Na kogo oddać głos w zblizających się wyborach???

żużel w Lublinie

Najlepszym kandydatem na prezydenta Lublina jest:

Czas głosowania minął 16 października 2006, o 19:39

Kowalski Marian
4
5%
Mańka Andrzej
1
1%
Pruszkowski Andrzej
4
5%
Sęk Jan
4
5%
Sienkiewicz Dariusz
0
Brak głosów
Sierakowska Izabela
12
15%
Wasilewski Adam
17
22%
Wojciechowski Zbigniew
37
47%

Liczba głosów: 79

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Monter_77

#151 Postautor: Monter_77 » 20 października 2006, o 01:01

sting126 pisze:Ja i moi znajomi np. wiele razy mowilsmy o czterech debilach jezdzacych w kolko na motocyklach bez hamulcow ;)

oki to wasza broszka, autoironia czasem jest wskazana, natomiast w cytowanym przypaku temu typkowi (jatamanowi) chodzilo o zdeprecjonowanie pilki recznej jako dyscypliny sportu i jest ewidetnie obrazliwe.
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#152 Postautor: Gelo » 20 października 2006, o 01:01

Czy ktos od nas pisze "chlopcy na motorkach bez sensu jezdzacy w kolko"??

Szkoda bardzo żeby ktoś od was tak pisał. Nie ta liczba publiczności niestety. Na zbijaka 3 tysiace to max - przy darmowym wejsciu i na otwarcie nowej hali - bez urazy. Ale chyba już to przerabilaliśmy live w cztery oczy :wink: .

Awatar użytkownika
Monter_77

#153 Postautor: Monter_77 » 20 października 2006, o 01:12

Gelo pisze:
Czy ktos od nas pisze "chlopcy na motorkach bez sensu jezdzacy w kolko"??

Szkoda bardzo żeby ktoś od was tak pisał. Nie ta liczba publiczności niestety. Na zbijaka 3 tysiace to max - przy darmowym wejsciu i na otwarcie nowej hali - bez urazy. Ale chyba już to przerabilaliśmy live w cztery oczy :wink: .

Nieliczni ale fanatyczni.
Zreszta pare osob od nas internet ma i mogloby by cos takiego napisac, ale
z jakiejs przyczyny nie pisze. Moze przez szacunek dla wszystkich sportowcow bez wzgledu jaka dyscypline uprawiaja??
Tak samo swego czasu dziwila mnie wrecz organiczna nienawisc do pilki noznej w wydaniu Motoru prezentowana przez niektorych na tym forum.
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...
Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#154 Postautor: Koper » 20 października 2006, o 01:16

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#155 Postautor: jataman21 » 20 października 2006, o 10:40

Monter_77 domyślam się że byłeś osobą gwiżdzącą i krzyczącą po tonie wypowiedzi, bo jest równie inteligentna jak to wydzierania w hali.
"Kobitki sobie poskalaly z mala pileczka"to mnie wkur...es. Czy ktos od nas pisze "chlopcy na motorkach bez sensu jezdzacy w kolko"??

A pisz!;), w końcu jeżdzą w kółko na motorkach, ale wiele osób ma na tym punkcie świra, jak i wiele osób moze miec na temat kobitek które sobie biegają z malutką piłeczkę w rączce i rzucają do brameczek. Dla Ciebie moze być żużel nieciekawy, dla mnie piłka ręczna. Co innego kręci każdego, proste i logiczne. Dla mnie piłka ręczna jest nieciekawym sportem i mam do tego prawo, zarówno to mówić jak i tak uważać, dla Ciebie moze być tak z żużlem, każdy ma prawo wyboru.

Samo otwarcie hali poza kolegami z PiSuaru nikogo by nie sciganelo.

Czemu PISuaru?? Obrażasz partie do której należę, a masz do mnie pretensje o to że mówię o piłce ręcznej jako kobietkach z małą piłeczką?? Ja stwierdziłem punk widzenia, Ty zrobiłeś to bardziej obrażliwie.

Ja sam jak i wielu ludzi wchodzilo na hale mniej wiecej pol godziny przed meczem.

Ja mówiłem że jak dziewczynki wybiegły sobie na parkiet to połowa ludzi spokojnie udała się w strone wyjścia, masz racje ludzie mogli dojść i pewnie doszli co nie zmienia faktu rzeczy, że wiele osób przyszło na otwarcie hali a nie na mecz.

Pozdrawiam
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#156 Postautor: mikas » 20 października 2006, o 10:57

jataman21 pisze:Czemu PISuaru?? Obrażasz partie do której należę...

No i wszystko w tej dyskusji stało się jasne ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Shack
Administrator

#157 Postautor: Shack » 20 października 2006, o 11:45

Obrazek

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#158 Postautor: ravajas » 20 października 2006, o 12:17

jataman21 pisze:Człowieku! Jest prezydentem miasta i dostaje wszędzie zaproszenia na otwarcie, ma wybór skozystać z nich albo kogoś wysłac, ma czas i ochote to jedzie, jego prawo. Kto miałby otwierać takie rzeczy jak nie prezydent?? Nie patrz na wszystko przez pryzmat " nienawidze pruszkowskiego".

z doświadczenia wiem, że nie masz racji: sam kiedys organizowałem kilka imprez jesczze w czsach studenckich, zapraszaliśmy do honorowego patronatu przeydenta i on go chetnie obejmował. ale zapraszany na otwarcie nie przychodził tylko przysyłał albo kogoś z ratusza (nawet nie zastepcę tylko po prostu kogokolwiek) albo tylko list intencyjny do odczytania (sic!). Okazywało sie, że jak się nie zbliżały wybory i impreza nie była "godna" jego obecności to wybierał nie przyjść.

konkludujac: skoro jest prezydentem lublina - jak piszesz - i skoro podejmuje się honorowego patronatu to powinien wkalkulowywac równiez swoją wizytę w kalendarz spotkań, nieprawdaż? bo inaczej wygląda to tak, jak wygląda - czyli wyglada, że facet kalkuluje i jest koniunkturalistą.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

wojteko
Senior

#159 Postautor: wojteko » 20 października 2006, o 14:46

Cz@rek pisze: Właśnie ja byłem taką osobą :evil: I to mnie najbardziej wk...ło :!: Ostatecznie sempiłem pod halą i w końcu wszedłem ale mój Ojciec
ze znajomym chciał wejść nieco wcześniej i odkupił dwa zaproszenia
od osoby z ...fan clubu... :roll: (Po dychu od łba).

Ponawiam swoje pytanie :?: o jakim fan clubie pisales w swoim poscie :?:
P.S prosze o odpowiedz, jest to dla mnie wazne

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#160 Postautor: DonKamizi » 20 października 2006, o 17:42

jataman21 pisze:Człowieku! Jest prezydentem miasta i dostaje wszędzie zaproszenia na otwarcie, ma wybór skozystać z nich albo kogoś wysłac, ma czas i ochote to jedzie, jego prawo. Kto miałby otwierać takie rzeczy jak nie prezydent?? Nie patrz na wszystko przez pryzmat " nienawidze pruszkowskiego".

Ravajas już to ładnie wyjaśnił.Ja tylko dodam, że obecnie nawet gdyby otwierali nowy szalet miejski to wiem kto by tego dokonał.

W dzisiejszym kurierze jest artykuł na temat naszej pieknej i wspaniałej hali na globusie.Jak to często w Lublinie dostaliśmy kolejny bubel.Ale za to jakie lasery tam mozna zobaczyć.

P.S.Shacku.Ja bym zmienił to hasło przed wyborami."Podpiszcie i spierdalajcie"
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
Monter_77

#161 Postautor: Monter_77 » 20 października 2006, o 18:19

mikas pisze:
jataman21 pisze:Czemu PISuaru?? Obrażasz partie do której należę...

No i wszystko w tej dyskusji stało się jasne ;)

:D

jataman polityka to wielkie g... zreszta posluchaj jezyka swoich "wodzow" przy korym ten moj "PiSuar" to pestka

nie wmawiaj mi ze nie lubie zuzla bo pewnie dluzej chodze od ciebie i znam ten sport nie tylko z perspektywy trybun

sam zaczales od lekcewazaco-obrazliwego tonu "kobietki" "pileczka" "brameczki" Kazda akcja rodzi reakcje chlopaczku

lacze rozne wyrazy
Obrazek

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#162 Postautor: boxing » 20 października 2006, o 18:53

Jeszcze troche i prezydent Pruszkowski z braku wiekszych dokonan bedzie przecinal wstege po zalaniu pierwszej lepszej dziury w miejskiej ulicy :evil: A ile okazji by bylo :evil:

Co do hali i artykulu w "Kurierze" - nie dziwi mnie, ze hala nie spelnia wymogow. Lubelskie wladze od dawna rownaja w dol - to raz. Dwa - nie bardzo nasze wladze obchodzi, co maja do powiedzenia kibice. Hala byla robiona "na sztuke" - i mamy hale "sztuke jedna". A ze nie bedzie duzych imprez - kogo to obchodzi, decydenci z ratusza widocznie rzadko pasjonuja sie sportem, stac ich na lepsze rozrywki. Do hal czy na stadiony rzadko zagladaja - no chyba ze zbliza sie kampania i trzeba sie pokazac przed wieksza publika.

Obawiam sie, ze podobnie bedzie ze stadionem - szczegolnie, jezeli Pruszkowski wygra. Ratusz juz pokazal, ze realizuje swe "swiatle" wizje w oderwaniu od rzeczywistosci, bez proby szerokich konsultacji ze srodowiskiem kibicow. Wielokrotnie na tym forum upominalismy sie o spoleczne konsultacje - bez efektu. Stadion tez zbuduja/wyremontuja byle jak. Okaze sie, ze nie da sie rozegrac wiekszej imprezy to znow uslyszymy, ze "obiekt nie jest taki tragiczny choc zdajemy sobie sprawe, ze trzeba bedzie zrobic cos dodatkowego". Jak napiszemy, zeby zadaszyc tor to uslyszymy ze to mrzonki bo nikt w Polsce tego nie ma. Gdyby 120 lat temu pan Pruszkowski byl merem Paryza, to nie powstalaby wieza Eiffla - mer Pruszkowski puknalby sie w czolo i odpowiedzial projektantowi, ze cos takiego nie jest potrzebne i nikt czegos takiego nie buduje. I Eiffla by nie zbudowano.

Panu Pruszkowskiemu na ostatnie dni kadencji proponuje cos, co mu najlepiej wychodzi - czyli wycieczki zagraniczne. Pozytek z niego zaden, moglby wyjechac za granice, ale tym razem za swoje - przy okazji wykorzystalby troche urlopu, za ktorzy szykuje mu sie kosmiczny ekwiwalent. A tak miejska kasa bedzie troche mniej wydrenowana. Pozdrawiam. Forumowiczow - zeby nie bylo watpliwosci.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#163 Postautor: jataman21 » 20 października 2006, o 19:39

jataman polityka to wielkie g...

Dla Ciebie gówno dla mnie nie...

nie wmawiaj mi ze nie lubie zuzla bo pewnie dluzej chodze od ciebie i znam ten sport nie tylko z perspektywy trybun

skąd wiesz ze dłużej chodzisz odemnie?? w ogóle snujesz jakieś domysły które nie wiem do czego mają prowadzić, skąd wiesz ze znam żużel tylko z trybun??

sam zaczales od lekcewazaco-obrazliwego tonu "kobietki" "pileczka" "brameczki" Kazda akcja rodzi reakcje chlopaczku

Bez chłopczykowania laluniu :wink: Moj post na temat kobietek z małą piłeczką nie miał być obrażliwy tylko powiedziałem ze ten sport w ogóle mnie nie intewresuje... piłkę nożną nazywają "22 baranów biega za kawałkiem szmaty i sobie ją kopię"-wiele razy to słyszałem, zużlowców jak to sting powiedział ze 4 jeżdzi w kółko, a ręczną właśnie tak... nie miało to nikogo obrazić, każdy ma swoje pasje, a to ze akurat moją nie jest ręczna to moja sprawa, nie użyłem żadnego obrażliwego słowa i nie miałem tego w zamiarze.
A i jeszcze jedno, jak mi ktoś powie ze zużel to 4 klientów jeżdzących w kółko to odpowiem, dla Ciebie a dla mnie to sport który kocham, nie obrażę się i zrozumiem że nie każde fascynuje to samo.

No i wszystko w tej dyskusji stało się jasne

:wink: :wink: :wink: :wink: ale za Pruszkowskim nie jestem i nie oddam napewno na niego głosu :wink:

Pozdrawiam
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#164 Postautor: RadeKas » 20 października 2006, o 21:19

Łoj to uwazaj bo jak sie pan PREZES dowie.... 8) :wink:.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Koper
Trener
Kontakt:

#165 Postautor: Koper » 20 października 2006, o 23:06

Co do artykulu z Kuriera to ta wypowiedz zastępcy Pana Pruszkowskiego tez jest porazajaca :
Lubelski obiekt nie jest taki tragiczny, choć zdajemy sobie sprawę, że któregoś dnia trzeba będzie zrobić coś dodatkowego. Liczymy się z tym.

"Nie jest tragiczny"????? Za 37 mln pln powinen byc jeden z lepszych w Polsce !!! "Któregoś dnia trzeba będzie cos zrobic dodatkowego"???? Po 7 latach budowy ????? Liczymy się z tym...a czy Panowie Pruszkowski i Rakowski liczą się w jaki sposob wydają pieniadze z lubelskiego budzetu?????

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#166 Postautor: Cz@rek » 21 października 2006, o 00:07

wojteko pisze:
Cz@rek pisze: Właśnie ja byłem taką osobą :evil: I to mnie najbardziej wk...ło :!: Ostatecznie sempiłem pod halą i w końcu wszedłem ale mój Ojciec

Przepraszam ze tak późno i już precyzuje.
Oczywiście chodziło mi o fan -club który (ponoć) miał zarezerwowane
100 zaproszeń 8) 8)
PS:Ale nie ma co kopi kruszyć,było mineło.Może paru fanklubowiczów
nie odebrało swoich zaproszeń... :roll:

Koper
Trener
Kontakt:

#167 Postautor: Koper » 21 października 2006, o 00:36

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#168 Postautor: DonKamizi » 21 października 2006, o 00:43

Ciśnie się na usta " Skończ człowieku i odejdź"

Na swoim plakacie w ręku powinien mieć nie jabłko a marchewkę.Dla wszystkich osłów, którzy kolejny raz tak bardzo się pomylą.
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
Monter_77

#169 Postautor: Monter_77 » 21 października 2006, o 02:38

Cz@rek pisze:
wojteko pisze:

Przepraszam ze tak późno i już precyzuje.
Oczywiście chodziło mi o fan -club który (ponoć) miał zarezerwowane
100 zaproszeń 8) 8)
PS:Ale nie ma co kopi kruszyć,było mineło.Może paru fanklubowiczów
nie odebrało swoich zaproszeń... :roll:

Zeby nie bylo niedomowien. Kilka sztuk zaproszen poszlo do ludzi spoza fc Montexu.
Dostalismy z klubu 80 sztuk. Poza tym swoimi innymi kanalami udalo sie wykombinowac jeszcze troche. Kazdy z nas za zaproszenie wylozyl 10zl na koszta oprawy (serpentyny, transparent) a cala reszta zostal przeznaczona na nowa flage. Te kilka sztuk ktore mielismy do swobodnej dyspozycji sprzedalismy i nie widze powodu dlaczego mielibysmy je komus dawac za darmo. W ten sposob pare osob byc moze nieswiadomie przylozylo sie do powstania naszej nowej flagi ktorej debiut zaplanowany jest na styczen. Za to im serdeczne dzieki!
Obrazek

Pebas
Szkółkowicz

#170 Postautor: Pebas » 21 października 2006, o 09:30

ciekawe czy dzis pruszon przyjdzie na zawody? w sumie moze dojsc do starcia kandydatow jak przyjdzie. wojciechowski pewnie bedzie. ciekawe kto dostanie wieksze brawo-gwizdy

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#171 Postautor: Hans » 21 października 2006, o 10:18

Wojciechowskiego na ręcznej nikt nie wygwizdał- a pruszona tak :wink:
A na żużlu myślę, że będzie tak samo :D :wink:

Koper
Trener
Kontakt:

#172 Postautor: Koper » 23 października 2006, o 16:54

Ruszyła kolejna stronka kandydata na prezydenta Lublina:
http://www.zbigniewwojciechowski.pl

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#173 Postautor: luCas » 23 października 2006, o 17:48

Ze strony Z.Wojciechowskiego:
pracownicy urzedu dostana wsparcie ze strony konsultantów - ekspertów, wybitnych lubelskich sportowców i trenerów z poszczególnych dyscyplin (np. Z. Niedziela, T. Wójtowicz, H. Nielsen,A. Druzkowski.)

Hmmm ciekawa koncepcja musze przyznac, choc raczej nierealna.
Swoja droga lektura programow wyborczych to naprawde niezla zabawa, szkoda ze 99% obiecanek zostaje tylko na papierze.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#174 Postautor: Cooper » 23 października 2006, o 17:59

luCas pisze:Swoja droga lektura programow wyborczych to naprawde niezla zabawa, szkoda ze 99% obiecanek zostaje tylko na papierze.

Mowisz to na podstawie dwoch ostatnich kadencji rzadow wujka Pruszona?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#175 Postautor: luCas » 23 października 2006, o 18:11

Towarzyszu Cooper daruj sobie wycieczki osobiste. Stwierdzenie ogolne, odnosnie 99% politykow. Dyplomatycznie odpowiem, ze zawsze jest ten jeden procent haha :P
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski