Skład 2007 - Piszcz, Klimek, Michaluk i Johnston na koniec

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#276 Postautor: jataman21 » 16 grudnia 2006, o 16:07

Dobra Kalhorn uważasz że jesteśmy w stanie powalczyć z Gorzowem Gdańskiem Ostrowem u siebie w składzie wychowanków takim jak podałeś, bez wzmocnienia co najmniej dwoma zagranicznymi zawodnikami?? Bo ja watpie że zawodnicy Piszcz i Trumiński ze średnią cirke about 2,0 z 2 ligi powalczą z Pedersenem Chrzanowskim Jensenem Karllsonem i wiekszością zawodników z tych teamów. Jeszcze Śledz Knapp i Jeleń są w stanie powalczyć, ale tylko powalczyć bez żadnych gwarancji ale do tych 3 zawodników na nasz tor potrzebujemy co najmniej Hamilla i jednego zawodnika poziomu Knappa aby z tymi drużynami chodzby myśleć o zwycięstwie u Nas.
Pozdrawiam
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#277 Postautor: Łoptymista » 16 grudnia 2006, o 16:11

Gawrzyk pisze:taka informacja dla fanów Franka - przebywa w Lublinie :wink:

Przyjechal po kase, czy zatrzymal sie na obiad w drodze do Rzeszowa?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#278 Postautor: Cooper » 16 grudnia 2006, o 16:13

ale kto chce walczyc przy obecnej sytuacji naszego klubu z Gdanskiem, Gorzowem, czy Ostrowem :?: :!: :shock:

Mysle, ze czekaja nas ciezkie boje z Poznaniem i Grudziadzem o utrzymanie. Moze ewentualnie z Gnieznem i Rybnikiem tez.

Zejdz na ziemie.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#279 Postautor: jataman21 » 16 grudnia 2006, o 16:23

Cooper cholera, czy uważasz że wygrane 2 mecze z Poznaniem i Grudziądzem u Nas zapewnią nam utrzymanie?? Ja wątpie, żeby się utrzymać trzeba też coś skubnąć lepszym na naszym torze i o to mi chodzi, ja nie miałem na mysli toczenie bojow z tymi drużynami o miejsce w tabeli a o wynik na naszym torze, bo że dostaniemy na wyjeżdzie do 25 to będzie normalka ale u Nas bedzie trzeba przynajmniej jeden mecz z pierwszej 4 wygrać te marne 46:44 aby się utrzymać.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
piwo__
Szkółkowicz

#280 Postautor: piwo__ » 16 grudnia 2006, o 17:10

Te dwie wygrane jak najbardziej moga zapewnic nam utrzymanie, ale jak zwykle sa jakies warunki. Chociazby tylko dwie wygrane w/w druzyn, co jest bardzo realne. Jednak poki co niech cos ruszy sie z miejsca, a bedziemy mogli podyskutowac wiecej. Teraz nie ma raczej powodow do tego typu polemiki.
Mamy jednego zawodnika z kontraktem, ale to tylko niewielki procent tego co potrzebujemy do samego startu, tak wiec te dwie wygrane dzieki ktorym mozemy sie utrzymac w 1 lidze sa baardzo odlegle.
Pozdrawiam.
MOTORLUBLIN

Kalhorn
Junior

#281 Postautor: Kalhorn » 16 grudnia 2006, o 17:19

jataman21: Uważam, że Piszcz i Trumiński są w stanie u nas dobrze punktować i powalczyć niemal z każdym, co udowodnili już nieraz na naszym torze. Tylko ten tor musi naprawdę być naszym atutem. Oczywiście nie powierzyłbym żadnemu z tych zawodników odpowiedzialności za utrzymanie czy kreował na lidera drużyny. Oczywiście jestem zwolennikiem podpisania również kontraktu z obcokrajowcami, ale w tej chwili żaden nie gwarantuje tego, że u nas będzie jeździł lepiej niż nasi wychowankowie. To samo tyczy się zawodników krajowych. Niemniej jednak warto podpisać kontrakty (0 kwota za samo podpisanie) i przetestować zawodników zagranicznych na zgrupowaniu w Lublinie (tak by poznali tor). Zawsze któryś z nich może okazać się strzałem w 10.
Aby utrzymać ligę będzie trzeba wygrać o jeden mecz więcej niż wygra Grudziądz lub Poznań. Czyli będzie prawdopodobnie trzeba wygrać co najmniej jednym z faworytów z (Rybnikiem, Gdańskiem, Gorzowem lub Ostrowem). Koniecznie trzeba też wygrać mecz z Gnieznem.
Zawodników z górnej półki już raczej nie zatrudnimy wiec pozostaje tylko atut własnego toru i jazda wychowankami. Tylko, że jak narazie chyba nie są prowadzone żadne prace nad torem (a powinno się go przygotować już teraz), a chyba poza tylko Michalukiem również żaden wychowanek nie podpisał z nami kontraktu.

Ps. "Franek" w Lublinie? Nie. Ale w Pile 5 takich "Franków" mogłoby uratować tamtejszy klub jeśli miałby on walczyć o utrzymanie w 1 lidze.

zarfe
Szkółkowicz

#282 Postautor: zarfe » 16 grudnia 2006, o 17:42

Trumiński odowodnił na sparingu z Józkami że na naszym torze może pokonać nawet Chrzanowskiego. Co do Piszcza zdecydowanie NIE jak w 2 czasami 10 punktow nie robił to co on gwarantuje w 1? Do tego kontuzje łapie często. Z obco nie ma co liczyć na Hamilla bo ma ponoć oferty z extraligi trzeba koniecznie sprawdzić jak na polskich torach spisał by sie Mcgowan, spróbować go namówić do podpisania. Myśle że przywoził by te 10 pkt

Awatar użytkownika
piwo__
Szkółkowicz

#283 Postautor: piwo__ » 16 grudnia 2006, o 17:51

NIby pisalem, ze nie ma co gdybac poki nie wyjasni sie sprawa startu ale moze sprobowac faktycznie wychowankow plus mlodych obco. Na przyklad Rich Hall. Ten chlopak ma nawet talent i wole walki. Widzialem Go w akcji pare razy i pokazal nie raz, ze potrafi jezdzic na wysokim poziomie. Do tego miszcz Anglii w druzynie :)))
MOTORLUBLIN

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#284 Postautor: jataman21 » 16 grudnia 2006, o 17:52

Te dwie wygrane jak najbardziej moga zapewnic nam utrzymanie, ale jak zwykle sa jakies warunki. Chociazby tylko dwie wygrane w/w druzyn, co jest bardzo realne.

Stary, w cuda wierzysz?? 4pkt na koneic sezonu mogą nam zapewnic utrzymanie?? Myslisz że Grudziądz wygra 2 mecze?? Mają jeszcze bardziej specyficzny tor od naszego i napewno pokuszą się na nim o nie jedną niespodzianke, Poznań stawia na młodych gniewnych którzy też napewno łatwo u siebie skóry sprzedawać nie będą więc nie licz że 4pkt uratują komuś ligę. Wg. mnie co najmniej trzeba będzie zdobyć 8pkt, czyli wygrac u siebie z Poznaniem, Gnieznem, Grudziądzem i pokusić się o jedno zwyciestwo z pierwszą 4rką.

jataman21: Uważam, że Piszcz i Trumiński są w stanie u nas dobrze punktować i powalczyć niemal z każdym, co udowodnili już nieraz na naszym torze.

Jurek Mordel też udowodnił wiele razy na naszym torze że potrafi powalczyć z każdym! Postawmy na niego! Mistrzu weź pod uwagę że ligi się zmieniają, Piszcz nie jeżdził w lidze z obco a jego średnia wynosiła 1,7 bodajże nawet mniej. To samo tyczy się Trumny. Na naszym torze żeby takimi zawodnikami jechać potrzebny byłby lider typu conajmniej Hamilla i wtedy można zacząć marzyć o utrzymaniu. Piszcz nie pokazał się z super strony w 2 lidze to samo tyczy się Trumny więc wmawiaj mi że sa w stanie wygrać z każdym bo Pedersen czy Chrzanowski to nie Jąder z którym przegrywał Piszcz, Zywertowski czy Hućko, Chiński idol Metalicznego :wink: Wątpie czy po sezonie jakże słabym w 2 lidze bedą wymiatać nawet na torze znanym jak własna kieszeń.

Ps. "Franek" w Lublinie? Nie. Ale w Pile 5 takich "Franków" mogłoby uratować tamtejszy klub jeśli miałby on walczyć o utrzymanie w 1 lidze.

2 lata temu, w lidze bez obco napewno, teraz był moooocno polemizował.

Pozdrawiam
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#285 Postautor: jataman21 » 16 grudnia 2006, o 17:58

Trumiński odowodnił na sparingu z Józkami że na naszym torze może pokonać nawet Chrzanowskiego.

Pewnie! Jeden sparing i od razu zawodnik udowadnia nam jego klase! Brawo Brawo kolego zafre! Oczywiście z jednym się zgodzę że prędzej Trumna niż Piszcz który nie dość że z sezonu na sezon jeżdzi coraz gorzej i to z dużym spadkiem, do tego łapie kontuzje i jego wymagania jak powinny być na miare Dudka max, to są o wiele większe. Szczerze powiem że wolę Dudka niż Piszcza. Zafre McGowan nic nie gwarantuje, ale przed tym sezonem Gorzów zakontraktował nic nie gwarantującego Ruuda który okazał się strzałem w 10 i takim też moze być McGowan. Może przywozic po 12 ale i po 4, ale myślę warto rozmawiać.
Na przyklad Rich Hall.

Nie no proszÄ™... :roll: :roll: :roll:
ObrazekObrazek

zarfe
Szkółkowicz

#286 Postautor: zarfe » 16 grudnia 2006, o 18:18

Jatamanie wlasnie o to mi chodzilo że Travis może sie okazać Ruudem. W innych ligach jezdzi z dobrymi zawodnikami i czasami nawet extraligowcow pokonuje. A ten kolega to ma z kimś kontrakt w lidze polskiejhttp://espeedway.pl/index.php?co=newsy&id=13242? Myśle że na bank Travis i Pijper byliby lepsi od Tomasza.

Awatar użytkownika
piwo__
Szkółkowicz

#287 Postautor: piwo__ » 16 grudnia 2006, o 18:57

jataman21 pisze:Stary, w cuda wierzysz?? 4pkt na koneic sezonu mogą nam zapewnic utrzymanie?? Myslisz że Grudziądz wygra 2 mecze?? Mają jeszcze bardziej specyficzny tor od naszego i napewno pokuszą się na nim o nie jedną niespodzianke, Poznań stawia na młodych gniewnych którzy też napewno łatwo u siebie skóry sprzedawać nie będą więc nie licz że 4pkt uratują komuś ligę. Wg. mnie co najmniej trzeba będzie zdobyć 8pkt, czyli wygrac u siebie z Poznaniem, Gnieznem, Grudziądzem i pokusić się o jedno zwyciestwo z pierwszą 4rką.

To bylo tylko takie zalozenie, ktore ogolnie jest mozliwe. (Wlasciwie w tej chwili nic nie jest mozliwe :P ) Ja nie bralem pod uwaghe specyfiki toru grudziadzkiego, ani wilkow poznanskich, tylko rachunek prawdopodobienstwa :)

jataman21 pisze:
Na przyklad Rich Hall.

Nie no proszÄ™... :roll: :roll: :roll:

Dlaczego? Jakie masz argumenty przeciw temu? Poza tym przypomnij sobie jak bylo z Lee (wiem, ze porownanie tych dwoch zawodnikow jest kiepskim pomyslem): malo osob w Niego wierzylo po wczesniejszych wyczynach w lidze polskiej, ale chlopak pokazal jak sie jezdzi. Wiem ze Hall napewno nie bylby liderem, ale na druga linie bylby dobry (oczywiscie pod warunkiem malych wymagan finansowych :P )
Zreszta pozdro ;)
MOTORLUBLIN

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#288 Postautor: kdsz » 16 grudnia 2006, o 21:40

jataman21 pisze:Wg. mnie co najmniej trzeba będzie zdobyć 8pkt, czyli wygrac u siebie z Poznaniem, Gnieznem, Grudziądzem i pokusić się o jedno zwyciestwo z pierwszą 4rką.
Zdaje się, że w przyszłym sezonie wracają play-off'y, więc można przegrać wszystkie mecze sezonu zasadniczego i wystarczy zwyciężyć w dwumeczu z piątym zespołem ligi, a utrzymanie staje się faktem.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#289 Postautor: Metalliczny » 16 grudnia 2006, o 21:44

Halo, halo !! A nie jest tak że w play-off 7 i 8 drużyna walczą o to kto bezpośrednio spadnie a kto jedzie w barażach? Więc chyba nie można wszystkiego przegrać i się utrzymać

Poza tym Chiński Rafał liderem TŻ Lublin 2007!! :wink:

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#290 Postautor: kdsz » 16 grudnia 2006, o 21:57

Nie, w pierwszej rundzie play-off pary są następujące: 1-4, 2-3, 5-8, 6-7

Można więc przegrać wszystko w fazie zasadniczej.

http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=163425

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#291 Postautor: boxing » 16 grudnia 2006, o 22:06

kdsz pisze:
jataman21 pisze:Wg. mnie co najmniej trzeba będzie zdobyć 8pkt, czyli wygrac u siebie z Poznaniem, Gnieznem, Grudziądzem i pokusić się o jedno zwyciestwo z pierwszą 4rką.
Zdaje się, że w przyszłym sezonie wracają play-off'y, więc można przegrać wszystkie mecze sezonu zasadniczego i wystarczy zwyciężyć w dwumeczu z piątym zespołem ligi, a utrzymanie staje się faktem.

I na te dwa mecze warto zakontraktowac Adama Shieldsa - Kangur zrezygnowal z polskiej ligi, ale moze "po starej znajomosci" podpisalby umowe - w tych dwoch meczach moglby nam pomoc. Na pozostale bysmy go nie fatygowali.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

rob7
Senior

#292 Postautor: rob7 » 16 grudnia 2006, o 22:19

... ewentualnie na baraże, bodajże trzech zawodników mozna zakontaktować przed barazami po starej znajomości dwa mecze to chyba mógłby Adam odjechać

Awatar użytkownika
ziomal
Kontakt:

#294 Postautor: ziomal » 18 grudnia 2006, o 08:02

http://www.czarnysport.pl/arts.php?id=1 ... ady%202007

Kenneth Hansen- Szwecja :lol:
aż się płakać chce :shock:
pozdro

Awatar użytkownika
Faraon

#295 Postautor: Faraon » 18 grudnia 2006, o 09:20

kdsz pisze:Nie, w pierwszej rundzie play-off pary są następujące: 1-4, 2-3, 5-8, 6-7

Można więc przegrać wszystko w fazie zasadniczej.

http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=163425

Gdyby rywalizowano w play-off sytemem mecz i rewanż to można sobie pozwolić na przegrane we wszystkich meczach w rundzie zasadniczej, ale niestety będziemy w play-off walczyć do dwóch zwycięstw z decydującym meczem na torze drużyny wyżej sklasyfikowanej. Czyli jak zajmiemy ostatnie miejsce to myśląc o utrzymaniu musimy w play-off wygrać przynajmniej raz na wyjeździe. Uważacie, że jesteśmy z Gnieznem czy Rybnikiem (zakładając, że któraś z tych drużyn zajmie 5. miejsce) wygrać na wyjeżdzie ? Albo nawet z Poznaniem czy Grudziądzem ?

Czytaliście dzisjeszy "Lubelski sport" ? Jeżeli wierzyć to Trumiński "zasili" nasz zespół.
Chyba jednak Knapp będzie naszym liderem. :cry:

Danio

#296 Postautor: Danio » 18 grudnia 2006, o 11:42

Ja jestem w pracy do 15 godz. więc kupię sobie dopiero po 15-tej Lubelski Sport- ale gdybyś był tak uprzejmy i wrzucił skana do wywiadów to z chęcią już teraz dowiedziałbym się o tych nowościach co piszesz :P

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#297 Postautor: kdsz » 18 grudnia 2006, o 12:15

PGSzalast pisze:niestety będziemy w play-off walczyć do dwóch zwycięstw z decydującym meczem na torze drużyny wyżej sklasyfikowanej.
Z regulaminu wynika, że tylko mecze o mistrzostwo I ligi i o utrzymanie będą się toczyły do 3 zwycięstw. Pierwsza runda play-off to tylko mecz i rewanż [tak przynajmniej rozumiem to co napisano w regulaminie]

Awatar użytkownika
Faraon

#298 Postautor: Faraon » 18 grudnia 2006, o 12:39

Z regulaminu wynika, że tylko mecze o mistrzostwo I ligi i o utrzymanie będą się toczyły do 3 zwycięstw. Pierwsza runda play-off to tylko mecz i rewanż [tak przynajmniej rozumiem to co napisano w regulaminie]

No faktycznie. Ale nawet pokonanie w dwumeczu drużyny z 5. miejsca jest moim zdaniem mało realne czyli jednak trzeba będzie walczyć o 7. miejsce. Można więc pozwolić sobie na przegranie wszystkich spotkań w rundzie zasadniczej, ale lepiej nie ryzykować

Ja jestem w pracy do 15 godz. więc kupię sobie dopiero po 15-tej Lubelski Sport- ale gdybyś był tak uprzejmy i wrzucił skana do wywiadów to z chęcią już teraz dowiedziałbym się o tych nowościach co piszesz Razz

Niestety, ale chyba nie mam z czego tych skanów wrzucić. W każdym razie na stronie LSE nie ma w zasadzie żadnego ciekawego artykułu (jedynie niezadługa relacja z zebrania). Natomiast w wydaniu papierowym wywiady z Trumińskim, Rempałą (Jackiem), Burzą, artykuł o walnym. W zasadzie tyle.

Snys
Zawodowiec

#300 Postautor: Snys » 18 grudnia 2006, o 13:03

PGSzalast pisze:BurzÄ…

A więc jednak ? :wink: