Skład 2007 - Piszcz, Klimek, Michaluk i Johnston na koniec
A czego lub właściwie kogo wy się teraz jeszcze spodziewacie? Jedyne co nam teraz zostało to kontraktowanie takich zawodników typu Nieminen - młodych, agresywnych, żądnych sukcesów, pokazania się a co za tym idzie zarabiania dużo większej kasy.Wszyscy, którzy jeszcze nie jeździli w Polsce lub dawno temu, chcą spróbować tego "miodu". Wszystkie znane nazwiska już dawno zajęte, więc została nam rola pionierów i odkrywców. I jeszcze takich ze 3-4 zakontraktujemy. Jeden albo dwóch odpali. A trzon zespołu i tak będzie polski. I nie daj Boże jakaś kontuzja czy któryś nie przygotuje się do sezonu to akurat nieznany kandydat będzie do sprawdzenia. I po to ich kontraktujemy.
Nie zrzynałem od Pokemona!!! Naprawdę. Ale miło, ze ktoś myśli podobnie. Dobrze, ze przeczytałem, bo jeszcze miałem dopisać o Kylmakorpim... to samo

" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Czarek pisze:Dalej uważam (a te podpisane kontrakty to potwierdzają), że klub błędnie odpowiedział sobie na pytanie: czy lepiej wystardować w II lidze i walczyc o awans, czy lepiej do II ligi spaść?
Wbrew pozorom klub długo sie nad tym zastanawiał. I jak jeden mąż doszliśmy do porozumienia, ze nowego klubu absolutnie nikt z nas nie ma ochoty zakładać ani jeździć od nowa w drugiej lidze. Oprócz tego (przynajmniej ja) nie znam poważnych ludzi, którzy chcieliby się tym zająć od nowa w II lidze. Przynajmniej nikt taki się nie zgłosił ani nie dał znaku, ze chce.
Uważam, ze na wiele lat zostaliby nam amatorzy tylko. I moze z tego coś by się za kilka lat urodziło. MOŻE...
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
harry pisze:Czarek pisze:Dalej uważam (a te podpisane kontrakty to potwierdzają), że klub błędnie odpowiedział sobie na pytanie: czy lepiej wystardować w II lidze i walczyc o awans, czy lepiej do II ligi spaść?
Wbrew pozorom klub długo sie nad tym zastanawiał. I jak jeden mąż doszliśmy do porozumienia, ze nowego klubu absolutnie nikt z nas nie ma ochoty zakładać ani jeździć od nowa w drugiej lidze. Oprócz tego (przynajmniej ja) nie znam poważnych ludzi, którzy chcieliby się tym zająć od nowa w II lidze. Przynajmniej nikt taki się nie zgłosił ani nie dał znaku, ze chce.
Uważam, ze na wiele lat zostaliby nam amatorzy tylko. I moze z tego coś by się za kilka lat urodziło. MOŻE...
Mam nadzieję, że te nastepne podpisane kontrakty będą dużo mocniejsze.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Pokemon pisze:Dzięki Harry. Ja też dopiero przeczytałem, że dopisałeś uwagę na mój temat o Kylmaekorpim :lol:
Szanuje to co robisz, bo uważam, iż jest to zdrowe podejście. Dlatego też Czarku mam odmienne zdanie w temacie, ale masz oczywiście prawo uważać tak jak uważasz. Pamiętaj jednak, że nasze plany opierają się tylko i wyłącznie na jeździe w I lidze, więc to co piszesz o II to byłby raczej koniec żużla w Lublinie w ogóle.
Czy spadniemy? Nie był bym tego taki pewny! :wink:
Może sie okazać (a skład czy jego brak na to wskazuje), że ten sezon bedzie tylko przedłużeniem agonii, bo skoro nikt nie chce jechać w II lidze to co bedzie po tegorocznym spadku.
nieminen w tym roku raz jechal w polsce. w 1/2 dms. napedzil strache paru gosciom (miałem okazje ogladac. jezdzi agresywnie. jak Jonasz), i chyba przez strate punktow wlasnie w konfrontacji z nim (przegrali z nim ulamek i protas) polacy nie weszli do finalu.
Własnie mialem to na mysli...
Jak lał Kolgejta i tego mistera elegancji to każdy przecierał oczy ze zdumienia.
Ja sie ciesze z tego rozwiązania.. czekam na kolejne kontrakty takich zawodników. Zawsze to z ciekawością pojdzie sie na mecz, w którym startowac będą nowe twarze.. atrakcja i tyle.
trening czyni mistrza.
Dobromir pisze:A czy z Brhelem ktoś rozmawiał na temat następnego sezonu?? Ciekawe czy klub się z nim rozliczył.
Brhel jeździ w barwach Olymp Praga a oni zgłosili sie do rozgrywek polskiej II-ligi :lol:
Czarek, Grudziądz i Poznań składu rzucającego na kolana też nie mają, jeżeli tor zostanie właściwie przygotowany ("kopa" że tylko kaski będzie żużlowcom widać) a "nasi" przepracują zimę na siłowni to wielu
przyjezdnych "wymięknie"
rob7 pisze:Dobromir pisze:
Czarek, Grudziądz i Poznań składu rzucającego na kolana też nie mają, jeżeli tor zostanie właściwie przygotowany ("kopa" że tylko kaski będzie żużlowcom widać) a "nasi" przepracują zimę na siłowni to wielu
przyjezdnych "wymięknie"
Napisz, którzy to ci "nasi", to szybko sprawdzę czy już trenują na siłowni.
Czarek pisze:rob7 pisze:Dobromir pisze:
przyjezdnych "wymięknie"
Napisz, którzy to ci "nasi", to szybko sprawdzę czy już trenują na siłowni.
Nie wiesz jacy "nasi" mogą tu jeździć?
Z choinki się urwałeś czy przyjechałeś z dalekiej Alaski?
Może jak Krosno nie dostało licencji to złapać też Vaculika
Młody, perspektywiczny
A co do Kauko- to w końcu na ile on ma kontrakt, na rok czy na dwa ?
casting caly czas trwa, wiec cierpliwosci
rozumiem te pesymistyczne glosy bo juz taka jest nasza Polska mentalnosc zeby biadolic. ja sie ciesze, ze jedziemy dalej, bo uwierzcie ale wygladalo to blado. wierze, ze ktorys z naszych "kozakow" zaskoczy w tym sezonie (oby kazdy) i nie raz zleje dupsko bardziej utytuowanym kolegom. dla mnie priorytetami beda: dobra atmosfera w ekipie oraz kolektyw (jak za komuny, tylko po amerykanskiej korekcie), a wtedy mozna wygrac z kazdym! fajnego sezonu Wam zycze, pozdrawiam!
carpe diem!
$korzen$ pisze:harry pisze: zawodników typu Nieminen - młodych, agresywnych,
Harry a skad ty wiesz ze ten Nieminen taki agresywny, widziales na dvd ? czy moze tak powiedzial Joonas ?
Może na podstawie download ze strony "kakałko"
Gelo pisze:Może na podstawie download ze strony "kakałko"Obadajcie "great race" - właśnie ze wspomnianego Rybnika. Agresja objawia sietym, że startuje pierwszy i objeżdżają go jak ostatniego kelnera. Po co on to wrzucił na swoją stronę? Jako antyreklamę chyba
.
Matko Boska, to ja tam nie wchodze. Szkoda mojego i tak juz poszarpanego zdrowia. Pozostaje wierzyc w Charczenke, moze on bedzie bardziej agresywny
harry pisze:I jeszcze takich ze 3-4 zakontraktujemy. Jeden albo dwóch odpali. A trzon zespołu i tak będzie polski.
Czyli Trumiński (średnia 1,7 w II lidze), Piszcz ( nie zachwycający w Anglii) i Jeleniewski (zawodnik tylko własnego toru i to nie zawsze...) mają być lepsi od takiego Nieminena (który ma średnie ponad 2pkt/bieg, a w Rybniku na DPŚ objechał Protasa i Ułamka)? To właśnie w tych 3-4 z którymi mają być podpisane kontrakty jest jedyna nadzieja na utrzymanie... Piszcz już 2 lata temu był kreowany na lidera i sezon zakończył z średnią 1,6. A liga jest nieporównywalnie mocniejsza niż wtedy. O Trumnie i Jeleniu nie wspominam, bo na liderów się nie nadają...

- kleczes_GKM
- Szkółkowicz
- Kontakt:
http://www.kauko.black-diamonds.net/gal ... pic053.jpg
Widac rowniez, ze podnosi swoje umiejetnosci poprzez rywalizacje z najlepszymi
Troche dziwny ten eksperyment z Nieminenem, jest jeszcze kilku lepszych zawodnikow niz On, chociazby Magus Karlsson...
Widze, ze wszyscy zachlystneli sie jednym przecietnym jego wystepem, udalo mu sie objechac Ulamka i PePe i to odrazu ma swiadczyc, ze bedzie lepszy od doswiadczonych na polskich torach- Truminskiego, Piszcza i Jeleniewskiego?
Widac rowniez, ze podnosi swoje umiejetnosci poprzez rywalizacje z najlepszymi
Troche dziwny ten eksperyment z Nieminenem, jest jeszcze kilku lepszych zawodnikow niz On, chociazby Magus Karlsson...
Widze, ze wszyscy zachlystneli sie jednym przecietnym jego wystepem, udalo mu sie objechac Ulamka i PePe i to odrazu ma swiadczyc, ze bedzie lepszy od doswiadczonych na polskich torach- Truminskiego, Piszcza i Jeleniewskiego?