Skład 2007 - Piszcz, Klimek, Michaluk i Johnston na koniec
Dobra Kalhorn uważasz że jesteśmy w stanie powalczyć z Gorzowem Gdańskiem Ostrowem u siebie w składzie wychowanków takim jak podałeś, bez wzmocnienia co najmniej dwoma zagranicznymi zawodnikami?? Bo ja watpie że zawodnicy Piszcz i Trumiński ze średnią cirke about 2,0 z 2 ligi powalczą z Pedersenem Chrzanowskim Jensenem Karllsonem i wiekszością zawodników z tych teamów. Jeszcze Śledz Knapp i Jeleń są w stanie powalczyć, ale tylko powalczyć bez żadnych gwarancji ale do tych 3 zawodników na nasz tor potrzebujemy co najmniej Hamilla i jednego zawodnika poziomu Knappa aby z tymi drużynami chodzby myśleć o zwycięstwie u Nas.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Łoptymista
- Trener
ale kto chce walczyc przy obecnej sytuacji naszego klubu z Gdanskiem, Gorzowem, czy Ostrowem
Mysle, ze czekaja nas ciezkie boje z Poznaniem i Grudziadzem o utrzymanie. Moze ewentualnie z Gnieznem i Rybnikiem tez.
Zejdz na ziemie.
Mysle, ze czekaja nas ciezkie boje z Poznaniem i Grudziadzem o utrzymanie. Moze ewentualnie z Gnieznem i Rybnikiem tez.
Zejdz na ziemie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Cooper cholera, czy uważasz że wygrane 2 mecze z Poznaniem i Grudziądzem u Nas zapewnią nam utrzymanie?? Ja wątpie, żeby się utrzymać trzeba też coś skubnąć lepszym na naszym torze i o to mi chodzi, ja nie miałem na mysli toczenie bojow z tymi drużynami o miejsce w tabeli a o wynik na naszym torze, bo że dostaniemy na wyjeżdzie do 25 to będzie normalka ale u Nas bedzie trzeba przynajmniej jeden mecz z pierwszej 4 wygrać te marne 46:44 aby się utrzymać.
Te dwie wygrane jak najbardziej moga zapewnic nam utrzymanie, ale jak zwykle sa jakies warunki. Chociazby tylko dwie wygrane w/w druzyn, co jest bardzo realne. Jednak poki co niech cos ruszy sie z miejsca, a bedziemy mogli podyskutowac wiecej. Teraz nie ma raczej powodow do tego typu polemiki.
Mamy jednego zawodnika z kontraktem, ale to tylko niewielki procent tego co potrzebujemy do samego startu, tak wiec te dwie wygrane dzieki ktorym mozemy sie utrzymac w 1 lidze sa baardzo odlegle.
Pozdrawiam.
Mamy jednego zawodnika z kontraktem, ale to tylko niewielki procent tego co potrzebujemy do samego startu, tak wiec te dwie wygrane dzieki ktorym mozemy sie utrzymac w 1 lidze sa baardzo odlegle.
Pozdrawiam.
MOTORLUBLIN
jataman21: Uważam, że Piszcz i Trumiński są w stanie u nas dobrze punktować i powalczyć niemal z każdym, co udowodnili już nieraz na naszym torze. Tylko ten tor musi naprawdę być naszym atutem. Oczywiście nie powierzyłbym żadnemu z tych zawodników odpowiedzialności za utrzymanie czy kreował na lidera drużyny. Oczywiście jestem zwolennikiem podpisania również kontraktu z obcokrajowcami, ale w tej chwili żaden nie gwarantuje tego, że u nas będzie jeździł lepiej niż nasi wychowankowie. To samo tyczy się zawodników krajowych. Niemniej jednak warto podpisać kontrakty (0 kwota za samo podpisanie) i przetestować zawodników zagranicznych na zgrupowaniu w Lublinie (tak by poznali tor). Zawsze któryś z nich może okazać się strzałem w 10.
Aby utrzymać ligę będzie trzeba wygrać o jeden mecz więcej niż wygra Grudziądz lub Poznań. Czyli będzie prawdopodobnie trzeba wygrać co najmniej jednym z faworytów z (Rybnikiem, Gdańskiem, Gorzowem lub Ostrowem). Koniecznie trzeba też wygrać mecz z Gnieznem.
Zawodników z górnej półki już raczej nie zatrudnimy wiec pozostaje tylko atut własnego toru i jazda wychowankami. Tylko, że jak narazie chyba nie są prowadzone żadne prace nad torem (a powinno się go przygotować już teraz), a chyba poza tylko Michalukiem również żaden wychowanek nie podpisał z nami kontraktu.
Ps. "Franek" w Lublinie? Nie. Ale w Pile 5 takich "Franków" mogłoby uratować tamtejszy klub jeśli miałby on walczyć o utrzymanie w 1 lidze.
Aby utrzymać ligę będzie trzeba wygrać o jeden mecz więcej niż wygra Grudziądz lub Poznań. Czyli będzie prawdopodobnie trzeba wygrać co najmniej jednym z faworytów z (Rybnikiem, Gdańskiem, Gorzowem lub Ostrowem). Koniecznie trzeba też wygrać mecz z Gnieznem.
Zawodników z górnej półki już raczej nie zatrudnimy wiec pozostaje tylko atut własnego toru i jazda wychowankami. Tylko, że jak narazie chyba nie są prowadzone żadne prace nad torem (a powinno się go przygotować już teraz), a chyba poza tylko Michalukiem również żaden wychowanek nie podpisał z nami kontraktu.
Ps. "Franek" w Lublinie? Nie. Ale w Pile 5 takich "Franków" mogłoby uratować tamtejszy klub jeśli miałby on walczyć o utrzymanie w 1 lidze.
Trumiński odowodnił na sparingu z Józkami że na naszym torze może pokonać nawet Chrzanowskiego. Co do Piszcza zdecydowanie NIE jak w 2 czasami 10 punktow nie robił to co on gwarantuje w 1? Do tego kontuzje łapie często. Z obco nie ma co liczyć na Hamilla bo ma ponoć oferty z extraligi trzeba koniecznie sprawdzić jak na polskich torach spisał by sie Mcgowan, spróbować go namówić do podpisania. Myśle że przywoził by te 10 pkt
NIby pisalem, ze nie ma co gdybac poki nie wyjasni sie sprawa startu ale moze sprobowac faktycznie wychowankow plus mlodych obco. Na przyklad Rich Hall. Ten chlopak ma nawet talent i wole walki. Widzialem Go w akcji pare razy i pokazal nie raz, ze potrafi jezdzic na wysokim poziomie. Do tego miszcz Anglii w druzynie
))
MOTORLUBLIN
Te dwie wygrane jak najbardziej moga zapewnic nam utrzymanie, ale jak zwykle sa jakies warunki. Chociazby tylko dwie wygrane w/w druzyn, co jest bardzo realne.
Stary, w cuda wierzysz?? 4pkt na koneic sezonu mogą nam zapewnic utrzymanie?? Myslisz że Grudziądz wygra 2 mecze?? Mają jeszcze bardziej specyficzny tor od naszego i napewno pokuszą się na nim o nie jedną niespodzianke, Poznań stawia na młodych gniewnych którzy też napewno łatwo u siebie skóry sprzedawać nie będą więc nie licz że 4pkt uratują komuś ligę. Wg. mnie co najmniej trzeba będzie zdobyć 8pkt, czyli wygrac u siebie z Poznaniem, Gnieznem, Grudziądzem i pokusić się o jedno zwyciestwo z pierwszą 4rką.
jataman21: Uważam, że Piszcz i Trumiński są w stanie u nas dobrze punktować i powalczyć niemal z każdym, co udowodnili już nieraz na naszym torze.
Jurek Mordel też udowodnił wiele razy na naszym torze że potrafi powalczyć z każdym! Postawmy na niego! Mistrzu weź pod uwagę że ligi się zmieniają, Piszcz nie jeżdził w lidze z obco a jego średnia wynosiła 1,7 bodajże nawet mniej. To samo tyczy się Trumny. Na naszym torze żeby takimi zawodnikami jechać potrzebny byłby lider typu conajmniej Hamilla i wtedy można zacząć marzyć o utrzymaniu. Piszcz nie pokazał się z super strony w 2 lidze to samo tyczy się Trumny więc wmawiaj mi że sa w stanie wygrać z każdym bo Pedersen czy Chrzanowski to nie Jąder z którym przegrywał Piszcz, Zywertowski czy Hućko, Chiński idol Metalicznego
2 lata temu, w lidze bez obco napewno, teraz był moooocno polemizował.
Pozdrawiam
Trumiński odowodnił na sparingu z Józkami że na naszym torze może pokonać nawet Chrzanowskiego.
Pewnie! Jeden sparing i od razu zawodnik udowadnia nam jego klase! Brawo Brawo kolego zafre! Oczywiście z jednym się zgodzę że prędzej Trumna niż Piszcz który nie dość że z sezonu na sezon jeżdzi coraz gorzej i to z dużym spadkiem, do tego łapie kontuzje i jego wymagania jak powinny być na miare Dudka max, to są o wiele większe. Szczerze powiem że wolę Dudka niż Piszcza. Zafre McGowan nic nie gwarantuje, ale przed tym sezonem Gorzów zakontraktował nic nie gwarantującego Ruuda który okazał się strzałem w 10 i takim też moze być McGowan. Może przywozic po 12 ale i po 4, ale myślę warto rozmawiać.
Na przyklad Rich Hall.
Nie no proszÄ™...
Jatamanie wlasnie o to mi chodzilo że Travis może sie okazać Ruudem. W innych ligach jezdzi z dobrymi zawodnikami i czasami nawet extraligowcow pokonuje. A ten kolega to ma z kimś kontrakt w lidze polskiejhttp://espeedway.pl/index.php?co=newsy&id=13242? Myśle że na bank Travis i Pijper byliby lepsi od Tomasza.
jataman21 pisze:Stary, w cuda wierzysz?? 4pkt na koneic sezonu mogą nam zapewnic utrzymanie?? Myslisz że Grudziądz wygra 2 mecze?? Mają jeszcze bardziej specyficzny tor od naszego i napewno pokuszą się na nim o nie jedną niespodzianke, Poznań stawia na młodych gniewnych którzy też napewno łatwo u siebie skóry sprzedawać nie będą więc nie licz że 4pkt uratują komuś ligę. Wg. mnie co najmniej trzeba będzie zdobyć 8pkt, czyli wygrac u siebie z Poznaniem, Gnieznem, Grudziądzem i pokusić się o jedno zwyciestwo z pierwszą 4rką.
To bylo tylko takie zalozenie, ktore ogolnie jest mozliwe. (Wlasciwie w tej chwili nic nie jest mozliwe
jataman21 pisze:Na przyklad Rich Hall.
Nie no proszÄ™...![]()
![]()
Dlaczego? Jakie masz argumenty przeciw temu? Poza tym przypomnij sobie jak bylo z Lee (wiem, ze porownanie tych dwoch zawodnikow jest kiepskim pomyslem): malo osob w Niego wierzylo po wczesniejszych wyczynach w lidze polskiej, ale chlopak pokazal jak sie jezdzi. Wiem ze Hall napewno nie bylby liderem, ale na druga linie bylby dobry (oczywiscie pod warunkiem malych wymagan finansowych
Zreszta pozdro
MOTORLUBLIN
Zdaje się, że w przyszłym sezonie wracają play-off'y, więc można przegrać wszystkie mecze sezonu zasadniczego i wystarczy zwyciężyć w dwumeczu z piątym zespołem ligi, a utrzymanie staje się faktem.jataman21 pisze:Wg. mnie co najmniej trzeba będzie zdobyć 8pkt, czyli wygrac u siebie z Poznaniem, Gnieznem, Grudziądzem i pokusić się o jedno zwyciestwo z pierwszą 4rką.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
-
Metalliczny
- Senior
- Kontakt:
Nie, w pierwszej rundzie play-off pary są następujące: 1-4, 2-3, 5-8, 6-7
Można więc przegrać wszystko w fazie zasadniczej.
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=163425
kdsz pisze:Zdaje się, że w przyszłym sezonie wracają play-off'y, więc można przegrać wszystkie mecze sezonu zasadniczego i wystarczy zwyciężyć w dwumeczu z piątym zespołem ligi, a utrzymanie staje się faktem.jataman21 pisze:Wg. mnie co najmniej trzeba będzie zdobyć 8pkt, czyli wygrac u siebie z Poznaniem, Gnieznem, Grudziądzem i pokusić się o jedno zwyciestwo z pierwszą 4rką.
I na te dwa mecze warto zakontraktowac Adama Shieldsa - Kangur zrezygnowal z polskiej ligi, ale moze "po starej znajomosci" podpisalby umowe - w tych dwoch meczach moglby nam pomoc. Na pozostale bysmy go nie fatygowali.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
http://www.czarnysport.pl/arts.php?id=1 ... ady%202007
Kenneth Hansen- Szwecja
aż się płakać chce
pozdro
Kenneth Hansen- Szwecja
aż się płakać chce
pozdro
kdsz pisze:Nie, w pierwszej rundzie play-off pary są następujące: 1-4, 2-3, 5-8, 6-7
Gdyby rywalizowano w play-off sytemem mecz i rewanż to można sobie pozwolić na przegrane we wszystkich meczach w rundzie zasadniczej, ale niestety będziemy w play-off walczyć do dwóch zwycięstw z decydującym meczem na torze drużyny wyżej sklasyfikowanej. Czyli jak zajmiemy ostatnie miejsce to myśląc o utrzymaniu musimy w play-off wygrać przynajmniej raz na wyjeździe. Uważacie, że jesteśmy z Gnieznem czy Rybnikiem (zakładając, że któraś z tych drużyn zajmie 5. miejsce) wygrać na wyjeżdzie ? Albo nawet z Poznaniem czy Grudziądzem ?
Czytaliście dzisjeszy "Lubelski sport" ? Jeżeli wierzyć to Trumiński "zasili" nasz zespół.
Chyba jednak Knapp będzie naszym liderem.
-
Danio
Z regulaminu wynika, że tylko mecze o mistrzostwo I ligi i o utrzymanie będą się toczyły do 3 zwycięstw. Pierwsza runda play-off to tylko mecz i rewanż [tak przynajmniej rozumiem to co napisano w regulaminie]PGSzalast pisze:niestety będziemy w play-off walczyć do dwóch zwycięstw z decydującym meczem na torze drużyny wyżej sklasyfikowanej.
Z regulaminu wynika, że tylko mecze o mistrzostwo I ligi i o utrzymanie będą się toczyły do 3 zwycięstw. Pierwsza runda play-off to tylko mecz i rewanż [tak przynajmniej rozumiem to co napisano w regulaminie]
No faktycznie. Ale nawet pokonanie w dwumeczu drużyny z 5. miejsca jest moim zdaniem mało realne czyli jednak trzeba będzie walczyć o 7. miejsce. Można więc pozwolić sobie na przegranie wszystkich spotkań w rundzie zasadniczej, ale lepiej nie ryzykować
Ja jestem w pracy do 15 godz. więc kupię sobie dopiero po 15-tej Lubelski Sport- ale gdybyś był tak uprzejmy i wrzucił skana do wywiadów to z chęcią już teraz dowiedziałbym się o tych nowościach co piszesz Razz
Niestety, ale chyba nie mam z czego tych skanów wrzucić. W każdym razie na stronie LSE nie ma w zasadzie żadnego ciekawego artykułu (jedynie niezadługa relacja z zebrania). Natomiast w wydaniu papierowym wywiady z Trumińskim, Rempałą (Jackiem), Burzą, artykuł o walnym. W zasadzie tyle.