznia 2007, o 10:59

Swego czasu na forum http://www.stalgorzow.com.pl/index.php niejaki Full pociągnął sagę o stuprocentowym, nie powiem miło się czytało, mam nadzieje że będzie cd trzymający poziom. Poniżej zajawka o historii pewnego wywiadu dla TŻ:
Full pisze:Pada Å›nieg, gÄ™sty Å›nieg, który równomiernÄ… warstwÄ… zakrywa koleiny autostrady A-100% łączÄ…cej pewnÄ… hacjendÄ™ w Marwicach z najbliższymi, dostÄ™pnymi i zrozumiaÅ‚ymi dla pana domu zdobyczami XXI –wiecznej cywilizacji: remizÄ… ochotniczej straży pożarnej w Baczynie i siedzibÄ… KoÅ‚a GospodyÅ„ Wiejskich. PÅ‚ugi nie jeżdżą, bo losem hacjendy nie zainteresuje siÄ™ nikt, nawet mysz z kulawÄ… nogÄ…, tak wiÄ™c melancholia i nuda zakotwiczyÅ‚a w sÅ‚ynnym domku nie mniej sÅ‚ynnego wÅ‚aÅ›ciciela. Pstrykanie palcem po pilocie od lewego dekodera Cyfry + też nie przynosi ukojenia duszy, bo „Moda na sukces” już siÄ™ skoÅ„czyÅ‚a „KozioÅ‚ka-MatoÅ‚ka” jakoÅ› nie puszczajÄ…, a ambitniejsze programy sÄ… zbyt trudne do zrozumienia ...
- „Może by tak w karty zagrać ?” – w mózgu pana zabÅ‚ysÅ‚a myÅ›l, niczym u PomysÅ‚owego Dobromira – „Nie warto, doberman mnie ciÄ…gle ogrywa mnie w pokera....” – sÅ‚uszna refleksja nadeszÅ‚a szybko, niczym sraczka po kwaÅ›nym mleku zagryzanym kiszonymi ogórkami...
- „Chodź, piesku, w bierki zagramy !” – rzuciÅ‚ twisty.
- „O nie, w braniu to ty jesteÅ› najlepszy, mój panie” – równie sÅ‚usznie zauważyÅ‚ psiak kÅ‚adÄ…c swój Å‚eb na wycieraczce z poliestru – nagrodzie, którÄ… zdobyÅ‚ pan za zajÄ™cie trzynastego miejsca w jakimÅ› turnieju, gdzieÅ› pod Lipskiem.....
- „Wiem, wywiadu dam, dla Tygodnika Å»użlowego, a co!”.....
Obrazek

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

Koński zwis - the saga continuous ;-)

#397 Postautor: Kiry » 30 stycznia 2007, o 08:25

www.sportowefakty.pl pisze:Żużlowiec gorzowskiej Stali, Piotr Świst związał się kontraktem na nowy sezon z zespołem bydgoskiej Polonii. Z uwagi na to, iż nie mógł dojść do porozumienia ze swoim dotychczasowym pracodawcą zdecydował się na podpisanie tzw. umowy warszawskiej, dzięki której uniknie rocznej karencji i będzie mógł startować w zakontraktowanych już spotkaniach na torach brytyjskich. Nie wykluczone także, że Świst zostanie wypożyczony w trakcie sezonu do któregoś z klubów I lub II ligi.
Obrazek

Damien

#398 Postautor: Damien » 30 stycznia 2007, o 22:09

Swist walczy o miejsce w składzie Polonii 8)
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=172666

Awatar użytkownika
extreame
Kontakt:

#400 Postautor: extreame » 30 stycznia 2007, o 22:40

No jak Piotrek przepracuje zime to nie stoi wcale na przegranej pozycji, ja tam mu źle nie życze... oby jeszcze zrobił wiele 3czek na torze :D
Obrazek