Nasi rywale w sezonie 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1851 Postautor: mikas » 14 września 2006, o 00:22

Jataman tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=YBH1Aro-IWE wynik tez poszedł w swiat i rozstrzygnał sie na boisku, tylko czy ten wynik jest uczciwy czy moze uczciwiej byłoby zweryfikowac go przy zielonym stoliku :?: :wink:

Nie wnikam w słusznośc protestu ostrowian jedynie chce pokazac ze czasami nawet "zielony stolik" może byc uczciwszy ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

JAG
Senior

#1852 Postautor: JAG » 14 września 2006, o 08:55

jataman21 pisze:JAG, nie żartujmy... te powody są co najmniej naciągane... szczególnie ten 2. Ostrów łapie się czego może i to własnie oni chcą przy zielonym stoliku zmienić wynik, wynik rozstrzygnął się na torze i poszedł w świat.

Pozdrawiam

Jataman nie byłam ,nie widziałam.
jestem jednak zdecydowaną przciwniczką jakichkolwiek przekrętów dlatego jeśli takowe były należy to wyjasnić.

pozdr:)
:),czasami :(

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#1854 Postautor: Apocalips » 15 października 2006, o 16:37

Apator Toruń 50:40 Iskra Ostrów

5.Peter Karlsson (2,1,2,1,0) - 6

Dziwna sprawa z tym Peterem. Zawsze zawodzi w najważniejszych meczach sezonu... $$$ ? A może brak kondycji pod koniec sezonu ?
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#1855 Postautor: kilar » 15 października 2006, o 16:47

a moze jest poprostu za slaby, zeby jezdzic jak rowny z rownym z extraligowcami i to na ich torze.

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#1856 Postautor: Apocalips » 15 października 2006, o 17:01

Wydawałoby się słabszy Ferjan robi 10 pkt w tym samym meczu wygrywając dwa biegi... Ale fakt faktem E-Liga to nie miejsce dla Okularnika. Chciałbym również poznać opinię Gela na ten temat. Halo halo Gelu ? :wink:
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1857 Postautor: Cooper » 15 października 2006, o 18:51

Odpoweidz jest prosta: Peter Karlsson jest i tak najlepszym zawodnikiem na swiecie (w klasie oldboyow to juz w ogole) i to tylko calkowity przypadek, ze co roku daje dupy w najwazniejszych meczach sezonu 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#1858 Postautor: RadeKas » 15 października 2006, o 19:01

No juz nie przesadzajmy. Akurat w tym roku Karlsson mial zero wplywu na wynik barazow.

Dzisiaj zrobil 6 punktow i bylo to na poziomie calej druzyny Ostrowskiej. Tylko Ferjan pojchal wyraznie lepiej, ale tak to juz jest. Natomiast w meczu w Ostrowie, akurat Peter nie zawiodl i chyba tylko szaleniec powie, ze przez niego KM przegral baraze :roll:. Tak samo jak tylko szaleniec powie, ze sprzedal mecz, bo zadajmy sobie podstawowe pytanie: po kiego grzyba mialby go Apator kupowac?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1859 Postautor: Cooper » 15 października 2006, o 19:27

Tez jestem przekonany, ze Peter nie sprzedal tego meczu. Chodzi tylko o jego postawe. Tak jak zawsze Gelo powtarza, ze lubi zawodnikow, ktorzy potwierdzaja swoja klase w najwazniejszych momentach, tak samo ja uwazam, ze klasowy zawodnik powinien potwierdzac swoja klase takze w mniej waznych chwilach. Ale mam nadzieje, ze ta dyskusja nie ma zbyt wielkiego sensu, gdyz ja do zwolennikow Petera-Koziolka nie naleze.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1860 Postautor: jataman21 » 15 października 2006, o 20:00

Bezsensu nawet jest gdybanie ze mógł Peter mecz sprzedać. Gdyby w Ostrowie było 50:40 dla gospodarzy, można kogoś posądzać. Można snuć wątpliwości w sezonie 2004 co do naszych baraży i meczu w Zielonej, jeśli już oczywiście.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1861 Postautor: Gelo » 15 października 2006, o 21:34

Apocalips pisze:Wydawałoby się słabszy Ferjan robi 10 pkt w tym samym meczu wygrywając dwa biegi... Ale fakt faktem E-Liga to nie miejsce dla Okularnika. Chciałbym również poznać opinię Gela na ten temat. Halo halo Gelu ? :wink:

Odpowiedz jest bardzo prosta - w zasadzie juz kilar odpowiedzial nad Twoim postem. Peter to zawodnik na pierwsze miejsce w I lidze. Ale Ekstraliga to zupełnie inna bajka - dla niego również. Jak widać on też zdaje sobie z tego sprawę skoro od kilku lat tam się nie pcha. Cudów nie ma - jest zawodnikiem spoza Grand Prix i to widać na torze ekstraligowca - nawet słabego.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1862 Postautor: mikas » 15 października 2006, o 22:59

Akurat byłem dziś w Toruniu i Peter był poprostu słaby. Jednak co mnie najbardziej zdziwilo to to że bardzo słabo wychodził z pod tasmy, na dystansie tez cos tam tracił (m.in Stead go objechał jesli dobrze pamietam). Poprostu po raz kolejny potwierdził że e-liga nie dla niego.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Pebas
Szkółkowicz

#1863 Postautor: Pebas » 16 października 2006, o 10:05

a kto by kupowal wygrany mecz ? przeciez toirun ma 1,5 melona dlugu to niby z czeog :roll: :idea:

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#1864 Postautor: Fork » 16 października 2006, o 15:36

Pebas pisze:a kto by kupowal wygrany mecz ? przeciez toirun ma 1,5 melona dlugu to niby z czeog :roll: :idea:

Jest taki jeden pan, który wyłożył kase na klub w Toruniu :wink:
trening czyni mistrza.

Danio

#1865 Postautor: Danio » 18 października 2006, o 12:08

Przeglądając sobie Ostrowski Forum co do koncepcji składu na 2007 r. wyczytałem:
Jeżeli chcemy, żebyśmy wywalczyli awans, to (uwaga):

Korzystać z usług Liberskiego i Brucheisera (być może reszty ostrowskich młokosów) tylko w meczach z lublinami, grudziądzami i tego typu pierdołami

Niezłą Koleś ma opinię o Naszym klubie, może wkońcu zmontujmy skład dobry i pokażmy Ostrowiakom jak pierdoły objeżdzają ich Gwiazdy!!! Bo już mnie wkurza taka opinia o lubelskim żużlu.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1866 Postautor: Łoptymista » 18 października 2006, o 12:32

Ale to jest normalna zdrowa opinia. Sami sobie na nia ciezko zapracowaliśmy przez lata. Więc nie ma co się dziwić, że mają o nas takie zdanie jak my o Wandzie Kraków.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1867 Postautor: Gelo » 18 października 2006, o 12:47

Jeszcze nie tak dawno te pierdoły (albo i większe) objeżdżały wielki KMO na jego torze. Wystaczy, ze pewien okularnik był po drugiej stronie barykady.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1868 Postautor: jataman21 » 18 października 2006, o 12:52

może wkońcu zmontujmy skład dobry i pokażmy Ostrowiakom jak pierdoły objeżdzają ich Gwiazdy!!! Bo już mnie wkurza taka opinia o lubelskim żużlu.

Atam przecież co roku walczymy o awans 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#1869 Postautor: Lublin_Fan » 18 października 2006, o 16:20

Gelo pisze:Jeszcze nie tak dawno te pierdoły (albo i większe) objeżdżały wielki KMO na jego torze. Wystaczy, ze pewien okularnik był po drugiej stronie barykady.

Zgadza się. Tamtem znawca pewnie chodzi na żużel od dwóch sezonów i nie widział jak w latach 2002 i 2004 złoiliśmy Ostrów na ich terenie.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#1870 Postautor: Dobromir » 18 października 2006, o 21:39

Hehe pamiętam jak jeszcze 2 lata temu Piszczo robił w Ostrowie Jędrzejaka i cała tą ich zbieranine.

Awatar użytkownika
WÄ…ski_Stecyk
Kontakt:

#1871 Postautor: WÄ…ski_Stecyk » 18 października 2006, o 21:42

I Franków miał wtedy chyba 'akcję życia' na Jędrzejaku :)
-----Pozdrawiam-----
***Emil Stec***
Obrazek

kaka440

#1872 Postautor: kaka440 » 18 października 2006, o 22:20

Wąski_Stecyk pisze:I Franków miał wtedy chyba 'akcję życia' na Jędrzejaku :)

wspomnienia sa mile, prawda? ale czas wracac do terazniejszosci!

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#1873 Postautor: Hans » 18 października 2006, o 22:34

Kaka za rok zobaczymy czy tak będziecie kozaczyć tam w ostrowie... :roll:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#1874 Postautor: Cooper » 18 października 2006, o 22:40

Niniejszym rozpoczynamy OficjalnÄ… NapinkÄ™ 208 8) :D

Koper
Trener
Kontakt:

#1875 Postautor: Koper » 20 października 2006, o 02:55

Odżyła w Grudziądzu nadzieja na odrodzenie żużla. Nowy prezes GTŻ zapowiedział, że już w tym sezonie będzie silniejsza drużyna, a za trzy sezony bój o ekstraligę. Do pracy zabrał się zaraz po objęciu funkcji.
Ten wieczór w restauracji "Adriano", przy stadionie żużlowym ma uratować GTŻ. Przed klubem wielka niewiadoma. W oczach kilkudziesięciu najwierniejszych fanów żużla czai się lęk, że ich ukochany sport może upaść. Analizują każde słowo padające z ust kandydatów na prezesa GTŻ. Nie wyobrażają sobie Grudziądza bez żużla. A tu obaj kandydaci na prezesa GTŻą też w wyborach na prezydenta miasta! Czy nie obiecują na wyrost? Jak oddzielić ziarno od plew?

Ci, którzy mają wybrać prezesa dociekają: - Ile razy w tym sezonie kandydaci na szefa GTŻ byli na meczu żużlowym? Zbigniew Schroeder - raz. Andrzej Wiśniewski - dwa razy. - Ilu dotąd sponsorów pozyskał dla GTŻ pan Schroeder? Żadnego, ale ma taki zamiar. Prezydent Wiśniewski przynajmniej dawał co sezon z kasy miejskiej 280 tys. zł na sport młodzieżowy.

Budżet bez łat

Lepszą wizję prowadzenia GTŻ i możliwości pomagania klubowi przedstawia Andrzej Wiśniewski. Dostaje 28 głosów i to on pokieruje GTŻ-em. Co ciekawe, pali się do tego! 8 listopada przedstawi budżet i program do 2010 roku. - Być prezesem GTŻ - ta myśl nie pojawiła się ni stąd ni zowąd - tłumaczy - śledziłem sytuację GTŻ dłuższy czas. Skończmy z "łatanym" budżetem! Dziękuję poprzednikom za utrzymanie żużla. Czas na mocną, finansową bazę. Na początek budżet 1,2 mln zł. W 2008 r. możemy być w I lidze na 3. miejscu.

- Trochę pokory - nie wytrzymuje Zdzisław Cichoracki, członek byłego zarządu - Ostrów miał 3,5 miliona i nie awansował. To przecież sport!

- Damy radę - nie daje się zbić z tropu Wiśniewski - tylko prezes musi mieć mocną władzę i najwyżej dwóch zastępców. To ułatwi kierowanie. Wierzę też, że dotychczasowi sponsorzy nie odwrócą się od klubu.

Zebrani biją brawa dla poprzedniego zarządu. Jednak uratował żużel, tworząc od zera klub.

Fan żużla Paweł Matuszek z nadzieją mówi: - Może wrócą czasy Dadosa, Hamilla... Mam 25 lat, ale chyba od 24 kibicuję naszym żużlowcom. Najpierw rodzice przywozili mnie w wózku na stadion. Później chodziłem sam. Aby pomóc klubowi, mama kupiła cegiełkę. Teraz liczę, że prezes Wiśniewski będzie realizować to, co nam dziś obiecał i od razu "zmontuje" drużynę. Tylko proszę go, niech nie angażuje "dziadków", którym się nie chce jeździć. Niech postawi na młodych, utalentowanych zawodników! (http://www.pomorska.pl)