Skład na sezon 2007

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
papi
Trener

#951 Postautor: papi » 7 października 2006, o 09:18

jataman21 pisze:
Kogo Ty porównujesz. Rozumiem, że można Tomka nie lubić, bo ma o sobie dosyć wysokie mniemanie, ale niestety Daniel ciągle nie może mu dorównać poziomem. Tak samo Knapp.

Oj, oj, oj tu się nie zgodzę, uważam, że Knapp jest dużo lepszy od Piszcza (niektórzy zapewne teraz nie wierzą, że ja to piszę :wink: ) jak i Jeleń jest lepszy.

akurat z Knappem to wyrwałeś to zdanie z kontekstu. Chodziło mi o to, że Knappa, podobnie jak Piszcza nie doceniasz, bo zdaje sobie sprawę, że obecnie Grzesiek jest lepszym zawodnikiem niż Tomek, ale z Jeleniem się absolutnie nie zgadzam.

jataman21 pisze:Papi też piszesz, że swoich zawodników wychować i włożyć w nich kase... prawda jest taka, że już Klimek jest rozchwytywany, ledwo co zdobył licencje i nie wiadomo czy zostanie, w żużlu decyduje kasa, wychowamy i nam zaraz zabiorą i co z tego mieć będziemy... 2 strony medalu...

w którymś z ostatnich LSE jest wywiad z papą Klimkiem, w którym mówi otwarcie, że Rafał chce zostać w Lublinie. Tylko, że on nie zainwestuje w Rafała już żadnych pieniędzy, bo jego obecny poziom został osiągnięty wyłącznie z pieniędzy ojca (z czym nie za bardzo się zgadzam), ale to jest chyba najlepsza odpowiedź na sytuację w naszym klubie. Nikt mnie nie przekona, że celem 16-letniego żużlowca jest włóczenie się po Polsce, ale żeby został i się rozwijał musi mieć warunki do jazdy. Zdarzył się Rafał, który ma ogromne finansowe wsparcie w rodzinie, ale kolejnych 10 supertalentów zakończy kiarierę, bo w szkółce będą 3 "zajechane" motory do użytkowania dla 15 szkółkowiczów.
Może niezbyt dobre porównanie, ale Jeleń po ostatnim sezonie juniorskim miał ofertę z Rybnika, rok temu z Rzeszowa, ale jakoś potrafił się dogadać z zarządem. Rozmowa wychowankami zawsze jest inna, bo jeśli z innego klubu dostaje ofertę o 5% lepszą to raczej nie bedzie wyjeżdżał, żeby startować na nowym, nieznanym torze, wśród obcych ludzi i z koniecznością dojazdu 2-3 razy w tygodniu.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#952 Postautor: Lublin_Fan » 7 października 2006, o 10:56

Jeżeli mamy walczyć o awans to w tej kwestii powtarzam po raz kolejny: zakontraktować takich zawodników, którzy w sezonie 2006 z powodzeniem jeździli w pierwszej lidze. Nie wyszukiwać odpadu z eligi ani nikomu nieznanych szwedów, duńczyków, ruskich, autralijczyków, chorwatów i innych.
Mówiąc krótki: Karlsson i Lindgren.
Wtedy uzupełnienie składu Knappem, Jeleniem, Staszkiem, Piszczem i czy Trumińskim będzie kwestią drugorzędną, ponieważ dwóch prawdziwych liderów już by było na miejscu.

A gadanie o braku kasy jest dla mnie bez sensu. Albo walczymy o ten awans albo nie. Trzeba się zdecydować od razu. Totalnie nie rozumiem przebierania w nazwiskach pod kątem walki o elige i jednoczesnego stwierdzania "nie stać nas".

Odnośnie szukania sponsorów. Dlatego nie można w gazetach ogłosić światu, że Towarzystwo Żużlowe Lublin szuka przedstawicieli, których zadaniem będzie przyprowadzanie sponsorów. Zasady współpracy bardzo proste: przyprowadziłeś sponsora? po podpisaniu z nim umowy odsyp x% dla ciebie. Czy są jakieś ograniczenia prawne, które zabraniają takich praktyk?

Pozdr.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#953 Postautor: $korzen$ » 7 października 2006, o 13:17

Podpisuje sie pod tym obiema rekami, nogami tez :wink: Brac Karlssona, Wegrzyka, ewentualnie Szombierskiego i nawet wsparci Truminskim i Piszczem jestesmy w stanie powalczyc z kazdym.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#954 Postautor: kilar » 7 października 2006, o 13:34

Bez wsparcia Trumiskiego i Piszcza tez jestesmy w stanie powalczyc z kazdym. Jezeli trzon zespolu beda tworzyc Karlsson, Wegrzyk, to po co zmieniac tegoroczna druga linie. Baaaaaaaa, nawet jestem przekonany, ze Knapp z Karlssonem beda taka samo atomowa para, jaka byli 2 lata temu.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#955 Postautor: jataman21 » 7 października 2006, o 14:41

Odnośnie szukania sponsorów. Dlatego nie można w gazetach ogłosić światu, że Towarzystwo Żużlowe Lublin szuka przedstawicieli, których zadaniem będzie przyprowadzanie sponsorów.

Super pomysł :!: :!: :!:

Mówiąc krótki: Karlsson i Lindgren.

Karlsson jak najbardziej, o Lindgreena bić się będą wszystkie kluby w e-lidze, wiec nasze szanse są zerowe, po 2 najprawdopodobniej w GP będzie jeżdził :wink:

Brac Karlssona, Wegrzyka, ewentualnie Szombierskiego i nawet wsparci Truminskim i Piszczem jestesmy w stanie powalczyc z kazdym.

Baaaaaaaa, nawet jestem przekonany, ze Knapp z Karlssonem beda taka samo atomowa para, jaka byli 2 lata temu.

Wątpie... liga już jest inna.. kluby będą dużo silniejsze jak 2 lata temu, a para Karlsson-Knapp napewno nie byłaby takim pewniakiem jak niegdyś.
Chociażby popatrzmy na tegoroczne składy, Ostrów mając 3 najlepszych zawodników z poprzedniego sezonu+Węgrzyk,Jędrzejak nie weszli z 1 miejsca... teraz nie wystarczy jedna rakieta i średniacy, nie przy otwartym rynku zawodników zagranicznych.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#956 Postautor: $korzen$ » 7 października 2006, o 15:28

Bez wsparcia Trumiskiego i Piszcza tez jestesmy w stanie powalczyc z kazdym. Jezeli trzon zespolu beda tworzyc Karlsson, Wegrzyk, to po co zmieniac tegoroczna druga linie. Baaaaaaaa, nawet jestem przekonany, ze Knapp z Karlssonem beda taka samo atomowa para, jaka byli 2 lata temu.

To jest oczywiste, jestem jak najbardziej "za" .. ale pada tutaj, niestety, teoria jazdy swoimi wychowankami. Owszem, moze to wypalic, ale oprocz Piszcza i Truminskiego musimy miec 3 pewniakow, jezeli mialbym wybierac stawiam na Karlssona,Wegrzyka i Szombierskiego. Ewentualnie za tego trzeciego Klingberg. Jestem pewien ze takim skladem, jadac w tym roku, mielibysmy 3 miejsce, moze nawet baraz.

Wątpie... liga już jest inna.. kluby będą dużo silniejsze jak 2 lata temu, a para Karlsson-Knapp napewno nie byłaby takim pewniakiem jak niegdyś.
Chociażby popatrzmy na tegoroczne składy, Ostrów mając 3 najlepszych zawodników z poprzedniego sezonu+Węgrzyk,Jędrzejak nie weszli z 1 miejsca... teraz nie wystarczy jedna rakieta i średniacy, nie przy otwartym rynku zawodników zagranicznych.

Zalezy gdzie, w Lublinie wymiatali by tak samo jak II lata temu, na wyjazdach bylo by juz tudniej, kwestia jaka forme prezentowal by Knapp. Co do Ostrowa, ten sezon dobitnie pokazal ze awans mozna wywalczyc nie tylko wygrywajac na wyjezdzie, niebagatelna role odgrywaja bonusy. Wygrywajac wszystko u siebie, oraz pokonujac II najgorsze druzyny na wyjezdzie, przy okazji zgarniajac 90% bonusow mozna spokojnie dojechac do barazy. Sila rzeczy wszystkich wyjazdow wygrac sie nie da, ale prezentujac rowna forme i zgarniajac prawie wszystkie bonusy mozna spokojnie wjechac minimum do barazy.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#957 Postautor: kilar » 7 października 2006, o 15:41

jataman21 pisze:Wątpie... liga już jest inna.. kluby będą dużo silniejsze jak 2 lata temu, a para Karlsson-Knapp napewno nie byłaby takim pewniakiem jak niegdyś.

Heh, liga co roku jest inna. Czy kluby beda duzo silniejsze, dowiemy sie dopiero w trakcie sezonu. Jak wiadomo, nie zawsze sklad mocny na papierze, odzwierciedla swoje wyniki na torze. Negatywny przyklad mamy w Lublinie.

jataman21 pisze:Chociażby popatrzmy na tegoroczne składy, Ostrów mając 3 najlepszych zawodników z poprzedniego sezonu+Węgrzyk,Jędrzejak nie weszli z 1 miejsca... teraz nie wystarczy jedna rakieta i średniacy, nie przy otwartym rynku zawodników zagranicznych.

A moim zdaniem wystarczy, przyklad Gniezno. Rakieta - Jensen, a reszta sredniacy. Na pewno w osiagnieciu 3go miejsca pomogli tez troche juniorzy, ale zaliczyc ich do - tak jak napisales - rakiet jeszcze nie mozna. Tym skladem Start bez problemu zdystansowal i nas i Gorzow, a tazke dzieki nim Ostrow ma tylko baraze.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#958 Postautor: jataman21 » 7 października 2006, o 17:00

A moim zdaniem wystarczy, przyklad Gniezno. Rakieta - Jensen, a reszta sredniacy. Na pewno w osiagnieciu 3go miejsca pomogli tez troche juniorzy, ale zaliczyc ich do - tak jak napisales - rakiet jeszcze nie mozna. Tym skladem Start bez problemu zdystansowal i nas i Gorzow, a tazke dzieki nim Ostrow ma tylko baraze.

Zaraz, zaraz ja cały czas mówie o aspiracjach co najmniej barażowych, a nie 3 miejsce, bo jak widać 3 miejsce niczym nie rózni się od 6. Mimo wszystko to 3 miejsce(Gniezno) jest daleko za 2, mocni juniorzy, lider+średniacy jak pokazał to przykład Gniezna daje spokojne miejsce w środku tabeli.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#959 Postautor: $korzen$ » 7 października 2006, o 17:56

To fakt, ale jezeli zamiast Pecyny jechal by np Wegrzyk czy Ruud to smialo mogliby walczyc o baraze.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#960 Postautor: jataman21 » 7 października 2006, o 19:38

JA wątpie, wygraliby u siebie z Zieloną i Ostrowem ale z bonusami by się pożegnali. Mysle, że mieliby wiecej pkt ale mimo wszystko Ostrów i Zielona była poza zasięgiem.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#961 Postautor: kilar » 8 października 2006, o 00:02

jataman21 pisze:Zaraz, zaraz ja cały czas mówie o aspiracjach co najmniej barażowych, a nie 3 miejsce, bo jak widać 3 miejsce niczym nie rózni się od 6.

Oj rozni sie i to bardzo. Najlepiej pewnie to widac z klubowej kasie.

jataman21 pisze:Mimo wszystko to 3 miejsce(Gniezno) jest daleko za 2, mocni juniorzy, lider+średniacy jak pokazał to przykład Gniezna daje spokojne miejsce w środku tabeli.

Z liderem i sredniakami otarlismy sie o extralige 2 lata temu. I nie pisz, ze liga wtedy byla slabsza, bo to nie jest zaden argument. Dwa lata temu mielismy atut wlasnego toru i go w pelni wykorzystywalismy. Dwie wygrane z Gdanskiem oraz wygrana z extraligowym Falubazem mowia same za siebie.

bartexs1
Senior

#962 Postautor: bartexs1 » 8 października 2006, o 00:09

to fakt, w tym sezonie lubelski tor był w najwazniejszych meczach atutem gosci. mam tu na mysli mcze z ostrowem i Zieloną Górą. Ten drugi mecz w szczególności..... a co do skladu to ja proponuje taki:
9) Shields
10) J.Rempała
11) Karlsson
12) Knapp
13) Staszek/Śledź
14) Tomicek
15)Messing/Klimek
16) Jeleniewski (wyjazdowe mecze)

rezerwa:
Zetterstroem
Mordel :D
Piszcz
Polak
Trumiński

w takim skladzie jeśli nie awans to pierwsza czwórka :)

Awatar użytkownika
FREDek
Szkółkowicz

#963 Postautor: FREDek » 8 października 2006, o 06:25

Jest 6 rano i właśnie wróciłem do domu; dlatego będzie na temat...

Napisałeś Papi [bynajmniej dla mnie] głupotę:

"w którymś z ostatnich LSE jest wywiad z papą Klimkiem, w którym mówi otwarcie, że Rafał chce zostać w Lublinie."

...a Rafał to może chcieć i złote kalesony od mojego dziadka...

Kolejna sprawa...

zbiera mi się na wymioty, jak tylko zaczynam [ostatnio] czytać wasze brednie! Zauważyliście, że nieustannie wymieniane są te same nazwiska /chyba, że ktoś niechcący po pijaku "sypnie" kogoś innego/ od nie wiem ilu już lat?

Dlaczego Wy się nie otwieracie na rynek, tylko "płaczecie", jak to było dobrze, gdy był ten i ów...[...]...niech wrócą, to i wrócą te "piękne czasy"... I prowadzicie do niczego prowadzącą dyskusję kto jest od kogo lepszy...?! Czas i tor wszystko zweryfikują, a jeśli chcecie pomarudzić to nowy temat proponuję [zamiast skład na 2oo7]

"szlochanie pijanego kozła"

Żeby nie było, że "piszę na waszym poziomie" (czyt: nie na temat) nawiązuję do tematu:

jakiś czas temu wspomniałem o Kościuchu i z przykrością stwierdzam, że temat niejako przeszedł bez echa... (nie wiem dlaczego: może za mała czcionka; może "ktoś" jest ograniczony; może "ktoś" był zbyt zajęty czytaniem bredni nie na temat; nie wiem)

Zwracam ponownie uwagę na tego zawodnika i wynik, jaki dziś/wczoraj "zrobił":

Wyniki:
1. Hans Andersen - Atlas Wrocław (3,0,3,3,2) 11 + 1 m. w finale
2. Krzysztof Kasprzak - Unia Leszno (3,0,3,3,3) 12 + 2 m. w finale
3. Damian Baliński - Unia Leszno (2,3,3,3,2) 13 + 3 m. w finale
4. Jarosław Hampel - Atlas Wrocław (3,3,d,u,3) 9 + 4 m. w finale
5. Rafał Dobrucki - Unia Leszno (3,1,2,3,2) 11 + 3 m. w barażu
6. Grzegorz Walasek - ZKŻ Kronopol Zielona Góra (2,1,3,1,3) 10 + 4 m. w barażu
7. Norbert Kościuch - Unia Leszno (1,2,2,1,3) 9
8. Adam Skórnicki - PSŻ Milion Team Poznań (2,2,2,2,1) 9
9. Paweł Hlib - Unia Tarnów (0,3,1,2,2) 8
10. Sebastian Ułamek - Złomrex Włókniarz Częstochowa (2,3,1,d,d) 6
11. Nicolai Klindt - Atlas Wrocław (0,2,1,2,1) 6
12. Łukasz Jankowski - Start Gniezno (1,2,0,2,0) 5
13. Sebastian Alden - Start Gniezno (1,1,2,0,1) 5
14. Thomas H. Jonasson - Stal Gorzów (0,1,0,1,0) 2
15. Adam Kajoch - Unia Leszno (1,d,1,0,0) 2
16. Patrick Hougaard - Unia Leszno (0,0,0,0,1) 1
17. Damian Baliński jr - Unia Leszno NS

3. Hampel, Skórnicki, Kościuch, Jonasson
5. Baliński, Kościuch, Dobrucki, Kasprzak
11. Walasek, Kościuch, Ułamek, Hougaard
16. Andersen, Jankowski, Kościuch, Alden
18. Kościuch, Hlib, Klindt, Kajoch

...nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę jak mu "idzie" na lubelskim torze...

Shields + Tomicek + Kościuch + Klimek + Knapp + Jeleniewski

to tak poki co...

będę nadal obserwował rynek i jak coś, to dam znać...[/b]

Awatar użytkownika
papi
Trener

#964 Postautor: papi » 8 października 2006, o 10:16

FREDek pisze:Napisałeś Papi [bynajmniej dla mnie] głupotę:

"w którymś z ostatnich LSE jest wywiad z papą Klimkiem, w którym mówi otwarcie, że Rafał chce zostać w Lublinie."

...a Rafał to może chcieć i złote kalesony od mojego dziadka...

po pierwsze jeśli uważasz to za głupotę to odnieś się do wypowiedzi pana Klimka a nie do mnie, ja tylko napisałem co on mówił we wspomnianym wywiadzie.
A po drugie nie używaj słów, których nie rozumiesz :wink:

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#966 Postautor: kilar » 8 października 2006, o 11:13

Na wynik Kosciucha z pewnoscia duzy wplyw ma to, iz zawody byly rozgrywane na jego torze w Lesznie. Na innych obiektach wcale nie musi byc podobnie (czyt. lepiej).

Awatar użytkownika
FREDek
Szkółkowicz

#967 Postautor: FREDek » 8 października 2006, o 16:13

sting126 pisze:a po trzecie nie proponuj do skladu zawodnikow, ktorych forma w lidze jest zagadka, a w dodatku nie ma realnych podstaw by sadzic,ze bedzie w porzadku.

zapomniałem stingu, że Trumiński czy Piszcz dają nam podstawy [realne] bysmy sadzili, ze bedzie w porzadku...

Skoro tak, to proponujÄ™ Crumpa, Hampelka itd..

P.S.
"nie łap" mnie za słówka! Jakbyś był po 12 h pracy, również mogłbyś się pomylić...

P.P.S.
chyba, że jesteś nieomylny...?!

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#968 Postautor: mikas » 8 października 2006, o 17:13

FREDek pisze:
sting126 pisze:a po trzecie nie proponuj do skladu zawodnikow, ktorych forma w lidze jest zagadka, a w dodatku nie ma realnych podstaw by sadzic,ze bedzie w porzadku.

zapomniałem stingu, że Trumiński czy Piszcz dają nam podstawy [realne] bysmy sadzili, ze bedzie w porzadku...

Gdybym miał wybierac miedzy Truminskim, Piszczem czy tak samo "dającym nam podstawy [realne] byśmy sądzili, że będzie w porządku" jak oni Kościuchem to zdecydowanie postawiłbym na naszych wychowanków a nie jakiegos Kosciucha z drugiego konca Polski.
A jeszcze po tym co dzis stało sie w Ostrowie gdzie dokładnie było widac ze jedynym chyba którym zależało na awansie to byli wychowankowie klubu, to coraz bardziej przekonuje sie do wychowanków + 3 solidnych zawodników na ok. 11-12 pkt. w kazdym meczu.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#969 Postautor: jacur78 » 8 października 2006, o 18:05

Powiem tyle... Mikael Max--- ten sezon mial wprawdzie fatalny ale nastepny juz bedzie znacznie lepszy..bo jezdzic umie..
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart

Kalhorn
Junior

#970 Postautor: Kalhorn » 8 października 2006, o 18:08

Tylko, że jeśli przepisy się nie zmienią to Kościuch będzie mógł jeździć pod 8/16. Ja proponowałem jego kandydature w poprzednim roku...

Wysłany: Nie 25 Wrz, 2005:
"Dobry występ zanotował w dzisiejszym meczu Norbert Kościuch, zdobywając 9 pkt w 5 startach. Zawodnik ten posiada duży potencjał i z tego co wiem jest niezłym "walczakiem". Uważam, że w przysłym sezonie mógłby być wzmocnieniem dla naszego zespołu (na pozycji seniora). Jedyne czego się obawiam to to, że zawodnik ten często łapie kontuzje. "

A co do tego roku, moim zdaniem można by go do nas ściągnąć, nie oczywiście jako filar zespołu, ale skoro klub by miał wszystko uporządkowane, miał ambitne cele (jak co roku ;) ), to może chłopaka dałoby się namówić do jazdy w naszym klubie. Uważam, że byłby dobrym uzupełnieniem dla Klimka, Tomicka, Messinga (zamiast któregoś z nich mógłby startować pod 8) oraz być w razie czego zastępstwem dla naszych seniorów. Oczywiście przy sytuacji o ile regulamin znów nie ulegnie zmianie... itd. , itp. ble ble ble ;)

A tak z całkiem innej beczki.... Szukałem swojego postu odnośnie Kosciucha (czy oby proponowałem go do składu, czy mi sie popaprało) i natrafiłem na taki dialog:

Skład na sezon 2006 - Czw 26 Sty, 2006 :
-----
Cysiek:
"Gawrzyk ma w opisie "KU..A MAMY HITA TRANSFEROWEGO !!" ciekawe kto to mogłby byc"

Kalhorn:
"Czyżby Emil Sajfudinow? :twisted: "

Meesha:
"To chyba mamy nieco odmienne pojęcie "hitu" :D ..."
-----

Jak wiadomo owym hitem był Ch. "Lui". Ja bym tam jego na Sajfudinowa wymienił. ;) Ale to tylko kolejny przykład na to, że kontraktowanie zawodników, to również w pewnym sensie jest loteria.

Pebas
Szkółkowicz

#971 Postautor: Pebas » 8 października 2006, o 19:31

mi sie wydaje ze kosciuch jednak bylby odrobine lepszy niz piszcz czy truminski. na dobrym poziomie jedzie caly czas w szwecji. w polsce co prawda ma malo imprez ale jak juz jedzie to na niezlym poziomie.
ale w sumie mozna przeciez te opcje polaczyc i wszyscy beda zadowoleni 8)

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#972 Postautor: Dobromir » 8 października 2006, o 19:33

No Max jak nie spuści z wymagań finansowych to chyba ciężko mu będzie po takim sezonie o kontrakt. Ja myśle że w dużym stopniu na jego forme miała wpływ zeszłoroczna kontuzja. Ale chętnie bym go widział w Lublinie oczywiście po Richardssonie i Karlssonie.

Pebas
Szkółkowicz

#973 Postautor: Pebas » 8 października 2006, o 19:35

richardson ma chyba kontrakt na dwa lata w czestochowie wiec mozna przestac o nim rozprawiac. kylmakorki tez zajety. lindgren do 2009 rowniez.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#974 Postautor: Dobromir » 8 października 2006, o 19:43

Więc trzeba brać co jest, a nie że później zostanie tylko Brhel i Louis.

Pebas
Szkółkowicz

#975 Postautor: Pebas » 8 października 2006, o 19:52

czyli?