Jeżeli mamy jechać o Extraligę z nowym sponsorem jak mówi nasz Prezes honorowy

to opcja z wychowankami jest śmieszna. Co z tego że zawodnik pokroju Piszcz, Trumna będzie zabijał się

o Lublin skoro umiejętności ich nie pozwolą wiele zapunktować, zresztą gdyby byli dobrzy Gdańsk zostawiłby ich u siebie!!
Na klasowych drogich zawodników nigdy Lublina nie będzie stać!
Trzeba ściągnąć młodych zawodników którzy już coś osiągnęli, zasmakowali Extraligi a mają chwilowe wachania formy, można dogadać sie z nimi za stosunkowo normalne PLN.
Nie chce mi się analizować wszystkich ale tak na szybko parę nazwisk mogę rzucić
1 Czerwińśki
2 Szombierski
3 Kościecha
4 Klecha
5 Miśkowiak
6 Åšwiderski
7 Słaboń
Dochodzi starszy rutyniarz Sawina. To tylko część zawodników, można jeszcze wielu wymienić.Wszyscy w/w Ci zawodnicy mogą mieć wolę odbudowania się w I lidze, dotychczasowe Kluby nie koniecznie na siłę będą ich zatrzymywać, z pewnością inne Kluby też zechcą ich pozyskać. stąd negocjacje z nimi na pewno do łatwych nie będą należeć ale spróbować warto.
P.S. Z naszych wychowanków to ja widze tylko Pawła Staszka i Jelenia na nasz tor, mieszane mam uczucia co do Rybki, ale podobno dwa razy do tej samej rzeki nie wchodzi się, choć moim zdaniem poziom prezentuje zbliżony do Jacka Rempały czy Grzecha Knappa- czyli na 10 pkt.