Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#3051 Postautor: Fork » 22 września 2006, o 20:18

jataman21 pisze:Fork moja wiedza jest meczowa, na których staram się być w miare możliwości bez względu czy są w Lublinie czy w trasie, a oceniam to co widzę, bliżej związany z żużlem nie jestem. Mówię co widzę i co odczuwam, a że kocham żużel to mam swoje zdanie na wiele tematów z nim związanych.
Pozdrawiam

Okej, zgadzam siÄ™ z tym.
Ale nadal nie odpowiedziałes na moje pytanie...
Jak nie Knapp, to kto? mógłby być jego zastępcą? Patrząc oczywiście realnie na finanse naszego klubu. Choć ostatnio nawet Grzesiek jest zbyt dorgi... :)
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#3052 Postautor: jataman21 » 22 września 2006, o 20:47

Mój skład wpisywałem w innym temacie odnośnie przyszłorocznego sezonu. Jesli niemniej mamy kontraktowac zawodników typu Knapp to powiedzmy sobie od początku "walczymy o utrzymanie" a nie mydlmy oczu... Jesli finanse nam nie pozwolą na nic więcej to będzie trzeba szukać zawodników z dolnej półki typu Knapp, Piszcz, ale wtedy powiedzmy sobie otwarcie, ze walczymy o utrzymanie. Jesli pozyskamy sponsora na co szanse są fifty fifty, trzeba zbudować zespół który powalczy o wyższe cele, a w składzie z takimi tuzami speedwaya jak Knapp nasze szanse są nikłe.
Pozdrawiam
ObrazekObrazek

wojteko
Senior

#3053 Postautor: wojteko » 22 września 2006, o 21:50

ravajas pisze:jeszcze więcej wie Mr.Mackey, powaga!! :lol: :lol:

sorry ...... czy mogłbym prosic o rozwiniecie wypowiedzi :?:

meesha
Trener
Kontakt:

#3054 Postautor: meesha » 22 września 2006, o 23:21

Oj Wojtku, Wojtku... Jutro Ci wyjaśnię lajf :D Za długo by w klawiaturę klepać :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#3055 Postautor: Torsen » 23 września 2006, o 00:17

Jeśli ktoś uważa, że możliwe jest zbudowanie w Lublinie dream teamu na wzór Tarnowa, to najpierw musi znaleźć sponsora, który rocznie przekręca 800 mln złotych, jak robiła to Trzebinia. Myślę, że byłoby to bardzo trudne, nawet gdyby szukać w całej Polsce.
Moim zdaniem coś takiego nie tylko w Lublinie, jako biednym mieście, ale w pierwszej lidze, jako niższej klasie rozgrywkowej, jest w ogóle niemożliwe. Jeśli z tym się zgadzamy, to nie wiem, jak można deprecjonować takiego zawodnika jak Knapp. Nikt, poza jednym zaślepionym byłym forumowiczem, nie robi z niego lidera (i słusznie), każdy widzi w nim solidną drugą linię, której Knapp bez wątpienia jest osią.
W Lublinie nie będzie paki, skłądającej się jeźdźców robiących regularnie, z bonusami, po 15 punktów. Ani w najbliższym sezonie, ani pewnie w żadnym innym w dającej się przewidzieć przyszłości. Póki zaś jesteśmy w I, czytaj w II lidze, ktoś, kto "po mrożącej krew w żyłach walce na śmierć i życie" przywozi regularnie 7-10 punktów, a mimo to jeździ w zasadzie bezpiecznie i bez kontuzji, jest nie do przecenienia. Trzeba być uprzedzonym albo ślepym, żeby tego nie widzieć.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3056 Postautor: Gelo » 23 września 2006, o 10:32

Póki zaś jesteśmy w I, czytaj w II lidze, ktoś, kto "po mrożącej krew w żyłach walce na śmierć i życie" przywozi regularnie 7-10 punktów...

Poza Gorzowem, Gnieznem, Ostrowem i Zieloną Górą.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#3057 Postautor: Torsen » 23 września 2006, o 11:50

Gelo pisze:
Póki zaś jesteśmy w I, czytaj w II lidze, ktoś, kto "po mrożącej krew w żyłach walce na śmierć i życie" przywozi regularnie 7-10 punktów...

Poza Gorzowem, Gnieznem, Ostrowem i Zieloną Górą.

W Gorzowie i Gnieźnie zdobył po 7 punktów, czyli zmieścił się w podanych przeze mnie widełkach. Pozostaje Ostrów i Zielona Góra. Przy odrobinie dobrej woli, dwie wpadki, w meczach z góry przegranych, można uznać za nie szkodzące wspomnianej regularności.
Zanim podejmiesz polemikę, chcę zwrócić uwagę, że nie uważam Knappa za mistrza świata. Co więcej, moim zdaniem, przy swoich 180 cm wzrostu (na oko) wygląda na motocyklu jak paralita. W meczu otwarcia, z Krosnem, jako jedyny z uporem maniaka wpieprzał się w dziurę, na której dzień wcześniej rozbił się Messing i o której wiedział każdy, nawet na trybunach. Często mam wrażenie, że motocykl prowadzi jego, a nie on motocykl. Mimo wszystko jednak, jego waleczność sprawia, że na żużel chodzi się jeszcze chętniej. Należę do osób, które wolą obejrzeć drobną porażkę po zaciętym meczu, niż przygniatające zwycięstwo, pomimo że życzę klubowi jak najlepiej. Mecze z Wrocławia, pokazywane w TV, dawno już przestałem oglądać, bo są nudne. A dzięki takim Knappom, którzy zrobią wszystko, by wyszarpać choćby punkt, żużel znów staje się tym, czym zapewne był w zamyśle jego twórców. Jeśli przed Knappem postawi się w przyszłym roku cel w postaci osiągnięcia dominującej pozycji w drugiej linii, to osobiście nie mam nic przeciwko temu.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#3058 Postautor: jataman21 » 23 września 2006, o 12:28

Torsen 7pkt w Gnieznie... weś stary spójrz na program, albo bieg po biegu... takie 7pkt to o dupe potłuc! na naszych zawodnikach! W 6 czy 7 biegach! Pisząc 7-10pkt mamy chyba na mysli przeciętnego ligowca czyli zawodnika który te punkty zdobedzie, ale chyba nie tylko na zawodnikach ze swojej drużyny. W Gnieznie pojechał tragicznie, w Gorzowie pojechał 2 dobre biegi ale wtedy kiedy mecz juz przegraliśmy! Zielona i Ostrów to nie ma o czym mówić...
Typowy przeciętniak i tyle, bez umiejętności ale waleczny. Jak można uznać te mecze za nieszkodzące podanej regularności?? Jakiej regularności! To że robi 7pkt w 7 biegach na swoich kolegach z druzyny to jest ok? i raz po defekcie przeciwnika? To już dobry jego występ i można zaliczyć do "regularności"?? Eh.. pisałbym i pisał...

Pozdrawiam
ObrazekObrazek

BR
Senior

#3059 Postautor: BR » 23 września 2006, o 12:37

czyli co? wywalamy dotychczasowych zawodnikówi ktorzy juz w pewnym sensie zaaklimatyzowali sie w Lublinie, chętnie tu jezdza, znaja tor i realia, kibice utozsamiaja ich z lubelskim zuzlem - i robimy łapanke na jakies odpadki z eligi i sredniaków pierwszoligowych
zycze powodzenia

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3060 Postautor: Gelo » 23 września 2006, o 12:48

W Gorzowie i Gnieźnie zdobył po 7 punktów, czyli zmieścił się w podanych przeze mnie widełkach.

Niestety mylisz sie - w Gorzowie zdobył 6 oczek. W Gnieźnie mimo że jak twierdzisz załapał się do widełek - jechał 6 razy i co najważniesjze - NIE POKONAŁ ŻADNEGO ZAWODNIKA GOSPODARZY, ktory dojechałby do mety. Nie będę się wdawał w polemikę ale dla mnie Grzesiek nigdy nie był asem wyjazdów, a jak pokazują tegoroczne wyniki punktował tylko na najslabszych rywalach. Z pewnością przyjemnie się ogląda wyścigi z jego udziałem, ale żeby powierzyć mu odpowiedzialność za wynik, jako osi drugiej linii - tak bym nie zaryzykował.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#3061 Postautor: mikas » 23 września 2006, o 13:09

Jataman mam do Ciebie pytanie ;)
Wskaż zawodników na drugą linie robiących po 7-10pkt. których uważasz za lepszych od Knappa a jeżdzących za podobne albo niewiele wieksze pieniądze.
Bo ja wiedze tylko takie miernoty jak Szczepaniak z Ostrowa, Okoniewski który jedzie tylko na własnym torze w Zielonej, Jankowski który miał sezon życia i na którego bym nie postawił nawet centa ze taki sezon powtórzy, Staszewskiego ktory pewnie zostanie w Zielonej i Sucheckiego kolejnego asa tylko toru w Zielonej Górze i ewentualnie niepewnego Krzyżaniaka. Zaden z nich nie jest pewniakiem do tego że pojedzie lepiej niż Knapp.
Jedyne nazwisko ktore mi przychodzi do głowy to Jędrzejak który przy ewentualnym powiekszeniu ligi może odejsc z Ostrowa i moglby byc powaznym wzmoicnieniem i do tego jezdzi równie widowiskowo jak Grzesiek.
Znasz jeszcze jakieś nazwiska lepsze od Knappa na druga linie, którymi warto sie zainteresować??
Tylko prosze o w miare realne propozycje.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Kalhorn
Junior

#3062 Postautor: Kalhorn » 23 września 2006, o 13:30

To jakim my niesamowitym składem mielibyśmy niby dysponować, że Grzesio nie mieściłby się nawet na 2 linie? W tym sezonie już mieliśmy mieć taki skład gdzie Knapp miał grzać ławę, a wyszło jak wyszło. Moim zdaniem Grzesio choć nie jest zawodnikiem wysokiej rangi, to jednak na 2 linię nadaje się znakomicie. Zrobić normalny przyczepny tor w Lublinie (żeby wreszcie były mijanki, walka czyli to co kibice lubią najbardziej) i mamy zawodnika, który u nas jest w stanie pokonać każdego. Chyba nie zapomnieliście pary K & K? Nie można wymieniać od razu całego składu. Życzenie tego by zawodnicy tacy jak Knapp, Piszcz, Trumna, Jeleń i inni odeszli do innego miasta też moim zdaniem nie jest na miejscu. Nie wiadomo na kogo nas będzie stać i czy przypadkiem nie będziemy żałować, że właśnie tacy zawodnicy nie będą jeździć u nas w zblizającym się sezonie, bo nie tylko w następnym sezonie może być lepiej, ale również i gorzej.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3064 Postautor: Gelo » 23 września 2006, o 13:36

Jataman mam do Ciebie pytanie ;)
Wskaż zawodników na drugą linie robiących po 7-10pkt. których uważasz za lepszych od Knappa a jeżdzących za podobne albo niewiele wieksze pieniądze.
Bo ja wiedze tylko takie miernoty jak Szczepaniak z Ostrowa, Okoniewski który jedzie tylko na własnym torze w Zielonej, Jankowski który miał sezon życia i na którego bym nie postawił nawet centa ze taki sezon powtórzy, Staszewskiego ktory pewnie zostanie w Zielonej i Sucheckiego kolejnego asa tylko toru w Zielonej Górze i ewentualnie niepewnego Krzyżaniaka. Zaden z nich nie jest pewniakiem do tego że pojedzie lepiej niż Knapp.

Rzecz w tym, ze wszyscy zawodnicy ktorych wymieniles, (oprocz Krzyzaniaka któremu juz raczej na niczym nie zalezy) byli lepsi od Grzeska mimo, że ten nabił sobie statystyki na Krosnie i Grudziądzu. Z tego trzeba wyciagac wnioski i odpowiedziec sobie na pytanie o co jedziemy w sezonie. W żuzlu rzadko kiedy efektowność idzie w parze z efektywnością. Ja Grzecha widzę u nas w przyszłym roku ale musi jezdzic duzo lepiej niz teraz. Chodzi o regularne punktowanie na wyjazdach na mocniejszych rywalach.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#3065 Postautor: jataman21 » 23 września 2006, o 13:46

Mikas wszystkich co wymieniłeś uważam za lepszych od Knappa i dużo lepszych na 2 linię... Okoniewskiego czy Staszewskiego porównywać do Knappa... to jak dla mnie żenada bo to nie ta liga i nie te umiejętności.
Jędrzejaka też bym nie porównywał do Knappa bo to jest śmieszne.
Gelo ma racje jak może Torsen mówić ze Knapp wyp[ełnił norme w Gnieznie jak nie pokonał żadnego rywala :?: :?: :?: To jest norma??
Mikas miernotą nazywasz Szczepaniaka czy Okoniewskiego to w takim razie jak nazwiesz Knappa ?? Podwójna miarnota??
Pozdrawiam
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#3066 Postautor: mikas » 23 września 2006, o 14:03

Gawrzyk bez przesady wiadomo przeciez ze taki Walasek, Jędrzejak czy Węgrzyk maja wieksze wymagania niż taki Jankowski czy Szczepaniak.
Do tego zeby to,stwierdzić z dosyc duzym prawdopodobienstwem rarczej znajomosc kontraktów nie jest potrzebna.

Gelu ale Ci zawodnicy nie byli na tyle lepsi zeby zaraz ich kontraktowac w miejsce Knappa. On przynajmniej zna nasz tor, nikt nie zagwarantuje ze innym zawodnikom bedzie pasował odrazu nasz tor i znów jakies gwiazdy typu Świst nie bedą mogły sie z nim spasowac przez pół sezonu. Chodzi mi tylko o udowodnienie,że jednak Knapp na drugą linie jest w naszym przypadku rozwiązaniem naprawde bardzo dobrym i nie ma sensu kombinowac z jakimis zawodnikami jego klasy którzy wcale wyniku nie gwarantują.
Tym bardziej ze z wymienionych zawodników na wyjazdach srednie lepsze od Grzeska ma jedynie Jankowski, Jedrzejak i Krzyzaniak.

Jataman po pierwsze Jędrzejaka postawiłem wyżej od Knappa chociaz akurat ostatni sezon mu wyszedł średnio i jesli juz miałbym wymieniać Grzecha to własnie na niego.
Staszewski faktycznie znalazł sie tam troche na wyrost ale zaznaczyłem ze i tak pewnie zostanie w Zielonej, bo taki zawodnik moze im sie w e-lidze przydac, wiec jego tez jakby odrazu wykluczyłem jako nasze wzmocnienie.

A z Okoniewskim i Szczepaniakiem to akurat Ty przegiąłeś. Spójrz w statystyki, Okoniewski ma gorsza srednią na wyjazdach niż Knapp. Po co nam taki zawodnik?? Szczepaniak na wyjazdach srednia gorsza od Jeleniewskiego, kolejny zawodnik robiący srednią na swoim torze. Takiego zawodnika już mamy i wole Jelenia niż jego. I pisanie że Grzesiek jest miernotą w porównaniu do nich to jakieś nieporozumienie.

Poza tym ostatnio drogi Jatamanie na żywo ustalilismy że Ty poprostu Knappa nie lubisz i nie do konca chodzi Ci o jego słabe wyniki, więc juz teraz nie ściemniaj ;) I nadal nie odpowiedziałeś mi na pytanie kogo widzisz u nas w druzynie za rok jako drugą linie ;)
Pozdrawiam.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#3067 Postautor: jataman21 » 23 września 2006, o 14:13

Napisałeś, że Szczepaniak i Okoniewski to miernoty to w takim razie kim jest Grzesiek?? W Lublinie panuje kult Knappa co dla mnie jest poprostu smieszne. Knapp do Jędrzejaka czy Staszewskiego ma się tyle co Gollob do Crumpa.
Mylimy trochę pojęcia, ja nie mówię, że Knapp ma u nas nie zostac, tylko jesli mamy walczyć o coś więcej niż utrzymanie to z nim nie powalczymy po otwarciu rynku na obco. Jesli w Gnieznie z takimi rywalami nie potrafi w 6 biegach wygrać z ani jednym to w walce o e-lige jest straconym ogniwem. Co z tego, że z Krosnem czy Grudziądzem wali po 15-17pkt w 6 czy 7 startach jak w walce z troche lepszymi nic nie pokazuje.
2 sprawa, że KAZDY zawodnik którego wymieniłes ma lepszą średnią od Knappa(pomijam Krzyżaniaka). Ba! jeżdzą w pierwszej 4, w parach nie z "brak zawodnika", gdzie punkt mają zawsze pewny.
Reasumując, każdy z tych zawodników byłby o głowe lepszy od Knappa, tylko w Lublinie panuje kult Knappa na który niestety nie da się nic poradzić.
Pozdrawiam
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#3068 Postautor: mikas » 23 września 2006, o 14:26

jataman21 pisze:Napisałeś, że Szczepaniak i Okoniewski to miernoty to w takim razie kim jest Grzesiek?? W Lublinie panuje kult Knappa co dla mnie jest poprostu smieszne. Knapp do Jędrzejaka czy Staszewskiego ma się tyle co Gollob do Crumpa.

Grzesiek jest na bardzo porównywalnym poziomie z tymi miernotami i nie widze sensu zastępowac jego nimi, bo oni tak samo, idąc Twoim tokiem myślenia, nie zagwarantuja nam czegoś wiecej niz walke o utrzymanie. Do walki o awans potrzeba zawodników o klase lepszych.
I czytaj uważnie bo wyraźnie napisałem że uważam Jędrzejaka i Staszewskiego za lepszych zawodników i nie stawiam ich na poziomie Knappa. (chociaż co do Staszewskiego to sprecyzowałem to dopiero w poprzednim moim poscie ale jednak też powinienes to zauważyć ;)).

No i po raz kolejny prosze o nazwiska zawodników na drugą linie z którymi według Ciebie jesteśmy w stanie powalczyc o awans. No bo chyba nie ze Szczepaniakiem czy Okoniewskim którzy są na podobnym poziomie jak Grzesiek a na wyjazdach radzą sobie jeszcze gorzej niż on :?: :roll:
Jesli oni byliby o głowe lepsi od Knappa to na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski, bo chyba nie na podstawioe formy wyjazdowej tych zawodników?? A o forme wyjazdową w przypadku Grześka najbardziej sie rozchodzi.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#3069 Postautor: jataman21 » 23 września 2006, o 14:59

Grzesiek jest na bardzo porównywalnym poziomie z tymi miernotami

Czyli również jest miernotą idąc Twoim tokiem myslenia :wink:
No bo chyba nie ze Szczepaniakiem czy Okoniewskim którzy są na podobnym poziomie jak Grzesiek a na wyjazdach radzą sobie jeszcze gorzej niż on

Tu się mylisz moim zdaniem, Grzesiek niewiele ma lepszą od nich średnią wyjazdową , ale weś pod uwagę z kim on te wyjazdy ma w dolnej 4rce(trójce). Ostatnie 2 wyjazdy podbiły mu tą średnią o głowe, a miał gorszą po rundzie zasadniczej od wyżej wymienionych kolegów. Wyjazd do zielonej czy Ostrowa to nie to samo co do Krosna czy Grudziądza. W parze z Karlssonem Szczepaniak ma przeważnie być dopełnieniem czyli dowieść 1,2pkt bo 3 przeważnie jest zarezerwowane, a w parze z "brak zawodnika" czy z Polakiem, Grzesio mniej niż 1 zdobyć nie może, gdzie ta jedynka jest nic nie warta a 1 w parze z Karlssonem na wyjeżdzie jest bardzo wazna. Szczepaniak ma jeszcze ten plus, że mógł być rezerwowym.
Cały czas prosze mnie zle nie rozumieć, ja poprostu twierdzę, że jeśli mamy walczyć o e-ligę to napewno nie z zawodnikami pokroju Knappa. Oczywiste jest, żeby walczyc o awans trzeba zacząć wygrywać na wyjazdach. Jesli mamy walczyć o utrzymanie, to jak najbardziej jestem za tym żeby zawodnicy tacy jak Knapp byli w naszym zespole.
Dobra 2 linia wg. mnie to: Jedrzejak, Ferjan, Zetterstroem, J. Rempała.
Ah wiem Mikas że Jackiem napewno Cie ubodłem :wink:
Ale myśląc o czymś wiecej niż "znowu 5 miejsce" taka 2 linia musiałaby powstać.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3070 Postautor: Gelo » 23 września 2006, o 15:25

Ja bede powtarzał w kółko swoje - w lubelskich warunkach najwazniejsze to zagraniczny pewniak na pierwszą średnią w lidze. Z oczywistych powodów i braku konkurencji tym zawodnikiem jest okularnik. Czy do niego dokoptujemy Ferjana, Knappa, Szczepaniaka, Jędrzejaka Okoniewskiego Staszewskiego czy Rempałę ma mniejsze znaczenie - wszyscy Ci zawodnicy są bardzo niepewni. Nie zmienia się ponoć zwycięskiego składu. Skoro z przeciętnym w końcu skladem seniorskim bylismy na 3 a potem na 2 miejscu należało iść tym tropem. Okazało się, że alternatywna i wydawało się słuszna koncepcja czterech równych średniaków jest u nas niewypałem. Trzeba powrócić do sprawdzonych wzorców.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#3071 Postautor: mikas » 23 września 2006, o 15:41

Tak jest miernotą w porównaniu z takim Walaskiem czy Karlssonem na przykład. Ale jest tez zarazem solidnym pierwszoligowcem.
Nie wiem dlaczego też uczepiłeś sie tych jego srednich z tego sezonu. Weź tez pod uwage jak zawodnicy jeżdzili w poprzednich latach i jaki maja potencjał.
Z drugiej strony tą średnia w drugiej czwórce (trójce) nabił sobie raptem w dwóch meczach wyjazdowych,jeśli już robimy takie porównania to trzeba tez wziąc pod uwage liczbe odjechanych biegów, bo taki Okoniewski odjechał ich na wyjezdzie 40, Knapp 38 a Szczepaniak tylko 27, no ale to już jest wchodzenie w szczegóły i trzebaby brac programy do ręki i patrzec przeciwko jakim zawodnikom jechali itd, co raczej nie ma sensu.
Dyskusja zreszta robi sie juz troche monotonna. Większosc chyba sie zgodzi ze zawodnicy których porównujemy jeżdzą na podobnym poziomie i o tym czy ich srednia wynosi 1,99 czy 1,91 decydują szczegóły a równie dobrze te średnie za rok mogą być odwrotne i to Knapp może miec srednia o te ułamki lepszą.
Dlatego po raz kolejny twierdze że nie ma sesnu zastępowac zawodnika który w Lublinie się sprawdza, zna tor itp. zawodnikami podobnej klasy którzy nie koniecznie musza odrazu się w Lublinie zaaklimatyzować.

Co do wymienionych przez Ciebie zawodników na drugą linie to po pierwsze wymianiając tych których wymieniłeś sam niejako przyznałeś ze taki Okoniewski czy Szczepaniak nie są na tyle dobrymi zawodnikami zeby ich brać za Knappa, więc teraz to juz w ogole nie wiem po co była ta dyskusja, uważam tez że od Jędrzejaka czy Ferjana należy oczekiwac wyników w granicach 9-12 punktów bo ich spokojnie na takie wyniki stać a nie wyników w granicach 7-10 jak od Knappa. Tych zawodnikow stać na ciągnięcie wyniku drużyny i jak na pierwszą lige to są zaraz za Karlssonem ( ktory razem z Walaskiem jest daleko przed zawodnikami tzw. pierwszej linii a potem nie ma długo nic i dopiero potem ferjany i reszta) jeśli chodzi o "klase zawodnika". Więc umieszczanie ich jako druga linia jest troche naciągane, bo ja bym, ich jednak uznał za zawodników którzy maja wynik drużyny ciągnąc w każdym meczu i do punktów Karlssona dokładac zawsze po te 9-11/12. Knapp ma robic tylko te 7-10 w momencie kiedy walczymy o e-lige i być tylko dopełnieniem składu i w takiej roli w naszej drużynie by sie spokojnie sprawdzał.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3072 Postautor: Gelo » 23 września 2006, o 16:11

Masz racje Mikas - z jednym dużym "ale" - założenie że Knapp zrobi na wyjezdzie 7-10 punktów na druzynie z górnej połówki jest naszym pobożnym życzeniem. Takie wyczyny Grześka można policzyć na palcach jednej ręki.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#3073 Postautor: mikas » 23 września 2006, o 16:36

No faktycznie, ale to samo dotyczy Okoniewskiego czy Szczepaniaka o których pisał Jataman jako o zawodnikach o głowe lepszych od Knappa.
Dlatego zgadzam sie jeśli zamieniamy Knappa na np. Jędrzejaka czy Ferjana ale nie na Szczepaniaka czy Okoniewskiego albo Jankowskiego.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

szakes
Szkółkowicz

#3075 Postautor: szakes » 23 września 2006, o 20:06

Gawrzyk pisze:chłopaki, dajcie na luz :wink:
Takiego dzikusa nam potrzeba http://www.youtube.com/watch?v=KNDozoSiogw :wink:

:lol: dobry jest, ostry, ale ze sprzetem bysmy na niego nie wyrobili