Na kogo oddać głos w zblizających się wyborach???

żużel w Lublinie

Najlepszym kandydatem na prezydenta Lublina jest:

Czas głosowania minął 16 października 2006, o 19:39

Kowalski Marian
4
5%
Mańka Andrzej
1
1%
Pruszkowski Andrzej
4
5%
Sęk Jan
4
5%
Sienkiewicz Dariusz
0
Brak głosów
Sierakowska Izabela
12
15%
Wasilewski Adam
17
22%
Wojciechowski Zbigniew
37
47%

Liczba głosów: 79

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

#326 Postautor: istred » 7 listopada 2006, o 15:50

Sorry Stingu co ty mozesz powiedzieć Nie zagłosujesz na Wasila to tyle będzie twojego członkostwa w partii PO
Rozmawiałem z jednym z członków PO i usłyszałem, że nie odda głosu na Wasilewskiego, bo zna całą sytuację od wewnątrz i jak on wygra to też w Lublinie nic nie zrobi, karierowicz zwykły... :roll:
Ja osobiście nie wierze, że Pruszkowski wygra w pierwszej turze. W drugiej natomiast nie chciałbym zobaczyć Sierakowskiej, ręka mi zadrży jeśli będę miał na nią zagłosować, ale lepsza ona niż Pruszkowski. Może zaskoczy? :roll:

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#327 Postautor: Torsen » 7 listopada 2006, o 17:53

Platforma dała dupy po całości. Olała miasto kompletnie.
Na prezydenta w Lublinie w ogóle nie ma na kogo głosować, bo wybór między osobą zupełnie nie znaną, wielokrotnie skompromitowanym czerwonym aparatczykiem i kimś, kogo nie wypada mi nazwać inaczej, niż człowiekiem, który się w tej roli nie sprawdził, to po prostu żaden wybór. Naprawdę chce się w dniu wyborów w domu zostać.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#328 Postautor: Cooper » 7 listopada 2006, o 18:10

Wg mnie co jak co, ale nazywanie Sierakowskiej wielokrotnie skompromitowana osoba, jest troche przesada. W czym sie tak skompromitowala do tej pory?

Zaznaczam, ze nie biore udzialu w dyskusji "czerwoni", "aparatczykowie" itd. Prosze podac konkretne przyklady, a nie wyzywac od kolorow.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#329 Postautor: Torsen » 7 listopada 2006, o 18:18

Ostentacyjne świętowanie rocznicy ogłoszenia tzw. Manifestu PKWN, pisanego w Moskwie ręką Stalina, ludobójcy i ciemięzyciela wielu narodów, jako rocznicy powstania PRL, państwa w istocie przestępczego i narzuconego Polakom siłą osobiście uważam za kompromitację. Wydaje mi się, że inne zdanie może mieć tylko niedouczony ignorant, z całym szacunkiem.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#330 Postautor: Cooper » 7 listopada 2006, o 18:23

Hmm, nazywanie mnie z calym szacunkiem niedouczonym ignorantem, z tym, sie jeszcze nie spotkalem 8)

Coz, ile to rodzin polskich plakalo w nieboglosy po smierci tego ludobojcy i ciemiezyciela narodu, dobrego wujka Stalina 8) Oczywiscie wszyscy twardzi opozycjonisci byli od urodzenia :lol: No, ale najlatwiej rzucac stereotypami, "czerwony", "zielony"... Tylko polowa Polski to wspaniali ludzie, reszta to komunistyczne odpady, albo niedouczoni ignoranci je popierajacy. Kwak.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#331 Postautor: mikas » 7 listopada 2006, o 18:25

Torsen pisze:Platforma dała dupy po całości. Olała miasto kompletnie.
Na prezydenta w Lublinie w ogóle nie ma na kogo głosować, bo wybór między osobą zupełnie nie znaną, wielokrotnie skompromitowanym czerwonym aparatczykiem i kimś, kogo nie wypada mi nazwać inaczej, niż człowiekiem, który się w tej roli nie sprawdził, to po prostu żaden wybór. Naprawdę chce się w dniu wyborów w domu zostać.

Jakby PO poparło Wojciechowskiego to by było akurat ;) bo to że pan Wojciechowski nie ma poważnego zaplecza politycznego jest niestety spora wadą jego kandydatury.

A z tą Sierakowską to myślałem że wytoczysz jakieś poważniejsze armaty ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#332 Postautor: Cooper » 7 listopada 2006, o 18:26

mikas pisze:
A z tą Sierakowską to myślałem że wytoczysz jakieś poważniejsze armaty ;)

Ja szczerze mowiac tez, no ale poszedl po najmniejszej linii oporu.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#333 Postautor: Torsen » 7 listopada 2006, o 21:34

Cooper pisze:Hmm, nazywanie mnie z calym szacunkiem niedouczonym ignorantem, z tym, sie jeszcze nie spotkalem 8)

To w sumie nie było do Ciebie, tylko w eter :) Po prostu fakty są takie, że Sierakowska zasłynęła jako czcicielka rocznic związanych z ludobójczym i obcym reżimem. Niektórzy szukają tu usprawiedliwienia w formie "sentymentu do lat młodości", czy też "jasnych punktów" w postaci powszechnego zatrudnienia (tj. ukrytego bezrobocia) w tym okresie, czy gwarantowanej darmowej edukacji. Prawda jednak jest tylko jedna: był to zbrodniczy system, narzucony obcą siłą. Ludzie byli zniewoleni ekonomicznie, religijnie, politycznie, etycznie. Wielu oddało życie za poglądy. Propagowanie symboli komunizmu jest w Polsce zabronione. Jak więc można pozwalać na takie szopki? I jak można bronić Sierakowskiej, która wielokrotnie je urządzała? Jak nazwiesz postawę, która pomija cały ten kontekst, czy nie ignorancją?
No, ale najlatwiej rzucac stereotypami, "czerwony", "zielony"...

To nie jest żaden stereotyp, a jeśli już, to dla Sierakowskiej na pewno nie krzywdzący. Jest czerwonym betonem i podejrzewam, że jest z tego dumna. Jak wszyscy legalnie wstępowali do Solidarności (po sierpniu 80, a przed stanem wojennym), Sierakowska wstąpiła do PZPR.
mikas pisze:A z tą Sierakowską to myślałem że wytoczysz jakieś poważniejsze armaty ;)

Szczerze powiedziawszy, nie śledzę z zapartym stolcem jej kariery politycznej, więc w ciągu 5 minut - a w takim mniej więcej czasie od ukazania się postu Coopera napisałem odpowiedź - niewiele więcej jestem w stanie napisać. No bo co można jeszcze o niej "miłego" powiedzieć bez grzebania po smutnych biografiach? Że jest najbardziej zdeterminowaną przeciwniczką Kościoła katolickiego? Być może. Że ma liberalne podejście do tematu aborcji? Z pewnością. Tylko że to wszystko nie zmienia mojej oceny, a co najwyżej mnie w niej utwierdza.
Przepraszam, jeśli ktoś się czuje obrażony moimi wypowiedziami. Ja w ogóle nie uważam, by było to dobre miejsce do polemik politycznych.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#334 Postautor: Hans » 7 listopada 2006, o 21:43

Słucham od godziny Eski a tam już 3 razy leciała reklama p. Wojciechowskiego- widzę kredyt chyba wział :wink: :D

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#335 Postautor: Cooper » 7 listopada 2006, o 21:48

Ja tez uwazam, ze nasze polemiki wiele nie zmienia. "Przyczepilem" sie jednak sformulowania "wielokrotnie skompromitowana", bo bylem ciekawy co masz na mysli. Wszyscy zylismy w PRL (ja to nawet cale 6 lat 8) ) i kazdy robil jakies rzeczy ku chwale tej badz co badz w tamtych czasach ojczyzny.

Dla mnie wielokrornie to sie skompromitowala np. Beger, albo inna Hojarska.
A Sierakowska uwazam za nieglupia kobiete, jakas klase i poziom trzyma. Nie ukrywam jednak, ze wolalbym miec wybor sposrod innych kandydatow niz Ci dostepni.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#336 Postautor: mikas » 7 listopada 2006, o 22:01

Ja tylko w kwestii formalnej :wink:
Jakby co to ja sie żadnymi wypowiedziami nie obraziłem i moim zamiarem nie było bronienie pani Sierakowskiej, była to poprostu luźna uwaga, również nie śledze kariery tej pani ( chociaż słyszałem na jej temat wiele dobrych opinii jeśli chodzi o jej działania i pomoc innym, tylko że niestety nie ta partia) dlatego liczyłem właśnie że dowiem sie czegos ciekawego :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#337 Postautor: Cooper » 7 listopada 2006, o 22:03

mikas pisze: ( chociaż słyszałem na jej temat wiele dobrych opinii jeśli chodzi o jej działania i pomoc innym, tylko że niestety nie ta partia)

:shock: :shock: :shock:

Co znaczy nie ta partia? Naprawde jest istotne z jakiej partii jest prezydent miasta?!

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#338 Postautor: mikas » 7 listopada 2006, o 22:06

Nie o to mi chodziło, pisałem to ogólnie a nie w kontekście wyborów prezydenckich.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#339 Postautor: Torsen » 7 listopada 2006, o 22:08

Cooper pisze:
mikas pisze: ( chociaż słyszałem na jej temat wiele dobrych opinii jeśli chodzi o jej działania i pomoc innym, tylko że niestety nie ta partia)

:shock: :shock: :shock:

Co znaczy nie ta partia? Naprawde jest istotne z jakiej partii jest prezydent miasta?!

Ważniejsze niż to, ilu osobom pomógł.

Awatar użytkownika
Bochen

#340 Postautor: Bochen » 7 listopada 2006, o 22:15

do tej całej sytuacji dopowiem, że "na bezrybiu i rak ryba"....tylko kto jest rakiem?? bo ryb to my i tak nigdy nie widzieliśmy i nie zobaczymy :P:P:P:P

ps. taki temat wiec polemiki jak najbardziej....a co do kandydatów to ktoś wyżej ma podobny pogląd do mnie....LUBLIN jest totalnie olany przez tych z Centrali i nie ma na kogo głosować....więc niech się nie zdziwią ze frekwencja będzie na poziomie 30%

ps2. PROSZĘ WAS>>>>>>>tylko nie PRUSZON!!!!!!!!!!!
NO breakes, NO rules.....SPEEDWAY!!!

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#342 Postautor: bkapusta » 8 listopada 2006, o 05:52

sting126 pisze:Z czystej ciekawosci - kogo widzielibyscie jako kandydata PO na Prezydenta Lublina? Zaznaczajac,ze Brylowski i Palikot kandydowac na to stanowisko nie moga.

A dlaczego nie moga ?:P
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#343 Postautor: RadeKas » 8 listopada 2006, o 06:59

Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#344 Postautor: Cooper » 8 listopada 2006, o 10:16

sting126 pisze:Z czystej ciekawosci - kogo widzielibyscie jako kandydata PO na Prezydenta Lublina? Zaznaczajac,ze Brylowski i Palikot kandydowac na to stanowisko nie moga.

No wlasnie i to jest caly problem, bo nikogo. PO sama sie pozbyla dwoch najlepszych kandydatow, taki klasyczny samoboj :roll:

Nie wiem, czy to prawda, bo nie bylo mnie wtedy w PL, ale podobno prawybory w PO wygral Brylowski?

rob7
Senior

#345 Postautor: rob7 » 8 listopada 2006, o 10:19

... chciałbym jednak zauwarzyć że to wybory samorządowe a nie parlementarne i przynależność partyjna powinna być sprawą drugorzędną bo stadion, drogi, ścieżki rowerowe, pozyskiwanie inwestorów nie jest ani czerwone, ani czarne, ani niebieskie, ani zielone a dziury w jezdni nie są polityczne i dla mnie bez znaczenia jest kto z jakiej opcji tylko jak będzie zarządzać Lublinem.....
a że wybór jest taki jaki jest to należy POdziekować wiadomo komu że nie został zgłoszony p.Bryłowski który ma duże doświadczenie w działalności samorządowej...
co do Izy jej światopogląd jest bez znaczenia w wyborach samorządowych
a wiem od mojej znajomej która chodziła do klasy gdzie Sierakowska była wychowawczynią, że byla przez młodzież oceniana bardzo dobrze...
PS.
wybieramy też radnych nie zaponijcie o Wojtku Krakowskim z Czechowa długoletnim sponsorze TŻ i to nie tylko przed wyborami...

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#347 Postautor: Torsen » 8 listopada 2006, o 11:50

A choćby Karpińskiego, tego posła z Puław. Był już prezydentem Puław, był też w zarządzie Azotów, więc ma pojęcie o zarządzaniu dużą firmą i małym miastem.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#348 Postautor: mikas » 8 listopada 2006, o 11:55

sting126 pisze:Cooper - tak prawybory wygral Brylowski. Niestety na jego kandydature nie zgodzilo sie krajowe kierownictwo PO.

No i co z tego :?: To jest usprawiedliwienie dla debilnych działań lubelskiego PO. I co to za partia gdzie jacys wysoko postawieni ludzie we władzach partii którzy na 100% nie mają pojęcia o tym co sie dzieje w Lublinie nacodzień a interesują sie tylko gdy przychodza wybory mieli decydujący głos :?: Co to PZPR pod inną nazwą :?: Jednym z wyjść było jak napisał Cooper wystawienie Bryłowskiego który miał największe szanse a o drugim juz pisałem wczesniej poparcie Wojciechowskiego, który ma przynajmniej doświadczenie samorządowe i stworzenie wspolnego bloku z ta cała Centroprawicą i jednym i drugim wyszłoby to na dobre, no ale jak priorytetem jest zgarnięcie jak największej liczby stołków tylko dla swoich to potem płaci sie za to swoją cene a tą ceną niestety będzie prawdopodobnie Pruszkowski jako prezydent na kolejne lata :/
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#349 Postautor: Cooper » 8 listopada 2006, o 11:58

Z Brylowskim sytuacja jest jeszcze taka, ze mialby on szanse na zgarniecie elektoratu lewicowego. Gdyby niektorzy mieli troche w glowie, to mozna by sie nawet w Lublinie pokusic o koalicje PO-SLD-SDPL-PD-UP ze wspolnym kandydatem Brylowskim. No ale przeciez czesc Platformy nigdy w zyciu sie nie dogada z "czerwonymi". Nawet gdyby chodzilo o dobro miasta.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#350 Postautor: mikas » 8 listopada 2006, o 12:01

Zaraz na stronie Kuriera zaczyna sie czat z Pruszkowskim ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek