Skład 2007 - Piszcz, Klimek, Michaluk i Johnston na koniec

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
harry
Trener

#851 Postautor: harry » 4 stycznia 2007, o 11:04

A czego lub właściwie kogo wy się teraz jeszcze spodziewacie? Jedyne co nam teraz zostało to kontraktowanie takich zawodników typu Nieminen - młodych, agresywnych, żądnych sukcesów, pokazania się a co za tym idzie zarabiania dużo większej kasy.Wszyscy, którzy jeszcze nie jeździli w Polsce lub dawno temu, chcą spróbować tego "miodu". Wszystkie znane nazwiska już dawno zajęte, więc została nam rola pionierów i odkrywców. I jeszcze takich ze 3-4 zakontraktujemy. Jeden albo dwóch odpali. A trzon zespołu i tak będzie polski. I nie daj Boże jakaś kontuzja czy któryś nie przygotuje się do sezonu to akurat nieznany kandydat będzie do sprawdzenia. I po to ich kontraktujemy.
:shock: :shock: :shock: Nie zrzynałem od Pokemona!!! Naprawdę. Ale miło, ze ktoś myśli podobnie. Dobrze, ze przeczytałem, bo jeszcze miałem dopisać o Kylmakorpim... to samo :shock: :lol:
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Czarek
Trener

#853 Postautor: Czarek » 4 stycznia 2007, o 11:34

Dalej uważam (a te podpisane kontrakty to potwierdzają), że klub błędnie odpowiedział sobie na pytanie: czy lepiej wystardować w II lidze i walczyc o awans, czy lepiej do II ligi spaść?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

rob7
Senior

#855 Postautor: rob7 » 4 stycznia 2007, o 11:43

a niby dlaczego ma spaść do II-ligi (o ile takowa w 2008 będzie)?
Kontraktowanie jeszcze nie zakończone a skład Grudziądza (rezygnacja prezesa, problemy z budzetem) i Poznania (też są bez licencji) sprawy spadku nie przesądzają.

harry
Trener

#856 Postautor: harry » 4 stycznia 2007, o 12:19

Czarek pisze:Dalej uważam (a te podpisane kontrakty to potwierdzają), że klub błędnie odpowiedział sobie na pytanie: czy lepiej wystardować w II lidze i walczyc o awans, czy lepiej do II ligi spaść?

Wbrew pozorom klub długo sie nad tym zastanawiał. I jak jeden mąż doszliśmy do porozumienia, ze nowego klubu absolutnie nikt z nas nie ma ochoty zakładać ani jeździć od nowa w drugiej lidze. Oprócz tego (przynajmniej ja) nie znam poważnych ludzi, którzy chcieliby się tym zająć od nowa w II lidze. Przynajmniej nikt taki się nie zgłosił ani nie dał znaku, ze chce.
Uważam, ze na wiele lat zostaliby nam amatorzy tylko. I moze z tego coś by się za kilka lat urodziło. MOŻE...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#857 Postautor: Dobromir » 4 stycznia 2007, o 12:25

A czy z Brhelem ktoś rozmawiał na temat następnego sezonu?? Ciekawe czy klub się z nim rozliczył.

Czarek
Trener

#858 Postautor: Czarek » 4 stycznia 2007, o 12:27

harry pisze:
Czarek pisze:Dalej uważam (a te podpisane kontrakty to potwierdzają), że klub błędnie odpowiedział sobie na pytanie: czy lepiej wystardować w II lidze i walczyc o awans, czy lepiej do II ligi spaść?

Wbrew pozorom klub długo sie nad tym zastanawiał. I jak jeden mąż doszliśmy do porozumienia, ze nowego klubu absolutnie nikt z nas nie ma ochoty zakładać ani jeździć od nowa w drugiej lidze. Oprócz tego (przynajmniej ja) nie znam poważnych ludzi, którzy chcieliby się tym zająć od nowa w II lidze. Przynajmniej nikt taki się nie zgłosił ani nie dał znaku, ze chce.
Uważam, ze na wiele lat zostaliby nam amatorzy tylko. I moze z tego coś by się za kilka lat urodziło. MOŻE...

Mam nadzieję, że te nastepne podpisane kontrakty będą dużo mocniejsze.

Czarek
Trener

#859 Postautor: Czarek » 4 stycznia 2007, o 12:30

Pokemon pisze:Dzięki Harry. Ja też dopiero przeczytałem, że dopisałeś uwagę na mój temat o Kylmaekorpim :lol:

Szanuje to co robisz, bo uważam, iż jest to zdrowe podejście. Dlatego też Czarku mam odmienne zdanie w temacie, ale masz oczywiście prawo uważać tak jak uważasz. Pamiętaj jednak, że nasze plany opierają się tylko i wyłącznie na jeździe w I lidze, więc to co piszesz o II to byłby raczej koniec żużla w Lublinie w ogóle.
Czy spadniemy? Nie był bym tego taki pewny! :wink:

Może sie okazać (a skład czy jego brak na to wskazuje), że ten sezon bedzie tylko przedłużeniem agonii, bo skoro nikt nie chce jechać w II lidze to co bedzie po tegorocznym spadku.

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#861 Postautor: Fork » 4 stycznia 2007, o 12:41

nieminen w tym roku raz jechal w polsce. w 1/2 dms. napedzil strache paru gosciom (miałem okazje ogladac. jezdzi agresywnie. jak Jonasz), i chyba przez strate punktow wlasnie w konfrontacji z nim (przegrali z nim ulamek i protas) polacy nie weszli do finalu.

Własnie mialem to na mysli...
Jak lał Kolgejta i tego mistera elegancji to każdy przecierał oczy ze zdumienia.
Ja sie ciesze z tego rozwiązania.. czekam na kolejne kontrakty takich zawodników. Zawsze to z ciekawością pojdzie sie na mecz, w którym startowac będą nowe twarze.. atrakcja i tyle.
trening czyni mistrza.

rob7
Senior

#862 Postautor: rob7 » 4 stycznia 2007, o 12:42

Dobromir pisze:A czy z Brhelem ktoś rozmawiał na temat następnego sezonu?? Ciekawe czy klub się z nim rozliczył.

Brhel jeździ w barwach Olymp Praga a oni zgłosili sie do rozgrywek polskiej II-ligi :lol:
Czarek, Grudziądz i Poznań składu rzucającego na kolana też nie mają, jeżeli tor zostanie właściwie przygotowany ("kopa" że tylko kaski będzie żużlowcom widać) a "nasi" przepracują zimę na siłowni to wielu
przyjezdnych "wymięknie"

Czarek
Trener

#863 Postautor: Czarek » 4 stycznia 2007, o 13:36

rob7 pisze:
Dobromir pisze:

Czarek, Grudziądz i Poznań składu rzucającego na kolana też nie mają, jeżeli tor zostanie właściwie przygotowany ("kopa" że tylko kaski będzie żużlowcom widać) a "nasi" przepracują zimę na siłowni to wielu
przyjezdnych "wymięknie"

Napisz, którzy to ci "nasi", to szybko sprawdzę czy już trenują na siłowni.

zarfe
Szkółkowicz

#864 Postautor: zarfe » 4 stycznia 2007, o 13:48

Dzisiaj juz bedzie podana informacja na temat licencji?

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#865 Postautor: Hans » 4 stycznia 2007, o 13:52

Czarek pisze:
rob7 pisze:
Dobromir pisze:

przyjezdnych "wymięknie"

Napisz, którzy to ci "nasi", to szybko sprawdzę czy już trenują na siłowni.

Nie wiesz jacy "nasi" mogą tu jeździć?
Z choinki się urwałeś czy przyjechałeś z dalekiej Alaski? :evil:

Może jak Krosno nie dostało licencji to złapać też Vaculika :?:
Młody, perspektywiczny :wink: Najlepiej na dwa lata :D

A co do Kauko- to w końcu na ile on ma kontrakt, na rok czy na dwa ?

zarfe
Szkółkowicz

#866 Postautor: zarfe » 4 stycznia 2007, o 15:10

Gratulacje-wreszcie mamy licencje. Tylko kiedy mozemy sie spodziewac kolejnych kontraktow?

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#868 Postautor: bartosch » 4 stycznia 2007, o 18:44

casting caly czas trwa, wiec cierpliwosci :) rozumiem te pesymistyczne glosy bo juz taka jest nasza Polska mentalnosc zeby biadolic. ja sie ciesze, ze jedziemy dalej, bo uwierzcie ale wygladalo to blado. wierze, ze ktorys z naszych "kozakow" zaskoczy w tym sezonie (oby kazdy) i nie raz zleje dupsko bardziej utytuowanym kolegom. dla mnie priorytetami beda: dobra atmosfera w ekipie oraz kolektyw (jak za komuny, tylko po amerykanskiej korekcie), a wtedy mozna wygrac z kazdym! fajnego sezonu Wam zycze, pozdrawiam!
carpe diem!

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#869 Postautor: $korzen$ » 4 stycznia 2007, o 18:54

harry pisze: zawodników typu Nieminen - młodych, agresywnych,

Harry a skad ty wiesz ze ten Nieminen taki agresywny, widziales na dvd ? czy moze tak powiedzial Joonas ? :wink:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#871 Postautor: Gelo » 4 stycznia 2007, o 18:56

$korzen$ pisze:
harry pisze: zawodników typu Nieminen - młodych, agresywnych,

Harry a skad ty wiesz ze ten Nieminen taki agresywny, widziales na dvd ? czy moze tak powiedzial Joonas ? :wink:

Może na podstawie download ze strony "kakałko" :D Obadajcie "great race" - właśnie ze wspomnianego Rybnika. Agresja objawia sietym, że startuje pierwszy i objeżdżają go jak ostatniego kelnera. Po co on to wrzucił na swoją stronę? Jako antyreklamę chyba :twisted: .

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#872 Postautor: Fork » 4 stycznia 2007, o 19:17

Agresja objawia sietym, że startuje pierwszy i objeżdżają go jak ostatniego kelnera

To mi kogos przypomina :twisted:
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#873 Postautor: $korzen$ » 4 stycznia 2007, o 20:26

Gelo pisze:Może na podstawie download ze strony "kakałko" :D Obadajcie "great race" - właśnie ze wspomnianego Rybnika. Agresja objawia sietym, że startuje pierwszy i objeżdżają go jak ostatniego kelnera. Po co on to wrzucił na swoją stronę? Jako antyreklamę chyba :twisted: .

Matko Boska, to ja tam nie wchodze. Szkoda mojego i tak juz poszarpanego zdrowia. Pozostaje wierzyc w Charczenke, moze on bedzie bardziej agresywny :wink:

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#874 Postautor: Marcinex » 4 stycznia 2007, o 20:29

harry pisze:I jeszcze takich ze 3-4 zakontraktujemy. Jeden albo dwóch odpali. A trzon zespołu i tak będzie polski.

Czyli Trumiński (średnia 1,7 w II lidze), Piszcz ( nie zachwycający w Anglii) i Jeleniewski (zawodnik tylko własnego toru i to nie zawsze...) mają być lepsi od takiego Nieminena (który ma średnie ponad 2pkt/bieg, a w Rybniku na DPŚ objechał Protasa i Ułamka)? To właśnie w tych 3-4 z którymi mają być podpisane kontrakty jest jedyna nadzieja na utrzymanie... Piszcz już 2 lata temu był kreowany na lidera i sezon zakończył z średnią 1,6. A liga jest nieporównywalnie mocniejsza niż wtedy. O Trumnie i Jeleniu nie wspominam, bo na liderów się nie nadają...
Obrazek

Awatar użytkownika
kleczes_GKM
Szkółkowicz
Kontakt:

#875 Postautor: kleczes_GKM » 4 stycznia 2007, o 20:34

http://www.kauko.black-diamonds.net/gal ... pic053.jpg

Widac rowniez, ze podnosi swoje umiejetnosci poprzez rywalizacje z najlepszymi 8)

Troche dziwny ten eksperyment z Nieminenem, jest jeszcze kilku lepszych zawodnikow niz On, chociazby Magus Karlsson...

Widze, ze wszyscy zachlystneli sie jednym przecietnym jego wystepem, udalo mu sie objechac Ulamka i PePe i to odrazu ma swiadczyc, ze bedzie lepszy od doswiadczonych na polskich torach- Truminskiego, Piszcza i Jeleniewskiego? :shock: