Skład na sezon 2007

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1601 Postautor: mikas » 21 listopada 2006, o 09:58

piv pisze:Ja osobiscie w dupie mam wyniki wola perzegruywac z luidzmi ktorzy kochaja TZ a jestem pewien ze Piszcz kocha w przeciwiencstwie do trumny ktory sie zfrajerzuyl na lub zuzel. i gowno zyskal
Pizscz bylk zawsze z Naqmi i za to bede go Kochal mial swoje slabe dobre chwile ale nigdy nie mowil zle o lubelskim zuzlu w przecdiwienstwoie do Trumny troche gazet trzeba czytac ale ne wazne wkazdym badz razie Piszcz moim zdaniem kocha lubelski zuzel a ruma chyba raczej olewa tym sie roznia i dla trego jest ddla mnie skreslony FRAJEROM mowie NIE ! Pozdro dla pijacym w ten piekny pomniedzialkowy dzien. Jesli kogos obrazilem przepraszam . PS Jataman widzialem cie kiedys na dachu na imprezie mialem zagadac ale po co ;D pozdro dla Ciebie. The End

Po pierwsze nie obrażaj nikogo na forum, czy są to inni użytkownicy czy zawodnicy czy ktokolwiek inny bo za to są bany.
Po drugie mam dokładnie przeciwne zdanie do Ciebie. Prędzej Sebastian "będzie umierał" za Lublin niż Tomek. Chociaz pewnie nie będzie umierał ani jeden ani drugi i ja na ich miejscu też bym za Lublin nie umierał ;) Czym to kochanie Lublina sie u Tomka według Ciebie przejawia, bo ja jakoś tej miłości nie zauważyłem :?: Z tego co wiem Sebastian rozstał się ostatnim razem z naszym klubem w zgodzie i wybrał po prostu lepszą ofertę i myśle że chyba Harry będzie mógł to potwierdzić, więc o jakim frajerstwie w ogole mówisz :?: :roll:

Jataman a co ma podpisanie warszawskiego przez Piszcza w Rzeszowie z kochaniem Lublina :?: Podpisał tam a nie u nas, bo bał sie że jeśli będzie chciał pójśc na wypożyczenia to klub postawi jako warunek zrzeczenie sie przez Piszcza zaległych pieniędzy i będzie przez to blokował mu przejście do innej drużyny i uniemożliwi zarabianie pieniędzy. Ja sie mu wcale nie dziwie że podpisał warszawski w Rzeszowie, szczegolnie że miał tam też w postaci Jacka Ziółkowskiego niejako gwaranta tego że jak będzie chciał pojsc na wypożyczenie to nie będą mu robili problemów.

Pokemon jeśli pijesz do kwoty jaką ja podałem w swoim wczesniejszym poście odnośnie kontraktu Piszcza to pochodzi ona właśnie od Harrego i podawał ją w tamtym czasie tutaj na forum, więc nie jest to żadna legenda tylko słowa osoby która kontrakt z Tomkiem podpisywała. Nawet jesli sie nie myle wtedy najpierw salony Kangur miały sponsorować Knappa a poźniej gdy ten wybrał jednak oferte Grudziądza tego sponsora przejął Piszcz.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#1602 Postautor: K.A.M.I.L. » 21 listopada 2006, o 10:07

Takie, że z Rzeszowem nie potrafił się dogadać 2 sezony temu bo za dużo chciał i rok temu również z nikim nie mógł się dogadać a wiem że wiele klubów widziało go w swojej ekipie... Wiele słyszałem również pogłosek że ma warunki jak Pedersem a jeżdzi jak Loram.

W dalszym ciągu sądzę, że to są tylko i wyłącznie twoje domysły. Chyba, że widziałeś propozycje jakie dostawał Gjedde od innych klubów. Przyczyny tego, że nie dogadał się z innymi klubami nie koniecznie mogły rozchodzić się o pieniądze. Kończąc tą dyskusję wszystko zależy od tego jakim budżetem będzie dysponował nasz klub. Według mnie nasz klub jeżeli wystartuje mógłby zapytać o wymagania finansowe Duńczyka i o możliwość startu w naszych barwach. Może wtedy dowiedzielibyśmy się czy twoje domysły są słuszne.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Danio

#1603 Postautor: Danio » 21 listopada 2006, o 11:14

My tu gadu gadu, walne Zebranie ma być coś około 4 czy 6 grudnia a tymczasem inne Kluby już na Mikołajki przedstawią swoje składy kibicom! Wszystko to wygląda beznadziejnie :?

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1605 Postautor: jataman21 » 21 listopada 2006, o 13:37

W dalszym ciągu sądzę, że to są tylko i wyłącznie twoje domysły. Chyba, że widziałeś propozycje jakie dostawał Gjedde od innych klubów.

Mistrzu... ale wystarczy mieć głowe na karku aby zrozumieć, że skoro nie potrafił się dogadać z klubami z e-ligi... wiele pogłosek słyszałem również że ceni się jak Pedersen a jeżdzi jak Loram... naprawde nie trudno się domyśleć że jego wymagania są duże. Przyczepiles się jednej rzczy, która jest raczej oczywista i drążysz temat jak Zenon z Bogdanem...
ObrazekObrazek

Smirnek_
Senior

#1607 Postautor: Smirnek_ » 21 listopada 2006, o 14:46

papi pisze:Uważam, że sytuacja wyjściowa Lotosu jest i tak niezła, jako jedyni z lidze maja zawodnika z GP,

Rybnik ma Chrissa Harrisa.

maloh
Szkółkowicz

#1608 Postautor: maloh » 21 listopada 2006, o 16:02

jataman21 pisze:Pewnie. Np:

1.Sawina
2.Gjedde
3.Kościecha
4.A. Dryml
5.JaguÅ›
6.Klimek
7.Tomicek
8.Hansen
Rezerwa długa tez jeszcze bi się znalazła... pisze z czystej teorii... bo zawodników jest jeszcze naprawde wielu... mogę nawet 4 składy Ci ułozyć które spokojnie powalczą o e-lige, trzeba mieć "tylko" kase.

tylko kase... ale widząc twój skład, to musiała by to być kasa większa niż w ubiegłych latach w Lublinie. Bo nie widze jakoś Jagusia w I lidze, gdzie ma kupe intratnych ofert z E-ligi - tak samo Kościecha. A chyba piszemu tu realistycznie ?

Smirnek_
Senior

#1609 Postautor: Smirnek_ » 21 listopada 2006, o 16:04

Ale to chyba był Marcin Jaguś :twisted:

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1610 Postautor: jataman21 » 21 listopada 2006, o 16:22

tylko kase... ale widząc twój skład, to musiała by to być kasa większa niż w ubiegłych latach w Lublinie. Bo nie widze jakoś Jagusia w I lidze, gdzie ma kupe intratnych ofert z E-ligi - tak samo Kościecha. A chyba piszemu tu realistycznie ?

Stary, prosiłeś o przykład z zawodników którzy sa dostępni na rynku... więc Ci go podałem i dodałem że kasa czyni cuda, my jej nie mamy i nie stawierdziłem nigdzie że wierze w taki skład. Jest on teoretyczny, który byłby spokojnie w stanie walczyć o e-ligę.
Pewnie że kasa musiałaby być większa, chciałeś żebym podał Ci przykład z zawodników którzy nie podpisali jeszcze kontraktów to Ci podałem. Mogę jeszcze 3 Ci ułyzc składy które mogą walczyć o e-lige... chodzi mi tylko i wyłącznie o to, że tak naprawde jeszcze nic straconego... mimo że są naprawde małe szanse na porządnego sponsora to myślę że do końca grudnia można spokojnie jeszcze zbudować zespół walczący o najwyższe cele. Realia sportu zawodowego- kasa... kasa... kasa... czyni cuda.
ObrazekObrazek

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#1611 Postautor: K.A.M.I.L. » 21 listopada 2006, o 16:39

Mistrzu... ale wystarczy mieć głowe na karku aby zrozumieć, że skoro nie potrafił się dogadać z klubami z e-ligi... wiele pogłosek słyszałem również że ceni się jak Pedersen a jeżdzi jak Loram... naprawde nie trudno się domyśleć że jego wymagania są duże. Przyczepiles się jednej rzczy, która jest raczej oczywista i drążysz temat jak Zenon z Bogdanem...

Nie mam zamiaru tego już drążyć. Może miał wysokie żądania, nic nie szkodzi zapytać się go jakie ma teraz wymagania finansowe. Wydaje się, że w niedługim czasie będzie to jedyny obco, który prezentuje jakiś zadowalający poziom. Ferjan i Klingberg kolejni, którzy odpadają.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1612 Postautor: kilar » 21 listopada 2006, o 17:05

Do 4rtego grudnia problem z przystapieniem do rozgrywek sam sie rozwiaze... i to nie na walnym.

maloh
Szkółkowicz

#1613 Postautor: maloh » 21 listopada 2006, o 17:12

jataman21 pisze:Stary, prosiłeś o przykład z zawodników którzy sa dostępni na rynku... więc Ci go podałem i dodałem że kasa czyni cuda, my jej nie mamy i nie stawierdziłem nigdzie że wierze w taki skład. Jest on teoretyczny, który byłby spokojnie w stanie walczyć o e-ligę.
Pewnie że kasa musiałaby być większa, chciałeś żebym podał Ci przykład z zawodników którzy nie podpisali jeszcze kontraktów to Ci podałem. Mogę jeszcze 3 Ci ułyzc składy które mogą walczyć o e-lige... chodzi mi tylko i wyłącznie o to, że tak naprawde jeszcze nic straconego... mimo że są naprawde małe szanse na porządnego sponsora to myślę że do końca grudnia można spokojnie jeszcze zbudować zespół walczący o najwyższe cele. Realia sportu zawodowego- kasa... kasa... kasa... czyni cuda.

tylko, że siedzą tu goście piszący i myślący realnie....widze że nie wszyscy
baj

Awatar użytkownika
Markoni

#1614 Postautor: Markoni » 21 listopada 2006, o 17:16

Chyba jak Zenon z Bohdanem, jeżeli chodzi tu o kabareciarzy.
Z żużla powstałeś i w żużel się obrócisz

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#1615 Postautor: Radzio » 21 listopada 2006, o 17:26

sting126 pisze:A ja bym zaryzkowal ze skladem. Jesli znajdzie sie sponsor i dostaniemy licencje postawilbym a czworke - Swist, Rempala, Knapp, Brhel - powaznie. Do tego Tomicek, Hansenowie i Sawina (albo ostatecznie Staszek) i moznaby jeszcze powalczyc.

Co do składu zgadzam się z tobą Darku prawie w 100%, jeszcze dodał bym do tego Śledzia, który raczej bez większych problemów przeszedł by do Lublina.
Wszyscy mówiła po co nam Świst.. wystarczy spojrzeć na inna osobę Pulpet, który zawodził u nas w 2005 a jak pojechał w 2006. To samo może być i ze Świstem, który będzie chciał się jak najlepiej pokazać i odrobić troszęk kasy za stracony sezon. Tak samo Śledź, który będzie chciał się pokazać po słabym sezonie. (u Śledzia jest tak że jeden sezon ma dobry a drugi słaby i to juz tak od kilku lat.) Dla czego nie warto spróbować? Za dużo stracić nie możemy a zyskać można wiele.

Jedynie zastanawiał bym się nad Brhelem, może udało by się namówić troszkę lepszego. Może z 2-3 obcokrajowców, może jakiś wystrzeli...
Jest sporo pytań ale warto na nie odpowiedzieć.

Awatar użytkownika
Markoni

#1616 Postautor: Markoni » 21 listopada 2006, o 17:44

Radzio pisze:
sting126 pisze:A ja bym zaryzkowal ze skladem. Jesli znajdzie sie sponsor i dostaniemy licencje postawilbym a czworke - Swist, Rempala, Knapp, Brhel - powaznie. Do tego Tomicek, Hansenowie i Sawina (albo ostatecznie Staszek) i moznaby jeszcze powalczyc.

Co do składu zgadzam się z tobą Darku prawie w 100%, jeszcze dodał bym do tego Śledzia, który raczej bez większych problemów przeszedł by do Lublina.
Wszyscy mówiła po co nam Świst.. wystarczy spojrzeć na inna osobę Pulpet, który zawodził u nas w 2005 a jak pojechał w 2006. To samo może być i ze Świstem, który będzie chciał się jak najlepiej pokazać i odrobić troszęk kasy za stracony sezon. Tak samo Śledź, który będzie chciał się pokazać po słabym sezonie. (u Śledzia jest tak że jeden sezon ma dobry a drugi słaby i to juz tak od kilku lat.) Dla czego nie warto spróbować? Za dużo stracić nie możemy a zyskać można wiele.

Jedynie zastanawiał bym się nad Brhelem, może udało by się namówić troszkę lepszego. Może z 2-3 obcokrajowców, może jakiś wystrzeli...
Jest sporo pytań ale warto na nie odpowiedzieć.

"Nowe przysłowie Polak sobie kupi
Że i przed szkodą i po szkodzie głupi"

Pulpet to po prostu miał kiepski sezon i przy tym się na swój sposób korzył i przepraszał kibiców (a niektórzy z nich go obrażali).
Co innego ŚWIST - ten zawsze jest "czysty", a wszyscy koło niego są winni. Nie dość, że już jest wypalonym weteranem to jeszcze robi złą atmosferę. I po co nam taki "filar" :?: :evil:
Dwaj panowie "Ś" bardziej myślą o swoich kościach niż o prawdziwej walce na zuzlu :!:

Awatar użytkownika
piwo__
Szkółkowicz

#1617 Postautor: piwo__ » 21 listopada 2006, o 19:03

Jezeli juz piszemy o 'dbaniu o swoje kosci' to wybacz ale jest ogrom takich zawodnikow. Mimo tego iz Sledziu rzekomo nalezy do tej grupy pare lat temu byl naszym czolowym zawodnikiem i miedzy innymi wlasnie dzieki Niemu zaszlismy daleko.
Zgadzam sie z przedmowca (Radzio), p[rzejdzmy od slow do czynow ;)
Pozdrowienia z Lublina :P
MOTORLUBLIN

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#1618 Postautor: Radzio » 21 listopada 2006, o 19:04

Markoni pisze:"Nowe przysłowie Polak sobie kupi

Pulpet to po prostu miał kiepski sezon i przy tym się na swój sposób korzył i przepraszał kibiców (a niektórzy z nich go obrażali).
Co innego ŚWIST - ten zawsze jest "czysty", a wszyscy koło niego są winni. Nie dość, że już jest wypalonym weteranem to jeszcze robi złą atmosferę. I po co nam taki "filar" :?: :evil:
Dwaj panowie "Ś" bardziej myślą o swoich kościach niż o prawdziwej walce na zuzlu :!:

a jeszcze się zdziwisz na co stać tych panów "Ś"... zapamiętaj moje słowa.

Śledź już od dawna oszczędza swoje kości... już przed sezonem 2003 miał oszczędzać :)

ps.
piwo_ pisze:Pozdrowienia z Lublina

kiedy idziemy na piwo ;)?

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1619 Postautor: jataman21 » 21 listopada 2006, o 19:11

tylko, że siedzą tu goście piszący i myślący realnie....widze że nie wszyscy

Pfff lepiej przeczytaj jeszcze raz mój post i zobacz ze pisałem hipotetycznie... mianowicie chodziło mi o to że jeśli znajdą się pieniądze to nie ma co płakać nad zakontraktowanymi zawodnikami bo zawsze się ktoś znajdzie(przynajmniej do konca grudnia). Widzę jednak ze nie potrafisz juz nic sensownego napisać i nie masz żadnych argumentów to musisz napisać cokolwiek, bo polska natura nie pozwala przegrac w dyskusji.

Chyba jak Zenon z Bohdanem, jeżeli chodzi tu o kabareciarzy.

Dokładnie, ale nie musisz poprawiać takich błędów bo aż takie poprawianie jest żałosne.
Co do składu zgadzam się z tobą Darku prawie w 100%, jeszcze dodał bym do tego Śledzia,

Nie trzeba czytać nicku żeby wiedzieć kto to napisał :wink: :wink: :wink:
A na poważnie to się z Tobą zgadzam Śledz nam się przyda, a w Brhela bym nie ryzykował.
Pozdrawiam
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#1620 Postautor: Radzio » 21 listopada 2006, o 19:13

jataman21 pisze:
Co do składu zgadzam się z tobą Darku prawie w 100%, jeszcze dodał bym do tego Śledzia,

Nie trzeba czytać nicku żeby wiedzieć kto to napisał :wink: :wink: :wink:

hehe:) jeszcze tylko "stalowiec" brakuje ;)

Awatar użytkownika
ziomal
Kontakt:

#1621 Postautor: ziomal » 21 listopada 2006, o 20:10

hehe:) jeszcze tylko "stalowiec" brakuje

nie rozumiem do końca co masz na myśli

a co do Śledzia to brać i jeszcze Stachyre (może 2 ??) . 8)

Awatar użytkownika
piv
Junior

#1622 Postautor: piv » 21 listopada 2006, o 20:32

Prosze administratora o wykasowanie mojego wczesniejszego postu jest bez sensu mialem chyba wczoraj gorszy dzien ;p

Jataman, zgadzam sie nie mam pojecia po co to pisalem chyba bylem za bardzo na bani a tak poza marginesem kiedy gramy w szachy ? ;p
Respekt ;D

Kalhorn
Junior

#1623 Postautor: Kalhorn » 21 listopada 2006, o 20:36

Jeśli już przystąpimy do rozgrywek w zbliżającym sezonie to nie ma co się "napinać" i znów gadać, że celem jest e-liga. Naprawdę nie wiem z czym mamy startować... to, że udało się raz i drugi zaraz po awansie, to nie znaczy, że z takim budżetem można sobie od tak awansować (przynajmniej ten zakładany, 2x mniejszy niż Ostrowa, Gorzowa i ZG w poprzednim sezonie). Prawda, że obiecywanie, że się walczy o awans (najwyższe cele) zawsze przyciąga najwięcej widzów na stadiony (nie kibiców). Jednak działa to na krótką metę, bo po jakimś czasie pojawiają się komentarze "mieli walczyć o awans, a tu dziadują" i liczba widzów drastycznie spada. Kolejna sprawa to to, że poprostu niektórzy ludzie kochają żużel a nie jakieś "Tż-ety" czy "Motor-y" i przychodzą na stadion obejrzeć ciekawe widowisko, a to niestety od 2 sezonów na lubelskim stadionie jest mniej interesujące. Mniej walki i mijanek co spowodowane jest tylko i wyłącznie jakością toru. Kiedyś był on sprzymierzeńcem naszej drużyny, sprzyjał walce, dawał nam nadzieję, że potrafimy walczyć z każdym (i wcale nie złudną, bo potrafiliśmy wygrać z każdym).
Nawet nie dopuszczam do myśli tego, że Lublina mogłoby zabraknąć w rozgrywkach 1 ligi w sezonie 2007. Po uzyskaniu licencji priorytetem powinien być tor (na którym można byłoby rywalizować), później finanse i zdrowe podejście do sprawy czyli jeśli jest kasa to walczymy o to by wygrywać u nas i przegrywać jak najmniej na wyjazdach... a jak nie ma kasy to robić wszystko aby walczyć u nas i nie dać się spuścić do 2 ligi), na końcu dopiero skompletować skład taki aby gwarantował walkę... o któryś z tych celów ale prawdziwą walkę (prawdziwą walke na torze, a nie typu "zrobimy beton to będziemy mieli przewagę, a ze widowisko będzie do d... no cóż"). Czasem sądzę, że u nas ( w Polsce) za wielki nacisk kładziony jest na wynik (przez zarząd, sponsorów i kibiców) a mniej dba się o widowisko. A później gadają , że żużel to "tylko jazda w kółko" :P. Może i w tym się objawia mniejsze zainteresowanie żużlem w naszym kraju. Ale tu już inna bajka...

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#1624 Postautor: Radzio » 21 listopada 2006, o 21:00

ziomal pisze:
hehe:) jeszcze tylko "stalowiec" brakuje

nie rozumiem do końca co masz na myśli

a co do Śledzia to brać i jeszcze Stachyre (może 2 ??) . 8)

wcześniej w poście swoim napisałem Darku potem 100% i Śledzia więc czego tu brakowało? do "Dariusz Śledź 100% stalowiec" ???
jakiś wczorajszy jesteś :) albo mało spostrzegawczy :)
pozdrawiam

Awatar użytkownika
Markoni

#1625 Postautor: Markoni » 21 listopada 2006, o 22:13

Radzio pisze:
Markoni pisze:"Nowe przysłowie Polak sobie kupi

a jeszcze się zdziwisz na co stać tych panów "Ś"... zapamiętaj moje słowa.

Może na Grand Prix :?:
Zapamiętam i odezwę się w odpowiedniej chwili, żeby przyznać Ci rację albo pokazać swoją. Zobaczymy.
Rzeczywiście bym się zdziwił, gdyby ich jeszcze było na coś sensownego stać.