Skład na sezon 2007
Jeżeli to prawda i mieli by taki skład to klapa!! Richardson i Kościecha to na bank muszą zasilić nasz Klub!!!
Chłopaki sobie marzą a Ty wierzysz jak małe dziecko;)
Jasną sprawą jest, że teraz będą mieli ciężki sezon, zbudowali pake która nie zadziałała. Sponsorzy napewno wymagali, połowa z nich pójdzie w cholere. Wątpie czy będzie Ostrów w przyszłym roku stać na 4rke. Chłopaki bujają w obłokach jeszcze bardziej niż my
-
Danio
Z wypowiedzi Prezesa Intaru Ostrów wynika że KM powalczy o Extraligę- jak to ujął do trzech razy sztuka!! Więc jataman proponuje Ci wejść na stronę Ostrowa i poczytać ten wywiad!!!! Jedyne co może im zaszkodzić w realizacjach tego planu w montowaniu paki to wprowadzenie KSM! Ale czy wejdzie??O sponsorów Ostrowa to nie martw się!!Nie odejdą po tym sezonie.
Sponsorzy wyłozyli grubą kase, celem był awans, efektów nie ma, nie wiem czy 2 raz będą chcieli takie same pieniądze dać na drużynę i zaryzykować. Wielkim sukcesem Ostrowian byłoby utrzymanie składu z tego roku a już napewno bajką pisaną przez kibiców ostrowskich jest wzmocnienie tego składu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
To wiesz czy nie wiesz?jataman21 pisze:Sponsorzy wyłozyli grubą kase, celem był awans, efektów nie ma, nie wiem czy 2 raz będą chcieli takie same pieniądze dać na drużynę i zaryzykować. Wielkim sukcesem Ostrowian byłoby utrzymanie składu z tego roku a już napewno bajką pisaną przez kibiców ostrowskich jest wzmocnienie tego składu.
Pozdrawiam
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
jataman21 pisze:Sponsorzy wyłozyli grubą kase, celem był awans, efektów nie ma, nie wiem czy 2 raz będą chcieli takie same pieniądze dać na drużynę i zaryzykować. Wielkim sukcesem Ostrowian byłoby utrzymanie składu z tego roku a już napewno bajką pisaną przez kibiców ostrowskich jest wzmocnienie tego składu.
Pozdrawiam
Jatamanie jak zwykle opierasz sie tylko i wyłącznie na swoich przypuszczeniach. Może zanim się wypowiesz na jakiś temat o którym nie masz pojęcia najpierw spróbuj się cokolwiek na ten temat dowiedzieć, bo informacje o tym o czym piszesz można znaleźć nawet w internecie i zaprzeczają one kompletnie Twoim przypuszczeniom niepopartym żadną wiedzą w tym temacie
Ostrów będzie po raz kolejny ostro walczył o e-lige i będzie jednym z najpowazniejszych kandydatów do awansu i takie są fakty.
Mikas pokaż mi gdzie Ostrów podpisał kontrakt na nastepny sezon ze sponsorem, oprócz gadania prezesa że bedzie walka o e-lige???
U nas też jest od paru sezonów gadanie że walka o e-lige i mało się sprawdza gadanie...
Danio co do wywiadów... to Kasiński przed meczem w Zielonej twierdził że nadal mamy szanse na 2 miejsce, więc wywiady nie zawsze są trafne.
Jak będzie to się przekonamy po pierwszych podpisanych kontraktach.
Pożyjemy zobaczymy, a Mikas pokaż mi skoro Twoja wiedza jest tak wielka artykuł z którego wiadomo że Ostrów ma kase na następny sezon
U nas też jest od paru sezonów gadanie że walka o e-lige i mało się sprawdza gadanie...
Danio co do wywiadów... to Kasiński przed meczem w Zielonej twierdził że nadal mamy szanse na 2 miejsce, więc wywiady nie zawsze są trafne.
Jak będzie to się przekonamy po pierwszych podpisanych kontraktach.
Pożyjemy zobaczymy, a Mikas pokaż mi skoro Twoja wiedza jest tak wielka artykuł z którego wiadomo że Ostrów ma kase na następny sezon
Różnica między nami a Ostrowem polega na tym że ten prezes który tak gada to jest główny sponsor tego klubu i zapowiedział ze kase wyłoży. Wątpie żeby taki powazny człowiek robił z gęby du**.
To jest cytat z jego wypowiedzi:
Zreszta moja wiedza na ten temat nie opiera sie tylko na artykułach z internetu czy prasy w przeciwienstwie do Twoich przypuszczen i raczej pobożnych życzeń
To jest cytat z jego wypowiedzi:
"Musimy przemyśleć co dalej, na kogo postawimy w przyszłym roku. Myślę że będziemy decyzje podejmować jeszcze w październiku i w listopadzie. Bo wierzę, że w końcu tę ekstraligę w Ostrowie wywalczymy. Nie udało się w roku ubiegłym, nie udało się w tym. A więc cóż nam pozostaje powiedzieć? - do trzech razy sztuka".
Zreszta moja wiedza na ten temat nie opiera sie tylko na artykułach z internetu czy prasy w przeciwienstwie do Twoich przypuszczen i raczej pobożnych życzeń
intarlazur pisze:O WÄ™grzyku i Karlssonie to wy sobie możecie tylko pomażyćJuż kontrakty leżą w biurku p.p.Åyczywka
![]()
Do nich dochodzą jeszcze Ogór, Szczepan, Richardson, Sully i Kostia i E-liga nasza
![]()
![]()
ZAWSZE KMO
Wejdzie KSM i bida hahahaha
Mnie niepokoji że gdańsk kon traktuje Franka czyżby coś wiedzieli ...
Myslalem ze poczytam troche co sie dzieje w lubelskim zuzlu a tu ogromne zdziwienie !! Lublinianie dyskutuja o tym co sie dzieje w Ostrowie i do tego sa wspaniale poinformowani;)
Zapewniam was ze prezes Lyczywek nie zuca slow na wiatr (jest glownym sponsorem i prezesem). Bylo wiele obaw co z ostrowskim zuzlem ale po cytowanej wyzej wypowiedzi mozecie byc spokojni, powalczymy znowu o e-lige
Zapewniam was ze prezes Lyczywek nie zuca slow na wiatr (jest glownym sponsorem i prezesem). Bylo wiele obaw co z ostrowskim zuzlem ale po cytowanej wyzej wypowiedzi mozecie byc spokojni, powalczymy znowu o e-lige
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Nie da sie ukryć że to wcale nie jest niewazny temat co dzieje sie w Ostrowie w kontekscie lubelskiego skladu na sezon 2007, bowiem w przypadku awansu Ostrowa juz w tym roku byla szansa na sprowadzenie do Lublina Petera Karlssona, obecnie przy praktycznie przesadzonym wyniku dwumeczu barazowego i zapowiedziach Ostrowa ponownej walki o awans szanse sprowadzenia Petera ponownie do Lublina sa minimalne.kaka440 pisze:Myslalem ze poczytam troche co sie dzieje w lubelskim zuzlu a tu ogromne zdziwienie !! Lublinianie dyskutuja o tym co sie dzieje w Ostrowie i do tego sa wspaniale poinformowani;)
Ostatnio zmieniony 12 października 2006, o 00:35 przez Koper, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli Ostrów zostanie w I lidze to szanse na Petera są zerowe. Z tym od razu trzeba sie pogodzić. Za dużo już wiem na ten temat i szkoda dyskutować. Ale tutaj wszystko zależy od spółki Ekstraklasa S.A., która zadecyduje o kształcie a właściwie o ilości drużyn w E-lidze. Na dzień dzisiejszy za rozszerzeniem jest 5 ekip, Zielonka jest za ale za rok a przeciw jest Wrocław i Bydgoszcz. W GKSŻ-cie głównymi współpracownikami i doradcami Karwana ( który nie znosi Wrocławia i Bydgoszczy), są Szymanski z OSTROWA i SZołtysek z RYBNIKA czyli z dwóch miast, które są życiowo zainteresowane poszerzeniem e-ligi. Z tego co się zorientowałem to poszerzenie będzie na 70-80%, no chyba, że szykuje się jakaś niespodzianka.
A jeżeli e-liga się rozszerzy, to nasze szanse na Petera baaaaardzo wzrastają, bo gdzie jak gdzie ale do eligi to on się nie pcha ( pod warunkiem, ze będzie nowy sponsor).
A jeżeli e-liga się rozszerzy, to nasze szanse na Petera baaaaardzo wzrastają, bo gdzie jak gdzie ale do eligi to on się nie pcha ( pod warunkiem, ze będzie nowy sponsor).
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Mnie również bardzo martwi porażka Ostrowa w kontekście pozyskania Petera. Dlatego teraz trzeba ściskać kciuki za rozszerzenie ligi. Mam tylko obawy, że jak Ostrów znalazłby się Elidze to chrapkę na Petera będzie miało sześć, siedem ekip a jego wartość tradycyjnie urośnie do gigantycznych rozmiarów, nieproporcjonalnych do klasy sportowej. Nowy sponsor musiałby wyłożyć naprawdę sporo. Przebić np. Gdańsk czy Poznań nie będzie łatwo.
Ja z troche innej beczki - o KSM. Jezeli wejdzie zapis o maxymalnym KSM-ie, to przewrotnie moze sie okazac, ze na rynku poszukiwani beda zawodnicy, ktorym... sezon nie wyszedl. Jednym z takich zawodnikow jest z pewnoscia Mikael Max. Po kontuzji mial slaby sezon, ale przez to ma niski KSM nie obciazajacy za bardzo limitu druzyny; jezeli bedzie mial do tego wymagania finansowe przystajace do tegorocznych, a nie ubieglorocznych dokonan - to mozna o nim pomyslec. Katastrofalna srednia mial najgorszy senior e-ligi Jacek Gollob - malo kto by go chcial widziec w swoim skladzie po takim sezonie, ale przy KSM 3,16 zostaje duzo miejsca dla pozostalych zawodnikow. Nie pamietam tylko, jaki stosuje sie wspolczynnik dla KSM przy zmianie klasy rozgrywkowej. I przyznaje sie, ze za Gollobem nie przepadam, ale przy KSM rzadzi tez matematyka... Ciekawa propozycja moga byc niezli zawodnicy, ktorzy ostatnio nie startowali w Polsce - maja chyba wtedy urzedowo niezbyt wysoki KSM (6,50?) Nie wiem, jaka jest szansa na Todda Wiltshire'a, ale jak dla mnie warto o nim pomyslec. I jeszcze raz podsune pomysl przetestowania na naszych najblizszych zawodach Rosjanina Romana Iwanowa - na swoich torach jest troche skuteczniejszy od Brhela i Knappa, nie powinien byc drogi, KSM bedzie mial niski, z uwagi na wiek zawodnik pod numer 8/16. Nie zaszkodzi obejrzec goscia na naszym torze.
PS1: Pamieta ktos moze jak modyfikuje sie KSM przy zmianach klasy rozgrywkowej i jaki jest KSM dla zawodnikow nie sklasyfikowanych czy tych, ktorzy nie jezdzili w naszej lidze ? - bo z tym 6,50 nie mam pewnosci.
PS1: Pamieta ktos moze jak modyfikuje sie KSM przy zmianach klasy rozgrywkowej i jaki jest KSM dla zawodnikow nie sklasyfikowanych czy tych, ktorzy nie jezdzili w naszej lidze ? - bo z tym 6,50 nie mam pewnosci.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
2,50 dla juniorów po licencji; 6,50 dla tych co w poprzednim sezonie nie startowali (wtedy byli to z zasady obcokrajowcy), mnożnik/dzielnik przy zmianie ligi - 1,2
Tak to pamiętam.
A jeśli mogę sobie pozwolić na słówko komentarza to nie rozumiem po co wracać do czegoś co już było i okazało się gównianym pomysłem
To znaczy wiem dlaczego (jak to pisał harry - "żywotny"** interes kilku klubów
) ale nie rozumiem, jak można, będąc u władzy "centralnej" patrzeć tylko na swój (mały
) interes zamiast na dobro całej dyscypliny w conajmniej kilkuletniej perspektywie...
** "żywotny" w rozumieniu tzw. włodarzy polskiego żużla oznacza "istotny w perspektywie 12 miesięcy"
Ale cóż... był czas przywyknąć 
Tak to pamiętam.
A jeśli mogę sobie pozwolić na słówko komentarza to nie rozumiem po co wracać do czegoś co już było i okazało się gównianym pomysłem
To znaczy wiem dlaczego (jak to pisał harry - "żywotny"** interes kilku klubów
** "żywotny" w rozumieniu tzw. włodarzy polskiego żużla oznacza "istotny w perspektywie 12 miesięcy"
Ostatnio zmieniony 12 października 2006, o 12:21 przez meesha, łącznie zmieniany 1 raz.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
Rok temu dlugo samotnie lobbowalem za Shieldsem, a tu prosze - na 22-letniego Rosjanina dosyc szybko znalazlem sojusznika na forum
O ile odbeda sie zawody na naszym torze - warto R.Iwanowa zaprosic, obejrzec, poznac oczekiwania. Nie bedzie z pewnoscia Peterem Karlssonem, ale jako rezerwowy moze sie przydac. Moze tez pozytywnie zaskoczy - podobnie jak jego mlodszy rodak, jezdzacy w tym roku w Bydgoszczy?
O ile odbeda sie zawody na naszym torze - warto R.Iwanowa zaprosic, obejrzec, poznac oczekiwania. Nie bedzie z pewnoscia Peterem Karlssonem, ale jako rezerwowy moze sie przydac. Moze tez pozytywnie zaskoczy - podobnie jak jego mlodszy rodak, jezdzacy w tym roku w Bydgoszczy?
Kuciapa to na pierwsza lige bardzo dobry zawodnik - szczegolnie teraz, po slabym sezonie i niskim KSM dla druzyn z zaplecza e-ligi jest to atrakcyjny towar. Mysle, ze na torze swoj KSM wyrobilby ze spora nadwyzka - ale nie sadze, aby odszedl z Rzeszowa.
idealny kandydat pod osemke.
"Pod ósemkę", której w przyszłym sezonie już prawdopodobnie nie będzie
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?