Skład na sezon 2007

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
rob7
Senior

#1051 Postautor: rob7 » 11 października 2006, o 11:04

... jaka prawda, marzenia kibiców, przy maksymalnym KSM na poziomie 42 połowa wymienionych zawodników nie ma szans załapać się do drużyny

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1052 Postautor: jataman21 » 11 października 2006, o 12:14

Jeżeli to prawda i mieli by taki skład to klapa!! Richardson i Kościecha to na bank muszą zasilić nasz Klub!!!

Chłopaki sobie marzą a Ty wierzysz jak małe dziecko;)
Jasną sprawą jest, że teraz będą mieli ciężki sezon, zbudowali pake która nie zadziałała. Sponsorzy napewno wymagali, połowa z nich pójdzie w cholere. Wątpie czy będzie Ostrów w przyszłym roku stać na 4rke. Chłopaki bujają w obłokach jeszcze bardziej niż my :wink:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1053 Postautor: mikas » 11 października 2006, o 12:21

Oj żebyś sie Jatamanie nie zdziwił ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Danio

#1054 Postautor: Danio » 11 października 2006, o 14:28

Z wypowiedzi Prezesa Intaru Ostrów wynika że KM powalczy o Extraligę- jak to ujął do trzech razy sztuka!! Więc jataman proponuje Ci wejść na stronę Ostrowa i poczytać ten wywiad!!!! Jedyne co może im zaszkodzić w realizacjach tego planu w montowaniu paki to wprowadzenie KSM! Ale czy wejdzie??O sponsorów Ostrowa to nie martw się!!Nie odejdą po tym sezonie.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1055 Postautor: jataman21 » 11 października 2006, o 14:32

Sponsorzy wyłozyli grubą kase, celem był awans, efektów nie ma, nie wiem czy 2 raz będą chcieli takie same pieniądze dać na drużynę i zaryzykować. Wielkim sukcesem Ostrowian byłoby utrzymanie składu z tego roku a już napewno bajką pisaną przez kibiców ostrowskich jest wzmocnienie tego składu.
Pozdrawiam :wink:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#1056 Postautor: kdsz » 11 października 2006, o 14:48

jataman21 pisze:Sponsorzy wyłozyli grubą kase, celem był awans, efektów nie ma, nie wiem czy 2 raz będą chcieli takie same pieniądze dać na drużynę i zaryzykować. Wielkim sukcesem Ostrowian byłoby utrzymanie składu z tego roku a już napewno bajką pisaną przez kibiców ostrowskich jest wzmocnienie tego składu.
To wiesz czy nie wiesz? ;)
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1057 Postautor: mikas » 11 października 2006, o 15:05

jataman21 pisze:Sponsorzy wyłozyli grubą kase, celem był awans, efektów nie ma, nie wiem czy 2 raz będą chcieli takie same pieniądze dać na drużynę i zaryzykować. Wielkim sukcesem Ostrowian byłoby utrzymanie składu z tego roku a już napewno bajką pisaną przez kibiców ostrowskich jest wzmocnienie tego składu.

Jatamanie jak zwykle opierasz sie tylko i wyłącznie na swoich przypuszczeniach. Może zanim się wypowiesz na jakiś temat o którym nie masz pojęcia najpierw spróbuj się cokolwiek na ten temat dowiedzieć, bo informacje o tym o czym piszesz można znaleźć nawet w internecie i zaprzeczają one kompletnie Twoim przypuszczeniom niepopartym żadną wiedzą w tym temacie ;)
Ostrów będzie po raz kolejny ostro walczył o e-lige i będzie jednym z najpowazniejszych kandydatów do awansu i takie są fakty.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1058 Postautor: jataman21 » 11 października 2006, o 15:15

Mikas pokaż mi gdzie Ostrów podpisał kontrakt na nastepny sezon ze sponsorem, oprócz gadania prezesa że bedzie walka o e-lige???
U nas też jest od paru sezonów gadanie że walka o e-lige i mało się sprawdza gadanie...
Danio co do wywiadów... to Kasiński przed meczem w Zielonej twierdził że nadal mamy szanse na 2 miejsce, więc wywiady nie zawsze są trafne.
Jak będzie to się przekonamy po pierwszych podpisanych kontraktach.
Pożyjemy zobaczymy, a Mikas pokaż mi skoro Twoja wiedza jest tak wielka artykuł z którego wiadomo że Ostrów ma kase na następny sezon :roll:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1059 Postautor: mikas » 11 października 2006, o 15:27

Różnica między nami a Ostrowem polega na tym że ten prezes który tak gada to jest główny sponsor tego klubu i zapowiedział ze kase wyłoży. Wątpie żeby taki powazny człowiek robił z gęby du**.
To jest cytat z jego wypowiedzi:
"Musimy przemyśleć co dalej, na kogo postawimy w przyszłym roku. Myślę że będziemy decyzje podejmować jeszcze w październiku i w listopadzie. Bo wierzę, że w końcu tę ekstraligę w Ostrowie wywalczymy. Nie udało się w roku ubiegłym, nie udało się w tym. A więc cóż nam pozostaje powiedzieć? - do trzech razy sztuka".

Zreszta moja wiedza na ten temat nie opiera sie tylko na artykułach z internetu czy prasy w przeciwienstwie do Twoich przypuszczen i raczej pobożnych życzeń :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#1060 Postautor: jataman21 » 11 października 2006, o 15:29

Wiem, wiem Mikas wiesz wszystko najlepiej i wszystkich znasz :wink:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#1061 Postautor: dilucio » 11 października 2006, o 15:34

chyba w 2003 roku Gniezno tez mialo wejsc do e-ligi mieli sponsora Dark-Dog nie weszli nawet do czworki no i wszytsko sie rozsypalo...oby Ostrow tak nie skonczyl... :D

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1062 Postautor: mikas » 11 października 2006, o 15:35

Jejku poprostu w Ostrowie mam sporo znajomych i troche sie orientuje co tam sie dzieje. Zresztą nie mam zamiaru sie kłócic prawdopodobnie juz w niedziele bardzo dużo sie wyjaśni i nie chodzi tylko o wynik barażu :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

piotr76
Senior
Kontakt:

#1063 Postautor: piotr76 » 11 października 2006, o 17:37

intarlazur pisze:O Węgrzyku i Karlssonie to wy sobie możecie tylko pomażyć :twisted: Już kontrakty leżą w biurku p.p.Łyczywka :twisted: :twisted: Do nich dochodzą jeszcze Ogór, Szczepan, Richardson, Sully i Kostia i E-liga nasza :twisted: :twisted:

ZAWSZE KMO

Wejdzie KSM i bida hahahaha :)
Mnie niepokoji że gdańsk kon traktuje Franka czyżby coś wiedzieli ...

kaka440

#1064 Postautor: kaka440 » 11 października 2006, o 20:12

Myslalem ze poczytam troche co sie dzieje w lubelskim zuzlu a tu ogromne zdziwienie !! Lublinianie dyskutuja o tym co sie dzieje w Ostrowie i do tego sa wspaniale poinformowani;)
Zapewniam was ze prezes Lyczywek nie zuca slow na wiatr (jest glownym sponsorem i prezesem). Bylo wiele obaw co z ostrowskim zuzlem ale po cytowanej wyzej wypowiedzi mozecie byc spokojni, powalczymy znowu o e-lige

Koper
Trener
Kontakt:

#1065 Postautor: Koper » 11 października 2006, o 20:18

kaka440 pisze:Myslalem ze poczytam troche co sie dzieje w lubelskim zuzlu a tu ogromne zdziwienie !! Lublinianie dyskutuja o tym co sie dzieje w Ostrowie i do tego sa wspaniale poinformowani;)
Nie da sie ukryć że to wcale nie jest niewazny temat co dzieje sie w Ostrowie w kontekscie lubelskiego skladu na sezon 2007, bowiem w przypadku awansu Ostrowa juz w tym roku byla szansa na sprowadzenie do Lublina Petera Karlssona, obecnie przy praktycznie przesadzonym wyniku dwumeczu barazowego i zapowiedziach Ostrowa ponownej walki o awans szanse sprowadzenia Petera ponownie do Lublina sa minimalne.
Ostatnio zmieniony 12 października 2006, o 00:35 przez Koper, łącznie zmieniany 1 raz.

harry
Trener

#1066 Postautor: harry » 11 października 2006, o 23:41

Jeżeli Ostrów zostanie w I lidze to szanse na Petera są zerowe. Z tym od razu trzeba sie pogodzić. Za dużo już wiem na ten temat i szkoda dyskutować. Ale tutaj wszystko zależy od spółki Ekstraklasa S.A., która zadecyduje o kształcie a właściwie o ilości drużyn w E-lidze. Na dzień dzisiejszy za rozszerzeniem jest 5 ekip, Zielonka jest za ale za rok a przeciw jest Wrocław i Bydgoszcz. W GKSŻ-cie głównymi współpracownikami i doradcami Karwana ( który nie znosi Wrocławia i Bydgoszczy), są Szymanski z OSTROWA i SZołtysek z RYBNIKA czyli z dwóch miast, które są życiowo zainteresowane poszerzeniem e-ligi. Z tego co się zorientowałem to poszerzenie będzie na 70-80%, no chyba, że szykuje się jakaś niespodzianka.
A jeżeli e-liga się rozszerzy, to nasze szanse na Petera baaaaardzo wzrastają, bo gdzie jak gdzie ale do eligi to on się nie pcha ( pod warunkiem, ze będzie nowy sponsor).
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1067 Postautor: Gelo » 12 października 2006, o 11:06

Mnie również bardzo martwi porażka Ostrowa w kontekście pozyskania Petera. Dlatego teraz trzeba ściskać kciuki za rozszerzenie ligi. Mam tylko obawy, że jak Ostrów znalazłby się Elidze to chrapkę na Petera będzie miało sześć, siedem ekip a jego wartość tradycyjnie urośnie do gigantycznych rozmiarów, nieproporcjonalnych do klasy sportowej. Nowy sponsor musiałby wyłożyć naprawdę sporo. Przebić np. Gdańsk czy Poznań nie będzie łatwo.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#1068 Postautor: boxing » 12 października 2006, o 11:23

Ja z troche innej beczki - o KSM. Jezeli wejdzie zapis o maxymalnym KSM-ie, to przewrotnie moze sie okazac, ze na rynku poszukiwani beda zawodnicy, ktorym... sezon nie wyszedl. Jednym z takich zawodnikow jest z pewnoscia Mikael Max. Po kontuzji mial slaby sezon, ale przez to ma niski KSM nie obciazajacy za bardzo limitu druzyny; jezeli bedzie mial do tego wymagania finansowe przystajace do tegorocznych, a nie ubieglorocznych dokonan - to mozna o nim pomyslec. Katastrofalna srednia mial najgorszy senior e-ligi Jacek Gollob - malo kto by go chcial widziec w swoim skladzie po takim sezonie, ale przy KSM 3,16 zostaje duzo miejsca dla pozostalych zawodnikow. Nie pamietam tylko, jaki stosuje sie wspolczynnik dla KSM przy zmianie klasy rozgrywkowej. I przyznaje sie, ze za Gollobem nie przepadam, ale przy KSM rzadzi tez matematyka... Ciekawa propozycja moga byc niezli zawodnicy, ktorzy ostatnio nie startowali w Polsce - maja chyba wtedy urzedowo niezbyt wysoki KSM (6,50?) Nie wiem, jaka jest szansa na Todda Wiltshire'a, ale jak dla mnie warto o nim pomyslec. I jeszcze raz podsune pomysl przetestowania na naszych najblizszych zawodach Rosjanina Romana Iwanowa - na swoich torach jest troche skuteczniejszy od Brhela i Knappa, nie powinien byc drogi, KSM bedzie mial niski, z uwagi na wiek zawodnik pod numer 8/16. Nie zaszkodzi obejrzec goscia na naszym torze.

PS1: Pamieta ktos moze jak modyfikuje sie KSM przy zmianach klasy rozgrywkowej i jaki jest KSM dla zawodnikow nie sklasyfikowanych czy tych, ktorzy nie jezdzili w naszej lidze ? - bo z tym 6,50 nie mam pewnosci.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

meesha
Trener
Kontakt:

#1070 Postautor: meesha » 12 października 2006, o 12:15

2,50 dla juniorów po licencji; 6,50 dla tych co w poprzednim sezonie nie startowali (wtedy byli to z zasady obcokrajowcy), mnożnik/dzielnik przy zmianie ligi - 1,2

Tak to pamiętam.
A jeśli mogę sobie pozwolić na słówko komentarza to nie rozumiem po co wracać do czegoś co już było i okazało się gównianym pomysłem :?: :roll:
To znaczy wiem dlaczego (jak to pisał harry - "żywotny"** interes kilku klubów :lol: ) ale nie rozumiem, jak można, będąc u władzy "centralnej" patrzeć tylko na swój (mały :twisted: ) interes zamiast na dobro całej dyscypliny w conajmniej kilkuletniej perspektywie...

** "żywotny" w rozumieniu tzw. włodarzy polskiego żużla oznacza "istotny w perspektywie 12 miesięcy" :x :x :x Ale cóż... był czas przywyknąć :evil:
Ostatnio zmieniony 12 października 2006, o 12:21 przez meesha, łącznie zmieniany 1 raz.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#1071 Postautor: boxing » 12 października 2006, o 12:20

Rok temu dlugo samotnie lobbowalem za Shieldsem, a tu prosze - na 22-letniego Rosjanina dosyc szybko znalazlem sojusznika na forum :D

O ile odbeda sie zawody na naszym torze - warto R.Iwanowa zaprosic, obejrzec, poznac oczekiwania. Nie bedzie z pewnoscia Peterem Karlssonem, ale jako rezerwowy moze sie przydac. Moze tez pozytywnie zaskoczy - podobnie jak jego mlodszy rodak, jezdzacy w tym roku w Bydgoszczy?

Shack
Administrator

#1072 Postautor: Shack » 12 października 2006, o 12:27

Z powodu KSM'u najbardziej w cenie bedÄ… takie asy jak: Jaca Gollob, Kuciapa, Bajer itp.

O zgrozo Piotrek Świst pewnie złapie się jeszcze do E-ligi ;]

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#1073 Postautor: boxing » 12 października 2006, o 12:38

Kuciapa to na pierwsza lige bardzo dobry zawodnik - szczegolnie teraz, po slabym sezonie i niskim KSM dla druzyn z zaplecza e-ligi jest to atrakcyjny towar. Mysle, ze na torze swoj KSM wyrobilby ze spora nadwyzka - ale nie sadze, aby odszedl z Rzeszowa.

meesha
Trener
Kontakt:

#1075 Postautor: meesha » 12 października 2006, o 12:51

idealny kandydat pod osemke.

"Pod ósemkę", której w przyszłym sezonie już prawdopodobnie nie będzie :P Ale to się okaże gdzieś koło marca-kwietnia, przecież jest jeszcze tyle czasu na decyzję 8)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...