Skład na sezon 2007

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
papi
Trener

#1326 Postautor: papi » 29 października 2006, o 15:44

śliwek pisze:To może zróbmy zaciąg z ligi rosyjskiej??

ProponujÄ™ Gafurowa, Denisa Gizatulina, Eduarda szajchulina 8) i Darkina.SÄ… to czterej najskuteczniejsi sklasyfikowani zawodnicy tej ligi i sÄ… lepsi np. od
Knappa,Rempały,śledzia,czerwińskiego czy krzyżaniaka

za takie pomysły podziękujemy, Moze odkurzmy jeszcze Marka Dere, Hucke i innych im podobnych :x Takie statystyki w odniesieniu do Polaków to o kant d... otłuc. W ilu meczach jechali Knapp, Śledź czy Czerwiński :?:
Ostatnio zmieniony 29 października 2006, o 16:20 przez papi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1327 Postautor: bkapusta » 29 października 2006, o 16:14

O Marek Dera to jest pomysl ale tylko w parze z Burza :)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1328 Postautor: jataman21 » 29 października 2006, o 17:01

Czepiliście się Staszka Burzy a na 1 ligę średniakiem mógłby spokojnie być :wink:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
papi
Trener

#1329 Postautor: papi » 29 października 2006, o 17:06

też tak uważam, na pewno nie byłby gorszy niż proponowany przez Śliwka Szajchulin. Poza tym wielu zawodników odchodząc z extraligi do niższej klasy rozgrywkowej wracają do niezłej dyspozycji, także jeśli z braku na rynku ciekawych zawodników (a z każdym dniem będzie ich ubywać) Burza wyląduje w Lublinie to ja narzekać nie będe :P

woocash
Szkółkowicz

#1330 Postautor: woocash » 29 października 2006, o 17:43

Poza tym wielu zawodników odchodząc z extraligi do niższej klasy rozgrywkowej wracają do niezłej dyspozycji

no wlasnie,swego czasu np Franciszek, czy Swist :twisted: 8) :wink:

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1331 Postautor: jataman21 » 29 października 2006, o 18:19

Dobra, ale np. Jankowski i wielu innych... róznie bywa, e-liga i 1wsza to są 2 światy tam przedostatnia druzyna gromi Ostrów u siebie jak i na wyjeżdzie... :wink:
Przykłady mogą być w obie strony, Franków gwiazdą nigdy nie był a teraz jest dnem zawodnika, tylko 2 liga i z amatorami.
Staszek Burza może pójść w ślady Frankowa a moze pójsc w ślady Jankowskiego.
Pozdrawiam
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
ziomal
Kontakt:

#1332 Postautor: ziomal » 30 października 2006, o 08:03

jakoś sobie nie wyobrażam żeby Staszek Burza poszedł w ślady Frankówa
a tak wogóle to Mariusz jeździ na stałym poziomie 3-5 pkt w 1 lidze:D więc jest dobrym zawodnikiem tylko na 2 lige chyba że się odbuduje
a do Staszka Burzy może jeździć dla Lublina to dobry zawodnik i robiłby te 8-10 pkt więc solidna 2 linia
przynajmniej takie jest moje zdanie 8)

pozdro

Awatar użytkownika
Markoni

#1333 Postautor: Markoni » 30 października 2006, o 12:06

Jak przyjdzie do nas Burza, to nie wiadomo czy tor to wytrzyma :)
Najważniejsze, że Staszek nie jest jeszcze weteranem i ma przetarcie w wyższej lidze. Chłopak ambitny, raczej nie zarozumiały, więc sądzę, że byłby OK.
Z żużla powstałeś i w żużel się obrócisz

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1334 Postautor: mikas » 30 października 2006, o 12:12

Franciszek też zdecydowanie nie był weteranem i miał przetarcie w wyższej lidze :twisted:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Danio

#1335 Postautor: Danio » 30 października 2006, o 12:19

Dajcie spokój z S. Burzą- ten zawodnik miał dobry sezon ale gdy Unia wywalczyła awans do extraligi, od tamtej pory notorycznie co sezon nie będąc stałym zawodnikiem obniżył swoje wartości w myśl zasady im mniej trenujesz, jeździsz stajesz się słabszy a do tego kontuzje jeszcze chłopak złapał!!

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1336 Postautor: Torsen » 30 października 2006, o 13:02

"Skład na sezon 2007", str. 54, nieźle. A że się tak głupio zapytam, czy znane są już odpowiedzi na następujące pytania:
- czy startujemy w przyszłym sezonie?
- w której lidze startujemy?
- ile mamy pieniędzy na zawodników?
- ilu obcokrajowców będzie można wystawić?
- czy będzie można wystawiać obcokrajowców na pozycji juniora?

Dopóki nie będzie odpowiedzi na te pytania, pisanie tutaj jest bezprzedmiotowe. Czytanie też.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#1337 Postautor: papi » 30 października 2006, o 13:29

Lubelski Sport Express pisze:"Intar Ostrów Wlkp. usilnie namawia Lubosa tomicka, czego zreszta sam zawodnik nie ukrywa. - Rozmowy z Ostrowem prowadzi mój menedżer i z tego co wiem, jest już blisko do porozumienia, ale na pewno jeszcze niczego nie podpisałem. Dostałem kilka ofert z polskich klubów, ale chyba najbliżej mi do Ostrowa. Szkoda by mi było odchodzić z Lublina, jednak warunki z Intaru dostałem naprawdę niezłe, nie mozna narzekać. Wazne jest dla mnie też to, że w przyszłym roku w Ostrowie będzie finał indywidualnych mistrzostw świata juniorów, a chciałbym w nim dobrze wypaść. To będzie przecież mój ostatni sezon w juniorach. W Lublinie rozmawialiśmy trochę jak byłem na memoriale Zwierzchowskiego i Dadosa, ale raczej nie było konkretów - wyjaśnia czeski junior."

tak to jest z zagranicznymi juniorami. Jedyne pewne rozwiązanie to przynajmniej dwu- a najlepiej 3-letni kontrakt. A tak znowu, wypromował sie u nas, zrobił sobie niezłą opinię i pójdzie za kasą.
I gdzie teraz ma Lubos te piekne słowa, że "Lublin ma pierwszeństwo", "odejście to ostateczność, jeśli nie dogadam się z TŻ-em", "w Lublinie czeka na mnie kontrakt, został tylko mój podpis, który złoże jak bedzie znany regulamin" :x Po takim wywiadzie na miejscu działaczy miałbym w dupie pana Tomicka. Sa dwaj Hansenowie, jest Pavlic czy Podżuks i to powinny być juniorskie priorytety. Tylko żeby nie były to kontrakty jednoroczne, bo w październiku 2007 bedziemy mieli powtórke z historii :x

Pebas
Szkółkowicz

#1338 Postautor: Pebas » 30 października 2006, o 13:37

Sa dwaj Hansenowie, jest Pavlic czy Podżuks i to powinny być juniorskie priorytety. Tylko żeby nie były to kontrakty jednoroczne, bo w październiku 2007 bedziemy mieli powtórke z historii Mad

i pewnie sÄ…. tak jak dla wiekszosci klubow ekstraligi
jestem tego zdania co torsen. nie ma sensu pisac nic w tym temacie bo nic nie wiadomo

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#1339 Postautor: DonKamizi » 30 października 2006, o 14:20

Wszyscy składający tu swoje pobożne życzenia powinni codziennie wieczorem modlić się za tego domniemanego sponsora.
Trzeba zdać sobie sprawę, że w przypadku fiaska w rozmowach, najprawdopodobniej "Skład na sezon 2007" zostanie tylko na stronach forum.
Ostatnio zmieniony 30 października 2006, o 14:31 przez DonKamizi, łącznie zmieniany 1 raz.
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Danio

#1340 Postautor: Danio » 30 października 2006, o 14:29

Cienko to widzę montowanie składu na następny sezon. Sponsor już dawno miał być według słów Wojciechowskiego tymczasem listopad za pasem, okres transferowy w sezonie!!
Co do wypowiedzi Tomicka- nie dziwi mnie to wcale. Jak ktoś myślał ze u nas zostanie to był naiwniakiem i TYLE!! Widac Ostrów powalczy i wzmacnia siłę juniorów! Także o Peterze też zapomnijmy!!

Speedway Fan
Senior

#1342 Postautor: Speedway Fan » 30 października 2006, o 15:34

Ja tam za Tomickiem płakac nie bede. Chce iść to niech idzie i brać Kennetha Hansena.
Choć teraz to nawet o Hansenie nie myśle bo listopad się zbliża dużym krokiem, a na początku października miał byc sponsor.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1343 Postautor: jataman21 » 30 października 2006, o 15:43

post do skasowania bo 2 mi wyskoczyly
Ostatnio zmieniony 30 października 2006, o 15:47 przez jataman21, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1344 Postautor: jataman21 » 30 października 2006, o 15:46

Co do Tomicka... to rzecz jasna, wybierze lepszą ofertę... ale jeśli ten wywiad jest prawdziwy to nie podoba mi się ta nagła zmiana... "Lublin ma pierwszeństwo, bedziemy rozmawiac jak bedzie znany regulamin, umowa jest tylko podpisu brakuje" a teraz mimo ze regulaminu nie znamy "jestem dogadany juz z Ostrowem, mam niezłą oferte".
Z 2 strony nie ma co się bić o Tomickach bo takich juniorów jest na pęczki, nie jest on jakimś wybitnym talentem i sprawdzają sie moje słowa aby podpisywac z juniorami wieloletnie kontrakty.
Za to teraz pośpiewamy "Lubos Tomicek najlepszy Ostrowa zawodniczek" hehe

Skład na sezon 2007", str. 54, nieźle. A że się tak głupio zapytam, czy znane są już odpowiedzi na następujące pytania:
- czy startujemy w przyszłym sezonie?
- w której lidze startujemy?
- ile mamy pieniędzy na zawodników?
- ilu obcokrajowców będzie można wystawić?
- czy będzie można wystawiać obcokrajowców na pozycji juniora?

Dopóki nie będzie odpowiedzi na te pytania, pisanie tutaj jest bezprzedmiotowe. Czytanie też.

To o czym mamy rozmawiać?? Jesteśmy kibicami, niektórzy fanatykami żużla, sezon nam się skończył więc rozmawiamy o przyszłym, władze klubowe tutaj zaglądają z tego co mi wiadomo a niech chociaz jedną cenną uwage, bądz zawodnika z forum przeczytają to juz te 54 strony nie pójdą na marne.
O pogodzie mamy rozmawiać ??

Na jedyne pytanie jakie mogę Ci odpowiedzieć to że walczymy o e-lige :wink:

Dajcie spokój z S. Burzą- ten zawodnik miał dobry sezon ale gdy Unia wywalczyła awans do extraligi, od tamtej pory notorycznie co sezon nie będąc stałym zawodnikiem obniżył swoje wartości w myśl zasady im mniej trenujesz, jeździsz stajesz się słabszy a do tego kontuzje jeszcze chłopak złapał!!

Bzdury, dobry był bo jeżdził w 1 lidze, w e-lidze juz mu tak dobrze nie idzie co nie oznacza że na wiekszosc zawodników z 1 ligi nie byłby wystarczający. W Polsce moze duzo nie pojeżdził, ale jeżdził w Anglii, prezentował się podobnie do Rempały a niekiedy lepiej, wiec nie róbmy z zawodnika z e-ligi Frankówa czy Pietraszko. Jeżdzić chłopak umie, na e-lige niewystarczająco ale w 1 mógłby się sprawdzić, nie oczywiscie jako lider ale wg. mnie solidną 2 linią mógłby być.

Pozdrawiam
ObrazekObrazek

piotr76
Senior
Kontakt:

#1345 Postautor: piotr76 » 30 października 2006, o 15:58

No cóż może jestem naiwny ale nie sądze żeby Lubosz tak podchodził do Lublina ... już kilka wywiadów było że Lubosz już w ostrowie, a później oficjalny wywiad z Luboszem że pierszeństwo ma Lublin, po memoriale mówił że umowa była gotowa do podpisania, a w artykule ... to samo z Rafałem ... był oficjalny wywiad że do E-ligi nie pójdzie a w tym artykule już w Unii będzie jeździł .... :lol: :lol: :lol:

Poprostu Pan Zalewa, zalewa ...
Jako że czyta Pan Zalewa ( lista życzeń kibiców - forumowe typy) mam prośbe niech pan nie sieje zamentu i nie robi zawodnikom złej opinii bo cały ten artykuł to chyba tylko po to żeby pokazać jak źle jest w Lublinie ...
Usłyszy pan coś gdzieś od kogoś i później takie kwiatki wychodzą a odszczekać to nie łaska bo to już nie 1 taki kwiatek ....

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#1346 Postautor: Drabol » 30 października 2006, o 21:19

Wasz klub widze szuka juniorów zagranicą co zresztą nie dziwi. Przy okazji rozmowy z zaprzyjaznionym mi żużlokiem przyznał się do Lubelskiej oferty. Bez nazwisk żeby nie było problemów. Tylko jak to się ma do ewentualnego inwestowania w Klimka? Coś się nie klei. Bo na seniora się chłopak jeszcze nie nadaje. Ale do podpisów pod kontraktem daleka droga może się opcja pewnie jeszcze 100 razy zmienić.

pzdr.
Er det mine chrome hearts? Den prestige jeg har?
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl

Koziołek

#1347 Postautor: KozioÅ‚ek » 30 października 2006, o 23:02

jataman21 pisze:
Na jedyne pytanie jakie mogę Ci odpowiedzieć to że walczymy o e-lige :wink:

Gratuluje wiarygodnosci. juz chyba 3 czy 4 sezon walczymy o ta e-lige i jakos jej nie widac :( jest to przykre, ze nie wierzy sie w swoj klub ale trudno jest w co kolwiek uwiezyc w naszym miescie jesliu chodzi o zuzel...no moze po za dlugami, bo w ta kto nikt nie watpi :D osobiscie uwazam, ze jak Lublin zajmnie w przyszlym sezonie miejsce w pierwszej "4" to bedzie wielki sukces. a odchodzac troszke na margines to nie radze nikomu tutaj wierzyc w slowa pana Tomasza Zalewy. on juz duzo sobie pisal i nie sprawdzilo sie to nawet w 1 %

pozdrawiam

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#1348 Postautor: RadeKas » 30 października 2006, o 23:18

Drabol pisze:Wasz klub widze szuka juniorów zagranicą co zresztą nie dziwi. Przy okazji rozmowy z zaprzyjaznionym mi żużlokiem przyznał się do Lubelskiej oferty. Bez nazwisk żeby nie było problemów. Tylko jak to się ma do ewentualnego inwestowania w Klimka? Coś się nie klei. Bo na seniora się chłopak jeszcze nie nadaje. Ale do podpisów pod kontraktem daleka droga może się opcja pewnie jeszcze 100 razy zmienić.

pzdr.

A co to, mamy samym Klimkiem jechac? :roll: Chyba jednak kilku dobrych juniorow bedzie potrzebnych. Zreszta Klimek to zaden pewniak na robienie punktow, w tym momencie, wiec nie widze problemu w konktraktowaniu innej mlodziezy.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1349 Postautor: jataman21 » 30 października 2006, o 23:43

Gratuluje wiarygodnosci. juz chyba 3 czy 4 sezon walczymy o ta e-lige i jakos jej nie widac

Szefie własnie dlatego to napisalem, że zawsze walczymy o awans i byla to mała ironia :wink:

Klimek nie jest żadnym pewniakiem... przegrywa z juniorami zza morza którzy w Polsce byli tyle razy co ja we Francji. Przed Klimkiem długa droga, cieszą jego postępy ale nie jest jak narazie nawet solidnym ligowcem wiec spokojnie.
Pozdrawiam
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1350 Postautor: Gelo » 31 października 2006, o 01:12

Tomickowi krzyżyk na droge - cienias jakich mało - niejaki Barański z Charczenką juz pokazali jaki jest mocny mimo wygranego startu objechali "najlepszego zawodniczka" jak ostatniego kelnera. W przyszłym roku Klimek powinien sobie z nim poradzić - mam nadzieję, ze będzie się rozwijał tak jak powinien a nie jak w tym roku - czyli wcale.